Gå til innhold

Blogger

Våre medlemsblogger

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 184
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Som det er med alle kjæledyr, så følger det alltid med både fordeler og ulemper. Og slik er det også med papegøyer. For deg som overveier å gå til anskaffe av denne flotte fuglen, har vi laget en liten oversikt nedenfor over de viktigste plussene og minusene.

  Relatert bilde

  Papegøyen gir eieren selskap og masse av glede

  For en som bor alene, er en papegøye morsom å ha i huset. Det er nesten som det er en person sammen med deg. Og i motsetning til andre kjæledyr, så behøver du ikke ta fuglen med ut for å luftes. Omsorgen for en papegøye foregår hjemme i varme omgivelser. Dermed kan du hygge deg med fuglen og marias casino i stua.

  Mange forskjellige typer papegøyer

  Som det er med hunder, finnes det også mange forskjellige raser blant papegøyene også. Hvis man virkelig vil ha den selskapelige, så går man etter dem som kan snakke. Ellers kan man gå etter hvor glade og snille de skal være, eller om de skal være store eller små.

  Man skal bruke tid med en papegøye

  Et av aberene ved å ha en papegøye, er at det er rimelig tidkrevende. Fugleeskperter sier, at man ikke burde ha en papegøye hvis man ikke kan tilbringe minst et par timer med fuglen utenfor buret hver dag. Den skal nemlig ha sin daglige mosjon og lek. Dessuten skal miljøet være ordentlig, og buret være rent.

  Papegøye kan være dyrt

  Det er en rekke tilbehør man skal ha som papegøyeeier. Utover at fuglen i seg selv koster mange penger, skal de blant annet ha et stort bur og næringsrik kost. Men gir du fuglen det riktige utstyret, så får dere mange år sammen.

  Det viktigste du skal tenke på når du får deg et kjæledyr, er om du har overskudd til å passe skikkelig på det. Og det gjelder for alle dyr – ikke kun papegøyer.

   

 1. Vikki79

  • 2
   blogginnlegg
  • 3
   kommentarer
  • 2242
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  vikki
  Siste blogginnlegg

  Etter og ha prøv og ruge frem vaktel egg med lånt rugemaskin som fant ut på 12 dag at den ikke ville mere, så endte det med døde kyllinger i eggene. Litt trist og lei oss, av 12 egg var det tre egg det hadde vert liv i. Men vi gir ikke opp, fant ut av vi kanskje skulle tenke noe annerledes og heller skaffe oss noen høner som kunne ruge frem kyllinger for oss, har surfet Internett opp og ned i mente og endte opp på dverg konchin. Og da var det og finne noen som hadde kyllinger til oss, vi var litt uenige om vi skulle få tak i farge ekte eller mix farget, men ho mor fikk viljen sin om og skaffe farge ekte kyllinger. Etter flere år med hunde avl og utstilling,  det sitter vell litt dypt at ting skal gå rett for seg etter rasestandar 😉. Og endelig kunne vi hente oss våre første små fire dun/ fjær baller hehe i laksefargen. De er no 2 og 3 uker gamle, litt usikker på kjønn enda, men slik mine øyner kan se er det 1 hane og 2 høner i allfall,  den siste er betydelig mindre så tror den er bare 2 uker og den er jeg veldig usikker på kjønn, får gi de en uke og to og se om jeg blir mere klok på kjønnene. 

  Eneste jeg savner når jeg surfet rundt om kring på nettet, var en form for fargekart for godkjente farger innen rasen. Litt usikker på om laksefarget er godkjent for rasen, men de skulle etter oppdretter vare farge ekte, og en plass får man jo starte som nybegynnere

 2. Håkon

  • 3
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 1422
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Håkon
  Siste blogginnlegg

  Er det noen som selger rugeegg av sort Barnvelder ?

 3. andvor
  Siste blogginnlegg

  Har i 2016 disse rasene i avl.

  Store:

  Kochin, Sort

  Italiener, Brun

  Brahma, Gull sort columbia, Gull blå columbia

   

  And:

  Cayuga, Sort

  Stokkand, Viltfarget

  Slakteand, Hvit

   

  Gås:

  Norsk Hvit Gås.

 4. Mini klukk

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 1059
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  inro
  Siste blogginnlegg

  Hei!

  Jeg trenger hjelp med en av kyllingene mine, og vet ikke helt hvor ellers jeg kan spør. Dette er ikke mitt første kull, men har ikke vært utfor dette problemet tidligere. Det har seg slik at den ene kyllingen virker veldig...rar. Det var den siste i kullet og jeg antok at det kun var fordi det var den var minst. Kyllingen jeg snakker om er en 4 dager gammel Dverg Kochin. Etter som dagene har gått har jeg begynt å bli litt urolig over at den fortsatt ikke klarer å gå ordentlig, siden føttene er bøyd. Jeg har håpet at dette ville fikse seg selv ganske fort, slik det gjorde med søsknene. Men nå, i hvert fall den siste dagen, har den begynt å "klø". Jeg skrev det med slike tegn fordi jeg er usikker om den virkelig bare klør, eller om den rister eller har krampe. Med dette har den også begynt å pipe mye mer enn tidligere. Utenom dette virker den ganske fin. Den spiser, drikker og hopper av gårde. Jeg er redd for at det er en slags hjerneskade eller noe, men jeg har allerede blitt veldig knyttet til den og vil helst være helt sikker for det skjer noe drastisk. 

  Jeg forstår at dette ikke er et emne det egentlig er meningen om å skrive på bloggen, men var det eneste jeg kom fram til. 

  Jeg setter kjempe pris på alle tilbakemeldinger! Tusen takk!!

  • 1
   blogginnlegg
  • 2
   kommentarer
  • 1042
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Sara-Hope
  Siste blogginnlegg

  Hei, jeg er ny her, for å si det sånn.. Så er ikke helt sikkert på hvordan/hvor jeg skal skrive et sånn desperat rop om hjelp, og erfaring, til ENDER!

  Først og fremst, jeg er 16 år gammel, og bor sammen med fosterforeldrene mine i en firemanns bolig med en liten hage, som vi deler på sammen med hun under.

  Jeg er desperat på å få meg en and, eller to om de trenger kjærlighet fra hverandre.

  Hvordan kan jeg lage det greit for dem?

  Og hvilken and anbefaler dere?

  Må de ha en dam å være i? Eller kan jeg eventuelt ha en balje med vann?

  Hva spiser de?

  Kan de fly av sted og aldri komme tilbake?

  Kan jeg ha en i en kasse på rommet mitt?

  TUSEN TAKK FOR SVAR PÅ FORHÅND!

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 1059
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  biffen
  Siste blogginnlegg

  Hallois!Guttungen har 4stk moskusender.2andrikker og 2hunner.Nå ligger de 2 sistnevnte på en masse egg.Regner med klekking nå i mai en gang.Så er spørsmålet,trenger de nyfødte spesielt for?Og eventuelt hva slags for?

 5. blog-0377486001429218577.jpgTanken på et tomt hønsebur etter at Tupp og Lure dro på vinterferie, ble tung. Jeg satte veldig pris på hønenes tilstedeværelse i hagen, at de kom løpende når også jeg kaklet, de ferske eggene... Jeg bare måtte få meg noen nye høner så snart sne og vinter slapp taket. Denne gangen ville jeg gå for helårshøner, og forhandlet med englebarna om å innrede lekehuset deres til isolert hønsehus når høsten kommer. Enn så lenge kunne hønene bo i Tupp og Lures gamle Casa.

  Avtalte med bonden om å hente 3 høner Palmesøndag, var litt engstelig om de ville klare seg uten varmelampe, siden det få dager tidligere hadde bøttet ned en god halvmeter med snø. Ittno problem, mente bonden, så jeg kjørte hjem med Sally Vally, Madame Jeanette Poulette og Tuppelure i en pappeske og løftet de inn i sitt nye hjem.

  I forkant hadde jeg flyttet hønseburet i le av hovedhuset, og stilt en isolasjonsmatte på nordveggen så den skal lune litt om natten. Hønene slo seg fort til ro, og etter etpar dager inneburet, åpnet vi opp for løse høner i hagen på dagtid. De første dagene holdt de seg rett rundt buret, men etterhvert ble de varme i fjøra og fant ut at det under naboens thujahekk var et mateldorado uten like. Så de løper gjerne avgårde i den retningen så snart jeg lukker opp døren om morgenen.

  Den første uken kom det 1 egg om dagen, varierte i brunfarge og størrelse, uvisst hvem som la hva og når, da de byttet på å verpekakle. Men så, rett over påske, har vi begynt å finne 3 egg daglig i verpekassen. Supre egg fra supre høner. Dette blir bra

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 1771
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  tullehøne
  Siste blogginnlegg

  har kjøpt brukt BRAHMA 24tI RUGEMASKIN. DET SER UT TIL Å VÆRE KYLLINGER I DE FLESTE EGGENE. NÅ nærmer det seg de siste dagene hvor det srår i bruksanvisnig at fuktighet skal økes. jeg har dermed en utfordring. håper noen kan hjelpe meg . RASKT. Da jeg tar ut eggebrett ut for snuing av eggene så synker selvfølgelig gradene, og luftfuktigheten øker ?,displayet viser FOR HØY luftfuktighet.etter raskt å ha snudd eggene,settes brettet med egg inn og automatisk øker varmen. det sees på displayet, fortsatt viser displayet FOR HØY luftfuktighet. På en kort stund øker gradene opp mot ca40 og det er nok for at eggene raskt skal komme opp i 37.7- også den korte stunden mell 37.7 og 40grader viser displayet FOR HØY luftfuktighet. Når så temperaturen har sunket til 37.7, og stabilisert seg der, DA er det ingen varsel om for høy luftfuktighet. Jeg kjøpte et hygrometer som i begynnelsen viste en luftfuktighet + - 40grader. men etter noen dager viste den 37.38 grader. nå er snart rugetiden over og d virker som om det er kylling i de fleste. men hva gjør jeg for å øke fuktigheten de siste dgr. er det så enkelt som bare tilføre mere vann......vil også bemerke at selv om displayet vet gitte anledniger har vist FOR HØY fuktighet så har aldri rutene vært doggete el l. På langfredag bør kyllingene ha kommet seg ut

  så det haster med å få hjelp til å løse min utfordring. TAKKER FOR EN FIN MULIGHET FOR LÆRING og INSPIRASJON.

  • 1
   blogginnlegg
  • 1
   kommentar
  • 894
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  blog-0533748001425591076.jpgEtter å ha hatt høner siden romjula, har vi nå fått laget en kjekk hønsegård med god plass til hønene. De første hønene bodde i et hønsehus kjøpt på internett, og flokk nummer 2 fikk bo i et hus vi kjøpte på Felleskjøpet. Når vi fikk 2 hønsehus, satte vi alle dverghønene i det minste huset, og italienerne i det største. Nå står hønsehusene på hver side av hønsegården, og vi prøvde å ha det åpent mellom dem, slik at de kunne gå sammen. Da "invaderte" italienerne hønsehuset til dvergene, og de små ble sittende inne i huset uten mulighet til å komme ut. Derfor har vi nå satt opp et skille i hønsegården slik at de har hver sin del å tumle rundt på. Dette ser ut til å fungere bra!

  Bilder kommer :-)

  Flokken er nok litt stor akkurat nå, men mulig den vil minske etter "naturmetoden": den ene italieneren virker som hun ikke trives spesielt godt, og blir til tider jaget av de andre. Den ene DK høna har noen store skorper under vingene som ikke vil forsvinne, så jeg følger ekstra godt med på helsa hennes. Hvis det ender med at disse to hønene blir offer for øksa, sitter vi igjen med 7 høner (og ingen hane): 2 DK, én Antwerpen skjegghøne, én Toppa Hollender og 3 italienere.

  Italienerne er flinke å legge egg (unntatt den som ikke trives så godt), og jeg håper dvergene også starter nå når det våres. Det hender en sjelden gang at det dukker opp et lite egg hos dvergene, og jeg tror det er hollenderen som produserer.

  Dette er en fantastisk hobby - en ny verden! Jeg har masse å lære, og jeg kommer til å gjøre mange nybegynnerfeil (har vel allerede startet med det, ja).

  Skal prøve å få lagt inn litt nytt på bloggen inn i mellom her :-)

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 813
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  andeby
  Siste blogginnlegg

  Noen som kan anbefale en automatsik lukeåpner?

 6. vaktler

  • 1
   blogginnlegg
  • 3
   kommentarer
  • 915
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  vakler
  Siste blogginnlegg

  jeg har tre vaktler og i dag om morningen så fant jeg et lite egg i bure dems, men hvordan kan jeg hvite hvem av dem som har legget egge? :egg:

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 885
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  har du duer eller rødhøns

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 822
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  jeg skal flytte snart, og da skal jeg få meg søte sebrafinker av mamma. de er så søte når de flakser omkring og sier y-y-y-y-y.

 7. Må innrømme at jeg er litt letta over den milde vinteren,dyra kan jo få ferdes fritt ute om dagen enda.....Men de dagene det er for dårlig vær,for kaldt el fare for at de blåser bort er et lite mareritt for meg...føler lissom at det ikke er bra nok inne hos fuglene mine da...har ikke fått innredet huset slik at det dekker alles behov og alt blir så fort møkkete og til tider fuktig... Oxo har jeg nok litt for mange ender og etter det jeg kan se så er det flere på vei nå,mamma anda har lagt seg på egga...skrik...

  har 8 duer,13 moskusender,4 kalkuner,og gud veit hvor mange høns...++++ mamma kanin med 4 små,jentungens kanin og pappa kanin..

  jeg ser jo det at jeg bare må få fjernet overskuddsanrikkene og hanene ganske så fort.... syns det er så vanskelig å avlive ender,de er lissom så uskyldige..men det vil vel bli roligere i hønsehuset uten alle disse mannfolka som peser hele tia...

  Ingen som vil ha en helt hvit andrikk el??? har helt hvite damer oxo.. svarte og hvite har jeg oxo(et annet kull)hint,hint,blunk,blunk..ARG.. jeg vil ikke svinge øksa...

  nei får vel bruke hodet og være fornuftig,skal mann ha dyr så må mann regne med å måtte slipe øksa innimellom..

  ja sånn ellers så la bronsjekalkunen min seg klukk på hønseegg...men det gjorde oxo en av hønene,det var trangt inni den verpekassa kan du si.. og de var ikke helt enige heller..og kalkunen som er størst nappet da ligsågreit ut alle hodetfjøra til høna mi.. men høna vant redeplassen tilslutt..så nå ligger ho der uten fjør på hodet...hihi..litt komisk..

  hønsa har lært seg at mann kødder ikke med villkalkun......Villkalkunene mine er ganske så greie(tror jeg) men skulle en el annen stakkar tråkke i salaten så smeller det fort.. villkalkunen brå hopper og lander fort og hardt med begge beina på stakkaren.. har ikke sett på maken jeg...det er spennstige fugler assa...

  får håpe ting går seg til her hjemme..

  • 2
   blogginnlegg
  • 1
   kommentar
  • 889
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  HanneMS
  Siste blogginnlegg

  For en herlig, barnslig, god følelse å finne det første egget inn til de flotte hønene våre.

  :)

  Kjempe gøy!

  Gleder meg til det blir mange mange flere!!!

  :dans:

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 878
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  ronnyla
  Siste blogginnlegg

  Ja nu har æ vært i hønefoss og kjøpt besetning av rød og gul gullfasan, ska begynne å oppdrette denne for salg:) hatt lyst i mange år å få til dette, utrulig flotte fugler da ! skal legge ut bilder ettervert.

  • 1
   blogginnlegg
  • 1
   kommentar
  • 928
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Gretha C
  Siste blogginnlegg

  Har behandlet mine høns for gaporm med Ropa- B dråper,kjøpte også Ropa- B pulver som er et kosttilskudd . Kan noen fortelle meg hvor ofte dette tilskuddet skal gis?

 8. Snart 3mnd sidan egga klekte no. Dvergen i flokken var så vidt den kom levande frå klekkinga og det såg ei stund mørkt ut for den. Heldigvis gikk det fint og den er no i full vigør :grin:

  Den er roleg og behageleg som vesen, og den som gjer minst ut av seg når den blir løfta og klappa på (ikkje at dei er så ille dei andre heller, men dvergen er rolegast). Hønsa er no blitt så store, at det er på tide å tenke på namn til dei. Islandshønsa er no tydeleg å sjå kjønn på, men DKen er eg fortsatt i tvil om. Noken som kan gi meg svar?

  Den er nokså raud rundt og på kammen og hakelappane no, men størelsen er ikkje noko vidare(samanlikna med islandshanane f.eks). Ikkje har den holdt på med rivalisering slik som dei andre hanane gjor for å fastsette rangordenen.

  blogentry-3283-0-45106500-1378288694_thu

  Her er den i lag med eine Islandshanen.

  blogentry-3283-0-68922700-1378288814_thu

 9. Kriola
  Siste blogginnlegg

  I vinter fikk hønene flytte inn i sitt nye hønsehus. Noen uker etter planlagt dato, men dog. Herlig å slippe frossent vann og den slags problemer. Alt var bare fryd og gammen.

  Ruget frem flere kyllinger i våres. Bestilte egg av div raser og farger jeg har lett lenge etter og endelig fant. Herlighet hvor godt vi hadde det! :)

  Våren kom og gikk over til sommer. Da syntes jeg at Wera (wyandotten min) begynte å skrante litt. Så etter noen samtaler med "min mann" på MT i Vestfold, fant vi ut at det nok var på sin plass med blodprøvetakning. Eller jeg hadde allerede bestemt meg, og det forstod han vel ;) Så jeg putta høna i bilen og kjørte henne ned til Sandefjord. Blodprøver blei tatt, og nå var det bare å vente på svar. Og vi ventet og ventet.

  Også kom svaret jeg fryktet.. Hun testet positivt for ILT og Mycoplasma. Fikk pålegg om avliving og sanering. Har grått Mange mange tårer.. Dette har ikke vært den herlige sommeren jeg håpet på. Det her vært veldig stille her også. Har savnet kaklingen på tunet og galingen om morningen. :( Men nå er hønsehusene tomme og rene.

  Men ett lyspunkt er det jo i alt det triste; rugemaskinen er på, full av egg som klekker om noen dager. :)

 10. Prisilla
  Siste blogginnlegg

  Har diverse fjær liggande for salg om nokon er intrisert :D

  blogentry-1338-0-32999300-1372513857_thu

  blogentry-1338-0-55881300-1372513873_thu

  blogentry-1338-0-40307800-1372513896_thu

  blogentry-1338-0-97821200-1372513924_thu

  • 1
   blogginnlegg
  • 0
   kommentarer
  • 909
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Jeg elsker moskusender ! Men etter utallige besøk fra grevlinger og andre uheldige hendelser holdt jeg på å gi opp min moskusand drøm. . . Heldigvis gjorde jeg det ikke og nå nyter vi daglig synet av vakringene ute i hagen vår , Bruno og Snehvit .

  Fredag kom det to små andunger til i andehuset , fra vårt vennepar borte i gata. Ser ut til å gå veldig bra med våre to " gamlinger" . Og venter spent på å se når vår Snehvit starter å legge egg igjen.

  Mer vakre skapninger enn moskusender skal du lete lenge etter. Snille og barnekjære fugler som gjør en enorm innsats på sneglebestanden i nabolaget vårt :)

  • 3
   blogginnlegg
  • 3
   kommentarer
  • 1004
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Stistas
  Siste blogginnlegg

  Heisann!

  Lenge siden jeg har skrevet her ser jeg . og grunnen er at jeg ikke har fått igjen rugemaskinen ennå :/ Den første var ødelagt så jeg senda den inn igjen for og få ny på garantien og det var først i mars og nå er vi i mai !! kjenner jeg blir litt irritert når jeg gleder meg så til og begynne mitt lille vaktel-prosjekt som jeg har lengtet så lenge etter og få begynt med. Det sureste er vel at da vi begynte og ruge så starta jeg med 9 hønseegg for en prøverunde og etter 8 dager så lyste jeg og datteren min eggene og der var det 7 egg med kylling . Dagen etter så klikka maskinen og vi måtte se disse kyllingene tapt :(:( Ikke gøy !

  Har senda mail og purra på de men jeg føler jeg er litt frekk . Gleder meg bare sånn til og sette igang og se resultater . Senda siste mail 29 april og da skulle de få inn maskiner om en uke sa de, Har ikke hørt noe .

  Blir litt oppgitt da ja.

  Så derfor ikke noe skriving fra meg før nå . Håper jeg snart har maskine så jeg får ruga frem søte små vaktler . :)

  Klem Stine

 11. i helga har vi vært meget efektive !. har malt retta opp og skifta tak, på ei gammel lekestue på 3 kvm :) har også laget en ny utegård og rovdyrsikkret den. har også flidd heile hønsehuset i alle binger å bur. ser også ut til at jeg slipper å bruke for mye på utegårene, som gjenstår da jeg ahr så snille naboer, som gir bort tre ruller ,med flette verks netting. mista tre kyllinger pga at de ikke skjønte hvor de skulle spise på en for automat :( .

  • 1
   blogginnlegg
  • 2
   kommentarer
  • 939
   visninger

  Nylige blogginnlegg

  Jeg forsøker meg igjen: hvordan blir avkommet til 2 gullblårandet wyandotter? Jeg har lest det er ca 25% kyllinger der blir gullblårandet og 59% gull svart randet og 25% hvite. Er dette riktig?

  Hvordan avle på wyandotter for å øke prosentdelen på gullblårandet ? Jeg har også gullrandet, blå og sølvrandet i mitt eie.

  Er det noe som kan fortelle meg dette, blir jeg glad:)

×