Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Siste time
 2. Syk høne

  Hei. Har en DK høne som har vært slapp nå en stund. Har satt henne for seg selv. Hun har grønn avføring og ser blek ut og innskrumpet i kammen. Er usikker på alder da jeg fikk henne som voksen for ca et år siden. Hun spiser og drikker litt men sitter for det meste og sturer. Hun er blitt veldig tynn. Er det noe som kan gjøres, eller bør jeg bare la henne slippe? Satte de inn i fjøsen for vinteren for et par uker siden.
 3. Today
 4. Yesterday
 5. Nye høner i flokken

  Hei, du skriver vanlige italienere. Hva ligger i det? Enten er det italienere eller så er det ikke det. Er det kanskje hvite verpehøns du har kjøpt? Ofte kalles de for italienere, mens det i realiteten er Lohman.
 6. Lohman ufortjent dårlig rykte?

  Hei. Synes kombinasjonsraser er flott, for da får en jo mange fine slakt som "biprodukt" hvis en ruger frem nye kyllinger.
 7. Siste uke
 8. Nye høner i flokken

  Jeg har 2 silkehøner og en silke hane(7månender). Jeg kjøpte nettop 4 vanlige italienere(over ett år) Jeg satt dem opp på vaglen med imens de andre sov. Jeg lurer på om jeg bare skal se hvordan det går eller hva sier dere?
 9. Lohman ufortjent dårlig rykte?

  Finner nesten ingen som selger Isa brown/warren. Hvorfor er det? Vet noen om hvor man kan kjøpe Isa Warren høner ?
 10. Hanekam

  Henger meg på denne. Ville gjerne sett nærbilder med forklaringer for å kunne bedømme hvilke av mine Wyandott-haner får bli.
 11. Sørblesender om vinteren

  Jo, det høres fornuftig ut. Det holder sikkert til denne type ender, ville arter. Domestiserte ender som rouen og moskusand som jo også er en del større ville nok trengt mere.
 12. Kraftfor

  Hei, det er mye info om fôr på forumet, faktisk en egen kategori med fôr: http://www.fuglepraten.no/index.php?/forum/65-for/
 13. Hei Trenger innspill til lys i hønsehuset. Hønserommet er på 7m2 - med et vindu på ca. 50x100cm - vurderer å kjøpe denne LED armaturen men er usikker på om dette blir for mye lys? Den er oppgitt til 1400Lumen som skulle tilsvare 95Watt/to ord. glødepærer på ca. 45W. Takker for innspill!! Mvh. Kjell
 14. welsummer rugeegg eller hønekylling

  Hei noen som har welsummer rugeegg elle hønekyllinger for salg?
 15. Hold av kalkun

  nei dem blir svært tamme. men som kylling og ung fugl er dem mer sky. har også vill kalkun dem blir like tamme
 16. Hold av kalkun

  Tenkte den vanlige typen, er vel bronsekalkun ja 😊 er det vanskelig å få de så tam at de kan gå løse?
 17. Kraftfor

  oppdrett lett fra felleskjøpet hadde jeg ville brukt da har du det til alle alder. og vis du skulle finne på ha andre fulger også. ser at det er lit kalk i dette foret så hatt tilskudd av kalksand
 18. Kraftfor

  Hei, jeg har nettopp startet med høner, har 2 voksne som er i myting og 1 som nettopp har begynt å verpe og 5 unge som ikke har begynt å verpe enda men som er rett rundt hjørnet, mitt spørsmål er hva slags kraftfor som anbefales i denne fasen? har nå verp 2 men synes bare det er mel i posen, og når jeg ser på FK sine sider står det at verp 2 er for høner som legger for store egg? Finner ingen nye tråder her på forumet om for.
 19. Tidligere
 20. Egg uten skall

  Ja, har du mye igjen av dette foret så lønner det seg nok å bruke skjellsand i tillegg. Da spiser de av den etter behov.
 21. Sørblesender om vinteren

  Hei igjen! Har antatt at en rasjon med kraftfôr vil være ca 1/2 hg pr and pr dag!? Samtidig kan jeg kanskje blande inn 1/2 hg valset havre , slik at dagsrasjonen for 2 tilsammen blir ca 1,5 hg. Er litt usikker på hvor mye en rasjon er. Dette varierer sikkert med størrelsen på rasen..🤔
 22. Det er kun dverg orpington hanen igjen:) noen som vil ha den?
 23. Westfalische Totleger

  Hei, fikk hjem to Westfalische Totleger høner i dag, veldig artige dyr men di er midt i myting så ser litt pjusk ut. Jeg er ny med høns og jeg klarer ikke finne allverdens informasjon om denne rasen, men har funnet ut at det skal være en ganske sjelden rase, men veldig god egglegger. Noen her på forumet som har kjennskap til rasen, og som kan dele litt? Funnet en link http://www.feathersite.com/Poultry/CGP/Westphal/BRKWestphal.html En kamerat fikk også med seg 2 høner og en hane, så vi tenkte å få noen egg i rugemaskinen etter myting.
 24. Egg uten skall

  Takk for svar! Så enten fortsette med samme for og skjellsand i tillegg, eller bytte til toppverper?
 25. Egg uten skall

  Ja, det er normalt. Det skjer gjerne når de begynner å legge sine første egg. Men har du mulighet kan du godt gå over til et fôr med større innhold av kalsium, oppdrett 3 er ikke beregnet på eggleggere. Det har kun 2,2 % kalsium, det er kun et fôr til bruk i perioden før egglegging. Toppverper pluss er mere egnet som fôr under eggproduksjon da det inneholder 4,2% kalsium. Alternativet er i gi de tilgang til skjellsand også. Da tar de det når de føler for det. Om andrikken spiser av det så har ikke det noe å si.
 26. Kjønnsbestemmelse

  Er dette høne eller hane?9 uker gammel.
 27. Kjønn på silkehøns

  Det kan være veldig vanskelig og se kjønn sikkert på silker før de er 8-12 uker gamle, selv om man noen ganger kan se det tidligere. Hanekyllingene har mer bar hud over nebbet enn hønekyllingene etterhvert, og mer bakoversveis enn hønene som får fyldigere topp. Jeg har selv silke og har gått og sett på kyllinger i ukesvis og lurt på hvem som er hva
 28. Egg uten skall

  Hei😃 Vi gikk til anskaffelse av tre pekingender( 1 andrikk og to ender)i sommer. De er nå ca 5 mnd, og begynte å legge egg forrige uke. I går fant vi to egg uten skall. Er dette normalt? Hva kan vi eventuelt gjøre for å unngå dette? Forer vi galt? De får nå "oppdrett 3" fra fisker mølle. Dette har de fri tilgang på, men d går ca 1 1/2 liter i døgnet. De går fritt ute hele dagen, og spiser mye gress og småkryp. I tillegg til fri tilgang på vann så klart😊 Bør vi gi skjellsand i tillegg? Og hvordan kan vi eventuelt unngå at andrikken spiser av den? Takker så mye for svar til en nybegynner🤔🤓🐤
 29. Blande ender av ulik alder

  Jo, det høres lurt ut å tilpasse de gradvis til hverandre. Det gjør at overgangen ikke blir så brå når de settes sammen. Andriken hos løpeender får krøllen på stjerten når den er ca 20-22 uker gammel.
 30. Kjønnsbetemme ungender

  Jeg har 3 indiske løpeender på 8 uker. Jeg tror det er ei and og 2 andriker, men er ikke helt sikker. Får alltid andrikene krøll-halefjær? Når vokser de i så fall ut?
 1. Last inn mer aktivitet
bilde


×