Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Today
 2. Kjønn på kyllinger

  Ja, de som er store og raskt får flest fjær og hale er oftest høner helt generelt for alle raser slik jeg forstått det. Slik som det fremgår av den flotte illustrasjonen du har funnet. Og det har sett ut til å stemme sånn ca. her. Men har også skjønt det slik at det er noe variasjon - så det kan jo være håp for noen flere hønekyllinger hos deg.
 3. Kjønn på kyllinger

  Kunne ikke se noe hvit stripe du snakket om.. men fant dette illustrasjonsbildet (hentet fra Google) om dettte stemmer i forhold til mix-kyllingene så ble det bare to høner av 8 😱 Og de renrasede blir også i følge denne kun haner😬..... så jeg håper den er feil!
 4. Yesterday
 5. toppet hollender dverg

  Hei. Toppet Hollender finnes også som dverg. Jeg har to sammen med DK og dvergsilke . 😊
 6. Kjønn på kyllinger

  Hva fant du ut selv da om kyllingene
 7. Siste uke
 8. avklukking

  Ikke alltid like lett å avklukke ei høne! Det jeg pleier å gjøre er å sette høna i et hundebur av netting med bare mat og vann. Når hun ikke har noen lun plass å ruge slutter hun fort etter en dag eller to. Har funket hver gang
 9. Trenger råd ifh kyllingstell

  Takk for svar, alle saman:). Setter pris på alt av innspel:)
 10. Trenger råd ifh kyllingstell

  Ja, appelsin gir jeg til mine høns og de er sunne og friske!
 11. Ruging av butikkegg

  Go ide! Må nesten prøve igjen. Hadde vært morsomt å få det til.
 12. Gasse og gås som er klekket i vår

  Takk for svar🙂 Jeg har fått tak i en smålensgås (gasse tror jeg) Han skulle være født i mnd skifte mai- juni men ser mye yngre ut enn vår Kari som jeg mener er klekket i midten-slutten av mai. De går parallelt i gåsehus og har hver sin gård tilknyttet gåsehuset. Ola(smålensgås) kom til oss 6. August og blir ikke helt godtatt av Kari. Ho jager han men når han ikke blir klemt inne noen plass så gir ho seg etter et par meter. Blir han klemt inne så hakker Kari han ganske hardt og jeg går mellom de. Kan det gå alvorlig galt om jeg ikke stopper ho....eller er det det som må til. Ho jager han ikke like mye men mååå liksom imellom. De er bare "sammen når dere løse og ikke uten tilsyn. Har du råd å komme med??
 13. Trenger råd ifh kyllingstell

  Vedr giftig mat, så har jeg også lest om advokado, men appelsin har jeg lest at det er flere som gir til hønsene sine... Brød tror jeg heller ikke er noe problem selv i store mengder, så lenge de har tilgang på skjellsand eller sand/grus utendørs. Jeg gir heller ikke kyllingkjøtt, eller kjøttdeig av kylling, tror ikke dette er lovlig (kaniballisme) men er ikke sikker på hvor det står noe om det, gjør det uansett ikke av etiske grunner. Ellers spiser hønene alt av middagsrester her (også kjøtt og fisk), i tillegg til kraftfor, og jeg fjerner det som de en skjelden gang ikke liker/spiser opp etter et par dager. Man må tenke at de ikke har tenner, og spiser derfor kun det som de kan hakke eller rive i biter, og oppdeling av feks kjøtt i mindre biter er derfor en fordel slik at de klarer å få det ned.
 14. Ruging av butikkegg

  Dette er min erfaring også, etter å ha forsøkt å ruge butikkegg en gang. Lurer på om de kan ligge en del uker på lager noe som redurerer klekkeprosenten en del uten at de blir uspiselige... Ville forsøkt etter påske, dersom du bestemmer deg for å prøve på nytt, tror det er den tiden på året da det spises mest egg, og det kan da tenkes at eggene som leveres etter påske dermed er ferskere enn ellers?
 15. Ruging av butikkegg

  Har lyst alle eggene nå og det var desverre ikke liv i noen av butikkeggene.
 16. Sørblesender om vinteren

  Sørblesender er hardføre og tåler vinteren i Norge fint. Men sørg gjerne for at de har en levegg sånn at de unngår kald vind. Her er et bilde av en slektning av den, amerikablesand.
 17. kalkbeinsmidd

  Hei, Du finner info om kalkbeinsmidd og behandling på Prydfugler.no. Du kan jo begynne med å behandle de to hønene som har fått det. Følger du opp de så kan det hende du slipper å desinfisere hele hønsehuset.
 18. Kjønn på kyllinger

  Takk for svar!
 19. Trenger råd ifh kyllingstell

  Hei! Jeg kjøpte selv 6 kyllinger i akkurat samme alder i fjor i midten av august. Jeg brukte ikke varmelampe før vinteren kom og det gikk helt fint for kyllingene. Når jeg hang opp varmelampe hadde jeg den ca 60 cm over gulvet. Viss hønsehuset ditt er isolert trenger du nok ikke henge den opp riktig enda. Jeg ga ikke hønsene skjellsand før di begynte å verpe siden de gikk ute hele tiden og fikk i seg sand og smågrus der. Vill tru at beholderne du har kjøpt fint kan brukes. Hos meg hadde kyllingene sagflis fra den dagen jeg hentet dem og virket ikke som dette var noe problem. Lyset jeg har i hønsehuset er ei arbeidslampe med 60W pære. Denne varmer jo også litt i rommet. Døgnrytmen har jeg ca 8-21, så mellom 12 og 14 timer. Det med rhododendron vet jeg ikke, men hønene setter hvertfall STOR pris på busker i hønsegården! Dette er slik jeg har gjort det men det er sikkert andre som har andre erfaring og vill gjort ting annerledes. Lykke til!
 20. kalkbeinsmidd

  Hei,tror kanskje to av hønene våre kan ha fått kalkbeinsmidd. Hvordan ser man at det er kalkbeinsmidd, og hvordan behandler man det? må jeg ta ut hønene og desinfisere hønsehuset? Håper på raske svar.
 21. Sørblesender om vinteren

  Ender om vinteren!? På jakt etter gode råd for at mine to sørblesender skal få en grei vinter. Trøndelag har ikke akkurat samme klima som Sør Amerika så noe må forberedes slik at de får oppleve våren 2018!!
 22. Kyllingene klekker!

  2 kyllinger klekte og jeg plasserte de i kyllingburet. Passet på at tempen var ca 37 grader og begge er aktive og ser friske og raske ut! Men et helt annet spørsmål. Den ene kyllingen har to tær som er bøyd litt men tror ikke dette hemmer den. Kommer det til å gå bra med den eller er dette en kylling som bør lukes ut? Takker for svar
 23. Kyllingene klekker!

  Hei! Jeg har aldri ruget ut kyllinger i rugemaskin før, men det høres jo greit ut å plassere kyllingen i kyllingburet, selv om den er våt..Tror nok det går bra Lykke til!
 24. Høner alene over natten

  Hvis hønsegården er inngjerdet så ikke rovdyr eller rovfugl kan komme inn så hadde jeg latt luken stå åpen. Har selv mange ganger luken åpen om natten selv om gjerdet til hønsegården ikke er høyere enn 1 meter. Men hvis du vet at det er mye rovdyr i området er nok dette ikke å anbefale.
 25. Høner alene over natten

  Hei. Jeg er nybegynner og har hatt høner i tre uker. De er ca ni uker gamle nå, og bor i hønsehus med inngjerdet hønsegård. De er stort sett ute i luftegården eller hagen hele dagen og rusler inn og legger seg når det begynner å bli mørkt, og da går vi ut og lukker hønseluken. Jeg og samboer skal bort i dag, og det ideelle er å sove borte for å slippe innmari mye bilkjøring. Men jeg er litt bekymret for hønene da i såfall. De er jo ute når vi er på jobb, men er liksom litt skumlere å ha de alene om natten med åpen luke!? De har selvfølgelig tilgang på vann og mat, og vi kommer tilbake neste morgen. Hva hadde dere gjort?
 26. Kyllingene klekker!

  Har en bitteliten rugemaskin som tar 7 egg. Nå har første kyllingen klekket, men siden maskinen er så liten er det ikke plass til kyllingen siden den tråkker over alle di andre eggene. Hva bør jeg gjøre? plassere den i kyllingburet me varmelampe med en gang selv om den er våt? og bør det i så fall være mellom 37 og 38 grader der? Håper noen kan svare for kyllingene klekker nå!
 27. Hvordan starter man, igjen?

  Velkommen tilbake Benjamin
 28. Kjønn på kyllinger

  Det gjelder da mest fra de nyklekka etter hvert forsvinner stripene jo eldre dem blir
 1. Last inn mer aktivitet
×