Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Siste uke
 2. Eg lusrer på om det finns någon som vet var en kan køpe Brahahøns og hane på vestlandet. Ønsker den større varianten.

 3. Hei! Hyggelig at du skal ha høner. Enig i at Sussex er vakre. Liker selv også store høner som kan rusle i hagen. De minste her er Islandshønene (som har vist seg å være litt for aktive i fh.t. hagen) og ellers mest Wyandotte og Faverolles, noen Orpington/marans kryssninger + "falske" Australorps. (Ja, de skulle være svarte, men kyllingene ble grønnspraglete. Men trivelige og legger masse egg.) Ingen problemer med katt (eller andre rovdyr så langt) selv om det finnes litt av hvert her. Har en del trær og busker og gode gjemmesteder ellers, under huset f.eks. så er det vanskeligere for rovfugler å ta noen. (De klarer det nok hvis de blir sultne nok og anledning byr seg.) Har selv mange haner, men de er i en flokk for seg selv for det meste og noen få sammen med hønene etter tur. Er jo mest hønene som kan bli utslitt, ikke hanen. Men tror du fint kan klare to haner med 10-15 høner men "trenger" det ant. ikke. Nå synes jeg da at hanene er ofte flotte og liker å prøve meg på litt avl, derfor mange haner her. Synes også jeg har sett at når det er en flink lederhane så lar han ikke de andre pare seg og da blir heller ikke hønene så slitt som en skulle kunne tenke seg - i hvert fall hvis de har mulighet til å løpe unna. Stor individuell forskjell på hvor aktive hanen er. Men forske litt mer på lynnet til brune verpehybridene først... jeg synes ikke de er så spennende, men det er min mening.
 4. Tidligere
 5. Jeg er ny her og skal starte med høner. Er oppvokst på et lite småbruk og vi hadde en periode hvor vi hadde dverghøns/haner. Nå skal jeg starte selv og har valgt meg ut rasen lys sussex da de er store vakre høner(synest jeg) og lurer nå på om jeg skal velge å ha brun isa og australtorp sammen med dem. Ønsker meg hane av Sussex, men trenger jeg flere haner da det blir en 10-15 høner (ønsker ikke å slite ut hanen). Lager også stor luftegård til dem men ønsker å ha de frittgående om det er mennesker ute og ser etter dem, håper de vil gå sammen med hunden(border collie) og evt katten (er derfor jeg velger så store høner så ikke katta tar knekken på dem).
 6. MortenP

  Undulat kjønn

  På meg ser det ut som den grønne er en gutt og den hvite muligens en jente.
 7. Har nylig fått i hus en ung caique gutt. Han og jeg falt for hverandre umiddelbart men dessverre så misliker han kona så sterkt at han angriper henne umiddelbart dersom han er løs og hun kommer inn i rommet. Har kunn hatt ham i ett døgn og vurderer å levere ham tilbake til selger. Noen gode råd? Er det overhodet mulig å snu denne ekstreme adferden? Vet av erfaring at alle papegøyer kan "mislike" enkelte, men denne er i overkant ugrei da den flyr rett i "synet" på kona. Har ikke forsøkt med andre mennesker enda. Adferden startet umiddelbart etter at vi fikk den i hus.
 8. Jeg postet en melding tidligere om en kylling som fortsatt hadde navlestrengen sittende fast, måtte klippe den løs fra egget, men den slapp aldri taket. Nå ser det ut som matposen til kyllingen henger på utsiden og det kommer en del gul veske der. Er dette noe man kan føre noe med? Eller det det best å la kyllingen slippe nå? Kyllingen virker ellers ganske pigg.
 9. Norstrand

  Klekket kylling

  Takk for rådet, dette skal jeg prøve. Det virker som det er navlestrengen siden den er tørket inn på utsiden også ser det ut som den går inn i kyllingen. Ja jeg synes det er litt rart at kyllingen kan ha over lev en uke lenger i egget enn de andre kyllingen. Høna ruget ut 4 kyllinger der to av dem kom veldig sent og tre av dem hadde problemer og to har dødd kort tid etter på.
 10. Odden

  Klekket kylling

  Hei Vet ikke om jeg missforstår deg, men en kylling som klekker en uke for sent er høyst uvanlig... Kan heller ikke se at navlestrengen skal kunne henge blokkere for avføringen. Dersom det er egghinnen som henger igjen bak på kyllingen så må denne fjernes slik at den kan gjøre fra seg dette kan ofte gjøres ved at den forsiktig fuktes opp igjen f.eks. med en q-tips og lunket vann og at hnnen plukkes vekk etter et par minutter med nedfukting Hinnen i egget blir klissete og fungerer som lim dersom fuktigheten inne i rugemaskinen er for lav. Dette kan feks være følge av at den åpnes før alle kyllingene er kommet ut av eggene, eller dersom maskinen har for mye ventilasjon, eller for lite tilført fuktighet. Dersom kyllinger blir tilstoppet bak , og ikke får gjort fra seg, vil de trolig dø innen få dager dersom du ikke får rettet på det. Jeg ville forsøkt med lunket vann og q-tips. Kyllingen bør etter dette ha tilgang på varme, da fuktig dun vil medføre at den vil kunne fryse etter du er ferdig med å ta vekk egghinnen. Lykke til!
 11. tittigulle

  Gås ønsker venn

  Åssen går det med gassen din? Har selv en kanadagås..det var 2 men dessverre så døde den ene.. og jeg har så vondt av gakk gakken min.. vi snakker og koser hver dag.. men den må jo være ensom.. min går sammens med høns.kalkun og ender..
 12. Norstrand

  Klekket kylling

  Hei Er nå veldig bekymret for ene kyllingen som kom i går, bare en uke for sent. Den satt lenge fast i navlestrengen, så til slutt klipte vi den når den bar tørket helt inn, sånn at den ikke lenger drasset rundt på egget. Problemet nå etter 6 timer er at det fortsatt sitter litt navlestreng i gjen som blokkerer bak så den ikke får gått på do. Denne siste biten ser ikke ut til å ville slippe taket, hva skal jeg gjøre?
 13. tittigulle

  Fasaner og andre fjerkre

  Jeg har 3 fasader. 1hoe og 2 hanner.... kan jeg slippe de sammen med resten av flokken min som består av masse duer. Høner og haner.2 kalkuner. Ender og en en gås.. De har veldig god plass i hønsehuset.. jeg må jo lissom ha dissa fasanene et sted i vinter og der de har vært til nå er det for trangt..
 14. PS dekket under var skiftet i går😀😀 skikkelig bæsj maskiner disse små. Skikkelig underholdene. B8CCA549-25C3-4066-9FA5-4516023AEF19.MOV
 15. Hei, Jeg flyttet fra kjøp og salg til kategorien moskusender. Innlegget var en blanding av kjøpannonse og diskusjon. Legg gjerne inn en annonse om du ønsker det. Jo, reven er det nok mange som har blitt utsatt for. Jeg kom selv over reven for noen år siden mens han hadde en moskusand hunn i kjeften. Jeg ropte så høyt til ham at han slapp anda. Den var redusert i lang tid etterpå, men kom seg heldigvis etter en stund. Du må regne med den kommer tilbake, spesielt nå når den har oppdaget at den har tilgang til mat hos deg... Du bør derfor lage en sikker innhegning til endene som den ikke kan komme seg inn i.
 16. admin

  Gåsa har lagt egg... Hva nå?

  Hei, Hvilken rase av gås dreier det seg om? Er det kvit norsk gås kanskje? Vil du at gåsa skal ruge ut gåsunger selv må du vente til den har lagt flere egg og legger seg til å ruge på eggene. Det må ruges for at det skal bli noe av det. Vil du spise det kan du gjøre det når som helst. Egg har lang holdbarhet så lenge det ikke blir ruget på.
 17. Vedal

  Ny i høne verden

  Hei jeg lurer på åssen rase er disse hønene å hanen jeg fikk dem bare levert på døren her. Dem vet ikke selv hvilken rase.
 18. Snetta

  Gåsa har lagt egg... Hva nå?

  Hei. Relativt ny i gåsehold. Fikk de i september, et par på ca 1,5 år. Idag fant jeg et egg i et hjørne som jeg hadde lagt tørrhøy i. Hva gjør jeg nå? Skal det bare ligge hvis jeg vil se om det blir gåseunge av det? Hvis man vil spise egget når må man ta det? Prøvd å lese i Den lille gåseboka, men finner ikke no tydelig svar på neste prosess etter egglegging( eller så er det jeg som ikke skjønner😉) Håper noen vet!
 19. HW.

  Nybegynner

  Hei! Her har vi egentlig store raser, med en Brahmahane som barnas favoritt. Han er utrolig snill, sitter på fanget, blir bæret rundt mm. Var litt forskjell på personlighetene i kullet, så klart. Bare denne som er blitt så tam, men kommer nok av innsatsen. Men så hjalp jeg en venninne med å ruge ut noen D.K. egg, og nå har vi en D.K. hane her også som favoritt. Veldig kosete og snill. Han klarer seg fint blant store høner og en islandshane. (De store hanene er på en annen avdeling... ) Men har inntrykk av at når en koser/temmer små kyllinger og mater de fra hånden, så vil det dukke opp noen som er mer sosiale med mennesker enn andre uansett, i tillegg til at rasevalg påvirker. Så er jo lydene ganske forskjellige også, mye avhengig av rase/størrelse, i hvert fall har jeg observert det her. Islandshanene her har vært skarpe, skrikete tenorer, mens Wyandottene er behagelige barytoner og Brahmaene høres mer ut som ugle.
 20. Odden

  Nybegynner

  Hei Jeg har ikke så mye erfaring med Wyandotte eller bramha, men dverg kochin er en rase som ofte er lett å få tamme. Har selv hatt et par DK, og ofte er det disse som ender opp med å bli favoritthøna til barna. Når det gjelder egg, legger ofte disse kanskje noen færre egg og mindre egg enn mange andre raser. Ofte vil utvalget variere etter hvor du bor, og jeg tror dette vil være mer utslagsgivende på hva du havner opp med, enn på egenskaper hos rasene. DK skal ikke være så vanskelig å få tak i tror jeg, men de andre rasene kan være vanskeligere å få tak i på våren. Et annet alternativ kan være å kjøpe blandingshøns, da vil barna kunne se forskjell på de forskjellige hønene, men da er det noe mer usikkert hva du får av egenskaper med på kjøpet. Om du ønsker å få de tamme, vil jeg anbefale deg å kjøpe de som små, og bruke mye tid på å håndtere dem fra starten av. Det er forskjell på lynne mellom rasene, men jevnlig håndtering er også en viktig faktor slik jeg ser det. Et alternativ kan være å kjøpe flere kyllinger av forskjellige typer. dersom du går for dette vil jeg anbefale å kjøpe raser som i voksen alder er ca like store. dette fordi at de minste ikke skal bli "undertrykt" av de største. Her er det også mye variasjoner mellom de forskjellige rasene. Kyllinger bør også være ca like store dersom de skal gå sammen, nettopp av samme grunn. Håper dette gir deg en litt bedre pekepin på hva du vil ha. Lykke til med hønseholdet til våren :-)
 21. Hei igår natt ble dessverre 2 av mine 3 moskusender tatt av rev. Så det råder stor sorg og fortvilelse på gården idag. Jeg har kun en Andrik igjen på ca 6 mnd. Det er grusomt å se hvordan han sørger og leter etter søskene sine Jeg har vurdert om jeg skal gi opp hele andedrømmen, da dette er første gang jeg bor og eier gård og første gang jeg har ender. Men jeg må si at moskusender er noen famtastiske fugler og gir enorm glede i hverdagen. Jeg selv bare gråter i ett sett, for jeg bor alene og stod endene mine veldig nær. De var familien min og de fulgte meg overalt. De elsket å sove på fanget mitt når jeg sang til dem. De til og med la seg bak bilen å nektet å flytte seg hvis jeg skulle bort en tur. Å se den enorme gleden hver gang de så meg i vinduet eller når jeg kom ut rørte hjertet virkelig jeg er nok i en sjokktilstand, sorg og fortvilese. Masse tanker om jeg skal gi opp eller ta lærdom og forsøke igjen uansett kan ikke Oscar gå rundt her alene på gården. Har ingen høner han kan være hos heller. Inatt sov han inne med meg. Men det kan jo ikje fortsette slik. Så enten må han få komme i et nytt hjem der det bor moskusender, eller så må jeg få tak i ei and til han jeg bor i Mandal i vest-Agder vil gjerne ha litt råd og tips, og om det er noen her inne som har ei and i passende alder. Kan reven komme tilbake på dagtid? forsøkte å laste opp bilder, men funket dårlig
 22. Anneev

  Nybegynner

  Ingen?
 23. Ella

  3 Sort Minorka høner

  Unghøns klekket 25.6.2018 Kr 200,- per høne. Kan leveres mot betaling på strekningen Fyresdal-Bø . Renrasede unghøner av rasen sort minorka, fra Hvam. Ta kontakt på: skaugar@gmail.com
 24. Ella

  2 jærhaner selges

  Hanene klekket 25.6.2018 Renraset jærhane, grå/hvit, fra Hvam. Klekket 25.6.2018. Renraset jærhane, grå/hvit/brun, fra Hvam. Klekket 25.6.2018 Hanene er stolte og flotte og har god orden på hver sin jenteflokk. Kan leveres mot betaling på strekningen Fyresdal-Bø. Ta kontakt: skaugar@gmail.com
 25. søndag morgen ble den ene dk hønen vår pinky pie tatt av en katt og dratt ut hagen!heldigvis fant vi henne fort igjen. Hun hadde mistet mye fjær og tydelig fått sjokk!vi hadde henne liggende lenge inne jakkene våre. Hun tok til seg litt mat og drikke,og gikk faktisk litt rundt på plenen med de andre hønene. Mandag ble der verre,hun ville ikke ut av huset da jeg kom med frokost,og hun bare satt for seg selv i en krok!da besluttet jeg å ta henne inn i huset til oss. Her har hun vært i et døgn nå i bunnen til et kattebur på stuegulvet. Hun har tatt til seg minimalt med mat. Vi har prøvd all snacksen vi vet hun liker. Hun drikker ingenting,men vi gir sukkervann i engangsprøyte. Hun var hos veterinær i går og fikk smertestillende. Hun sitter bare i buret og sover. Jeg ønsker så inderlig at hun skal slutte med denne dvalen sin og bli seg selv igjen. Vi er så glad i henne. Vi mistet mille fleur hønen vår til gapeorm i juli,og vil så nødig miste flere. Hvordan kan jeg hjelpe henne?hvor lenge kan jeg la henne sitte slik og sove og ikke ta til seg mat før vi eventuelt må avlive henne?vi kan jo ikke sitte å se en høne sulte seg selv i hel heller!😥
 26. Anneev

  Nybegynner

  hei! Vi skal skaffe oss høner til våren, tenker 4-6 stykker. Skal ha dem for kos, og egg. Kjøttet spiller ingen rolle. Vi har tre gutter på 2-8 år, som kommer til å ha mye med hønene å gjøre. Hvilke rase anbefaler dere for en barnefamilie som vil ha tamme høns, som tåler en norsk vinter greit, og er fine førstegangs høns. Hittil har vi sett på Wyandott, DK og Brahma. Usikker på om vi skal gå for liten rase eller stor, vi tenkt en stor var mer robust med tanke på ungene, helt til jeg leste noe om kraftige vingeslag, som kunne bli litt skumle for de minste barna! Alle innspill og tips blir jeg veldig takknemmelig for. Er wyandotter lette å temme? Lurt å få de som unge kyllinger?
 27. Roberto&co

  Flere høner dør fort

  Tusen takk for svar! Vi kjøper Ropa B eller kiselgur da😊
 1. Last inn mer aktivitet
avem


×