Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Today
 2. admin

  Vaktel som ruger

  Da ble det et flott resultat. Veldig bra. 👍
 3. Siste uke
 4. Rypa

  Vaktel som ruger

  Jeg måtte flytte dem inn. Jeg skulle reise bort en uke og kunne ikke vente lenger. Det var fire egg som lå igjen. Jeg har en bekjent som hadde egg på gang i en rugemaskin. Det ble min løsning. Og jammen kom det ikke en liten til ut mens jeg var borte. Den er nå gjennforent med mor som ikke hadde noe imot å få en ekstra unge. 8 små tasser piler rundt og sover under mor.
 5. admin

  Vaktel som ruger

  Hvordan går det med de? Ja, fukt er ikke bra for nyklekte kyllinger, spesielt så små som vaktelkyllinger.
 6. Tidligere
 7. Rypa

  Vaktel som ruger

  Litt av et styr. Utfordringen er at høna har lagt seg klukk ute. Det er ikke bare bare og montere elektriske lamper i regn. Fikk lagt over plastikk. Håper det elektriske holder. Når klekkingen er over flytter jeg gjengen inn i lekehuset.
 8. Rypa

  Vaktel som ruger

  Jeg måtte stå opp i natt. Det er ikke sommer lenger og det styrtregner. Varmelampa måtte monteres. Tok ikke lang tid før første kylling kom frem. På en time kom det hele 7 stykker. Det er fullt under høna. Hører det klikker inne i de andre eggene. Ikke lenge før det spretter ut flere. Tror ungene mine puttet noen egg under høna på rugedag 2. Håper hun ligger løpet ut.
 9. admin

  Vaktel som ruger

  Artig. 😀Veldig bra med sånn dokumentasjon.
 10. Rypa

  Vaktel som ruger

  Klekking🤞. Mor «snakker» med eggene. Da er det i gang. AB21F55A-FC1C-48B5-A0A7-4483A38F2FA9.MOV
 11. Odden

  Hønebein med røde prikker

  Har du bilde av beina? har hu alltid gått pussig, eller er dette noe hun har begybt med i senere tid?
 12. Hei, har en Sussex unghøne født i februar. Innkjøpt for ca. 4 uker siden. Går sammen med ei lita mix og en hane. Hu har en pussig måte å gå på. Jeg fikk tak i henne og vaska beina hennes. Hu har noen røde prikker som ser ut som insektsbitt. Jeg pudra på Stalosan, men hva kan dette være/behandles? De to andre ser helt ok ut.
 13. Kitty

  Har lyst på due

  Hei! Leter etter en due. Er ikke ute etter noe konkurranse eller utstillings dyr, bare en venn :) Om noen vet om hvor en kanskje kunne ha fått tak i "rescue pigeons" hadde det vert konge. Oppdrett går fint det og, men vil helst ha en venn som trenger ett nytt hjem :) Bor i Oppland/Oslo området, så noe i den retningen hadde vert best. Takker for hjelp på forhånd :)
 14. Øya

  Hilsen fra øya:)

  Hei. Vi er en familie på meg og tre barn.vi har i dag tre dverg welsumer høner og en hane og fire lohman og vaktler. Kjempe morsomt å drive sammen med barna:)
 15. Rypa

  Vaktel som ruger

  Nå er det rett før. Lyste gjennom 15 egg. 11 med noe i. Ett grønt og tre «blanke».
 16. Odden

  Annerledes kylling

  Min første tanke er at det kan være mix. av silkehøns i genene, de får mer dun enn fjær slik jeg har forstått det... Vet du om oppdretteren har silkehøns også? Har videre liten erfaring med Crem legbar.
 17. Odden

  Myting?

  Hei Jeg tror det kan være myting. Dersom hønen har lus vil dette kunne ses som små dyr på huden ved kloakken, under vingene eller i nakken. lus vil også legge små egg på fjærene helt inn mot huden, noe som er lett å se dersom hønen har dette. Har også sett hønes som mister mye fjær under på mage/bryst når de er klukk, kan dette være tilfellet?
 18. Odden

  Plassering av ovn

  Hei. Ovnen bør plasseres nede ved gulvet, da varmen går opp. i hønsehus blir det MYE støy, så pass på at ovnen din er egnet til å stå i et rom med mye støv uten at dette medfører brannfare. Selv holder jeg lunk i hønsehuset med en enkel varmelampe, min erfaring er at litt tilleggsvarme gjør mye med inneklimaet, slik at luften holdes mer tørr. Høner lager også mye fukt, og ventiler er viktig. Innbiller meg at de bør være plassert på to forskjellige vegger med 90 graders forskjell for å få en best mulig ventilasjon. Ved en slik plassering er det vinden som "driver" ventileringen. Du kan også plassere en ventil nede og en oppe, da vil forskjeller i damptetthet og temperatur være drivkraft. Alternativt kan du velge mekanisk avtrekksvifter som går på strøm, tror du kan få de til noen hundrelapper på biltema. (husk vifte egnet for støvbelastning). Ventilene bør også kunne reguleres noe på vestlandet, da det til tider er mye vind her borte. Selv har jeg en rørvifte i det ene ventilen med kontinuerlig drift, så regulerer jeg tilluften i den andre. Er usikker på om det er nødvendig med mekanisk avtrekk på kun 3 kvm høneshus, men for meg er dette den beste mest stabile løsningen som holder luften inne i hønsehuset tørr. Ved dårlig ventilasjon vil hønsehuset kunne bli "klamt", og ofte vil dører og vinduer av tre, begynne å bli tunge å åpne. Tror løsningen her er å prøve noe, og endre dersom det ikke fungerer. ideelt sett bør hønene ha en tilnærmet trekkfri plass å hvile/sove på (her plasseres vaglen) samtidig er ventilering viktig.
 19. Marianne.o

  Hollanske dverghane

  Hollansk dverghane gis bort til noen som kan sørge for et godt hjem til ham. Han er 6 måneder og utrolig flott. Desverre er det mer lyd i ham enn vi håpet. Vi prøver derfor å gi ham bort nå før barna knytter seg for mye til ham. Vi bor i Stavanger. Ta kontakt her om det er av interesse for noen. Mvh Marianne Orstad
 20. LinneaPeter

  Hold av geit?

  Tusen takk☺️
 21. HW.

  Hold av geit?

  Hei! Dere må forholde dere til Mattilsynet lokalt å finne ut om en skole har lov å ha gjeiter mm. regelverk. (hvis dere ikke alt har det.) Send e-post til de postmottak@mattilsynet.no og fortell hvor dere er, så sender de spørsmålet videre til lokale M.T. og dere får svar. Har bare positive erfaringer av hvordan en blir møtt der, og så blir saker og ting riktig, etter reglene og dere slipper problemer i etterkant, i motsetning til hvis det ikke har gått rett for seg fra begynnelsen. Se også til å skaffe gjeiter som er friske, dvs. fra sanerte besetninger! Var et saneringsprogram for ca. 10 år siden for å bli kvitt en del sykdommer. Men det kan M.T. alt om... (Vi driver med sau her på gården, kjenner litt til "gjeiteproblematikk".) Artig prosjekt, håper det ordner seg. Forresten er kjekjøtt nydelig mat, så "Mat og helse" kan også ev. inngå! Blir jo fantastisk tverrfaglig for skolen å jobbe med i tilfelle. (Har selv barn på Montessoriskole.)
 22. LinneaPeter

  Hold av geit?

  Hei, lurer litt på hvordan den prossen ,fra å finne ut at du vilha geiter til å faktisk kjøpe dem ,går? Vi skal kjøpe inn geiter til en Montessori skole og vi vil helst ha noen ganske rolige geiter. Hadde vært fint med kasjmir geiter, siden vi er ganske intresserte i strikking her for tiden😉 Er det noen geiter som både produserer fin kasjmir og melk? Har funnet en del geiter på Finn og vi har geite vante folk her på skolen, men ble litt forvirret av mattilsynets lover. Takk for svar😁
 23. Så søte! Gratulerer med flott resultat!
 24. Marianne.o

  Innføre hane i hønseflokken

  Takk for svar om noen har erfaringer og dele så tas de gledelig imot!:)
 25. admin

  Vaktel som ruger

  Så bra! At neste generasjon har arvet de gode rugeegenskapene mener jeg. Hold oss gjerne oppdatert på hvordan det går.
 26. admin

  Innføre hane i hønseflokken

  De fleste hanene vil takle dette veldig godt. De vil straks vise hvem som er sjefen. Men noen haner kan risikere å bli tuktet av sterke høner ved introduksjon i en ny hønseflokk. Men det beste er kanskje å la det "stå til". 😊Sannsynligvis vil han raskt finne seg til rette.
 27. Hei. Ny på forum og ny i hønsefaget:) I mai kjøpte vi oss fire høner,tre dk og en mille fleur. Mille fleur ble syk og måtte avlives,så nå har vi tre dk igjen. De har vært sammen siden de var små og er stort sett venner med hverandre og store og små i huset. Til helgen skal vi hente en hane,en 6 måneder gammel hollansk dverghane til damene våre. Valgte denne typen da den skal være rolig til hane og være og lett å få tam. Vi har stor glede av den vesle flokken vår og vil de skal trives hos oss,så at de skal kunne bli tamme er viktig for oss. Hvordan skal vi introdusere hanen til hønene?kan vi bare slippe ham inn siden han er hane?eller bør vi ha en gradvis tilnærming? noen som har erfaringer og dele? vi gleder oss stort til å få hanen i hus!
 28. Eref

  Plassering av ovn

  Takk for svar 😊 Blir gøy å få høner. Men hvor bør jeg plassere ovnen? Her på Vestlandet er det fuktig, så ovn bør jeg nok ha.
 1. Last inn mer aktivitet
avem


×