All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres   

 1. Yesterday
 2. Ja disse to er ganske sikKert høner
 3. Siste uke
 4. Det har vært flere oppdrettere av storfugl her på forumet tidligere. En av de har lagt opp vet jeg. Er det sånn at du har klekket fram kyllinger av storfugl? Før var det som sagt flere som drev med storfugl, men de siste årene virker det som det har vært få. Selv har jeg ikke hatt oppdrett av storfugl, men har litt kjennskap til det etter å ha vært på besøk hos flere oppdrettere. Du har sett dette? http://www.prydfugler.no/artikler/pa-besok-hos/36-eilif-nygaard.html
 5. Flott. Ja, kalkbeinsmidd er smertefullt for høns. Avleiringen med kalk under skjellene på føttene som midden produserer gjør at skjellene blir presset ut fra huden på føttene. Veldig bra at du har fått behandlet den.
 6. Noen som har litt erfaring med storfuglkyllinger? hva forer dere med og hvor fort flytter dere kyllingene u i volierene? andre tips og triks?
 7. Stalosan skal kjøpes inn og prøves! 👍🏻
 8. Ser ut som at det går fint med kyllingene, så litt skabbete ut en liten stund bare 😅 Mor hadde virkelig behov for behandlingen stakkars, har aldri sett kalkbeinsmidd før, men det så jammen ikke godt ut😟 Hun er blitt mye bedre..og hun har fått friskere farge i kammen..skjønner plutselig uttrykket "bleik rundt nebbet"! Mye som skal læres med hønehold! Veldig nyttig med forum som dette!👍🏻👍🏻
 9. Jeg har en utrolig flott hane som bare er ett år. Den har gått fint i flokken til nå, men begynte å sloss med lederhanen for noen dager siden og har blitt veldig urolig. Roet seg litt de siste dagene, siden jeg har satt han for seg selv med en av hønene. Hadde vært veldig fint om noen trengte en hane? Jeg tror jeg må slakte den hvis jeg ikke får gitt den bort. Noen som vil ha den til mat?
 10. Jeg lar det gå noen dager da... Og tusen takk for svar!
 11. Tidligere
 12. Er du ikke sikker på om midden er borte fra føttene på hønsene ville jeg ventet noen dager eller så for å være sikker. Men det høres ut som du har gjort en grundig jobb.
 13. Takk for svar! Jeg har desinfisert hønsehuset og behandlet føttene flere ganger. Spørsmålet var egentlig om jeg kan sette inn de to nye hønene i flokken nå, etter de gjentatte behandlingene?
 14. For å bli kvitt all midden børe du rengjøre og desinfisere hønsehuset. Har noen høns fått kalkbeinsmidd er de andre steder i hønsehuset også. Ellers må du regne med å gjenta behandlingen av føttene senere.
 15. Hei! Broren min har to mille fleur høner jeg skal få. Planen var at jeg skulle sette dem inn i min flokk for noen uker siden, men så oppdaget jeg kalkbeinsmidd. Jeg har behandlet flokken i flere uker og synes beina ser mye bedre ut. Men de er ikke blitt 100% bra igjen…Det jeg lurer på er om jeg kan sette mille fleur hønene inn i flokken nå? For midden er vel død..? Er det ikke bare beina som må bli bra igjen?
 16. høns

  Tusen takk for det! Takk for tips
 17. Ja, de er laksefarget. Kjempefin rase. Ja, for meg ser det ut som 3 av de er høner, da de er ganske lyse i fjæra, og en er mørkere. Men nå er 3 av de ei uke yngre enn den siste store der, så er vanskelig å si. Ja, kjøttet skal visstnok være veldig bra, men slakting og slikt frister ikke meg så veldig, men bør kanskje venne meg til det😳 Takk for svar😊
 18. høns

  Her var det mange spørsmål som du har fått bra svar på :-) Tenkte jeg bare ville supplere med og si at mine høner ikke har sandbad, da de bare gjorde fra seg i dette. De bader i flisa på gulvet istedete, og trives med det. Om sommeren finner de steder ute og bade seg i. Jeg kjøper også flis på Fk, da sagflis/sagmugg støver noe veldig. Stalosan er kjempelurt og bruke! Har ikke hatt utøy på mine etter at jeg begynte med det. Lykke til med hønseholdet
 19. Eg har fått hjelp av ei som bor i nærheten.Hun mener 2 og 3 blir haner.Noe som sikkert stemmer bra.De har vokst en del nå og hun sa at hanene ofte har grønnskjær i fjær og ikke hønene.Så da er nr 1 og 4 høns. av alle kyllingene vi kjøpte ble det 8 muligens 9 haner..Så da er det 5-6 høner igjen.Gøy med påfull også
 20. Hei! Er det laksefarget faverolles? Da er hønene lyse (i forskjellig grad) og hanene mye mørkere. Klekket noen slike for en del uker siden. Tror den siste er høne i hvert fall, hvis den er Laksefarget Faverolles. Skall jo være fremifrå kjøtt på de, så overskuddshaner er ikke noe vanskelig.
 21. Hei! Jeg er bare erfaren med kjønn på rasen dverg kochin, ikke brahma….Men jeg synes den på bilde nr. 3 ser ut som en hane, pga. rødlig kam og kjakelapper, var det den du tenkte er høne..? Håper du får en del høner!
 22. Takk for svar😊 Kan se om jeg får tatt et fellesbilde. Hvis ikke må jeg nok smøre meg med tålmodighet. Men har lest at det skal være enkelt å se på vingene til faverollene veldig tidlig hva de er, da hanen er mørkere. Så etter det jeg kan se, ser det ut som det kanskje er bare en hane blandt de fire. Men da er jeg kanskje litt optimistisk?😄
 23. Lus

  Spray mot lus fungerer veldig bra, men om du ikke ønsker å bruke dette ville jeg gjentatt behandling mange ganger med ca 1 ukes mellomrom. (her er det en vurderingssak om kjemien, eller lusene plager hønsene mest) Eggene vil klekke etter hvert, og gjentar du da behandlingen så vil dikker disse lusene også forsvinne før de rekker å legge nye egg. Ville behandlet hele flokken for å få vekk hver minste lus. Bør også bytte strø i hønsehuset, og innlegg i eventuelle verpekasser også. Lykke til!
 24. nybegynner

  Trolig myter hønene dine, dette er naturlig, ca 1 gang per år. Da slutter de ofte å legge egg, noe som kan være grunnen til at han ønsket å avlive dem. Ofte får de nye fjær relativt kjappt, og starter å legge egg igjen etter 1-2 mnd. Høns spiser alt man får i seg uten tenner, men du bør ikke gi dem avokado, som vist nok skal være giftig for dem. Kyllingkjøtt er heller ikke lov tror jeg, litt usikker på hvorfor, men tror dette kan føre til sykdom eller noe... annet kjøtt(om det er kjøttdeig, eller skåret opp i mindre biter) og egg/eggeskall funker fint. I tillegg bør de få kraftfor, og tilgang på sand eller skjellsand(grov type) småstein eller skjellsand spises ned i kråsen (en slags magesekk før selve magesekken) og her kverner/tygger steinene maten før den går videre ned til magesekken. Må også ha kontinuerlig tilgang på vannautomat eller vanndam/vannautomat eller bekk utendørs. De trenger en trekkfri plass, og om du har rovdyr i nabolaget (også hunder) kan det være lurt å utføre tiltak for å forebygge at hønsene dine blir spist. Bør også ha en pinne de hopper opp på om natten og sover på. En ca 5 cm bred plankebit på tvers inne i hundehuset vil fungere fint. Deretter er det bare å lese seg opp på høns, og ofte blir veien til etterhvert som du går... Ofte vil du se/høre på dem om de har det fint Lykke til!
 25. Kan være lurt å ta bilde av flere kyllinger samtidig, f.eks når de sitter på en vagle/pinne. gjerne samme raser på samme pinne, da er det lettere å sammenligne. Ellers får hanene ofte kam og kjakelapper tidligere, og om det er noe rødfarge i kammen så er det trolig en hane (høner får først rød kanm når de begynner å legge egg) Ofte vil haner bli litt større, og ofte mer frempå (først i matskåla, minst redde). Det å skille høner og haner er en kust som må øves opp, spessielt på tidelig stadie er dette ofte krevende. Min erfaring er at det er lettest å skille ved ca 3-4 uker (tar de tydligste hanene da), og ofte er det noen haner til som "gikk under radaren" ved første sortering etter 5-6 uker. Lykke til!
 26. Jeg bor i Stadsbygd. Har nettopp kjøpt 4 faveroller og 5 dverg kochin. Alle kyllinger, så vet ikke kjønn enda. Koser meg med mine søte små😊
 27. Ble litt rot med disse bildene ser jeg, men håper noe erfarne kanskje får til å hjelpe meg litt😃
 1. Last inn mer aktivitet