Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Yesterday
 2. Det tror jeg vil gå bra. Egentlig bare en fordel at noen er litt eldre, da vil de yngste lettere ta etter de eldste med mat og vann. Vel og merke så lenge det ikke er større aldersforskjell på de. Ennå har de ikke begynt og utviklet det med rang skikkelig. De vil nok være litt nærgående med tanke på å undersøke de nyklekte, men det vil raskt gå seg til. Noen vil kanskje begynne å opptre som sjefer, men alt i alt tror jeg dette vil fungere veldig bra.
 3. Jeg har et kull på 5 kyllinger som vil være ca tre uker gamle når de neste kyllingene klekker. Jeg vil ta vare på disse til jeg ser hvordan det neste kullet blir, ang farger osv. Problemet er bare at jeg bare har en varmelampe (kan jo selvfølgelig kjøpe en til da), og det hadde vært kjekt og kunne ha dem i samme kasse (en stor trekasse som er til dette formålet). Men hvordan vil dette gå? Vil de største være sjef i kassa og herje med nykomlingene? De er jo ganske i farta de 5 jeg har nå.... Stikker jeg hånda ned i kassa kommer de løpende og klatrer opp i hånda mi og hakker, for de er vant til at en hånd som kommer ned i kassa betyr mat Så jeg lurer litt på om de vil undersøke de nye kyllingene som kommer på samme måte....
 4. Siste uke
 5. Når kan kyllingene flytte ut?

  Her flytter kyllingene ut i en del av sauefjøset før de er 3 uker. Får egen binge med talle, halm og varmelampe. Stortrives. (Ikke annen varmekilde enn lampe og sau, men isolert.) Nå er de 7 uker og er i ferd med å venne de av med varmelampa siden de jo har nok så ferdig fjørdrakt. Bor i Valdres.
 6. Kyllingene er nå 6 uker gamle og begynner å bli bra store, fjøset vårt er tømmervegger med betong men jeg har lagt eget sted der inne med halm og 2 varmelamper. kan jeg flytte de ut?
 7. Tidligere
 8. Ny i faget

  Ok, i Isan ja. Det er vel generelt det varmeste området i Thailand. Mener du ideell fukt og temp under ruging? For hønseegg er det vanligvis 37,7 grader, litt etter hvilken type rugemaskin du bruker, og fukt på ca 40-45% der fukten økes litt de siste dagene før klekking. I Thailand er luftfuktigheten høy, derfor er det ikke sikkert du trenger å bruke ekstra fukt før de siste dagene.
 9. Ny i faget

  Svarer en gang til jeg er ikke sikker på om jeg fikk sendt det andre svaret.takk for svaret foresten.jeg bor i nord Khon kean her er det varmt nå 4o++ i skyggen om dagene nå så ingen problem og opdevare egga i kjøleskapet.hva er den idielle temp og luft fuktighet.
 10. Ny i faget

  Heisan, Eggene bør oppbevares litt kjølig, det gir bedre holdbarhet. Det optimale er i et rom med ca 12-14 grader. Nå er ikke det så enkelt i Thailand med dagstemperatur på ca 30-35 grader og nattetemperatur som en god norsk sommerdag. Derfor bør du vurdere å oppbevare de i kjøleskapet. Hvor i Thailand bor du? Jeg er relativt godt kjent rundt omkring, både i nord og sør.
 11. Ny i faget

  I dag motokk jeg min ruge maskin så nå må jeg samle egg til jeg har 15 som er befruktet var 4 i det lille romet med hanen i.hvordan kan jeg opbevare de???jeg bor i Thailand jeg er som en liten unge nå,spendende dette maskin er helautomatisk
 12. Hei igjen - interessant emne dette. Mulig jeg er en litt nerdete person, men synes det er til god hjelp å veie eggene, først når jeg plukker de (noterer på egget) og siden dag 10-12 -14 ca for å regne ut %-andelen på vekttap. Pleier å ta noen stikkprøver, og noterer, men har også veid alle... var interessant det og... Da kan en ev. justere fuktigheten resten av dagene før dag 19, hvis det ser ut til å bære helt galt av sted.
 13. Silkehøns -kyllinger eller rugegg

  Hei, jeg har 5 dverg silkekyllinger jeg skal selge.
 14. Hjelpe kyllinger ut av egget-trenger raskt svar!

  Ok fint, da skal jeg gjøre det denne runden.
 15. Jo, erfaringen min er at mange bruker i overkant med fukt i rugemaskinen. Husker selv da jeg var nybegynner, var veldig opphengt i at det var nok vann i maskinen. Det kan føre til at kyllingene vokser for raskt. Det igjen kan føre til at det blir for trangt i egget, de får ikke bevegd seg nok til å greie å hakke seg ut. Derfor skal man ikke være redd om det er tørt i maskinen av og til under rugingen. Men det er viktigere at det er nok fukt i maskinen de siste dagene før klekking. De fleste rugemaskiner må åpnes for å fylle på vann, da er det litt seint mener jeg å få opp fukten i maskinen når klekkingen har begynt, når det har blitt sprekkdannelser. Å øke fukten ca 2 dager før klekking er en grei regel.
 16. Rugemaskin Brinsea Maxi ll advance

  Kan bare si at jeg absolutt anbefaler denne rugemaskinen til dere som lurer på og kjøpe rugemaskin! Den er oversiktlig, lett og betjene/stille inn/påfylling av vann, og virker solid. Og ikke minst får man veldig god og rask hjelp hvis det er noe man lurer på Fikk tidenes beste klekkeresultat i den, hvis man da ser bort i fra at jeg måtte hjelpe ut flere...Ny runde med ruging nå, som jeg håper går enda bedre..!
 17. Hjelpe kyllinger ut av egget-trenger raskt svar!

  Igjen takk for gode svar! Nå blir dette et lite sidesprang fra hovedspørsmålet mitt, men siden vi er inne på at høy fuktighet under klekking er så viktig; er det også viktig at denne er høy en god stund FØR klekking? To dager før står det i bruksanvisningen på den maskina jeg har( Brinsea Maxi Advance ll). På bruksanvisningen til den gamle maskina mi ( Covatutto) står det at man ikke skal ha max luftfuktighet før det er sprekk i flere egg, så jeg lurer litt på hva som er best her? Har hørt at kyllinger kan drukne av for høy luftfuktighet før de er klare til og klekkes? Men regner med at Brinsea vet hva de har skrevet og at det er riktig, bare litt uvant når man har hatt en annen regel tidligere
 18. Lurt å ta hensyn til den naturlige fuktigheten i rommet ja. Er temperaturen i rommet rundt 20 grader så er det ok. Blir temperaturen i rommet der en rugemaskin for lav kan det føre til kalde områder i rugemaskinen. Det med å hjelpe kyllinger ut av egget er bestandig vanskelig å ta en avgjørelse på. Det kan jo være forskjellige årsaker til at den sliter med å komme seg ut. Det sies at kyllinger som ikke greier å komme seg ut på egen hånd ikke har livets rett, de er for svake. Det kan være en grei regel å ha i tankene, men som det nevnes over her så kan kyllinger bli raske og friske selv om de har hatt problemer med å komme seg ut av egget selv. Noen ganger kan årsaken ligge i selve rugingen, er det ikke optimal fukt i kabinen på rugemaskinen på slutten kan det blant annet føre til at den hvite hinna i egget klebrer seg fast til kyllingen. Da sliter den uansett om den er normalt utviklet og sterk nok. Derfor kan det noen ganger være fornuftig å gi en hjelpende hånd.
 19. Silkehøns -kyllinger eller rugegg

  Vel...det er kanskje litt utenfor "kjøpes-kategorien" det spørsmålet der....
 20. Rugemaskin for første gang

  Gjør det
 21. Silkehøns -kyllinger eller rugegg

  Oi....hva slags farge, og vet du vekta på eggene?
 22. Silkehøns -kyllinger eller rugegg

  Ja, det var det
 23. Rugemaskin for første gang

  Tusen takk for svar! Skal holde deg oppdaterdt.
 24. Vasking av rugeegg

  Takk for svar Jeg dyppet dem I litt varmt vann og tørket av det verste med litt tørkepapir. Jeg skal si ifra hvordan det går!
 25. Hjelpe kyllinger ut av egget-trenger raskt svar!

  Først må jeg si at jeg er veldig glad for at dette forumet finnes, for og kunne høre om andres erfaringer og få råd og tips! Og høre at det er andre som også har dårlige ruge-omganger.....! Jeg skal prøve en runde til nå, jeg regnet dette som en prøve-runde egentlig, siden det er første gang med ny maskin. Ang kyllinger som har fått hull i egget men med mye blod i- hvorfor er det sånn bare på noen tro? Den første jeg måtte hjelpe ut kom et døgn før denne siste,så det virker jo litt rart hvis den ikke var helt ferdig enda. Den kom jo over tida også. Man burde vel ikke hjelpe de ut sikkert, men det kan jeg si at da hadde det ikke blitt mange kyllinger her i gården....de har jo blitt friske og fine kyllinger. Har lest om andre her inne som også sier det samme. Jeg har bevisst gitt hønene lite skjellsand for og se om det kan hjelpe på at skallet ikke blei så hardt, så kyllingene kanskje kom seg lettere ut, men ser ikke ut som om det hadde noe og si... Admin: jeg skal høre med den oppdretteren hvor silkene mine kommer fra for og høre om han har samme problem med at kyllingene ikke klekker. Men vet om ei som kjøpte rugeegg av meg i høst som også hadde problemer med at kyllingene ikke kom seg ut. Så jeg kan nok ikke skylde på den nye rugemaskina Er ellers veldig fornøyd med den!! Jeg hadde ikke vann i under ruginga, fordi da kom fuktigheten opp i 60%. Den lå på ca 40%, og det er vel ok? Maskina står i et mur-rom, så det er nok naturlig mye fukt der. Temp. i rommet er rundt 20 grader vil jeg tro, har ikke målt, men har på varmeovn. Det er mye mulig at silker er litt vanskeligere og få kyllinger av i maskin, men dette kan jeg ikke ta noen konklusjon på da jeg ikke har ruget ut andre raser på mange år. Kanskje jeg burde prøve det for og se.....
 26. Vasking av rugeegg

  Hei! Ja, du må desinfisere eggene rett før du setter de inn i maskina. Men ikke vaske de før den tid. Let litt rundt her, så finner du sikkert nøyaktig oppskrift. Har fulgt denne oppskriften, ca. fra husken, lurt å sjekke mot andre kilder: Bruk to glass boller, da forandrer seg ikke temperaturen så raskt. Jeg bruker glassbolle til skyllevann og kjele til des. løsning, slik at jeg kan varme opp underveis. Eggene legges i løsning med des. middel.noen om gangen i den tid som det står på bruksanvisning. (1-2 min.) Obs. temperatur 38-41 C grader både på des.løsning og vann. bruk termometer. (Har sett litt forskjellig ang. temp.)
 27. Hei! Er ikke ekspert, men har noen tanker... Klekking/blod: tar jo naturlig en del tid etter de har laget første hullet til at kyllingen er klar til å komme ut. Blodkarene skal skrumpe inn og plommesekken absorberes inn i kyllingen. Lurer på om det er forhøyet tilgang på surstoff (resultat av ett bittelite hull i hinnene og skall) som regulerer dette? Prøver å imitere dette hvis jeg synes at jeg må hjelpe noen ut. Prøver da å gjennomlyse egget for å se hvor nebbet er og lager et lite hakk der (med en skarp pinsett). Lager det ev. større etter noen timer når blodårene har skrumpet inn. Klekkeresultater: Her varierer det veldig og er helt tydelig at noen rugeomganger er mindre vellykket en de fleste andre. Noen ganger vet jeg at jeg selv har skylden, noen ganger ukjent grunn ev. dårlig livskraft i det som ruges, slik admin skriver. Eksempelvis fikk jeg 24 kyllinger av årets første omgang, (mens den seneste var dårligst - 10 kyllinger (men da var ikke maskina full, 21 befruktede egg.) Er veldig fornøyd med rugemaskina, Brinsea Ovation 28. Det som har skjedd her, er at de er helt ferdige, med nebbet på rett sted, under eller i luftlommen, men ikke klarer å komme ut. Har merket at noen få av eggene til noen av hønene har ekstra hardt skall, men ikke denne dårlige rugeomgang. Men var forskjellige raser i disse eksemplene, så jeg misstenker mine store sølv sortranda Wyandotte ikke egner seg til videre avl uten å tilføre andre gener.
 28. Det kan være mange årsaker til dårlig klekkeresultat. For en del år siden var stammene av silkehøns her til lands veldig innavlede. Resultatet var svært dårlige klekkeresultat på de få eggene som kom fra hønene. Nå skal det sies at i de senere årene har det vært gode stammer av silkehøns her til lands, men det kan jo være at denne stammen ikke er så god? Har du kjennskap til klekkeresultat hos andre med disse eggene? Hvordan gjorde du det med vann i maskinen. Var det vann i den under hele rugeperioden? Hvordan var romtemperaturen? Sier bruksanvisningen 37,5 grader så er det riktig temperatur i denne maskinen.
 1. Last inn mer aktivitet
×