Gå til innhold

admin

Administrator
 • Innholdsteller

  5 052
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  102

admin last won the day on Juli 20

admin had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

173 Glimrende

Om admin

 • Rang
  Prydfugl
 • Bursdag Juni 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Selbu
 1. Nye høner i flokken

  Hei, du skriver vanlige italienere. Hva ligger i det? Enten er det italienere eller så er det ikke det. Er det kanskje hvite verpehøns du har kjøpt? Ofte kalles de for italienere, mens det i realiteten er Lohman.
 2. Sørblesender om vinteren

  Jo, det høres fornuftig ut. Det holder sikkert til denne type ender, ville arter. Domestiserte ender som rouen og moskusand som jo også er en del større ville nok trengt mere.
 3. Kraftfor

  Hei, det er mye info om fôr på forumet, faktisk en egen kategori med fôr: http://www.fuglepraten.no/index.php?/forum/65-for/
 4. Egg uten skall

  Ja, har du mye igjen av dette foret så lønner det seg nok å bruke skjellsand i tillegg. Da spiser de av den etter behov.
 5. Egg uten skall

  Ja, det er normalt. Det skjer gjerne når de begynner å legge sine første egg. Men har du mulighet kan du godt gå over til et fôr med større innhold av kalsium, oppdrett 3 er ikke beregnet på eggleggere. Det har kun 2,2 % kalsium, det er kun et fôr til bruk i perioden før egglegging. Toppverper pluss er mere egnet som fôr under eggproduksjon da det inneholder 4,2% kalsium. Alternativet er i gi de tilgang til skjellsand også. Da tar de det når de føler for det. Om andrikken spiser av det så har ikke det noe å si.
 6. Blande ender av ulik alder

  Jo, det høres lurt ut å tilpasse de gradvis til hverandre. Det gjør at overgangen ikke blir så brå når de settes sammen. Andriken hos løpeender får krøllen på stjerten når den er ca 20-22 uker gammel.
 7. Hold av kalkun

  Hei, Et rom på 10-12 kvadrat inne skulle holde. Uteplassen bør være minst det samme. Men det avhenger av hva slags underlag du tenker på, og om du skal ha tett tak over utevolieren. Jo større uteområde jo mindre krav til tørt underlag. Kalkun er store fugler som raskt tar knekken på grønt underlag. Om du ikke har anledning til å gjerde inne et større område bør du bruke singel/grus som underlag i volieren. Dette for å holde den så tørr som mulig. Like så er det en fordel med tak over. Kalkuner er enkle å holde, trenger stort sett sett det samme som høns. Du skriver ikke hva slags kalkun du tenker på, er det bronsjekalkun?
 8. Blande ender av ulik alder

  Ofte er andriker som er dominante og "brutale" gode i avlen på grunn av at de sørger for godt befruktede egg. Men som du skriver er det gjerne problematisk å sette unge ender inn i en flokk med voksne ender. Er de vokst opp sammen går det greit. De "nyankomne" i flokken blir sett på som inntrengere. Derfor må du nok belage deg på å vente til de er en del større før du setter de sammen. Da vil de raskere venne seg til hverandre. De du har ruget ut selv vil være "tøffere" og ikke så lette å "vippe av pinnen".
 9. Netting til utegård

  Vanligvis skal det holde med sånn netting på bakken ja. Det skal noe til at eventuelle rovdyr fortsetter å grave og prøve å rive i stykker nettingen når de møter på den. Men den er på den andre siden vesentlig svakere enn kraftigere netting som firkantnettingen som kosl bruker, og dermed ikke like sikker.
 10. Netting til utegård

  Hei, Jo, den skal duge. Men du skal sikkert legge netting på bakken utenfor volieren også? Det er et like stort problem at rovdyr graver seg inn i volieren.
 11. Helt ny eier av vaktler

  Eurovaktler trenger ikke stor plass, men det er lurt å ha litt greiner med foreks granbar, høyballer og lignende hos de til skjulesteder. Det gjør også at de finner seg bedre til rette. Det er normalt at de jager hverandre litt av og til. Vær ikke bekymret for at det blir for kaldt hos de. De skal ikke ha noe ekstra varme ut over temperaturen ute. Dette er hardføre fugler, som fint tåler den norske vinteren. Det kan sikkert ta litt tid før de venner seg til større og ny uteplass. De føler seg nok usikre den første tiden. 5-6 høner på en hane høres greit ut. Men har du to haner kunne du kanskje hatt et par ekstra høner til. Vaktelhanene er veldig harde mot hunnene.
 12. Mat mandarinand

  Mandarinender er gressender som godt kan gis bare det du gir de. Men om du vil supplere med noe mere proteinrikt kan du bløte opp pellets til hund eller katt og gi de som et tilskudd enkelte ganger. Har du tilgang på levende melorm er dette populært å kaste opp i dammen til de.
 13. Sørblesender om vinteren

  Ender kan ete nesten ubegrenset. Derfor må en rasjonere foret til de, ellers vil de spise seg feite og til dårlig kondisjon. Det kan være lurt å handle en sekk med valset havre og blande i kraftfôret. Men ikke gi de ubegrenset mat, gi de en rasjon pr dag.
 14. Hageender i nærhet av vann

  Mange med denne hobbyen hadde nok ønsket seg en eiendom med tilgang til et vann. Regner med det er moskusender du vurderer å skaffe deg. De vil nok bli fristet til å oppsøke vannet for en dukkert. Stokkender kan du kanskje få besøk av på foringsplssen, men ville stokkender er relativt skye dersom de ikke er blitt vant med mennesker gjennom foring. Tror ikke det vil være problematisk å ha moskusender frittgående der der er andre ender. De trives best i sitt eget selskap. Moskusender(knoppand) er domestiserte og regnes som tamender. Såvidt jeg vet står det ingen steder at de skal holdes adskilt fra villender. Begge disse er gressender og kan i prinsippet blande seg uten at det vil føre til noe problem på lang sikt.
 15. Kjønn på wyandottekylling

  Tja, jeg synes det ser ut som en høne. Men jeg har blitt lurt før av wyandot kyllinger. Forøvrig en av mine favorittraser. Om det er en hane bør kammen begynne å bli mere framtredende enn den er ganske snart. Du kan også se forskjellen på tykkelsen på beina, hanen har kraftigere bein enn høna.
×