Gå til innhold

admin

Administrator
 • Innholdsteller

  5 083
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  103

admin last won the day on Januar 29

admin had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

174 Glimrende

Om admin

 • Rang
  Prydfugl
 • Bursdag Juni 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Selbu
 1. Det tror jeg vil gå bra. Egentlig bare en fordel at noen er litt eldre, da vil de yngste lettere ta etter de eldste med mat og vann. Vel og merke så lenge det ikke er større aldersforskjell på de. Ennå har de ikke begynt og utviklet det med rang skikkelig. De vil nok være litt nærgående med tanke på å undersøke de nyklekte, men det vil raskt gå seg til. Noen vil kanskje begynne å opptre som sjefer, men alt i alt tror jeg dette vil fungere veldig bra.
 2. Ny i faget

  Ok, i Isan ja. Det er vel generelt det varmeste området i Thailand. Mener du ideell fukt og temp under ruging? For hønseegg er det vanligvis 37,7 grader, litt etter hvilken type rugemaskin du bruker, og fukt på ca 40-45% der fukten økes litt de siste dagene før klekking. I Thailand er luftfuktigheten høy, derfor er det ikke sikkert du trenger å bruke ekstra fukt før de siste dagene.
 3. Ny i faget

  Heisan, Eggene bør oppbevares litt kjølig, det gir bedre holdbarhet. Det optimale er i et rom med ca 12-14 grader. Nå er ikke det så enkelt i Thailand med dagstemperatur på ca 30-35 grader og nattetemperatur som en god norsk sommerdag. Derfor bør du vurdere å oppbevare de i kjøleskapet. Hvor i Thailand bor du? Jeg er relativt godt kjent rundt omkring, både i nord og sør.
 4. Jo, erfaringen min er at mange bruker i overkant med fukt i rugemaskinen. Husker selv da jeg var nybegynner, var veldig opphengt i at det var nok vann i maskinen. Det kan føre til at kyllingene vokser for raskt. Det igjen kan føre til at det blir for trangt i egget, de får ikke bevegd seg nok til å greie å hakke seg ut. Derfor skal man ikke være redd om det er tørt i maskinen av og til under rugingen. Men det er viktigere at det er nok fukt i maskinen de siste dagene før klekking. De fleste rugemaskiner må åpnes for å fylle på vann, da er det litt seint mener jeg å få opp fukten i maskinen når klekkingen har begynt, når det har blitt sprekkdannelser. Å øke fukten ca 2 dager før klekking er en grei regel.
 5. Lurt å ta hensyn til den naturlige fuktigheten i rommet ja. Er temperaturen i rommet rundt 20 grader så er det ok. Blir temperaturen i rommet der en rugemaskin for lav kan det føre til kalde områder i rugemaskinen. Det med å hjelpe kyllinger ut av egget er bestandig vanskelig å ta en avgjørelse på. Det kan jo være forskjellige årsaker til at den sliter med å komme seg ut. Det sies at kyllinger som ikke greier å komme seg ut på egen hånd ikke har livets rett, de er for svake. Det kan være en grei regel å ha i tankene, men som det nevnes over her så kan kyllinger bli raske og friske selv om de har hatt problemer med å komme seg ut av egget selv. Noen ganger kan årsaken ligge i selve rugingen, er det ikke optimal fukt i kabinen på rugemaskinen på slutten kan det blant annet føre til at den hvite hinna i egget klebrer seg fast til kyllingen. Da sliter den uansett om den er normalt utviklet og sterk nok. Derfor kan det noen ganger være fornuftig å gi en hjelpende hånd.
 6. Det kan være mange årsaker til dårlig klekkeresultat. For en del år siden var stammene av silkehøns her til lands veldig innavlede. Resultatet var svært dårlige klekkeresultat på de få eggene som kom fra hønene. Nå skal det sies at i de senere årene har det vært gode stammer av silkehøns her til lands, men det kan jo være at denne stammen ikke er så god? Har du kjennskap til klekkeresultat hos andre med disse eggene? Hvordan gjorde du det med vann i maskinen. Var det vann i den under hele rugeperioden? Hvordan var romtemperaturen? Sier bruksanvisningen 37,5 grader så er det riktig temperatur i denne maskinen.
 7. Rugemaskin

  Dette er en kina-maskin med billige komponenter. Bør holde deg langt vekk fra rugemaskinene som Petworld selger. Det var et program på BBC tv for et par år siden der de testet og advarte mot de. Flere av de ble karakterisert som brannfarlige.
 8. Det høres ut som de er litt seint utviklet ja. Muligens for lav temperatur i maskina.
 9. Islandshøns og silkehøns sammen

  Tja, silkehøna er liten i forhold til islandshøns hane. Dersom du har tenkt å ha både haner og høner sammen.
 10. Er det liv i dette egget?

  Det er nok nebbet du ser da ja. Du får være litt tålmodig ennå. Men i morgen bør den ha begynt å hakke hull i skallet.
 11. Rugeegg og tilskudd av skjellsand

  Tror ikke det har alt for stor betydning om du bruker Oppdrett lett. Verpeforet er jo beregnet på industrihøns som legger egg nesten hver dag året rundt. Regner med det er rasehøns du har, de legger sannsynligvis under halvparten så mange egg i løpet av et år. Men gir du skjellsand ved siden av kan de jo velge selv om de vil ha mere kalsium.
 12. Rugeegg og tilskudd av skjellsand

  Hva slags for gir du de da? Er det nok kalsium i foret trenger du ikke gi de ekstra skjellsand. Men kan være fint å gi de grit(grus) til kråsen likevel. Det er litt naturlig adferd for de å plukke småstein. Jeg vet det anbefales å bruke ekstra mye fukt under klekking av egg fra jaktfasan på grunn av at de har egg med ekstra harde skall. Men tror ikke det er problematisk at hønene har fri tilgang på skjellsand.
 13. TV2 ruger butikkegg

  Ja, det kom ut en tass. For de fleste var det nok umulig å se hvilket merke rugemaskin det var ja. Artig lell.
 14. TV2 ruger butikkegg

  Matkontrollen i TV2 ruger butikkegg for å se om de kan ruge fram kyllinger. Rugingen foregår i en Brinsea MIni II Eco. Nå rører egget på seg, klekker de i dag?? https://www.tv2.no/nyheter/9727330/
 15. Rugemaskin Brinsea Maxi ll advance

  Avem er latin og betyr fugl på norsk… Brinsea er regnet som verdens beste rugemaskiner, og i en helt annen klasse enn ordinære Covatutto. Ønsker du å ruge egg fra dverghøns kan du bruke eggbrettet til små egg i maskinen, da er det plass til 40 egg. Kjøper du Maxi II EX er den med i esken, på Maxi II Advance må du kjøpe den i tillegg. Søker du på nettet finner du en god del omtaler av denne rugemaskinen( engelske/amerikanske sider.) Ellers hører vel dette inn under personlig melding vel? I og med at den er formet som en beskjed til undertegnede.
×