admin

Administrator
 • Innholdsteller

  5 015
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  92

admin last won the day on Juni 8

admin had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

172 Glimrende

Om admin

 • Rang
  Prydfugl
 • Bursdag Juni 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Selbu
 1. Det har vært flere oppdrettere av storfugl her på forumet tidligere. En av de har lagt opp vet jeg. Er det sånn at du har klekket fram kyllinger av storfugl? Før var det som sagt flere som drev med storfugl, men de siste årene virker det som det har vært få. Selv har jeg ikke hatt oppdrett av storfugl, men har litt kjennskap til det etter å ha vært på besøk hos flere oppdrettere. Du har sett dette? http://www.prydfugler.no/artikler/pa-besok-hos/36-eilif-nygaard.html
 2. Flott. Ja, kalkbeinsmidd er smertefullt for høns. Avleiringen med kalk under skjellene på føttene som midden produserer gjør at skjellene blir presset ut fra huden på føttene. Veldig bra at du har fått behandlet den.
 3. Er du ikke sikker på om midden er borte fra føttene på hønsene ville jeg ventet noen dager eller så for å være sikker. Men det høres ut som du har gjort en grundig jobb.
 4. For å bli kvitt all midden børe du rengjøre og desinfisere hønsehuset. Har noen høns fått kalkbeinsmidd er de andre steder i hønsehuset også. Ellers må du regne med å gjenta behandlingen av føttene senere.
 5. Det er kanskje ikke noe sjakktrekk å smøre inn hønemor med salve på beina når hun har nyklekte kyllinger da, det er ikke noe særlig å få den i øynene.... Du får holde et øye med de, og eventuelt pusse vekk salve kyllingene.
 6. Om det er Barrier lusepulver du bruker så er ikke det skadelig for kyllingene. I tillegg kan det være lurt å strø DE-pulver i verpekasser og andre steder du tror lusa oppholder seg.
 7. Nei, det er ikke skadelig. Den inneholder kun naturlige stoffer.
 8. Tja, men om de er i ferd med å klekke har det sannsynligvis ikke så mye å si om det blir skader i skallet på eggene. Kyllingene er jo ferdig utviklet. Vanligvis begynner kyllingene å hakke hull på egget i den butte enden, om de har begynt midt på egget kan det tyde på at de ligger litt feil i egget. Men vi får håpe det går godt.
 9. Du vet ikke om noen andre i nærheten som har strøm? Sånn at du kunne satt rugemaskinen i bilen og kjørt dit med den? Om strømmen er borte noen tilmer tidligere i rugeprosessen har ikke noe å si, men om den blir borte når eggen har begynt å klekke er krise. Det kan føre til at alle dør. Du må ha varme til eggene/kyllingene i denne fasen.
 10. Høyde på buret er viktig ja. Vaktler flyr nesten rett opp i stor fart når de blir skremt. Er taket litt for høyt oppe rekker de å få opp stor fart før de treffer det. Det kan føre til at de knekker nakken i møte med taket. Det bør derfor ikke være for høyt. Men det handler også om hva som er praktisk for deg. Skal du gå inn i buret de skal være i? 1,50 kan sikkert gå greit, men det bør ikke være høyere. Varmelampe skal de ikke ha når de er voksne, det gir bare dårligere helse. Sørg bare for at de har det trekkfritt.
 11. Det fører sannsynligvis ikke til dødsfall. Men det fører til masse lidelse, høns slutter å legge egg om de blir kraftig angrepet av kalkbeinsmidd. Det er heldigvis enkelt å behandle de for dette nå.
 12. Det er nok mange som vil ha en mening om dette ja. Kunne vært artig å spurt vedkommende bak den svenske siden om vaktelkyllinger går på håndkle i naturen etter at de er klekt... Du kan godt bruke håndkle, de vil ikke ta skade av det, men jeg skjønner ikke poenget. Og det er rett og slett tøys at de kan spise seg ihjel på sand. Kyllingene vet nok forskjell på mat og sand. Men sand er fint for kråsen, fugler har ikke tenner, derfor bruker de sand og småstein i kråsen som maler i stykker maten. Når de er en uke gamle trenger de ca 30 grader varme. Etter en ukes tid igjen må de ha minimum 18-20 grader, altså når de er 3 uker. Deretter begynner de å få en godt utviklet fjærdrakt, og tåler temperatursvingninger bedre. Det er viktig at det ikke blir for vamt også, la de gjerne ha mulighet til å trekke til et hjørne der det er kjøligere. Temperaturer over 30 grader kan nok føles ubehagelig når de er utvokst.
 13. Jo, det kan du bruke. Optimalt er det å bruke startfor til kalkunkyllinger, men du kan også bruke vanlig hønsefor kjørt i en foodprosessor for å finmale pelletsen noe. Eventuelt blande inn undulatfrø. Er kyllingene bare en uke gamle må det være ca 30-32 grader hos de en ukes tid ennå. Deretter kan temperaturen senkes ca 2-3 grader pr uke til de har fått full fjærdrakt. Voksne vaktler er sterke og skal være ute, de tåler kuldegrader og snø fint. Men unngå fukt hos de. Prøv å holde det tørt og trekkfritt. Best med sand. Hønsenetting blir for store masker. Bruk noe mere finmasket. Kjønnsbestemmelse leser du om her: http://www.prydfugler.no/artikler/oppdrett-av/114-kjonnsbestemmelse-av-eurovaktler.html
 14. andunge

  Det vil kanskje hjelpe med henvendelser om du skriver hvor dette er. Er det i Oslo eller Alta?
 15. Å ha rapphøns og fasan sammen har jeg ikke hørt vært gjort. Vet ikke om det er en god ide. Det er stor forskjell i størrelsen på de. Når det gjelder innavl så kommer det an på hva slags fugler du får tak i. Det kan være fugler fra ulike stammer. Hør med oppdretteren hvor de kommer fra og om de er i slekt. Det du må tenke på er hvordan du gjør det når avlsesongen begynner. Rapphøns må settes i par i mindre volierer, ellers vil de ta livet av hverandre. Jaktfasaner har lett for å begynne med fjærhakking. Derfor bør de ha god plass og gjerne noe beplanting med busker sånn at de kan stikke seg litt bort.