Gå til innhold

admin

Administrator
 • Innholdsteller

  5 148
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  103

admin last won the day on Januar 29

admin had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

174 Glimrende

Om admin

 • Rang
  Prydfugl
 • Bursdag Juni 10

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.prydfugler.no

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Selbu

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei, Jeg flyttet fra kjøp og salg til kategorien moskusender. Innlegget var en blanding av kjøpannonse og diskusjon. Legg gjerne inn en annonse om du ønsker det. Jo, reven er det nok mange som har blitt utsatt for. Jeg kom selv over reven for noen år siden mens han hadde en moskusand hunn i kjeften. Jeg ropte så høyt til ham at han slapp anda. Den var redusert i lang tid etterpå, men kom seg heldigvis etter en stund. Du må regne med den kommer tilbake, spesielt nå når den har oppdaget at den har tilgang til mat hos deg... Du bør derfor lage en sikker innhegning til endene som den ikke kan komme seg inn i.
 2. admin

  Gåsa har lagt egg... Hva nå?

  Hei, Hvilken rase av gås dreier det seg om? Er det kvit norsk gås kanskje? Vil du at gåsa skal ruge ut gåsunger selv må du vente til den har lagt flere egg og legger seg til å ruge på eggene. Det må ruges for at det skal bli noe av det. Vil du spise det kan du gjøre det når som helst. Egg har lang holdbarhet så lenge det ikke blir ruget på.
 3. admin

  Flere høner dør fort

  Det er vanskelig å gi en diagnose over nettet, en veterinær kunne gitt et mere sikkert svar. Men dette høres litt klassisk ut. Ofte har dette sammenheng med innvollsorm. Du bør derfor gi de behandling mot innvollsorm. Det er to alternativer, resept fra veterinær på Panacur eller lignende medisin, forøvrig veldig kostbart og fåes kun i større forpakninger. Det andre alternativet er naturpreparater som kiselgur(DE-pulver), blandes i foret, eller Ropa B blandet i for eller vann.
 4. admin

  Terrorhøner eller normalt?

  Dette er normal adferd. Du skriver ikke noe om hvor kyllingene kommer fra, om de er fra en av hønene eller ikke. Men i og med at de får gjennomgå fra begge regner jeg med at de ikke gjør det. Da vil de bli sett på som konkurrenter om maten, og inntrengere. Hadde de tilhørt en av hønene ville den andre høna hatt rspekt for det, og de ville fått fred. Du bør flytte de til en egen plass inntil de er voksne. Da kan du introdusere de for de andre. Også da vil det bli litt "knuffing" i starten, men det vil gå seg til. De vil finne sin rang i flokken.
 5. admin

  La flech og svake kyllinger....

  Det høres ut som normal klekketid i forhold til temperatur. Det kan være ujamn temperatur under rugingen, noen rugemaskiner har kalde punkter i kabinen, i tillegg til en for unøyaktig termostat. Det kan også være for mye fukt under rugingen. Begge disse to faktorene kan føre til sånne problemer.
 6. admin

  La flech og svake kyllinger....

  Klekket eggene til normal tid? Eller klekte de tidlig?
 7. admin

  Sprikende bein og lite vekst

  Flott. Den er fin å se til. Melorm er veldig bra å fore med når matlysten skal trigges. De er uimotståelig for små kyllinger når de ser de beveger seg. 😀 De er proppfulle av protein som disse småtassene trenger.
 8. admin

  Hilsen fra øya:)

  Velkommen til Fuglepraten. 😊
 9. admin

  Vaktel som ruger

  Da ble det et flott resultat. Veldig bra. 👍
 10. admin

  Vaktel som ruger

  Hvordan går det med de? Ja, fukt er ikke bra for nyklekte kyllinger, spesielt så små som vaktelkyllinger.
 11. admin

  Vaktel som ruger

  Artig. 😀Veldig bra med sånn dokumentasjon.
 12. admin

  Vaktel som ruger

  Så bra! At neste generasjon har arvet de gode rugeegenskapene mener jeg. Hold oss gjerne oppdatert på hvordan det går.
 13. admin

  Innføre hane i hønseflokken

  De fleste hanene vil takle dette veldig godt. De vil straks vise hvem som er sjefen. Men noen haner kan risikere å bli tuktet av sterke høner ved introduksjon i en ny hønseflokk. Men det beste er kanskje å la det "stå til". 😊Sannsynligvis vil han raskt finne seg til rette.
 14. admin

  Dorking høns mulig i Norge ?

  Den er nå flyttet til Kjøp og salg.
 15. admin

  Råd ønskes om nyklekte kyllinger med mor

  Hei, Takk for flotte bilder og et trivelig innlegg. Du kan godt la hønemor med kyllingene gå sammen med de andre hønsene. Hun vil passe på de, og de andre vil la de være. Det hadde vært annerledes dersom du hadde satt de inn uten hønsemor sammen med de. Da kunne de i verste fall blitt hakket i hjel av de voksne hønsene. Nå vil de bli en del av flokken etter som de er "barn av sin mor". Du bør sikre vannautomaten sånn at de ikke drukner der, eventuelt skaffe deg en til som er beregnet på kyllinger. Varmelampe trenger de ikke når de har hønsemor de kan varme seg under. Det med mat går helt sikkert fint, de kan spise det samme som de voksne.
×