Gå til innhold

silkehans

Medlemmer
 • Innholdsteller

  458
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  15

silkehans last won the day on Mars 10

silkehans had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

25 Glimrende

Om silkehans

 • Rang
  Ungfugl

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Vestfold

Nylige profilbesøk

4 448 profilvisninger
 1. Jeg har et kull på 5 kyllinger som vil være ca tre uker gamle når de neste kyllingene klekker. Jeg vil ta vare på disse til jeg ser hvordan det neste kullet blir, ang farger osv. Problemet er bare at jeg bare har en varmelampe (kan jo selvfølgelig kjøpe en til da), og det hadde vært kjekt og kunne ha dem i samme kasse (en stor trekasse som er til dette formålet). Men hvordan vil dette gå? Vil de største være sjef i kassa og herje med nykomlingene? De er jo ganske i farta de 5 jeg har nå.... Stikker jeg hånda ned i kassa kommer de løpende og klatrer opp i hånda mi og hakker, for de er vant til at en hånd som kommer ned i kassa betyr mat Så jeg lurer litt på om de vil undersøke de nye kyllingene som kommer på samme måte....
 2. Silkehøns -kyllinger eller rugegg

  Hei, jeg har 5 dverg silkekyllinger jeg skal selge.
 3. Hjelpe kyllinger ut av egget-trenger raskt svar!

  Ok fint, da skal jeg gjøre det denne runden.
 4. Rugemaskin Brinsea Maxi ll advance

  Kan bare si at jeg absolutt anbefaler denne rugemaskinen til dere som lurer på og kjøpe rugemaskin! Den er oversiktlig, lett og betjene/stille inn/påfylling av vann, og virker solid. Og ikke minst får man veldig god og rask hjelp hvis det er noe man lurer på Fikk tidenes beste klekkeresultat i den, hvis man da ser bort i fra at jeg måtte hjelpe ut flere...Ny runde med ruging nå, som jeg håper går enda bedre..!
 5. Hjelpe kyllinger ut av egget-trenger raskt svar!

  Igjen takk for gode svar! Nå blir dette et lite sidesprang fra hovedspørsmålet mitt, men siden vi er inne på at høy fuktighet under klekking er så viktig; er det også viktig at denne er høy en god stund FØR klekking? To dager før står det i bruksanvisningen på den maskina jeg har( Brinsea Maxi Advance ll). På bruksanvisningen til den gamle maskina mi ( Covatutto) står det at man ikke skal ha max luftfuktighet før det er sprekk i flere egg, så jeg lurer litt på hva som er best her? Har hørt at kyllinger kan drukne av for høy luftfuktighet før de er klare til og klekkes? Men regner med at Brinsea vet hva de har skrevet og at det er riktig, bare litt uvant når man har hatt en annen regel tidligere
 6. Silkehøns -kyllinger eller rugegg

  Vel...det er kanskje litt utenfor "kjøpes-kategorien" det spørsmålet der....
 7. Rugemaskin for første gang

  Gjør det
 8. Silkehøns -kyllinger eller rugegg

  Oi....hva slags farge, og vet du vekta på eggene?
 9. Hjelpe kyllinger ut av egget-trenger raskt svar!

  Først må jeg si at jeg er veldig glad for at dette forumet finnes, for og kunne høre om andres erfaringer og få råd og tips! Og høre at det er andre som også har dårlige ruge-omganger.....! Jeg skal prøve en runde til nå, jeg regnet dette som en prøve-runde egentlig, siden det er første gang med ny maskin. Ang kyllinger som har fått hull i egget men med mye blod i- hvorfor er det sånn bare på noen tro? Den første jeg måtte hjelpe ut kom et døgn før denne siste,så det virker jo litt rart hvis den ikke var helt ferdig enda. Den kom jo over tida også. Man burde vel ikke hjelpe de ut sikkert, men det kan jeg si at da hadde det ikke blitt mange kyllinger her i gården....de har jo blitt friske og fine kyllinger. Har lest om andre her inne som også sier det samme. Jeg har bevisst gitt hønene lite skjellsand for og se om det kan hjelpe på at skallet ikke blei så hardt, så kyllingene kanskje kom seg lettere ut, men ser ikke ut som om det hadde noe og si... Admin: jeg skal høre med den oppdretteren hvor silkene mine kommer fra for og høre om han har samme problem med at kyllingene ikke klekker. Men vet om ei som kjøpte rugeegg av meg i høst som også hadde problemer med at kyllingene ikke kom seg ut. Så jeg kan nok ikke skylde på den nye rugemaskina Er ellers veldig fornøyd med den!! Jeg hadde ikke vann i under ruginga, fordi da kom fuktigheten opp i 60%. Den lå på ca 40%, og det er vel ok? Maskina står i et mur-rom, så det er nok naturlig mye fukt der. Temp. i rommet er rundt 20 grader vil jeg tro, har ikke målt, men har på varmeovn. Det er mye mulig at silker er litt vanskeligere og få kyllinger av i maskin, men dette kan jeg ikke ta noen konklusjon på da jeg ikke har ruget ut andre raser på mange år. Kanskje jeg burde prøve det for og se.....
 10. Siden jeg bare har dvergsilke og ikke akkurat kan skryte av noen bra klekkeprosent (selv om det har vært bra befr. og føler jeg har fulgt "reglene" for ruging) , så lurer jeg på om det er noen andre her som har erfaring med om silker er en litt mer vrien rase enn andre og få kyllinger av i maskin?
 11. Hjelpe kyllinger ut av egget-trenger raskt svar!

  Jeg kikket på de to igjen istad, og da hadde den ene nesten sluttet og pipe. Hjalp den da ut, men den døde nesten med en gang Jeg synes det er rart at de hakker hull og virker så ivrige etter og komme ut, men så er det mye blod, og at de ikke klarer og hakke noe mer enn det lille hullet. Den hadde vel dødd uansett kanskje. Den andre hjalp jeg også ut, var ikke så mye blod der som det så ut som, men den virker ikke helt pigg den heller.....Av 5 kyllinger er det bare to som klekket selv. Jeg synes jo ikke det er helt bra. Ekkelt er det også.... Noen som har noen synspunkter på hva dette kan skyldes? Jeg har jo akkurat kjøpt meg ny rugemaskin og håpet at denne skulle være bedre, og det så veldig lovende ut, for jeg har nok ikke hatt så mange som har fått hull på skallet før. Har hendt at jeg har måtte kaste nesten halvparten av eggene, da det ikke var noe liv i dem lenger. Sånt er jo ikke særlig oppmuntrende. Men jeg hadde jo likevel håpet på litt bedre resultat da. Og at jeg ikke måtte hjelpe så mange. Eller er fire kyllinger av 7 egg bra?
 12. Litt seint svar....så da er det vel forseint, men mistet matpakke.....hva mener du egentlig med det? Jeg har aldri sett noen matpakke hos kyllingene mine Du skal ikke kunne se den maten de er født med. Jeg har aldri gitt kyllinger mat i rugemaskina, de klarer seg helt fint i to døgn har jeg hørt, men jeg pleier og ta de ut etter et døgn hvis de virker pigge og fine.
 13. Vasking av rugeegg

  Siden de kommer fra et fremmed sted ville jeg først tørket forsiktig av den verste skitten med lunkent vann på en fille, prøv og bare ta bort skitten, ikke vask hele egget hvis mulig. Så ville jeg dyppet dem i en løsning av virkon for og drepe evt.bakterier/virus.
 14. Rugemaskin for første gang

  Så spennende! Det går sikkert an og få kyllinger i den du har kjøpt også, men det kan vel være at ting går i stykker/ikke virker som de skal....i forhold til en kvalitetsmaskin. Det følger ikke med bruksanvisning altså, ang.temp/fukt og sånn? Fuktighet under ruging bør ligge på ca 40% ( håper noen retter meg hvis dette er feil..), og under klekking på 70-80%. Det skal ikke ha noe og si at fuktigheten varierer litt. Man kan lyse gjennom eggene og følge med på om luftlomma er stor/liten, og justere fuktigheten etter det, dette har jeg ikke drevet med selv da jeg synes det er litt mye styr....Ang temp.temperatursvigninger tror jeg ikke jeg er den rette til og svare på det, men tror det er viktig at den holder seg mest mulig stabil. Ellers kan du jo søke på ruging her på fuglepraten og se om du finner mer info ang ruging Lykke til !
 15. Silkehøns -kyllinger eller rugegg

  Var det av dverg silke?
×