Gå til innhold

HW.

Medlemmer
 • Innholdsteller

  91
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  16

HW. last won the day on Mars 6

HW. had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

8 Nøytral

Om HW.

 • Rang
  Kylling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei! Hyggelig at du skal ha høner. Enig i at Sussex er vakre. Liker selv også store høner som kan rusle i hagen. De minste her er Islandshønene (som har vist seg å være litt for aktive i fh.t. hagen) og ellers mest Wyandotte og Faverolles, noen Orpington/marans kryssninger + "falske" Australorps. (Ja, de skulle være svarte, men kyllingene ble grønnspraglete. Men trivelige og legger masse egg.) Ingen problemer med katt (eller andre rovdyr så langt) selv om det finnes litt av hvert her. Har en del trær og busker og gode gjemmesteder ellers, under huset f.eks. så er det vanskeligere for rovfugler å ta noen. (De klarer det nok hvis de blir sultne nok og anledning byr seg.) Har selv mange haner, men de er i en flokk for seg selv for det meste og noen få sammen med hønene etter tur. Er jo mest hønene som kan bli utslitt, ikke hanen. Men tror du fint kan klare to haner med 10-15 høner men "trenger" det ant. ikke. Nå synes jeg da at hanene er ofte flotte og liker å prøve meg på litt avl, derfor mange haner her. Synes også jeg har sett at når det er en flink lederhane så lar han ikke de andre pare seg og da blir heller ikke hønene så slitt som en skulle kunne tenke seg - i hvert fall hvis de har mulighet til å løpe unna. Stor individuell forskjell på hvor aktive hanen er. Men forske litt mer på lynnet til brune verpehybridene først... jeg synes ikke de er så spennende, men det er min mening.
 2. HW.

  Nybegynner

  Hei! Her har vi egentlig store raser, med en Brahmahane som barnas favoritt. Han er utrolig snill, sitter på fanget, blir bæret rundt mm. Var litt forskjell på personlighetene i kullet, så klart. Bare denne som er blitt så tam, men kommer nok av innsatsen. Men så hjalp jeg en venninne med å ruge ut noen D.K. egg, og nå har vi en D.K. hane her også som favoritt. Veldig kosete og snill. Han klarer seg fint blant store høner og en islandshane. (De store hanene er på en annen avdeling... ) Men har inntrykk av at når en koser/temmer små kyllinger og mater de fra hånden, så vil det dukke opp noen som er mer sosiale med mennesker enn andre uansett, i tillegg til at rasevalg påvirker. Så er jo lydene ganske forskjellige også, mye avhengig av rase/størrelse, i hvert fall har jeg observert det her. Islandshanene her har vært skarpe, skrikete tenorer, mens Wyandottene er behagelige barytoner og Brahmaene høres mer ut som ugle.
 3. HW.

  Hold av geit?

  Hei! Dere må forholde dere til Mattilsynet lokalt å finne ut om en skole har lov å ha gjeiter mm. regelverk. (hvis dere ikke alt har det.) Send e-post til de postmottak@mattilsynet.no og fortell hvor dere er, så sender de spørsmålet videre til lokale M.T. og dere får svar. Har bare positive erfaringer av hvordan en blir møtt der, og så blir saker og ting riktig, etter reglene og dere slipper problemer i etterkant, i motsetning til hvis det ikke har gått rett for seg fra begynnelsen. Se også til å skaffe gjeiter som er friske, dvs. fra sanerte besetninger! Var et saneringsprogram for ca. 10 år siden for å bli kvitt en del sykdommer. Men det kan M.T. alt om... (Vi driver med sau her på gården, kjenner litt til "gjeiteproblematikk".) Artig prosjekt, håper det ordner seg. Forresten er kjekjøtt nydelig mat, så "Mat og helse" kan også ev. inngå! Blir jo fantastisk tverrfaglig for skolen å jobbe med i tilfelle. (Har selv barn på Montessoriskole.)
 4. Så søte! Gratulerer med flott resultat!
 5. HW.

  Plassering av ovn

  Hei! Noen forsøk på svar: Her går hønene ute fra morgenen når vi slipper de ut 7-8 - tiden til det blir skumring og de går inn selv og vi stenger lukene. Lys - prøvde først uten ekstralys, for tenkte de har godt av hvileperiode. Så syntes jeg det ble for lite aktivitet og spising i november (hadde noen kyllinger også da...) og da satte jeg på lys først i 8-10 t. kanskje, ville ha hvile fortsatt. Så økte jeg litt etter hvert. Mener det er 12-14 t. som er anbefalt for flest mulig egg hvis en ønsker det. Synes det er et poeng å bruke minst mulig strøm... Her holder de også varmen i stort sett med brennende talle i "komposthaug" under en "vagleavdelning" over vinteren. Har brukt halm til strø f.ø. det har vi gratis og fungerer bra med tallemetoden her synes jeg. (Må kanskje bruke annet strø og halm til sauefor kommende vinter...) Ideen her er inn-luft gjennom (ev. rist i ) lukene hønene går ut gjennom ellers. Kan jo ha lukene mer eller mindre åpne. Synes det passer bra at de er litt opp fra gulvet for det gir fin sirkulasjon. Hønene slutter uansett å gå ut her etter hvert om vinteren når det blir mye snø. Utluft ut gjennom rør i taket. Hjelper å isolere røret. Rør litt opp mot høyden blir det bedre trekk i. (Tenk skorstein.) Tror det er lurt å tenke ut noe først og prøve seg frem etter hvert når en ser hvordan det fungerer. Lage ev. flere ventiler etter hvert. Håper dettte ble til hjelp og ikke til mer forvirring.
 6. HW.

  Islandhane ?

  Hei. Islandsk side med fine bilder (håper du kan se de, min PC vil ikke vise de nå...?) http://www.haena.is/myndirgallery/ På hvilken måte synes du ikke hanen ligner på Islandshane? Er jo veldig variable i fargen, og ellers, siden det er en landrase. Litt av poenget med de. Noen har topp på hodet, noen ikke f.eks. Har Islandshøns fra to forskjellige kilder og de ser ganske forskjellige ut, (den ene jeg ruget frem i år har blå bein!) men jeg kan ikke si om noen av de er mer eller mindre ekte. Synes hanen din har mange like trekk i formen med de jeg har/hatt. Så dette er et interessant spørsmål å følge med på for meg med - håper på kommentarer fra dere som kjenner disse godt.
 7. HW.

  Oppbevaring av rugeegg

  Spennende. :) Lykke til.
 8. HW.

  Ny i faget

  gratulerer med kyllinger!
 9. HW.

  Ny i faget

  4 grader er jo mye, må gå bedre nå!
 10. HW.

  Hva er egentlig et rugeegg?

  Skjønner godt at du klaget, ville lurt litt selv. Kvalitet og pris er også ofte i forhold til hverandre. Håper du får svar fra de med mer erfaring. Når jeg plukker ruge-egg (for meg selv, har ikke solgt noen, for er usikker på kvaliteten) skriver jeg på dato og vekt + rase/farge med en gang. det er også viktig att de oppbevares i riktig temperatur, litt svalt, og "vendes" hver dag.
 11. HW.

  Ny i faget

  Hadde de snudd seg rett veg? Med hode mot den butte enden med luft? ... og så kan det være en ide å dobbeltsjekke maskinens målere med andre. Håper det går bedre neste gang!
 12. HW.

  Ny i faget

  ... Er det mulig at den høye luftfuktigheten og temperaturen i Thailand gjør det vanskelig å lykkes?
 13. HW.

  Vaktel som ruger

  Takk for en spennende tråd med rugende vaktel! Gratulerer.
 14. HW.

  Rugeegg

  Hei! Fant svar på spørsmålet hos Norsk Ornitologisk Forening: https://www.fuglevennen.no/sporsmal/?kategori=7&offset=593&antall=10&q_id=6749 Det er logisk, siden det vel ikke er lov å ha ville dyr i fangenskap hvis en ikke driver dyrepark.
 15. HW.

  Når kan kyllingene flytte ut?

  Her flytter kyllingene ut i en del av sauefjøset før de er 3 uker. Får egen binge med talle, halm og varmelampe. Stortrives. (Ikke annen varmekilde enn lampe og sau, men isolert.) Nå er de 7 uker og er i ferd med å venne de av med varmelampa siden de jo har nok så ferdig fjørdrakt. Bor i Valdres.
×