Gå til innhold

HW.

Medlemmer
 • Innholdsteller

  73
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  16

HW. last won the day on Mars 6

HW. had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

8 Nøytral

Om HW.

 • Rang
  Kylling
 1. Rugeegg og tilskudd av skjellsand

  Hvis de får oppdrettfor så tror jeg det er en god ide at de får skjellsand i tillegg siden oppdrettfor skal inneholde mindre kalk enn verpefor. Er mange tråder her om du søker på for.
 2. rugemaskin

  Slipp ut litt fuktig luft, "sett opp lufteluka".
 3. Legger ikke egg

  Venter på våren, kanskje.
 4. Vekt på egg?

  Det er % vekttap under ruging som har noe å si. Veier alle ruge-egg når jeg samler de inn og skriver rase/farge/vekt /dato/ med blyant i den butte enden.
 5. Rugeegg og tilskudd av skjellsand

  Trodde bare noen egg har hardere skall... og att høna vet hvor mye kalk/skjellsand den trenger. Interessant hvis det er samband. Var forresten noen slike harde skall nå av de som klekket en uke siden. Har ikke hatt helt fri tilgang, slik jeg pleier, har slurvet litt... og bare strødd ut litt skjellsand innimellom.
 6. Ja, interessant teori. De klekket greit begge slagene. 24 av 28 egg.
 7. Mange haner

  Blir ikke noe særlig til slakt det... mye jobb for lite mat. Jeg har store kombinasjonsraser og slakt av overskuddshaner synes jeg er en fin måte å utnytte ressursene og skaffe seg god, kortreist mat produsert på en måte der jeg vet dyrene har det bra. Kjøper nesten aldri kyllingkjøtt på butikken... Lov å være uenig. Hvis det ikke virker som noe problem med hanene, så er det vel ikke det.
 8. Mange haner

  Tror ikke det egentlig stemmer. Men kan være en utfordring å få ro i flokken hvis det er (altfor) mange haner. Litt avhengig av personligheten til hanene, rase og om de er vant til hverandre fra de var kyllinger og hvordan omgivelsene er og hvor mange høner det er. Kan tenkes at hvis hønene blir veldig stresset av hanene (hvis det også skulle f.eks. være få høner) påvirker det negativt på verping.(?) (Har jo sett at når jeg setter sammen noen høner med en hane for paring, tar det en stund før de verper godt igjen. Kan også komme av nytt sted...) Men da ville det jo vært lurt å dele av en egen haneflokk separat.
 9. Klekking under varmelampe?

  http://chat.allotment-garden.org/index.php?topic=73884.0 Her er fine egglysningsbilder.
 10. Hei! Merket en klar forskjell (4-6 %-enheter) i hvor mye vekta hadde minsket i Faverolles (fra en høne) resp. Wyandotte-egg (fra tre høner) som ruges i samme maskin. Veide først noen stikkprøver d. 15 og så tendensen at Faverolle-eggene hadde mistet for mye vekt. Veide siden alle d. 18 og det hadde jevnet ut seg noe, etter som jeg økte fuktigheten litt, fordi jeg var redd for att Favrolles skulle tørke ut for mye, og byttet plasser inni maskina for sikkerhets skyld. Spørsmålet er om dette er på individuell plan eller er raseavhengig? Skallene på lyserosa Faverolles-eggene virker solide og faktisk vanskeligere å se igjennom enn Wyandottenes lysebrune. Pussig. Men kanskje de har annen struktur. Har lest et sted at Marans f.eks. trenger mer fukt enn vanlig. Stemmer det? Hva slags erfaringer har andre?
 11. Klekking under varmelampe?

  Egget har kommet lenger, ujavn varme under lampa? Ett sted her mener jeg det finnes link til side med utvikling dag for dag, prøv å finn den og se om det ligner.
 12. Klekking under varmelampe?

  Er jo forskjellige typer rugemaskiner, som skal ha forskjellige temp, har jeg skjønt, men min står på 37,5 i tråd med bruksanvisningen. Er det mulig at din maskins litt lave temp. er grunn til at eggene utvikles senere? Har du dobbeltsjekka temp måleren med en annen måler?
 13. Klekking under varmelampe?

  Masse blodårer = liv
 14. Klekking under varmelampe?

  Ser vel ut som de skal, mener jeg. Hvordan ser de andre ut da? Fint å se etter slike blodkar (de røde trådene) senere med, når egginneholdet ikke synes. F. eks. at en ser litt av noen blodkar ved luftlommen. Da er alt ok, regner jeg med. De som er helt blanke ville jeg kastet nå. Hvis du er usikker, behold litt til. Er det farga skall, er det noen ganger vanskelig å se noe som helst. Men pussig nok også litt vanskelig å se av de Faverolles-egg som jeg har i maskina nå, selv om de er lyserosa.
 15. Moskusand i eiketre

  Fint bilde! Våre islandshøner klatrer i trær... men ikke riktig så høyt opp som din and.
×