Gå til innhold

HW.

Medlemmer
 • Innholdsteller

  89
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  16

HW. last won the day on Mars 6

HW. had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

8 Nøytral

Om HW.

 • Rang
  Kylling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. HW.

  Hold av geit?

  Hei! Dere må forholde dere til Mattilsynet lokalt å finne ut om en skole har lov å ha gjeiter mm. regelverk. (hvis dere ikke alt har det.) Send e-post til de postmottak@mattilsynet.no og fortell hvor dere er, så sender de spørsmålet videre til lokale M.T. og dere får svar. Har bare positive erfaringer av hvordan en blir møtt der, og så blir saker og ting riktig, etter reglene og dere slipper problemer i etterkant, i motsetning til hvis det ikke har gått rett for seg fra begynnelsen. Se også til å skaffe gjeiter som er friske, dvs. fra sanerte besetninger! Var et saneringsprogram for ca. 10 år siden for å bli kvitt en del sykdommer. Men det kan M.T. alt om... (Vi driver med sau her på gården, kjenner litt til "gjeiteproblematikk".) Artig prosjekt, håper det ordner seg. Forresten er kjekjøtt nydelig mat, så "Mat og helse" kan også ev. inngå! Blir jo fantastisk tverrfaglig for skolen å jobbe med i tilfelle. (Har selv barn på Montessoriskole.)
 2. Så søte! Gratulerer med flott resultat!
 3. HW.

  Plassering av ovn

  Hei! Noen forsøk på svar: Her går hønene ute fra morgenen når vi slipper de ut 7-8 - tiden til det blir skumring og de går inn selv og vi stenger lukene. Lys - prøvde først uten ekstralys, for tenkte de har godt av hvileperiode. Så syntes jeg det ble for lite aktivitet og spising i november (hadde noen kyllinger også da...) og da satte jeg på lys først i 8-10 t. kanskje, ville ha hvile fortsatt. Så økte jeg litt etter hvert. Mener det er 12-14 t. som er anbefalt for flest mulig egg hvis en ønsker det. Synes det er et poeng å bruke minst mulig strøm... Her holder de også varmen i stort sett med brennende talle i "komposthaug" under en "vagleavdelning" over vinteren. Har brukt halm til strø f.ø. det har vi gratis og fungerer bra med tallemetoden her synes jeg. (Må kanskje bruke annet strø og halm til sauefor kommende vinter...) Ideen her er inn-luft gjennom (ev. rist i ) lukene hønene går ut gjennom ellers. Kan jo ha lukene mer eller mindre åpne. Synes det passer bra at de er litt opp fra gulvet for det gir fin sirkulasjon. Hønene slutter uansett å gå ut her etter hvert om vinteren når det blir mye snø. Utluft ut gjennom rør i taket. Hjelper å isolere røret. Rør litt opp mot høyden blir det bedre trekk i. (Tenk skorstein.) Tror det er lurt å tenke ut noe først og prøve seg frem etter hvert når en ser hvordan det fungerer. Lage ev. flere ventiler etter hvert. Håper dettte ble til hjelp og ikke til mer forvirring.
 4. HW.

  Islandhane ?

  Hei. Islandsk side med fine bilder (håper du kan se de, min PC vil ikke vise de nå...?) http://www.haena.is/myndirgallery/ På hvilken måte synes du ikke hanen ligner på Islandshane? Er jo veldig variable i fargen, og ellers, siden det er en landrase. Litt av poenget med de. Noen har topp på hodet, noen ikke f.eks. Har Islandshøns fra to forskjellige kilder og de ser ganske forskjellige ut, (den ene jeg ruget frem i år har blå bein!) men jeg kan ikke si om noen av de er mer eller mindre ekte. Synes hanen din har mange like trekk i formen med de jeg har/hatt. Så dette er et interessant spørsmål å følge med på for meg med - håper på kommentarer fra dere som kjenner disse godt.
 5. HW.

  Oppbevaring av rugeegg

  Spennende. :) Lykke til.
 6. HW.

  Ny i faget

  gratulerer med kyllinger!
 7. HW.

  Ny i faget

  4 grader er jo mye, må gå bedre nå!
 8. HW.

  Hva er egentlig et rugeegg?

  Skjønner godt at du klaget, ville lurt litt selv. Kvalitet og pris er også ofte i forhold til hverandre. Håper du får svar fra de med mer erfaring. Når jeg plukker ruge-egg (for meg selv, har ikke solgt noen, for er usikker på kvaliteten) skriver jeg på dato og vekt + rase/farge med en gang. det er også viktig att de oppbevares i riktig temperatur, litt svalt, og "vendes" hver dag.
 9. HW.

  Ny i faget

  Hadde de snudd seg rett veg? Med hode mot den butte enden med luft? ... og så kan det være en ide å dobbeltsjekke maskinens målere med andre. Håper det går bedre neste gang!
 10. HW.

  Ny i faget

  ... Er det mulig at den høye luftfuktigheten og temperaturen i Thailand gjør det vanskelig å lykkes?
 11. HW.

  Vaktel som ruger

  Takk for en spennende tråd med rugende vaktel! Gratulerer.
 12. HW.

  Rugeegg

  Hei! Fant svar på spørsmålet hos Norsk Ornitologisk Forening: https://www.fuglevennen.no/sporsmal/?kategori=7&offset=593&antall=10&q_id=6749 Det er logisk, siden det vel ikke er lov å ha ville dyr i fangenskap hvis en ikke driver dyrepark.
 13. HW.

  Når kan kyllingene flytte ut?

  Her flytter kyllingene ut i en del av sauefjøset før de er 3 uker. Får egen binge med talle, halm og varmelampe. Stortrives. (Ikke annen varmekilde enn lampe og sau, men isolert.) Nå er de 7 uker og er i ferd med å venne de av med varmelampa siden de jo har nok så ferdig fjørdrakt. Bor i Valdres.
 14. Hei igjen - interessant emne dette. Mulig jeg er en litt nerdete person, men synes det er til god hjelp å veie eggene, først når jeg plukker de (noterer på egget) og siden dag 10-12 -14 ca for å regne ut %-andelen på vekttap. Pleier å ta noen stikkprøver, og noterer, men har også veid alle... var interessant det og... Da kan en ev. justere fuktigheten resten av dagene før dag 19, hvis det ser ut til å bære helt galt av sted.
 15. HW.

  Vasking av rugeegg

  Hei! Ja, du må desinfisere eggene rett før du setter de inn i maskina. Men ikke vaske de før den tid. Let litt rundt her, så finner du sikkert nøyaktig oppskrift. Har fulgt denne oppskriften, ca. fra husken, lurt å sjekke mot andre kilder: Bruk to glass boller, da forandrer seg ikke temperaturen så raskt. Jeg bruker glassbolle til skyllevann og kjele til des. løsning, slik at jeg kan varme opp underveis. Eggene legges i løsning med des. middel.noen om gangen i den tid som det står på bruksanvisning. (1-2 min.) Obs. temperatur 38-41 C grader både på des.løsning og vann. bruk termometer. (Har sett litt forskjellig ang. temp.)
×