Gå til innhold

HW.

Medlemmer
 • Innholdsteller

  84
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  16

HW. last won the day on Mars 6

HW. had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

8 Nøytral

Om HW.

 • Rang
  Kylling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. HW.

  Ny i faget

  gratulerer med kyllinger!
 2. HW.

  Ny i faget

  4 grader er jo mye, må gå bedre nå!
 3. HW.

  Hva er egentlig et rugeegg?

  Skjønner godt at du klaget, ville lurt litt selv. Kvalitet og pris er også ofte i forhold til hverandre. Håper du får svar fra de med mer erfaring. Når jeg plukker ruge-egg (for meg selv, har ikke solgt noen, for er usikker på kvaliteten) skriver jeg på dato og vekt + rase/farge med en gang. det er også viktig att de oppbevares i riktig temperatur, litt svalt, og "vendes" hver dag.
 4. HW.

  Ny i faget

  Hadde de snudd seg rett veg? Med hode mot den butte enden med luft? ... og så kan det være en ide å dobbeltsjekke maskinens målere med andre. Håper det går bedre neste gang!
 5. HW.

  Ny i faget

  ... Er det mulig at den høye luftfuktigheten og temperaturen i Thailand gjør det vanskelig å lykkes?
 6. HW.

  Vaktel som ruger

  Takk for en spennende tråd med rugende vaktel! Gratulerer.
 7. HW.

  Rugeegg

  Hei! Fant svar på spørsmålet hos Norsk Ornitologisk Forening: https://www.fuglevennen.no/sporsmal/?kategori=7&offset=593&antall=10&q_id=6749 Det er logisk, siden det vel ikke er lov å ha ville dyr i fangenskap hvis en ikke driver dyrepark.
 8. HW.

  Når kan kyllingene flytte ut?

  Her flytter kyllingene ut i en del av sauefjøset før de er 3 uker. Får egen binge med talle, halm og varmelampe. Stortrives. (Ikke annen varmekilde enn lampe og sau, men isolert.) Nå er de 7 uker og er i ferd med å venne de av med varmelampa siden de jo har nok så ferdig fjørdrakt. Bor i Valdres.
 9. Hei igjen - interessant emne dette. Mulig jeg er en litt nerdete person, men synes det er til god hjelp å veie eggene, først når jeg plukker de (noterer på egget) og siden dag 10-12 -14 ca for å regne ut %-andelen på vekttap. Pleier å ta noen stikkprøver, og noterer, men har også veid alle... var interessant det og... Da kan en ev. justere fuktigheten resten av dagene før dag 19, hvis det ser ut til å bære helt galt av sted.
 10. HW.

  Vasking av rugeegg

  Hei! Ja, du må desinfisere eggene rett før du setter de inn i maskina. Men ikke vaske de før den tid. Let litt rundt her, så finner du sikkert nøyaktig oppskrift. Har fulgt denne oppskriften, ca. fra husken, lurt å sjekke mot andre kilder: Bruk to glass boller, da forandrer seg ikke temperaturen så raskt. Jeg bruker glassbolle til skyllevann og kjele til des. løsning, slik at jeg kan varme opp underveis. Eggene legges i løsning med des. middel.noen om gangen i den tid som det står på bruksanvisning. (1-2 min.) Obs. temperatur 38-41 C grader både på des.løsning og vann. bruk termometer. (Har sett litt forskjellig ang. temp.)
 11. Hei! Er ikke ekspert, men har noen tanker... Klekking/blod: tar jo naturlig en del tid etter de har laget første hullet til at kyllingen er klar til å komme ut. Blodkarene skal skrumpe inn og plommesekken absorberes inn i kyllingen. Lurer på om det er forhøyet tilgang på surstoff (resultat av ett bittelite hull i hinnene og skall) som regulerer dette? Prøver å imitere dette hvis jeg synes at jeg må hjelpe noen ut. Prøver da å gjennomlyse egget for å se hvor nebbet er og lager et lite hakk der (med en skarp pinsett). Lager det ev. større etter noen timer når blodårene har skrumpet inn. Klekkeresultater: Her varierer det veldig og er helt tydelig at noen rugeomganger er mindre vellykket en de fleste andre. Noen ganger vet jeg at jeg selv har skylden, noen ganger ukjent grunn ev. dårlig livskraft i det som ruges, slik admin skriver. Eksempelvis fikk jeg 24 kyllinger av årets første omgang, (mens den seneste var dårligst - 10 kyllinger (men da var ikke maskina full, 21 befruktede egg.) Er veldig fornøyd med rugemaskina, Brinsea Ovation 28. Det som har skjedd her, er at de er helt ferdige, med nebbet på rett sted, under eller i luftlommen, men ikke klarer å komme ut. Har merket at noen få av eggene til noen av hønene har ekstra hardt skall, men ikke denne dårlige rugeomgang. Men var forskjellige raser i disse eksemplene, så jeg misstenker mine store sølv sortranda Wyandotte ikke egner seg til videre avl uten å tilføre andre gener.
 12. HW.

  Rugeegg og tilskudd av skjellsand

  Hvis de får oppdrettfor så tror jeg det er en god ide at de får skjellsand i tillegg siden oppdrettfor skal inneholde mindre kalk enn verpefor. Er mange tråder her om du søker på for.
 13. HW.

  rugemaskin

  Slipp ut litt fuktig luft, "sett opp lufteluka".
 14. HW.

  Legger ikke egg

  Venter på våren, kanskje.
 15. HW.

  Vekt på egg?

  Det er % vekttap under ruging som har noe å si. Veier alle ruge-egg når jeg samler de inn og skriver rase/farge/vekt /dato/ med blyant i den butte enden.
×