Gå til innhold

mÆsjØl

Medlemmer
 • Innholdsteller

  58
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  4

mÆsjØl last won the day on Januar 13

mÆsjØl had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

2 Nøytral

Om mÆsjØl

 • Rang
  Kylling

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Storsteinnes (Balsfjord)

Nylige profilbesøk

447 profilvisninger
 1. Vil ha høns men samboeren er skeptisk 😃

  Går fint ann å være borte fra hønene! Jeg har en stor vannautomat og en forautomat som tar ca 25 kg for. Jeg kan fint være borte en uke bare jeg får noen til å plukke egg. Skal jeg være borte lenger gjør jeg ordentlig rent før jeg drar så trenger bare di som passer hønene å plukke egg og fylle vann en gang i uka og forautomaten holder i flere uker. Så min erfaring er at det ikke er å vanskelig å få noen til å passe høner så får di som passer selvfølgelig alle eggene di plukker. Lykke til
 2. Valg av hane

  Blir artig å følge med! Ser nå tydelig at den største av hanene er sjef og setter di andre hanene på plass. Allerede en staut kar Han er heldigvis også den roligste og tammeste av alle så tar vare på han og satser på at han blir en STOR hane
 3. Valg av hane

  Tusen takk for svar det er en som er mye mer tam enn di andre. Den er også mer utviklet i fjærdrakt og kam og er litt større. Så da er det bestemt, denne får bli Fantastiske disse brahmaene! De vokser utrolig fort også så rolige og tillitsfulle. Veide den største hanen og den var nesten 1,8 kg allerede og er nesten like høy som di voksne hønene! Utrolig morsom rase
 4. Valg av hane

  Ønsker å ta vare på den hanen som blir størst. Er det noen sammenheng mellom størrelsen på kyllingene nå og hvor stor de blir som voksen? Ser at noen av hanene er litt større og har mer utviklet kam og fjærdrakt. Er det noen sammenheng?
 5. Valg av hane

  Takk for svar! Vill helst ha den snilleste og tammeste hanen siden det ofte er unger i hønsehuset. Tenkte egentlig ikke å vente så mye lenger før jeg skal bynne å slakte, men det er kanskje dumt med tanke på at de enda ikke har fått vise hva de er gode for. Får prøve å ta ut voksenhanen når de blir litt større for å se hvordan de oppfører seg. Burde jeg bare slakte den gamle hanen da tru eller vente til den nye hanen er kjønnsmoden?
 6. Valg av hane

  Har en blandingsflokk med forskjellige tunge raser med en wyandotte hane. Jeg skal bytte ut denne og har ruget fram noen brahmakyllinger som nå er nesten 3 måner. Av de er det 4 som er haner. Må etterhvert bynne å slakte noen av disse for vill bare ha 1 hane. Lurer på hvordan jeg bør velge og hva jeg skal se etter for å få den beste hanen. Enda er det ikke noen stor forskjell i adferd og ingen har bynt å yppe, men regner med de vill prøve seg på den gamle hanen etterhvert når de blir større. Hva er deres erfaringer og meninger?
 7. Syk hane?

  Vet ikke hva det kan være jeg hadde ei høne som gjorde akkurat det samme. Ho blei bare verre å verre så slakta ho til slutt. Ho fikk også dåli balanse etterhvert. Har hanen din også dåli balanse? Lykke til
 8. Brahmakyllinger selges

  Har brahmakyllinger på 5 uker som jeg skal selge. De er av typen gull sortrandet. Pris er 70 kr per stk. Bor i Balsfjord i Troms.
 9. Høne spiser fjær

  Takk for svar! Har selv lest at dette kan ho noe med hvor på rangstigen høna er, og hvis man isolerer den en stund kan nappingen stoppe. Problemet er bare at jeg ikke har noen plass å isolere høna, så da blir nok middag av den.
 10. Høne spiser fjær

  Nei dette er ikke myting, vet hva det er. Denne høna har holdt på med dette en god stund og det har ingenting med myting å gjøre.
 11. Høne spiser fjær

  Har ei høne i flokken som napper fjær på de andre hønene og hanen. Det er ikke hakking eller noen aggressiv adferd, den bare napper fjær rundt halsen og hodet og spiser de. Hender også den spiser fjær som ligger på bakken. Noen av hønene bynner å se ganske stygge ut med fjærløs hals. Ganske upraktisk nå som det blir vinter og kaldt. Noen som har erfaring med dette og har ei løsning? eller må jeg kvitte meg med høna?
 12. Har 9 brahmakyllinger på 4 uker. Jeg har lest litt på forumet men syns de er vanskelige å skille! Det er stor forskjell på både størrelse, befjæring og farge. De er gull sortrandet. Noen er mer ensfarget og rødere enn andre. Er dette noe man ser på? Også er det jo befjæringa. Noen er helt fjærdekt, noen mangler helt fjær på rygg og hode, og noen er en mellomting av disse. Noen som kan hjelpe?
 13. Syk høne

  Hei! Hadde ei høne med de samme symptomene. Jeg venta lenge for å se om det var noe som gikk over men det gjorde det ikke. Den blei bare verre og verre så avliva høna til slutt. Sikkert noen med mer erfaring her og som kanskje har ei løsning på det? Lykke til!
 14. Myting?

  Siste bildet er vell bare fjær som ikke har vokst ut enda så det tror jeg ikke du skal tenke på. Min erfaring er værtfall at høns kan ha ulikt mytemønster, men også hvor fort de myter er individuelt. Du får bare følge med og se om den skifter ut andre fjær også. I så fall er det nok bare myting selv om jeg synes den kanskje mista stjerten litt fort? Lykke til!
 15. Myting?

  Hei! Har akkurat de samme symptomene på noen av hønene min. De gjesper og strekker hals, men jeg aner ikke hva det kan være. Ellers er de i god form. Når det kommer til mytingen synes jeg ikke det høres ut som det er tilfelle siden den har mistet stjerten så fort. ingen av mine høner har mistet fjærene så fort. Får håpe det er noen her på forumet som kan gi deg bedre svar
×