Gå til innhold

mÆsjØl

Medlemmer
 • Innholdsteller

  62
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  4

mÆsjØl last won the day on Januar 13

mÆsjØl had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

2 Nøytral

Om mÆsjØl

 • Rang
  Kylling

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Storsteinnes (Balsfjord)

Nylige profilbesøk

683 profilvisninger
 1. mÆsjØl

  Lus?

  Har nå behandla hele flokken 2 ganger med lusepulver. Har fulgt bruksanvisninga men ser ikke ut som dette funker. Har pøst på med mere pulver enn det som står men er fortsatt lus på noen av hønene. Noen som har gode råd eller gjør jeg noe feil?
 2. mÆsjØl

  ruging av egg ved rugemaskin 7 egg

  Hei! Jeg har bruk denne maskinen et par ganger selv. Snudde eggene et par ganger om dagen. Er vell ikke så mange måter å snu et egg på. Hvis egget står med den spisse enden opp snur du egget og setter det med den spisse enden ned. Pass på å ha lokket av så lite som mulig. Hvis rugemaskinen står i et rom med høy fuktighet trenger du ikke ha vann i maskinen, men i et rom med veldig lav fuktighet bør du fylle litt vann i. Sett maskinen på 37,6 grader. Husk på å fyll gått med vann fra dag 19 siden luftfuktigheten må være høy under klekking. Fra dag 19 trenger du ikke snu eggene mer. Da skal kyllingen komme i riktig posisjon for klekking å egget skal da stå med den spisse enden ned. Kyllingene bør egentlig ligge i maskinen til de er tørre men min erfaring er at i en så liten maskin blir det mye kaos med kyllinger og egg. Flyttet derfor kyllingene over i en kasse med varmelampe rett etter klekking. Trur jeg fikk med det viktigste her. Lykke til!
 3. mÆsjØl

  Lus?

  Ingen som har erfaring med lus?
 4. mÆsjØl

  Lus?

  I dag oppdaget jeg på hanen vår at det hadde samlet seg noe jeg tror er lus rundt kloakken. Huden så også ganske irritert ut. undersøkte han og da fant jeg flere lus i fjærdrakten. Noen som har opplevd dette før og vet hva det er og hva jeg skal gjøre? Håper på raskt svar
 5. Går fint ann å være borte fra hønene! Jeg har en stor vannautomat og en forautomat som tar ca 25 kg for. Jeg kan fint være borte en uke bare jeg får noen til å plukke egg. Skal jeg være borte lenger gjør jeg ordentlig rent før jeg drar så trenger bare di som passer hønene å plukke egg og fylle vann en gang i uka og forautomaten holder i flere uker. Så min erfaring er at det ikke er å vanskelig å få noen til å passe høner så får di som passer selvfølgelig alle eggene di plukker. Lykke til
 6. mÆsjØl

  Valg av hane

  Blir artig å følge med! Ser nå tydelig at den største av hanene er sjef og setter di andre hanene på plass. Allerede en staut kar Han er heldigvis også den roligste og tammeste av alle så tar vare på han og satser på at han blir en STOR hane
 7. mÆsjØl

  Valg av hane

  Tusen takk for svar det er en som er mye mer tam enn di andre. Den er også mer utviklet i fjærdrakt og kam og er litt større. Så da er det bestemt, denne får bli Fantastiske disse brahmaene! De vokser utrolig fort også så rolige og tillitsfulle. Veide den største hanen og den var nesten 1,8 kg allerede og er nesten like høy som di voksne hønene! Utrolig morsom rase
 8. mÆsjØl

  Valg av hane

  Ønsker å ta vare på den hanen som blir størst. Er det noen sammenheng mellom størrelsen på kyllingene nå og hvor stor de blir som voksen? Ser at noen av hanene er litt større og har mer utviklet kam og fjærdrakt. Er det noen sammenheng?
 9. mÆsjØl

  Valg av hane

  Takk for svar! Vill helst ha den snilleste og tammeste hanen siden det ofte er unger i hønsehuset. Tenkte egentlig ikke å vente så mye lenger før jeg skal bynne å slakte, men det er kanskje dumt med tanke på at de enda ikke har fått vise hva de er gode for. Får prøve å ta ut voksenhanen når de blir litt større for å se hvordan de oppfører seg. Burde jeg bare slakte den gamle hanen da tru eller vente til den nye hanen er kjønnsmoden?
 10. mÆsjØl

  Valg av hane

  Har en blandingsflokk med forskjellige tunge raser med en wyandotte hane. Jeg skal bytte ut denne og har ruget fram noen brahmakyllinger som nå er nesten 3 måner. Av de er det 4 som er haner. Må etterhvert bynne å slakte noen av disse for vill bare ha 1 hane. Lurer på hvordan jeg bør velge og hva jeg skal se etter for å få den beste hanen. Enda er det ikke noen stor forskjell i adferd og ingen har bynt å yppe, men regner med de vill prøve seg på den gamle hanen etterhvert når de blir større. Hva er deres erfaringer og meninger?
 11. mÆsjØl

  Syk hane?

  Vet ikke hva det kan være jeg hadde ei høne som gjorde akkurat det samme. Ho blei bare verre å verre så slakta ho til slutt. Ho fikk også dåli balanse etterhvert. Har hanen din også dåli balanse? Lykke til
 12. mÆsjØl

  Brahmakyllinger selges

  Har brahmakyllinger på 5 uker som jeg skal selge. De er av typen gull sortrandet. Pris er 70 kr per stk. Bor i Balsfjord i Troms.
 13. mÆsjØl

  Høne spiser fjær

  Takk for svar! Har selv lest at dette kan ho noe med hvor på rangstigen høna er, og hvis man isolerer den en stund kan nappingen stoppe. Problemet er bare at jeg ikke har noen plass å isolere høna, så da blir nok middag av den.
 14. mÆsjØl

  Høne spiser fjær

  Nei dette er ikke myting, vet hva det er. Denne høna har holdt på med dette en god stund og det har ingenting med myting å gjøre.
 15. mÆsjØl

  Høne spiser fjær

  Har ei høne i flokken som napper fjær på de andre hønene og hanen. Det er ikke hakking eller noen aggressiv adferd, den bare napper fjær rundt halsen og hodet og spiser de. Hender også den spiser fjær som ligger på bakken. Noen av hønene bynner å se ganske stygge ut med fjærløs hals. Ganske upraktisk nå som det blir vinter og kaldt. Noen som har erfaring med dette og har ei løsning? eller må jeg kvitte meg med høna?
×