Birdman Skrevet 21. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 21. januar 2013 Da var første slakting ever av hønsefugl over. 3 stykk haner måtte ut av flokken så jeg kan få plass til noen nye høner å letter få raserene egg:) Jeg lurer nå på hva dere gjør med de etter på. Er nå ferdig slaktet, delt opp og vasket. Må de nå ligge en dag eller to eller kan jeg slenge de rett i frysen (3 haner er litt mye for vår lille familie ) og når det kommer til bruk er det best å lage frikase eller noe slik så de blir møre? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arnerørvik Skrevet 22. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 22. januar 2013 For fremtiden kan du gjerne henge fuglene "hele" i 40 grad/døgn. Litt luftig, ikke inne.Da blir kjøttet mørest.Er fuglene 3-4 måneder gamle, kan du steke dem som vanlig kjøpekylling.Hvis de er eldre bør de kokes/trekkes 2t. God appetitt! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Birdman Skrevet 22. januar 2013 Forfatter Rapporter Del Skrevet 22. januar 2013 Trodde da ikke høns trengte å henge så lenge, er ikke samme som vilt akkurat. Å 3 - 4 måneder hørtes tidlig ut å slakte er jo ikke blitt fult så store som de kan enda da. Vil jo ha mest mullig ut av de å også klare å skille ut den/de beste til å bli igjen. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
eromuld Skrevet 22. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 22. januar 2013 høns trenger ikke mørnes, siden kjøttet er så magert, er bare og legge det rett i frysern med en gang, helst vakuumpakkes Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Birdman Skrevet 22. januar 2013 Forfatter Rapporter Del Skrevet 22. januar 2013 Var det jeg å trodde, vel nesten i alle fall men hvorfor vakumpakke det? er det noen store fordeler med. Vet du kan oppbevare det lengere som ferskvare da uten å måtte fryse det men er det andre ting Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
eromuld Skrevet 22. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 22. januar 2013 er for at holdbarheten blir mye lengre Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arnerørvik Skrevet 23. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 23. januar 2013 høns trenger ikke mørnes, siden kjøttet er så magert, er bare og legge det rett i frysern med en gang, helst vakuumpakkes Du har pinadø rett:-) Etter seks timer er det slutt på mørningen http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18809876 Også innteresant http://www.forskning.no/artikler/2003/november/1068538488.46 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skiftestads Skrevet 23. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 23. januar 2013 Å legge kjøttstykkene i en god marinade og stå i kjøleskapet til neste dag er også et tips Ellers kan man som nevnt legge hvitt kjøtt rett i fryseboksen uten mørning om man vil. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Prisilla Skrevet 23. januar 2013 Rapporter Del Skrevet 23. januar 2013 Marinade med feks kvitløk gjer susen, koking eller steiking på lav temperatur over tid (gjerne i pose) får kjøtet mørt. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.