Gå til innhold
lille tuppa

blanding av araucana og new hampshir?

Recommended Posts

Kvifor blande desse fine rasene? Synes det er fryktelig synd at ein lagar mix høns når vi allereie har så mange fine reine raser ;) Når det kjem til eggfarge er det hanen som er bærer av  genet som bestemmer det.


  • Upvote 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kvifor blande desse fine rasene? Synes det er fryktelig synd at ein lagar mix høns når vi allereie har så mange fine reine raser :wink: Når det kjem til eggfarge er det hanen som er bærer av  genet som bestemmer det.

Hadde ikke tenkt å mikse rasene, men så at new hampsir høna mi hadde både sine og araucana sine egg under seg og hanen vår er jo nh. 

Så valgte å la hu få beholde di. så ble jeg bare litt nyskjerig på om noen hadde opplevd den miksen og hvordan den ville bli.. får jo bae 2- 3 kylinger hvis vi er heldige som er miks.   :smiley:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er det noen som har prøvd det ? :tongue:

Vis ja, hvordan ble kyllingene. og legger di brune eller grønne egg ? 

Disse kyllingene vil høyst sannsynlig legge grønne egg. Dette fordi du får en mix mellom blå- og brunverpere, som gir grønne egg.

 

Det med at hanen styrer eggfargen, stemmer ikke. Det er kun den sjokoladebrune fargen hos marans at det meg bekjent hevdes at eggfargen følger hanen, altså er en kjønnsbestemt egenskap. Andre fargegener som hvit, blå, brun osv nedarves likt fra begge foreldrene.

  • Upvote 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×