Gå til innhold

Hold av geit?


LinneaPeter

Anbefalte innlegg

Hei, lurer litt på hvordan den prossen ,fra å finne ut at du vilha geiter til å faktisk kjøpe dem ,går?

Vi skal kjøpe inn geiter til en Montessori skole og vi vil helst ha noen ganske rolige geiter. Hadde vært fint med kasjmir geiter, siden vi er ganske intresserte i strikking her for tiden😉

Er det noen geiter som både produserer fin kasjmir og melk? Har funnet en del geiter på Finn og vi har geite vante folk her på skolen, men ble litt forvirret av mattilsynets lover.

Takk for svar😁

Lenke til kommentar
Del på andre sider

avem

Hei!

Dere må forholde dere til Mattilsynet lokalt å finne ut om en skole har lov å ha gjeiter mm. regelverk. (hvis dere ikke alt har det.) Send e-post til de postmottak@mattilsynet.no og fortell hvor dere er, så sender de spørsmålet videre til lokale M.T. og dere får svar. Har bare positive erfaringer av hvordan en blir møtt der, og så blir saker og ting riktig, etter reglene og dere slipper problemer i etterkant, i motsetning til hvis det ikke har gått rett for seg fra begynnelsen. Se også til å skaffe gjeiter som er friske, dvs. fra sanerte besetninger! Var et saneringsprogram for ca. 10 år siden for å bli kvitt en del sykdommer. Men det kan M.T. alt om... (Vi driver med sau her på gården, kjenner litt til "gjeiteproblematikk".)

Artig prosjekt, håper det ordner seg. Forresten er kjekjøtt nydelig mat, så "Mat og helse" kan også ev. inngå! Blir jo fantastisk tverrfaglig for skolen å jobbe med i tilfelle. :) (Har selv barn på Montessoriskole.) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...