Gå til innhold
Anne K H

Sussex høner/hane og australtorp og muligens Brun Isa

Recommended Posts

Jeg er ny her og skal starte med høner. Er oppvokst på et lite småbruk og vi hadde en periode hvor vi hadde dverghøns/haner. Nå skal jeg starte selv og har valgt meg ut rasen lys sussex da de er store vakre høner(synest jeg) og lurer nå på om jeg skal velge å ha brun isa og australtorp sammen med dem. Ønsker meg hane av Sussex, men trenger jeg flere haner da det blir en 10-15 høner (ønsker ikke å slite ut hanen). 

Lager også stor luftegård til dem men ønsker å ha de frittgående om det er mennesker ute og ser etter dem, håper de vil gå sammen med hunden(border collie) og evt katten (er derfor jeg velger så store høner så ikke katta tar knekken på dem). 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei!

Hyggelig at du skal ha høner. :)

Enig i at Sussex er vakre. Liker selv også store høner som kan rusle i hagen. De minste her er Islandshønene (som har vist seg å være litt for aktive i fh.t. hagen) og ellers mest Wyandotte og Faverolles, noen Orpington/marans kryssninger + "falske" Australorps. (Ja, de skulle være svarte, men kyllingene ble grønnspraglete. Men trivelige og legger masse egg.) Ingen problemer med katt (eller andre rovdyr så langt) selv om det finnes litt av hvert her. Har en del trær og busker og gode gjemmesteder ellers, under huset f.eks. så er det vanskeligere for rovfugler å ta noen. (De klarer det nok hvis de blir sultne nok og anledning byr seg.)

Har selv mange haner, men de er i en flokk for seg selv for det meste og noen få sammen med hønene etter tur. Er jo mest hønene som kan bli utslitt, ikke hanen. :) Men tror du fint kan klare to haner med 10-15 høner men "trenger" det ant. ikke. Nå synes jeg da at hanene er  ofte flotte og liker å prøve meg på litt avl, derfor mange haner her. Synes også jeg har sett at når det er en flink lederhane så lar han ikke de andre pare seg og da blir heller ikke hønene så slitt som en skulle kunne tenke seg - i hvert fall hvis de har mulighet til å løpe unna. Stor individuell forskjell på hvor aktive hanen er.

Men forske litt mer på lynnet til brune verpehybridene først... jeg synes ikke de er så spennende, men det er min mening. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×