Gå til innhold

Blogger

 

Fordeler og ulemper ved å ha papegøye

Som det er med alle kjæledyr, så følger det alltid med både fordeler og ulemper. Og slik er det også med papegøyer. For deg som overveier å gå til anskaffe av denne flotte fuglen, har vi laget en liten oversikt nedenfor over de viktigste plussene og minusene. Papegøyen gir eieren selskap og masse av glede For en som bor alene, er en papegøye morsom å ha i huset. Det er nesten som det er en person sammen med deg. Og i motsetning til andre kjæledyr, så behøver du ikke ta fuglen med ut for å luftes. Omsorgen for en papegøye foregår hjemme i varme omgivelser. Dermed kan du hygge deg med fuglen og marias casino i stua. Mange forskjellige typer papegøyer Som det er med hunder, finnes det også mange forskjellige raser blant papegøyene også. Hvis man virkelig vil ha den selskapelige, så går man etter dem som kan snakke. Ellers kan man gå etter hvor glade og snille de skal være, eller om de skal være store eller små. Man skal bruke tid med en papegøye Et av aberene ved å ha en papegøye, er at det er rimelig tidkrevende. Fugleeskperter sier, at man ikke burde ha en papegøye hvis man ikke kan tilbringe minst et par timer med fuglen utenfor buret hver dag. Den skal nemlig ha sin daglige mosjon og lek. Dessuten skal miljøet være ordentlig, og buret være rent. Papegøye kan være dyrt Det er en rekke tilbehør man skal ha som papegøyeeier. Utover at fuglen i seg selv koster mange penger, skal de blant annet ha et stort bur og næringsrik kost. Men gir du fuglen det riktige utstyret, så får dere mange år sammen. Det viktigste du skal tenke på når du får deg et kjæledyr, er om du har overskudd til å passe skikkelig på det. Og det gjelder for alle dyr – ikke kun papegøyer.  

Camilla777

Camilla777

 

Kyllinger i hus

Etter og ha prøv og ruge frem vaktel egg med lånt rugemaskin som fant ut på 12 dag at den ikke ville mere, så endte det med døde kyllinger i eggene. Litt trist og lei oss, av 12 egg var det tre egg det hadde vert liv i. Men vi gir ikke opp, fant ut av vi kanskje skulle tenke noe annerledes og heller skaffe oss noen høner som kunne ruge frem kyllinger for oss, har surfet Internett opp og ned i mente og endte opp på dverg konchin. Og da var det og finne noen som hadde kyllinger til oss, vi var litt uenige om vi skulle få tak i farge ekte eller mix farget, men ho mor fikk viljen sin om og skaffe farge ekte kyllinger. Etter flere år med hunde avl og utstilling,  det sitter vell litt dypt at ting skal gå rett for seg etter rasestandar 😉. Og endelig kunne vi hente oss våre første små fire dun/ fjær baller hehe i laksefargen. De er no 2 og 3 uker gamle, litt usikker på kjønn enda, men slik mine øyner kan se er det 1 hane og 2 høner i allfall,  den siste er betydelig mindre så tror den er bare 2 uker og den er jeg veldig usikker på kjønn, får gi de en uke og to og se om jeg blir mere klok på kjønnene.  Eneste jeg savner når jeg surfet rundt om kring på nettet, var en form for fargekart for godkjente farger innen rasen. Litt usikker på om laksefarget er godkjent for rasen, men de skulle etter oppdretter vare farge ekte, og en plass får man jo starte som nybegynnere

vikki

vikki

 

I start fasen

Da har vi fått lånt oss en liten og grei rugemaskin, og vaktel eggene ruger på 5.dagen.  Vi venter i spenning på og få prøvd og lyse de for og se om vi har flaks med første ruging. Har lest at det skal gå ann og lyse de etter fem dager,men det tror jeg kanskje gjelder et mer trent øye som vet litt hva de skal se etter. Ikke har vi skikkelig egg lyser,  bare ei lommelykt. Så tror vi får større oss med litt mere tålmodighet.  Er jo innmari spendt på om de tålte post behandlingen.   Får bare vente i spenning på vårt første vaktel kull.  

vikki

vikki

 

2016

Har i 2016 disse rasene i avl. Store: Kochin, Sort Italiener, Brun Brahma, Gull sort columbia, Gull blå columbia   And: Cayuga, Sort Stokkand, Viltfarget Slakteand, Hvit   Gås: Norsk Hvit Gås.

andvor

andvor

 

Syk kylling

Hei! Jeg trenger hjelp med en av kyllingene mine, og vet ikke helt hvor ellers jeg kan spør. Dette er ikke mitt første kull, men har ikke vært utfor dette problemet tidligere. Det har seg slik at den ene kyllingen virker veldig...rar. Det var den siste i kullet og jeg antok at det kun var fordi det var den var minst. Kyllingen jeg snakker om er en 4 dager gammel Dverg Kochin. Etter som dagene har gått har jeg begynt å bli litt urolig over at den fortsatt ikke klarer å gå ordentlig, siden føttene er bøyd. Jeg har håpet at dette ville fikse seg selv ganske fort, slik det gjorde med søsknene. Men nå, i hvert fall den siste dagen, har den begynt å "klø". Jeg skrev det med slike tegn fordi jeg er usikker om den virkelig bare klør, eller om den rister eller har krampe. Med dette har den også begynt å pipe mye mer enn tidligere. Utenom dette virker den ganske fin. Den spiser, drikker og hopper av gårde. Jeg er redd for at det er en slags hjerneskade eller noe, men jeg har allerede blitt veldig knyttet til den og vil helst være helt sikker for det skjer noe drastisk.  Jeg forstår at dette ikke er et emne det egentlig er meningen om å skrive på bloggen, men var det eneste jeg kom fram til.  Jeg setter kjempe pris på alle tilbakemeldinger! Tusen takk!!

inro

inro

 

Hjelp! Vil ha en and!!!

Hei, jeg er ny her, for å si det sånn.. Så er ikke helt sikkert på hvordan/hvor jeg skal skrive et sånn desperat rop om hjelp, og erfaring, til ENDER! Først og fremst, jeg er 16 år gammel, og bor sammen med fosterforeldrene mine i en firemanns bolig med en liten hage, som vi deler på sammen med hun under. Jeg er desperat på å få meg en and, eller to om de trenger kjærlighet fra hverandre. Hvordan kan jeg lage det greit for dem? Og hvilken and anbefaler dere? Må de ha en dam å være i? Eller kan jeg eventuelt ha en balje med vann? Hva spiser de? Kan de fly av sted og aldri komme tilbake? Kan jeg ha en i en kasse på rommet mitt? TUSEN TAKK FOR SVAR PÅ FORHÅND!

Sara-Hope

Sara-Hope

 

muskusandunger

Hallois!Guttungen har 4stk moskusender.2andrikker og 2hunner.Nå ligger de 2 sistnevnte på en masse egg.Regner med klekking nå i mai en gang.Så er spørsmålet,trenger de nyfødte spesielt for?Og eventuelt hva slags for?

biffen

biffen

 

Casa Klukk har fått nye leietagere

Tanken på et tomt hønsebur etter at Tupp og Lure dro på vinterferie, ble tung. Jeg satte veldig pris på hønenes tilstedeværelse i hagen, at de kom løpende når også jeg kaklet, de ferske eggene... Jeg bare måtte få meg noen nye høner så snart sne og vinter slapp taket. Denne gangen ville jeg gå for helårshøner, og forhandlet med englebarna om å innrede lekehuset deres til isolert hønsehus når høsten kommer. Enn så lenge kunne hønene bo i Tupp og Lures gamle Casa. Avtalte med bonden om å hente 3 høner Palmesøndag, var litt engstelig om de ville klare seg uten varmelampe, siden det få dager tidligere hadde bøttet ned en god halvmeter med snø. Ittno problem, mente bonden, så jeg kjørte hjem med Sally Vally, Madame Jeanette Poulette og Tuppelure i en pappeske og løftet de inn i sitt nye hjem. I forkant hadde jeg flyttet hønseburet i le av hovedhuset, og stilt en isolasjonsmatte på nordveggen så den skal lune litt om natten. Hønene slo seg fort til ro, og etter etpar dager inneburet, åpnet vi opp for løse høner i hagen på dagtid. De første dagene holdt de seg rett rundt buret, men etterhvert ble de varme i fjøra og fant ut at det under naboens thujahekk var et mateldorado uten like. Så de løper gjerne avgårde i den retningen så snart jeg lukker opp døren om morgenen. Den første uken kom det 1 egg om dagen, varierte i brunfarge og størrelse, uvisst hvem som la hva og når, da de byttet på å verpekakle. Men så, rett over påske, har vi begynt å finne 3 egg daglig i verpekassen. Supre egg fra supre høner. Dette blir bra

GaleMathias

GaleMathias

 

fuktighet i rugemaskin

har kjøpt brukt BRAHMA 24tI RUGEMASKIN. DET SER UT TIL Å VÆRE KYLLINGER I DE FLESTE EGGENE. NÅ nærmer det seg de siste dagene hvor det srår i bruksanvisnig at fuktighet skal økes. jeg har dermed en utfordring. håper noen kan hjelpe meg . RASKT. Da jeg tar ut eggebrett ut for snuing av eggene så synker selvfølgelig gradene, og luftfuktigheten øker ?,displayet viser FOR HØY luftfuktighet.etter raskt å ha snudd eggene,settes brettet med egg inn og automatisk øker varmen. det sees på displayet, fortsatt viser displayet FOR HØY luftfuktighet. På en kort stund øker gradene opp mot ca40 og det er nok for at eggene raskt skal komme opp i 37.7- også den korte stunden mell 37.7 og 40grader viser displayet FOR HØY luftfuktighet. Når så temperaturen har sunket til 37.7, og stabilisert seg der, DA er det ingen varsel om for høy luftfuktighet. Jeg kjøpte et hygrometer som i begynnelsen viste en luftfuktighet + - 40grader. men etter noen dager viste den 37.38 grader. nå er snart rugetiden over og d virker som om det er kylling i de fleste. men hva gjør jeg for å øke fuktigheten de siste dgr. er det så enkelt som bare tilføre mere vann......vil også bemerke at selv om displayet vet gitte anledniger har vist FOR HØY fuktighet så har aldri rutene vært doggete el l. På langfredag bør kyllingene ha kommet seg ut så det haster med å få hjelp til å løse min utfordring. TAKKER FOR EN FIN MULIGHET FOR LÆRING og INSPIRASJON.

tullehøne

tullehøne

 

Mitt første blogginnlegg

Etter å ha hatt høner siden romjula, har vi nå fått laget en kjekk hønsegård med god plass til hønene. De første hønene bodde i et hønsehus kjøpt på internett, og flokk nummer 2 fikk bo i et hus vi kjøpte på Felleskjøpet. Når vi fikk 2 hønsehus, satte vi alle dverghønene i det minste huset, og italienerne i det største. Nå står hønsehusene på hver side av hønsegården, og vi prøvde å ha det åpent mellom dem, slik at de kunne gå sammen. Da "invaderte" italienerne hønsehuset til dvergene, og de små ble sittende inne i huset uten mulighet til å komme ut. Derfor har vi nå satt opp et skille i hønsegården slik at de har hver sin del å tumle rundt på. Dette ser ut til å fungere bra! Bilder kommer :-) Flokken er nok litt stor akkurat nå, men mulig den vil minske etter "naturmetoden": den ene italieneren virker som hun ikke trives spesielt godt, og blir til tider jaget av de andre. Den ene DK høna har noen store skorper under vingene som ikke vil forsvinne, så jeg følger ekstra godt med på helsa hennes. Hvis det ender med at disse to hønene blir offer for øksa, sitter vi igjen med 7 høner (og ingen hane): 2 DK, én Antwerpen skjegghøne, én Toppa Hollender og 3 italienere. Italienerne er flinke å legge egg (unntatt den som ikke trives så godt), og jeg håper dvergene også starter nå når det våres. Det hender en sjelden gang at det dukker opp et lite egg hos dvergene, og jeg tror det er hollenderen som produserer. Dette er en fantastisk hobby - en ny verden! Jeg har masse å lære, og jeg kommer til å gjøre mange nybegynnerfeil (har vel allerede startet med det, ja). Skal prøve å få lagt inn litt nytt på bloggen inn i mellom her :-)

Dansefeber

Dansefeber

 

2014 - Vorland Oppdrett

I skrivende stund er 2014 historie og da passer det greit og oppsummere året som har godt. får vell starte med at dyrene ble satti stammer Januar 2014 og første kyllingene klekktes i slutten av februar. I Januar besøkte jeg også Rogaland, der jeg var innom flere hønsevenner samt på utstillingen Rogaland Open. der var endel interessant og se på men det kjekkeste var nok og treffe mange hyggelige venner til sosialt sammvær på kvelden. I Februar begynte kyllingene og klekkes og det var for det meste silkehøns og brun italiener i dei første klekkingene. Ble også valgt inn som Nestleder i Hordaland Hobbyfjærfeklubb på Årsmøtet vår. det resulterte til at jeg fikk mye ansvar og hadde mye med arrangeringen av vår lokalutstrilling i Mars måned, Vestlandsutstillingen 2014. der hadde jeg hendene fulle med arbeid i forkant og under utstillingen. jeg stillte også en del dyr selv og vandt klassen for store raser NRRF's ærespris for beste senior utstiller, på trio med store kochiner i sort. jeg var også involvert i og arrangere Årsmøte i NRRF og dette hadde vi i Hordaland i år. det var en ny opplevelse at vi som pleier og reise til andre nå skulle vere vertskap for ledelsen i hønemiljøet i Norge. Det er nå blitt Mai måned og det meste av kyllinger, andunger og gåsunger er klekket og endel dyr sortert og ringmerket. da jeg og noen venner reiste til Danmark og besøkte oppdrettere der med samme interesse for Brun Italiener og Svømmefugler, vi såg på deres anlegg og pratet om avl og veien videre. i Juni var flere medlemmer fra Hordaland Hobbyfjærfeklubb på oppdretter tur til Sotra og var innom hos meg og såg på mine dyr og hønsehus. etter ferie tider med enda mere sortering i årets ungdyr, kom tiden hvor Landsutstillingen skulle vere, i år var det i Tønsberg som siste 2 år. og vi var flere fra klubben som stillte dyr enn på mange år, og flere var med på turen. jeg kjørte fellestransport fra Bergens regionen med dyr for 6 utstillere så bilen var ganske full. selv hadde jeg bare med 3 dyr da resterende dyr ikkje var i den kvaliteten på dette tidspunkt. av dei 3 gjessene jeg hadde med av Norsk hvit Gås fikk dei poengsummene 92 -94 - 95 poeng dette var veldig oppløftende poeng og andre gang i år jeg oppnådde 95 poeng på eit dyr. det er første året for mitt vedkommende og viser at jeg nå har havnet helt i toppsjiktet og kan kalle meg en skikkelig utstiller. så alt i alt ganske fornøyd med året med flere dyr på utstilling enn noe år før og med gode poeng Jeg har nå begynt planlegging og startet neste sesong, flere dyr er alt satt i stammer, og dei første ruge eggene er begynt og bli samlet. håper og legge i endel egg i slutten av Januar. For mitt vedkommende skal enda en utstilling besøkes da jeg skal til Rogaland Open i slutten av Januar og stille noe av årets dyr som ikkje ble klare til Landsutstillingen i Novemder. Jeg var også med Rogaland Rasefjærfeklubb og medlemmer av Norsk Svømmefuglklubb til Landsutstillingen i Danmark 2014 i Desember og såg på mye flotte høner, haner og svømmefugler. ble spesielt imponert over kvaliteten på Cayuga Ender da det her var mye dyr i høy kvalitet fra flere utstillere, men også Italienerene og Fotbefjæret dverg var det mye bra dyr og se på. jeg traff noen av mine Danske venner og noen andre fra andre deler av Norge også. Så alt i alt en Godt År men mye spennende aktiviteter og greie resultater. Jeg håper 2015 blir like bra og håper på enda bedre klekke resultater da jeg enda ikkje er fornøyd med årets resultat på noen av stammene og der er noen nye stammer jeg har stor tro på. Vil ønske alle et strålende Godt Nyttår

andvor

andvor

 

vaktler

jeg har tre vaktler og i dag om morningen så fant jeg et lite egg i bure dems, men hvordan kan jeg hvite hvem av dem som har legget egge?

vakler

vakler

 

Instinktdyr vs. Rampejenter

En stund siden forrige innlegg, Tupp og Lure har blitt degradert til burhøns! Ivertfall på dagtid når vi er på jobb. Da ferien var over og alle skulle tilbake til hverdagen kom det store spørsmålet: Hva med hønene? Skal de være inne i buret, eller skal vi la de gå løs ute? Vi observerte i ferien at de holdt seg i nærheten av huset, og aldri ut av eiendommen, altså falt avgjørelsen om at Tupp og Lure skulle få lov til å være "hjemme alene". Og det gikk fint, helt til Gemalen og jeg skulle begynne å plante busker og småtrær i en barkkledd skråning som grenser mot naboeiendommen. Vi gravde ned et utall vekster i den 40x2 meter skråningen, Tupp og Lure fulgte interssert med, for det dukket jo opp godsaker i form av meitemark og andre interessante godbiter. De var, unnskyld, de ER ville etter meitemark! Skråningen ble flott beplantet, vi var svært fornøyde med reesultatet... Helt til vi får en sms av naboen (min svoger), som ikke er så fornøyd med mine fjærkledte venninner, og går så langt at han kaller de skadedyr! Hæ? Mine flinke eggleggere? Skadedyr? Det har seg slik at naboen også har en barklagt skråning, noe bredere og brattere enn vår, og jeg kan til en viss grad forstå at det ikke så særlig lekkert ut når Tupp og Lure hadde stått på toppen og sparket all barken ned i bunnen av skråningen. Uuups. Innen de hadde inntatt naboens skråning, hadde de først gått grundig til verks i vår egen skråning; 40 meter med bark (tilsvarer 80 kubikk) lå strødd... Det var bare én ting å gjøre. Husarrest! Naboen foreslo hønsefrikassé. Tupp og Lure ble geleidet pent tilbake til buret, og døren stengt bak seg. For tiden er de "bura" på dagtid, men slippes ut for en luftetur under strengt oppsyn når vi kommer fra jobb. Idag har de oppdaget kjøkkenhagen, der har vi bark mellom såkassene, så der gjør det ikke noe at de går og roter. Hva som skjer utover høsten er noe usikkert; sende de på vinterferie til noen med vinterisolert hønsehus eller finne frem den store gryten.

GaleMathias

GaleMathias

 

Casa Klukk utvides

Det nærmer seg ferietid, og vi har bekymret oss over Tupp og Lures lille luftegård. Da vi har to bur; ett med to rom og kjøkken, og ett enkelt bur (luftegård) uten tak, fant vi på å lage en passasje fra det ene buret til det andre. Som sagt så gjort, tegnet en grovskisse med mål, og dro på Maxbo for å "kjøpe noen planker" og en rull med hønsenetting. Vi startet med behandle plankene våre (33x33) med terrassebeis (fra fjorårets oppussingsprosjekt), drakk en flaske champagne og fikk en god natts søvn, og kunne sette igang kapping av materialene dagen etter. Tror ikke jeg hadde bestått noen svenneprøve i burbygging, for planlegging, tegning og praksis hang ikke helt sammen, men det ble tilslutt en fin kanal som kunne linkes sammen med boenhet og luftegård. Luftegården er plassert oppi det som var englebarnas sandkasse, ergo har Tupp og Lure rik anledning til å meske seg og gå bananas når de skal rense fjærpryden sin. Elsker å se på de når de ruller rundt i sanden Naboen skal passe hønene den første ferieuken, de gleder seg til eggsanking, men tror ikke de har helt fått med seg at Tupp og Lure gjerne vil slippes ut av stuen sin tidlig på morgenkvisten... Har sett på automatisk åpning/lukking av døren, men er usikker på hvor mye penger jeg skal legge i dette prosjektet. Eggene begynner å bli veldig dyre... Skulle noen ha en slik automatisk innretning billig tilsalgs, er det bare å gi et signal

GaleMathias

GaleMathias

 

Ut i det fri!

Tupp og Lure har fått smake på friheten! Vi åpnet burdøren lørdag ettermiddag, og Lure tok seg en liten tur på utsiden. Tupp satt i skyggen under "stuen" og tittet, ville ikke helt sjekke ut hva som var i ferd med å skje. Lure begynte å bevege seg rundt på baksiden av buret, hvorpå Tupp ble nysgjerrig og tok til å spasere frem og tilbake innsiden for å se hva romkameraten drev med. Lure tok noen runder rundt buret, plukket i gress og ugress, gikk inn i buret igjen for å nippe til vann eller ta seg litt kraftfór, før hun igjen tok en ny runde. Etter en times tid lukket vi henne inn i buret igjen. Dagen etter åpnet vi burdøren da vi satte oss på terrassen for å spise frokost, kort tid etter forsvant begge hønene ut av buret og begav seg på baksiden, hvor alt det deilige ugresset vokser. Etter en stund tuslet de tilbake til buret, drakk litt vann og fortsatte rundt buret igjen. Da kvelden kom, hadde radiusen deres økt med 3-4 meter, og de hadde gravd små jordgroper i en liten grøft i hagen. Her skulle tydeligvis fjær renses i et herrrlig sand/jordbad. Slapp de ut da vi kom fra jobb i ettermiddag, og da la de seg side om side i barnas avdankede sandkasse og "rullet" rundt så sanden sprutet. Tror det er to fornøyde tuppelurer vi har, de legger hvert sitt egg hver dag (da kakler de! Og yngste datter var dypt fortvilet og sa at hun ikke ville føde barn. Det er helt greit, for hun er bare 5 år). Utrolig mye glede med hønehold, hele familien er engasjert. Dette er ordentlig koselig

GaleMathias

GaleMathias

 

Jippi, jeg har fått ei høne som virker!

Faktisk ikke bare én, men to høner som virker og verper. Da jeg kom fra jobb i ettermiddag, var Tupp og Lure i luftegården sin, og klukket i vei da jeg kom for å si hei og sjekke ståa. Lukket opp lemmen bak på rugekassene, og der lå det to, flotte hvite egg. De to første eggene som er klemt ut i Casa Klukk. Som takk og gratulerer, har Tupp og Lure fått en boks med mais i belønning, for det er de veldig glad i! Ikveld har Gemalen og jeg nytt en omelett på 'husets egg' med et glass kald rosévin til. Dette blir en bra sommer!

GaleMathias

GaleMathias

 

Tupp og Lure inntar Casa Klukk

Etter en noe spennende køkjøringstur i ettermiddagsrushen for å rekke FK i Drammen før det stengte, kunne jeg omsider dra opp til småbruket og hente mine to fjærkledte tuppelurer. Venninnen min, som har gitt meg gaven, har 14 høner av rasen Hvit Lohmann, og 2 av disse stod tilfeldigvis inne da vi var der for å hente. Hun fanget de inn og puttet de ned i min medbragte pappeske, og jeg kjørte lykkelig hjemover med min nye hobby. Damen jeg handlet av på FK var også høneeier, og tipset meg om at hennes høner elsker mais (på boks), så eldstedatter på 7 fikk oppdraget om å hente en boks i skapet og strø maiskornene på gresset i buret. Med mais, stort fat med skjellsand, sagspon i "stua", vann og mat på plass, kunne jeg løfte frøknene Tupp og Lure inn i huset. Snart hadde de sjekket alle fasiliteter innendørs, og trippet elegant ned trappebrettet, og kastet seg over maiskornene. Da alt så ut til å være på stell, gikk jeg inn for å legge barna. Fikk en sms fra naboen om at kattene synes det var spennende med nykommerene, og et kikk ut av vinduet bekreftet dette; Hønsehuset var "omringet" av naboens to og min egen katt. Hønene så ut til å ta dette med stor ro, trippet rundt og pikket i gresset etter mer mat. Måtte google litt mer idag, skulle hønsehuset/stuen være åpen eller lukket om natten? Jeg fant nok info til at jeg lukket inn hønene kl. 22, og skal åpne døren til luftegården før jeg drar på jobb imorgen. Blir spennende å se om Tupp og Lure har slappet nok av i sitt nye hjem, så de kanskje har et egg eller to på lur snart.

GaleMathias

GaleMathias

 

Jeg bygger hønsebur

Ikveld skrudde jeg sammen det som skal bli hjemmet til sommergaven fra en venninne. Århundrets gave, spør du meg; 2 verpehøner og et utebur. Og jeg vet knapt oppned på ei høne! Takk og lov har jeg fått etpar uker på meg til å skaffe tilveie det som trengs for å bli hønemor, før hønene ankommer. Noe aner meg at dette blir hakket mer annerledes enn å ha kanarifugl i bur... Men nå måtte det Googles. Det første jeg innså, var at buret (type flatpakket) var ganske lite, og behøvde en vind/regntett boenhet. Jeg surfet som en gal på det fantastiske internettet, og fant et lignende bur som det jeg hadde fått på netthandelen, la inn bud og vant (hurra?). Fikk dette i Posten fredag formiddag og dro avgårde på den lenge planlagte Pinseturen. Vel hjemme ikveld har jeg satt sammen buret, og har forsøkt å lese meg opp på hønsehold. Imorgen blir det en tur på Felleskjøpet for å skaffe mat- og vanningsautomat, strø og kraftfór. Vet ikke helt om jeg trenger FK's stilige kjeledress ennå, men mulig jeg klinker til med caps og T-shirt. Herregud, imorgen er jeg hønemor. Dette er reneste galemathias!!!

GaleMathias

GaleMathias

×