Jump to content
  • entries
    5
  • comments
    16
  • views
    1,143

Lille, rare hønemor!


maykj@online.no

1,128 views

Endelig begynte maranhønene mine å legge egg, og jeg er kjempeglad!!

Det første egget kom for noen dager siden og var lagt rett på gulvet. Dette er jo ikke så uvanlig i starten, selv om jeg har investert i en fin " forsvinnings- verpekasse".

I denne har jeg lagt inn høy og et gipsegg slik at hønene etterhvert skal skjønne at det er her jeg vil hente eggene mine :azn: !

Hønsenehuset er en ominnredet stall, og noe av det gamle utstyret står igjen, blant annet fôrtrau. Og her har da den ene høna funnet ut at hun skal legge fra seg eggene sine... I et fælt, gammelt plasttrau halvannen meter opp på veggen!! Nå har hun lagt egget sitt der hver dag den siste uken, og jeg har kapitulert- i dag fikk hun høy oppi trauet, og jeg kan trolig sette forsvinningskassen inn til noen andre. Den andre høna legger nemlig like trofast egget sitt i en mørk krok, rett på gulvet..

Rare høner, hi.hi..

7 Comments


Recommended Comments

hehe ja rare. og bestemte frøkner dette her... mine skjønner at dei skal bruke reden me noen trengte vei visning ;) men disse silkehønsene er berre heilt tullete.. dei ligger ikkje i ro en gang.. ene høna går om kring og verper så egget blir lagt der det "detter" ut så her er ikkje snakk om noen planlegging av den høna :D hehe

Link to comment

Ja, det er sikkert forskjell på rasene! Har jo noen høner som tok i bruk verpekassen fra dag 1. Jeg burde kanskje vært mer tålmodig i forhold til disse to, men synes det er litt morsomt også da, at de har egen vilje, og bestemte meninger om hvor de vil legge disse eggen sine!

Link to comment

Her krangles om verpekassene, selvom de er helt like.Har snekret selv så det er tre som henger sammen.Legger det seg ei høne i den ene, vil de andre helst ligge der de også. Også stjeler de egg av hverandre. Hvordan de får eggene over den kanten som er mellom rugekassene, det aner jeg ikke. Men de klarer det uten at eggene skades.. :) Mens noen vil helst legge egg under en busk ute i hønsegården.

Link to comment

Hvordan hadde det vært og sette en rugekasse med ett egg i, akkurat der hun legger eggene sine? Kanskje hun hadde krøpet oppi, istedet for å legge de på gulvet?

Link to comment

Ja, tenkte samme tanken selv, så jeg satt inn et kattebur med høy akkurat der hun legger egget, og nå bruker hun heldigvis det:-). Er litt upraktisk med egg som legges rett på gulvet! Men den andre høna fortsetter å legge eggene sine i høyden, og får lov til det...

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...