Jump to content
  • entries
    5
  • comments
    16
  • views
    1,143

Noen ganger klaffer ALT....


maykj@online.no

845 views

Nylig klekte 7 søte småkyllinger fra min første ruging i maskin, og jeg er kjempestolt :dans: Selv om gleden ble litt ødelagt av at 3 egg inneholdt fult utviklede kyllinger som dessverre var døde, og jeg tenker mye på hva jeg kunne/ burde/ skulle gjort anderledes- men det blir jo spekulasjoner- kanskje de ikke hadde livets rett. Jeg har ihvertfall bestemt meg for å glede meg over de 7 som faktisk klarte seg :azn:.

Men så var det disse tilfeldighetene da, som av og til slår til og gjør at ting bare blir så bra...

For 1 uke før klekking la den ene silkehønen min seg klukk. Uerfaren som jeg er, så trodde jeg først hun var syk! Hun ville ikke ut av verpekassen bortsett fra aller nødigst å gjøre sitt fornødne, samt spise litt. Men så oppdaget jeg at nabohønens egg ble overtatt med en gang det var lagt, og dersom jeg fjernet egget tullet hun sammen en høyball som hun lå og ruget på, hehe.. Man tar det man har...

I dag gjennomførte jeg så mitt lille prosjekt med å slå to fluer i en smekk, nemlig å gi små kyllingbarn til en lengtende hønemor, og la foreldreløse kyllinger få en mor! Selvsagt var jeg forbredt på at det kunne ende i katastrofe, og en hastig retrett inn på kjøkkenbenken igjen. Hønemor har aldri hatt kyllinger før, og ikke vet jeg om høner kan telle, men hun har vitterlig bare ligget klukk i en uke.

Så på morgenen i dag lurte jeg da 7 kyllinger innunder henne, og satt og fulgte med leeenge. Hønemor lå der og bredte seg bare enda mer utover, og kyllingene som hadde pepet på turen fra kjøkkenet til hønsehuset ble helt stille. De krøp innunder hønemor som om de aldri skulle ha gjort annet. Er det mulig å ha sånn flaks??? Har kikket inn til dem flere ganger i dag, og senest nå i kveld, og det hersker fullkommen harmoni :angel: Hvilken lykke!

4 Comments


Recommended Comments

enkelte ganger går det veldig bra :) eg hadde en høne som bare fikk en kylling, nå passet det slik at det klekket i maskin samtidig, su hun fikk 2 til, puttet dei for siktig under henne og alle koser seg

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...