Jump to content
 • entries
  7
 • comments
  36
 • views
  1,426
 Share

10 Comments


Recommended Comments

Ja, dette var vel litt lyst? Skal det ikke være enda mørkere?, det er jo en mix så en kan vel ikke forvente helt mørkt men, Vi får se når den andre maranmixen begynner å verpe. Om den legger mørkere eller lysere egg!

Link to comment

Jeg har og fått mitt første Marans egg :) og det var akkuratt samme farge som det i midten på bildet ditt Aina, så altfor lyst til å egentlig kunne betegnes som ekte Marans egg. De blir skalert etter hvor mørk fargen er, og for å bli betegnet som god farge må det være adskillig mørkere.

Min høne skal til og med være av renraset Marans, så rart i grunn at hun legger så lyst egg. Men for meg var det det skjønneste brune egget i verden :): )

Veldig gøy å ha så mange forskjellige variasjoner på eggfargen!! :)

Link to comment

Jeg har noen "ekte" Marans, og eggene deres er heller ikke mørke nok i fargen, ganske likt dine faktisk:-) Skulle gjerne fått tak i noen som legger ordentlig sjokoladebrune egg- de er bare kjempelekre! Har hørt at den ene fargevarianten av Marans gir mørkere egg enn den andre, men husker ikke om det er den gråstripete eller den kobbererfargete. Kanskje noen andre som vet?

Link to comment

Hva slags farge er det på din Marans May?

Min høne er av fargen som på engelsk heter Golden Salmon Marans - Har og to andre tupper av gjøkespettet Marans ( mulig mix med Wyandotte) er ikke sikker, så jeg er spent på eggefargen på disse eggene. Bare venter og venter på at de skal begynne å legge egg :) De er snart 18 uker nå, så ikke så lenge igjen å vente :)

Jeg ønsker meg og disse lekre mørke Marans eggene !! De er bare så flotte i fargen. Men jeg har en flott Marans hane som er av denne golden Salmon typen, ligner på kobberhalset, så jeg håper å få kyllinger neste år og at noen av hønene der legger mørkere egg :)

Link to comment

Mine er gråstripete:-) Men har 2 små kyllinger, en gylden (høne håper jeg) og en kobberhalset (110% sikker hane!!). Så kanskje det blir noen fargemixer til våren som legger mørkere egg(?)

 • Upvote 1
Link to comment

Desverre ble denne høna påkjørt dagen etter av skolebussen....Veldig trist altså!!

Nå er jeg på jakt etter 2 verpeklare Marans. Noen som veit om det er noen som selger verpeklare høner? Busselskapet skulle betale, så jeg slipper det..

Link to comment

ååå neiiii, så trist Aina!!

Den ene dagen så er det bare glede og lykke og neste dag så blir hun påkjørt av skolebussen .... stakkars lille hønemor!

Kjører skolebussen over tunet hos deg? Siden den klarte å kjøre på høna??

Godt de erstatter da, men en trist opplevelse!

Jeg vet ikke om noen som selge verpeklare Marans. Bare verpehønseraser. Vet faktisk ikke om så mange som har Marans.

De jeg vet om har kun en liten flokk, så de har nok ikke noen voksne dyr å avse dessverre.....

Link to comment

Ja hos oss går det både buss og tungtransport.. Og de kjører gjerne i 70-80 km/t... Så i bunn og grunn er det derfor vi har høner. For å bremse farta på dem! Men så blei man jo litt bitt av basillen og alle fikk man et personlig forhold til! Så da er det jo ekstra trist hvis noen av de blir påkjørt!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...