Jump to content
 • entries
  4
 • comments
  11
 • views
  1,477

Vi spiser verdens dyreste egg! ;)


Camilla R.H

714 views

 Share

Guttungen på 6 år har fått skrekken for å spise egenproduserte egg. Han har jo nå med egne øyne sett at det fint kan bli til kyllinger om vi legger dem i rugemaskinen, og er nå livredd for å spise opp en liten kylling! Jeg har gjort mitt beste for å forklare gangen i det hele; det blir ingen kylling uten at vi gir egget rett temperatur, fuktighet osv. Til slutt ble mannen min utålmodig av å høre på mine omstendelige forklaringer. "Skjønner du ikke at vi spiser verdens dyreste egg?! Ingen har så fine egg som oss! Mora de gir jo bort nesten alt av grønnsaker og frukt til hønene for at de skal være sunne og friske."

Guttungen satt litt måpende av fars kraftsalve (han er tross alt måtelig begeistret for mitt hønsehold). Jeg legger forsiktig til at det blir ikke flere høner til sommeren om ikke alle spiser av eggene. Han ble helt forskrekket; han hadde jo ikke tenkt slik på det. "Jeg lover, jeg skal spise eggene!" så sitter han å tenker litt. "Er det sant at vi har verdens dyreste egg?" JA! svarer vi i kor, hvorpå poden gliser fornøyd!

Så nå får vi se da, om lørdagslunsjen går ned på høykant. ;)

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Hehe :) Ja egg fra slike "bortskjemte" høner blir nokså dyre. Men det er jo mest fordi vi vil at de skal ha det bra! :) Her triller det nesten egg ut av kjøleskapet når jeg åpner det. Egg er godt og sunt, men det er måte på hvor mye egg en familie på 5 kan spise i løpet av en uke. Her hjelper t.o.m. bikkja til å bli kvitt egg ;)

 • Upvote 1
Link to comment

Hihihi, ja men jeg må nå si at det egentlig er ganske så økonomisk mot mange andre kjæledyr. Og får vi jo både egg og prima gjødsel tilbake. Det kaller jeg kjæledyr som leverer tilbake. ;) Men ser for meg at vi også får mye overskuddsegg når ungdyrene begynner å verpe..

 • Upvote 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...