Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    4
  • comments
    11
  • views
    1,170

Tullehøne!

Sign in to follow this  
Camilla R.H

786 views

Jeg må si at nå er jeg litt skuffet over Signe... Hun var verdens argeste klukkhøne; truet oss høylytt og bruste med fjærene bare vi nærmete oss redet. Og da kyllingene var nyklekte var det ikke snakk om at vi fikk lov til å røre hverken henne eller kyllingene. Normalt sett har hun jo vært en svært så snill og god høne som likte godt å sitte på fanget å kose, men straks hun ble klukk var hun en ordentlig sinnahøna. Tenkte da at her har vi høne med masse morsinstinkt, men må si at det varte ikke lenge!

Nå er småttisene hennes fire uker, og skrulla synes visst jobben er gjort alt. Den siste uken har hun tatt med kyllingene ut, men etter noen minutter har hun beordret dem inn under solbærbuskene for så å sprade rundt med hanen. På formiddagen i går hørte jeg det umiskjennelige skrålet - eggsang - og ganske riktig i Signes rede lå det et perfekt brunt egg, og fem kyllinger! "Dårlig mor!" sa 6-åringen og ristet på hodet, men verre skulle det bli!

Da jeg gikk stengerunde sent i går kveld ser jeg jo at i Signes rede ligger det fem kyllinger - men ingen hønemor! Hjelp! Hva har skjedd?! Men så snur jeg meg, og titter inn i Gullvår sitt rede. Og der ligger Gullvår og hennes to søte, små - og skrulla mi, helt ytterst mot kanten! Tullehøna synes visst at halvgjort er bra nok, og gidder ikke ungemas, men dette var for mye.. Jeg puttet henne tilbake i eget rede, og hun la seg nå til med ungene, men i dag var det tydelig at hun er ferdig med kyllingene. Hun bare spratt av sted, og tok ikke notis av de små i det hele tatt. Takker min skaper for at det er såpass varmt i været, og at de i allefall har rukket å bli så godt kjent med både høns og hage, og så store før skrulla stakk fra ansvaret..

Sign in to follow this  


2 Comments


Recommended Comments

Så kjedelig! Man forventer jo at hønemor skal ta seg av de små en god stund. Men heldigvis lærer kyllinger veldig fort har jeg forstått. ;) Håper alle har det bra. :)

Share this comment


Link to comment

Ja, fryktelig irriterende, men de klarer seg fint så langt. Heldigvis har de allerede blitt flinke til å finne mat selv, og de lærer jo av å se på de voksne selv om de ikke får den servicen de burde fått.. Enda godt de er såpass mange; de er en egen liten gjeng i flokken og tasser rundt sammen.

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...