Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    50
  • comments
    115
  • views
    4,324

Høst og rovdyr

Kriola

1,279 views

Lenge siden jeg har skrevet i bloggen nå..

Det har skjedd så mye i det siste, ikke spesielt mye i hønsehuset. Der bare vokser de og spiser enorme mengder fôr!

Har skaffet meg en sitron farget Mille Fleur hane, så da har jeg ett flott avlspar til våren. :)

Han bodde i ett bur og det trodde jeg han skulle gjøre helt til det nye hønsehuset var ferdig og han kunne flytte inn der.

Siden jeg har flere haner i flokken turde jeg ikke bare slippe han løs. Men en dag var han ikke i buret sitt. Han gikk rundt og spankulerte han, sammen med resten av flokken. Han er jo så utrolig skjønn! Han har en "kone" som heter Milli, og gubben mente han måtte hete Vanilli. Og når gubben ytrer sine meninger på hønsenavn, ja da får han viljen sin. Så Milli & Vanilli der altså.

Frem til nå har hønene mine gått fritt, og det har vært veldig koselig. De er ikke så glade i disse lukkede områdene og trives kanskje best på utsiden av hønsegården. Men nå er det slutt på det!

For på mandag hadde jeg besøk av hauken og den tok 2! høner.

Det som er litt spesielt akkurat den dagen er at jeg måtte reise veldig tidlig avgårde til pappan min, som var veldig veldig syk. Jeg satt hos han til han døde den dagen. <3 pappa <3

Etter en stund skulle jeg dra hjem og fant en fjær på frontruta. Jeg liker å tro at det var en engels fjær, men det var nok kanskje heller et tegn. Så dro jeg hjem, og oppdaget at hønsa ikke var sluppet ut. Så jeg gjorde det da. Alle velter ut som vanlig av hønsehuset. Alt som det pleier.

Går inn og snakker med ungene om det som har skjedd med bestefar. Jeg legger meg ikke ofte ned i senga på dagtid, men denne mandagen hadde jeg ikke noe valg. Jeg var helt oppbrukt og trengte virkelig en hvil. Har akkurat lagt meg ned og lukket øynene da Emma Julie skriker til broren sin at han må hente geværet sitt for nå skal den jæ*la skjæra få svi, for en høne er død!

Så da spratt jeg opp av senga og ut til hønene. Og riktignok der lå det en død høne i en haug av fjær. Og noen meter unna, enda en. Har aldri hatt problemer med hauken før. Vi har sett dem sveve rundt høyt høyt der oppe, men akkurat DEN dagen slo de til.

Det var helt tydelig klart at jeg ikke skulle legge meg eller hvile likevel.

Nå er alle lukket inne, og de får bare gå løst når vi er ute. Trist, men det bare må være sånn.

Gleder meg jo veldig til det nye hønsehuset står ferdig, men akkurat nå blir det ikke mye bygging. Og siden jeg gjør alt selv, skjer det heller ikke noe. Og hvorfor kunne ikke den hauke tatt noen av de hanene jeg har for mye da!? Så hadde det ikke vært så fryktelig trist.. Men, men.. Livet går videre det. uansett..2 Comments


Recommended Comments

Leit med både pappaen din og hønene, Ikke noe greit å miste noen av de :( Pass på hverandre, alltid bedre med en klem for mye enn en for lite :)

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...