Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    17
  • comments
    47
  • views
    3,357

Vaktler til ruging

Perlehøna

380 views

Det er skikkelig adventstid i heimen. Vi har kjøpt oss rugemaskin, en Brinsea Octagon 20 Advance. Jeg Bestilte 36 vaktelegg som kom med posten. Alle var hele! De var så vakkert og omtenksomt pakket inn i Lambi toalettpapir. Nå venter vi spent. Vi teller dager, det er fjorten dager igjen. Vi beundrer eggene, sjekker temperatur og fuktighet. Det er ikke stort mer vi kan gjøre enn å vente tålmodig og bygge "rede" til de små.

Mange blir overrasket over at eggene kan sendes med posten. At de kommer hele frem, er en ting som overrasker folk. Men også at de ikke må ligge under fuglemamma hele tiden. Selv voksne mennesker har ikke ful l forståelse av hva som skal til før egget havner i kartongen. Det er ikke alle som vet at en høne kan legge egg uten å ha hatt en hane på besøk.

Dette minner meg om en venninne, som stolt fortalte meg da vi gikk på videregående skole, at hun hadde fått en grønnsakshage hjemme i hagen til foreldrene sine. Da jeg var med henne hjem, viste hun stolt frem bedet på 40*40 cm. Og ni (9) reddikplanter. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle si. Jeg ble ikke veldig imponert. Men svarte noe sånn som at: "ja, du får jo 9 reddiker...". Ni? svarte hun. Det blir vel ni bunter slik som i butikken...

Jeg tror at alle har godt av å se hvor maten kommer fra, og få litt jord under neglene!2 Comments


Recommended Comments

Godt at eggene har kommet greit frem ;) Her hjemme freser det 40 kyllinger som klekte i helga som var. Fikk inn nye haner for et par mnd siden med noen nye farger så det er masse fargevariasjoner på kyllingene.

Ser frem til å høre videre åssen det går hos deg og hvor mange kyllinger som kommer :)

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...