Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    17
  • comments
    47
  • views
    3,357

En kreativ kasse med jord!

Perlehøna

415 views

Hva gjør en ikke for sine små kyllinger? Som førstegangshønemor til 14 små kyllinger, prøver jeg å finne ut av hva de liker å spise.

Hun vi kjøpte kyllingene av, anbefalte hardkokte egg med gressløk og havregryn. Det er meget populært. Likeså salat.

Brødbiter kaster de seg også over.

Undulatfrø spiser de gjerne rett fra hånden, eller de leter det frem i strøet.

Kyllingpellets er populært.

En ide jeg har klekket fra eget bryst, var å fylle en kasse med jord. Så puttet jeg noen små mark som jeg fant under mosen oppi kassen, strødde ut noen undulatfrø og løftet dem over til denne nye spennende verden. De begynte å lete i etter dyr og frø med en gang. De koste seg, "badet" og koste seg. Etter en stund løftet jeg dem tilbake til varmen og kyllingmor.

Så fant jeg ut at jeg kunne spire hel hvete. Først la jeg hel hvete i vann over natten og helte det over i en sil dagen etterpå. Skylte så kornene, som lå i silen under vann. Satte silen over en bolle og puttet det i en pose.

De fikk noen bløtlagte korn strødd på en tallerken, og noen rett på jorda. Så fant jeg ut at jeg kunne jo røre litt rundt i jorda. Blande inn litt undulatfrø og hvete som kunne spire i jorda. Nå har det begynt å spire i jorda. Kyllingene synes at det er stas å komme oppi kassa og lete etter mark og korn. Og ikke minst bade...

Jeg bare rører litt rundt, så kommer det frem mange spennende ting i jorda...

Foreløpig har dette vært en god ide... En får det jo ikke noe morsommere enn det en gjør det til selv, og kyllingene øver seg på å finne mat og følge sine innstinkter.

Er det noen som har andre tips til kyllingfor?3 Comments


Recommended Comments

Takk for tilbakemeldingene! Hel hvete selges i helsekostebutikker. Hvete spirer raskt, er sunt også for mennesker! De kan spises til frokost med banan og yoghurt. Jeg gjorde det i ungdommen. Hvis en lar det gro kan en lage supermat til seg selv eller høns. Hønene kan spise gresset og mennesker kan drikke hvetegress juice. Det smaker gress, men er veldig sunt.

Det går sikkert an å spire havre også. Korn blir generelt sunne av å ligge i bløt natten over. Da spirer de lett, behøver bare noen dager.

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...