Jump to content
  • entries
    10
  • comments
    27
  • views
    1,391

Det pip i ei kasse!

Chickena

529 views

Eg har no solgt en gull/svartranda wyandotte og to blå australorps, så no er det en kobberhalsa maran og en gull/svartranda (2 veker) og en 3 dagar gammal isbar igjen. Dei koser seg stort i fjøsen under varmelampen! Ny varmelampe er bestilt fra Gamebird som ikkje skal vere brannfarlig og kan senkast 10-15 cm fra golvet. Det blir mykje beire!

blogentry-2597-0-22586100-1351840119_thu Daggamle wyandotte og maran (Den eine wyandotte er gitt vekk)

blogentry-2597-0-80432100-1351840232_thu Daggamle blå australorps (Gitt vekk)

blogentry-2597-0-86143000-1351840259_thu 2 veker gammal Maran. Satser på det er ei høne :)

Skal få lagt ut bilde av isbaren min også.

No kjem det berre 2-3 egg i veka fra hønene mine, så dei har visst bestemt seg for å stoppe litt. Har ei blå australorps som har fått litt blass farge i kammen, er dette pga verpestopp eller er ho sjuk? Hmm.. Det har vore ned i minusgrader her forrige veke, men no er det +8 grader. Heile hønsegården ramla ihop pga snøras, så no går dei ute uten tak over hønsegården. Hønene mine nektar å gå ut når det er snø ute, men i går var snøen vekk og dei var ute i hønsegården. Såg ut som dei koste seg stort!!

No er det berre ei knapp veke til klukkhøna mi får kyllingar! Eg skal lage til ei lita barselavdeling til ho. Kanskje eg får lagt ut bilder seinare :)8 Comments


Recommended Comments

Ja, eg såg at den eine spesielt såg lys ut. Dei skal egentlig ha heilt grå føtter, ikkje sant? Den største hadde heilt grå bein.

Blir dei mørkare som vaksne om dei har kvitt i brystet? Av dei fem hønene mine, har eg tre som er veldig mørke, ei som har brunaktig farge (ikkje svart) i tegningane mot det grå og ei som er en mellomting. Er det dei som er mest svarte som er best?

Share this comment


Link to comment

den med brunaktig tegning må ut av avl. dei mørke er sikkert best i avl uten at eg har sett tegningene på dei..

dei skal ha heilt mørke grå føtter, men kan få lov og ha litt lyse grå føtter på dei blå og hvite variantene..

Share this comment


Link to comment

Føttene på hønene er mørk grå på alle, men skal en plukke ut dei kyllingane som ikkje har heilt grå føtter? Dei har jo ofte lyse felt heilt framme mot tærne..

Den med brunaktig tegning og den andre med lysare farge skal til min svoger som kun skal ha dei som verpehøner, så det passer bra :) Skal prøve å få tatt nokre bilder idag, når dei tuslar rundt på tunet.

Eg får mest sannsynlig svarte australorps frå den svarte klukkhøna mi no. Er det viktig at kyllingane har mykje kvitt i brystet?

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...