Jump to content
 • entries
  17
 • comments
  47
 • views
  3,880

De første vaktlene kom seg ut av eggene ved midnatt!


Perlehøna

1,408 views

 Share

Jeg sovnet på sofaen, og skulle inn og se om noe mer hadde skjedd. Da lå det en liten krabat i hjørnet og pustet ut. Noe seinere fikk jeg være med på en "fødsel" og nå har jeg fått med meg min andre ut av egget opplevelse. Det er jammen en fantastisk verden, disse små krabatene som kravler rundt og piper og titter nysgjerrig ut av rugemaskinen.

Det er vanskelg å få oversikten over hvor mange egg som har fått sprekker,og hvor store sprekkene er. Men jeg må innrømme at det er mye glede i hver lille sprekk og bevegelse

De tre små krabatene holder sin første konsert sammen, de piper til hverandre og virker glade for nærkontakt. Jeg gleder meg også til å holde de i hånden, men vet at jeg må styre meg litt ennå.

 Share

13 Comments


Recommended Comments

Det har vært en spennende natt og dag! Jeg fikk tilsendt 36 vaktelegg i posten for snart tre uker siden. Alle kom hele frem. Ikke noe eggedosis. I løpet av natten og dagen har det tilsammen kommet ut 22 vaktler. De siste 14 eggene ligger i rugemaskinen. Jeg har ikke studert de så nøye, men tror at det er noen flere egg med sprekker i, så det er fremdeles spennende å se bort på rugemaskinen!

I natt fikk jeg med meg 9 ut av egget kyllinger og sov noen timer før jeg stod opp til tre nyklekte vaktler. Jeg stakk innom heimen etter et par timer, og da hadde tre til kommet ut av eggene sine. TIlbake på jobb fikk jeg etter hvert en telefon av mellomste datter, som kunne fortelle at hun nettopp hadde sett to nyklekte vaktler. Da vi fikk løftet disse små ivrige krabaten opp i deres nye hjem under en ventende kyllingmor, kune vi telle 22 av 36 utklekte egg. Foreløpig har alle klart seg bra! De er så skjønne, der de flyr rundt som små humler.

Foreløig går de på et underlag av tørkerull og undulatsand påstrødd undulatblanding.I syltetøylokk har jeg helt opp i litt vann. Har most noen undulatfrø i morter og siktet det gjennom en sil. Noe sikta undulatfrø har jeg også blandet med en eggeplomme og litt undulatsand.

De begynte å pirke etter sand og frø med en gang! Håper at de har fått i seg noe føde også.

Men dagens gleder stopper ikke her, da jeg var ute hos Chaboene i drivhuset, hadde en av hønene lagt sitt første egg hos oss! Det var et nydelig lyserosa egg.Det hjalp med lyset som jeg hengte ut for et par dager siden!

De

Link to comment

Ja, jeg er kjempefornøyd med resultatet, var så redd jeg skulle bli skuffet! De er skjønne, det er utrolig at de lå inne i et egg for et døgn siden og nå løper rundt som små gåsunger!

Link to comment

De vokser utrolig fort, Hadde klekking hjemme med en ukes mellomrom, og for en forskjell!!!! De storste en ukes gamle kyllingene var nesten tre ganger større enn de nyklekte! Puttet kyllingene sammen etter to dager, og det gikk kjempefint. de `store` har latt de små være i fred :) Har du fått mange av de gule, eller mest viltfarget?

Link to comment

Jeg har foreløpig 23 kyllinger... Av disse er det 6 gule, 3 sorte og 14 i mer brune toner. De er noen søte små griser. De går rett ut i vannet og tørkapapiret blir fuktig. Er det noen som har noen tips for å hindre vannsøl?

Jeg er spent på hvor fort de vokser, hvor lenge pleier dere å ha dem under varme/kyllingmor?

Mine bor nå i en murerbalje, hva bor deres små nøster i?

Link to comment

Kjempebra uttelling da, særlig til postegg å være!!! Og artig med litt forskjellige farger :) Hva temperatur og fukt har du brukt under ruginga? Jeg fikk 30 egg i posten i sommer, 8 kyllinger ble det, og alle var haner. Så ved neste forsøk går det sannsynligvis bedre enn sist hvertfall ;)

 • Upvote 1
Link to comment

Ja, jeg er kjemefornøyd med en klekkeprosenten på 63%.

Temperaturen har ligget meget stabilt på 37,6 hele tiden. Fuktigheten har vært på 40-50% hele tiden. Jeg har passet på at den ikke har gått for mye ned eller opp. Jeg har hatt vann i maskinen hele tiden.

To dager før termin slo jeg av den automatiske venderen og la etterhvert inn en "svampeklut" (litt rar betegnelse, men det er en slik svampaktig klut en kjøper i tre pakning i vanlig dagligvareforretning).

Jeg fylte på vann under klekkingen for å opprettholde fuktigheten. Her var jeg også påpasselig med at fuktigheten lå på over 65% hele tiden.

Maskinen har vært veldig stabil og god. Og jeg har latt prosessen gå sin og håpet på det beste.

Link to comment

Takk for svar :) Kjekt å få en "oppskrift" som ser ut til å funke bra! Helst skulle jeg vel ha hatt 12-timers-skift på jobb når det er klekking, så er det mindre sjans for at jeg faller for fristelsen å åpne maskina uten at det strengt tatt er nødvendig!

Jeg har hatt kyllingene i ei trekasse med sand i bunnen, og flytta dem over til hønsebur med full takhøyde når de har begynt å fly over kanten. Kommer til å lage til lave vaktelbur etterhvert, for de flyr da rett i nettingen så det smeller rett som det er. Boing! Ser de blir flinkere til å ungå å kræsje når de blir eldre, så det er vel ungdommen som står høyest på kræsje-statistikken :)

Link to comment

Jeg har en av disse minste vannbeholderene som jeg kjøpte på felleskjøpet til dem. den første dagen legger jeg litt små stein rundt kanten slik at de ikke skal bli våte. Har du en skål så legg oppi noen steiner eller klinkekuler slik at de ikke blir våte :)

Link to comment

I buret jeg har til kyllingene har jeg også en av disse holderne til brusflasker du får kjøpt på felleskjøpet, har noen steiner i drikkedelen som er inne hos kyllingene. de drikker greit av den. 1.5 liters flaske holder lengre, da jeg pleier å ha mange kyllinger på en gang. Det er greit å kunne ha flasken på utsiden av buret, og det er friskt vann hele tiden.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...