Jump to content

ah09's Blogg

Sign in to follow this  
  • entries
    6
  • comments
    17
  • views
    1,068

Idag starter byggingen av hønsehuset vårt :D

ah09

717 views

Jeg hadde lyst å lage en blogg, nå når vi skal igang med høns igjen. Tenkte å starte nå når vi skal starte med å lage hønsehuset så kanskje noen erfarne her inne kan komme med gode råd osv etterhvert, selv om det da ikke er rom for store endringene når søknaden er levert inn da men.. Kjekt med tips for det om, kommer også til å spørre litt underveis om jeg lurer på noe, håper noen kan hjelpe meg etterhvert da. Jeg må tegne og tenke på alt selv, de som hjelper meg, bygger kun, å da etter nøyaktige tegninger som jeg har målt til, selv, å for ås i det sånn, jeg har knapt tatt i en hammer, å aner ikke hva verktøy heter, å skal nå tegne et hus, akuratt sånn som jeg vil ha det :tongue: Å det er det å kunne unngå feller, som en treger på lenge etterpå da, når en ikke har gjort det før....

Jeg hadde en flokk med vaktler, som vi skulle lage til på utsiden, de skulle få ca 100 kvm utegård og hus, og hønsene ca 2-300 kvm utegård, men etter at vi satt å så på det igår, fant vi ut av vi heller skal ha kun høns, da kan de dele huset, og utegården, istedetfor at jeg må gå å stelle 2 ulike hus og utegårder, så da ble de solgt igår :/

Vaktlene forsvant så fort at jeg rakk knapt sette mld ut der jeg skulle før de var solgt :blink: det blir pyton å ikke ha de her, men nå er valget tatt, å heldigvis så kom de til et flott sted, der de skulle få masse plass, med andre dyr .

kanskje vi kan besøke de senere også, det hadde jo vært kjempe artig.Vi får se, de blir hentet imorgen, imens koser de seg i drivhuset, med masse jord å sparke i, halm til å grave seg inni, å masse planter å spise som vokser enda, det forsvant MYE kål igår for å si det sånn.

Jeg tror jeg skal få et problem med å lete etter eggene ikveld :tongue: For igår kveld så laget de seg til og med tunneler innover i halmen, og kun et lite hode kom opp innimellom, så legger de egg inni all del halmen, så tror jeg neppe jeg finner det.

Det var ingen egg til morgen stellet, men det pleier det ofte ikke være, de verper de midt på dagen, så skal se når jeg skal ut i ettermiddag.

MEN over til hønsehuset, som skal startes idag, det har blitt tegnet så mange ganger nå, at jeg har vannblemmer på fingrene omtrent. Hver gang jeg tror jeg har tatt høyde for alle feller vi må forsøke å ikke gå i, så kommer det plutselig opp noe nytt :tongue:

MEN nå sitter jeg å tegner det en siste gang, søknaden er klar, den skal sendes til kommunen på mandag, å da har de 3 uker på å svare på om det er ok, eller ikke, vi skal levere nabovarsler idag, å imens så skal vi gjøre klart på baksiden, ved å drenere, gruse opp grøftene, legge dreneringsrør. grave hull til netting osv. Materialene er bestilt, og de holder de på å skjære til nå, å de kommer de med, så snart de er klare, da kommer alt stenderverk osv, samt hud, som vi ønsker å bruke, vi har kjøpt 2 tonn med det, å skal også lage skigarde rundt nettingen med det samme. da ser det litt mer røft ut, å det ønsker vi.

Det var også meningen at vi skulle ha gress på taket, men mannen min har visst ordnet med taksten, så får se hva vi finner ut er best der.

Bilder kommer underveis hele tiden, men til nå er det bare et stort vått leirete område...

Idag har dagen gått med til å finjustere tegningene, etter at jeg lånte en ny bok på biblioteket som selvsagt gav meg andre ideer :rolleyes:

Mannen min er nok heeeeeelt oppgitt over meg :laugh: Stakkars snille mannen min som godtar alt....... :wub:

Jeg har ringt overalt idag, å sjekket opp i hvor de selger de ulike tingene jeg trenger, sjekket priser, størrelser osv, så jeg kan lage liste så det kun er å plukke opp delene, å få de hjem, vi må jo kjøre 2 timer for en byreise, så da bør jeg få med meg det jeg skal, når vi først må avgårde.

Så nå skal jeg tilbake til arbeidsbordet, for nå kommer snart svogeren min, med døren jeg har bestilt. Setter virkelig pris på å ha så snille, og hjelpsom familie, håper vi kan være til nytte ved en annen anledning.

Jeg må bare si med det samme at dette skal egentlig bli et rimeligst mulig prosjekt så jeg skal bruke mange rimelige løsninger om det går, det har jeg lovet mannen min, som dessverre kjenner meg altfor godt, som vet at når jeg engasjerer meg i noe så skal det gjøres skikkelig.....MEN det skal være et rimelig prosjekt, men om jeg ikke får tak i det jeg trenger, så kjøper jeg, for dette skal bli et skikkelig hus som skal vare, jeg skal ha det resten av livet, så da må det være skikkelig :D

Å jeg gleder meg sånn :dans:3 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...