Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    17
  • comments
    47
  • views
    3,357

Nå er det lenge siden jeg har blogget, men jeg går spennende tider i møte!

Perlehøna

1,226 views

ENDELIG ble hønsehuset ferdig! Det tok sin tid, mannen min fortjener takk for mange timers arbeid, ute i regnet og i kalde timer om kvelden. Jeg må innrømme at jeg trodde at det ikke skulle ta så lang tid, men værgudene var ikke helt på vår side i denne perioden.

Jeg som var så utålmodig etter å komme i gang at jeg fikk avtalt henting av 14 kyllinger 20 oktober og så ble huset ferdig 25 november! Vi har levd med 14 kyllinger på det ene badet i over en måned! i tillegg har jeg ruget ut vaktler på kontoret, de ble over to uker før de kom ut i hønsehuset! Jeg fikk jo holdt av fem chabos høner også, som flyttet inn i drivhuset. Jeg forsøkte meg ikke på de inne! De har fått det så fint i drivhuset, så siden dette har tatt av litt hjemme hos meg, har jeg tenkt at de skal få bo der i vinter. Jeg har hengt ut lys til dem, og nå ha de verpet i over to uker. Ikke alle sammen hver dag, men det er jo spennende med de eggene som kommer! Den første uken var det fem egg, den andre uken 13 egg og i den tredje uken er vi allerede oppe i 7 egg på tre dager!

Det har jo vært hyggelig å ha de små så nær, kort vei og mange hyggelige stunder. Men det har ikke vært helt luktfritt og plassen har ikke vært den beste. Men jeg har jo utvidet plassen etter hvert med å snekre bur til dem, så baderomskyllingene hadde det etter forholdene greit!

Mine fjærkledde venner koser seg i hønsehuset, lekestua mi. På gulvet har jeg gått over til miljøstrø og det er jeg superfornøyd med. Det lukter friskt og godt, og er verdt hver krone.

Inne på badet har jeg brukt flis i balje eller mitt hjemmesnekra bur lagd med utgangspunkt i et stort plantebrett og gjenbruksmaterialer, og det var ikke samme godlukten av flisen, og kyllingene spiste mye av det. Så gikk jeg over til å bruke en del aviser i bunn med en del skjellsand, det støvet fælt, men luktet mindre. Hønene spiste nok noe avis, hvis de ikke bare moret seg med å ødelegge den... Da de fikk flis kastet de seg over den, som om det skulle ha vært supermat! Jeg har jo også tatt dem ut av balja og buret for å la dem gå på jord med meitemark og spirer, eller tatt inn løv til dem med litt ekstra mark i. En dag snekret jeg et nytt utebur for dem og bar dem ut i en løvhaug i buret, slik at de kunne kjenne sol, luft og natur. Da koste de seg godt, jeg samlet mark som jeg ga dem i dette midlertidige uteburet, og det satte de stor pris på. De ble litt bortskjemte av dette baderomslivet, men jeg følte at de måtte få litt variasjon i underlag og aktivitet.

Vaktlene fikk tørkerull med undulatsand som strø. Jeg skiftet det 2-3 ganger om dagen. Men det var ikke luktfritt. Greit de første dagene, men da de ble større, luktet det verre. Nå går de også på miljøstrø. Mye bedre for meg i alle fall! Mye mindre lukt.

Men som jeg skrev innledningsvis (håper at du fremdeles leser... :duck: ) i overskriften til dette blogginnlegget, så går jeg spennende tider i møte :dans::egg::duck: Da jeg var på landsutstillinga i Tønsberg, kjøpte jeg noen ferske egg som jeg la til ruging. De eggene har termin til uka. Jeg aner jo ikke hva som skjuler seg inne i eggene, så det er jo som en forundringspakke. Eggene er i flere størrelser og lyse og mørke.

Jeg har gjennomlyst dem (nå har jeg funnet en grei metode: jeg slår av lyset i rommet, tenner en liten lommelykt og tar ut ett og ett egg av maskinen og holder lykta mot den ene enden på egget). Det var ikke så mange egg som var befrukta, men jeg har tro på rundt 6 egg. Så nå venter jeg spent på hva som kommer ut av eggene! :egg:

TIl uken har jeg bestilt vaktelegg til ruging. Det var så spennende sist at jeg må gjøre det igjen! I mellomtiden koser jeg meg med kyllinger og vaktler i hønsehuset. Og skal gjøre i stand badet til mottagelsesrom for de kommende kyllingene. Men de skal ikke bo inne i mange uker. Det har jeg lovet min mann. Han har jo tross alt jobbet hardt over lang tid for å skape et hjem til mine vaktler og kyllinger...4 Comments


Recommended Comments

Jeg er utrolig spent på hva som skjuler seg inne i egga. Dette blir min adventskalender!

Når det gjelder kyllingene på badet, hadde jeg aldri trodd at de skulle ha vært inne i så mange uker. Jeg hadde trodd at tilstedeværelsen hàdde vært et større pressmiddel. Ét tips til andre er nok å ikke være så nøye med renholder, slik at det blir mer presserende å få de søte kyllingene ut!

Share this comment


Link to comment

Såå spennende :D Gleder meg til å høre hva du fikk i adventskalenderen din :D Min adventskalender er at viss noen av mine egg klekker, så klekker de 23/24 des, men tvilsomt etter hard medfart i posten.


 


kyllinger på badet var et tips til å få motivasjonen til mannen å stige litt ;) Hehehehe


Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...