Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    17
  • comments
    47
  • views
    3,357

Et blodig møte med mine søte kyllinger

Perlehøna

736 views

Jeg ble møtt av to blodige toppede hollendere i hønsehuset i dag. De var hakket mitt i hodepynten. Det var friskt blod, ikke akkurat noe vakkert syn.

Jeg har 14 kyllinger på ca 10 uker i hønsehuset. Statistisk sett er det kanskje halvparten høner og halvparten haner. Foreløpig har jeg kun kontroll på Dvergkochinene. Her er det fire høner og fire haner. Her er det ingen tvil. Noen av gutta har prøvd seg på spede hanegal, det høres ut som gutter i stemmeskiftet.

Av de resterende kylligene er det tre silkehøns og tre toppede hollendere. Her er jeg i tvil om kjønn på alle sammen. Jeg kan jo håpe på at statistikken gir meg tre høner og tre haner. Men en kan jo aldri vite, før en har sikre kjennetegn.

Jeg var ute og fotograferte kyllingene på søndagen, og skal få lagt ut noen av bildene. Kanskje noen erfarne folk her inne kan uttale seg. Da jeg så nærmere på bildene, syntes jeg at det så ut til å bli mange haner. Jeg har bare lastet inn noen av silkehønsa (det er to grå og en sort). Men bilder av de tre hollenderne kommer snart.1 Comment


Recommended Comments

er nok dverg kochinene som hakker hollenderene i hodet... kan godt vere hane kyllignen som sakl begynne og vise seg. emn dk høner er like glane på og hakke andre som hanene er..


silkene er i hvertfall 1 av hver av dei grå og den sorte er høne

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...