Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    17
  • comments
    47
  • views
    3,357

Første klekking i år!

Perlehøna

1,095 views

Det er lenge siden jeg har skrevet innlegg her på bloggen. Jeg har bare tittet rudt på forum de siste ukene. Men det har ikke vært stille på fuglefronten for det!

Jeg klekket ut postegg fra vaktler på julaften. Nå har jeg 15 kyllinger på fire uker.

I dag er det klekketid for mine egne vaktelegg som jeg har lagt til ruging. Det er egg som jeg har samlet inn fra egne vaktler som jeg klekket ut i høst. Disse vaktlene stammer fra postegg, de begynte å legge egg før de var seks uker gamle. De legger fra 8-13 egg om dagen.Det er en gjeng med 11 damer og 4 haner (sånn omtrent, i alle fall 15 til sammen!). Jeg har slaktet fire vaktelhanner og spist dem. Det var en enkel og grei sak å slakte, det lærte jeg på youtube. Gjorde det helt alene. Det hadde nok ikke mannen min trodd, han trodde nok at det var noe han måtte gjøre! De smakte også godt! Det ga mersmak, så derfor er jeg i gang igjen!

Jeg la 48 egg til ruging, jeg tror at de er godt frødd. Har lyst litt på dem et par ganger. Tror at det er ca 10 som ikke har utviklet seg. Foreløpig har 9 kommet ut. Det blir en spennende dag! Det er like spennende og fasinerende hver gang, når det kommer en kylling ut av egget!2 Comments


Recommended Comments

Takk for det! Det var 28 vaktler som klekket i går. Det er ikke alle som virker like stødige i ganglaget. Jeg regner med at ikke alle klarer seg, eller at jeg må hjelpe dem til en annen tilværelse. Det er spennende å se de ulike fargekombinasjonene. Jeg har min gjeng på 15 vaktler gående sammen, og de er ikke fargesorterte.

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...