Jump to content
  • entries
    7
  • comment
    1
  • views
    3,241

Tupp og Lure inntar Casa Klukk


GaleMathias

551 views

Etter en noe spennende køkjøringstur i ettermiddagsrushen for å rekke FK i Drammen før det stengte, kunne jeg omsider dra opp til småbruket og hente mine to fjærkledte tuppelurer. Venninnen min, som har gitt meg gaven, har 14 høner av rasen Hvit Lohmann, og 2 av disse stod tilfeldigvis inne da vi var der for å hente. Hun fanget de inn og puttet de ned i min medbragte pappeske, og jeg kjørte lykkelig hjemover med min nye hobby.

Damen jeg handlet av på FK var også høneeier, og tipset meg om at hennes høner elsker mais (på boks), så eldstedatter på 7 fikk oppdraget om å hente en boks i skapet og strø maiskornene på gresset i buret. Med mais, stort fat med skjellsand, sagspon i "stua", vann og mat på plass, kunne jeg løfte frøknene Tupp og Lure inn i huset. Snart hadde de sjekket alle fasiliteter innendørs, og trippet elegant ned trappebrettet, og kastet seg over maiskornene.

Da alt så ut til å være på stell, gikk jeg inn for å legge barna. Fikk en sms fra naboen om at kattene synes det var spennende med nykommerene, og et kikk ut av vinduet bekreftet dette; Hønsehuset var "omringet" av naboens to og min egen katt. Hønene så ut til å ta dette med stor ro, trippet rundt og pikket i gresset etter mer mat.

Måtte google litt mer idag, skulle hønsehuset/stuen være åpen eller lukket om natten? Jeg fant nok info til at jeg lukket inn hønene kl. 22, og skal åpne døren til luftegården før jeg drar på jobb imorgen.

Blir spennende å se om Tupp og Lure har slappet nok av i sitt nye hjem, så de kanskje har et egg eller to på lur snart.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...