Jump to content
  • entries
    7
  • comment
    1
  • views
    3,351

Ut i det fri!


GaleMathias

906 views

 Share

blog-0400191001402953532.jpgTupp og Lure har fått smake på friheten! Vi åpnet burdøren lørdag ettermiddag, og Lure tok seg en liten tur på utsiden. Tupp satt i skyggen under "stuen" og tittet, ville ikke helt sjekke ut hva som var i ferd med å skje. Lure begynte å bevege seg rundt på baksiden av buret, hvorpå Tupp ble nysgjerrig og tok til å spasere frem og tilbake innsiden for å se hva romkameraten drev med. Lure tok noen runder rundt buret, plukket i gress og ugress, gikk inn i buret igjen for å nippe til vann eller ta seg litt kraftfór, før hun igjen tok en ny runde. Etter en times tid lukket vi henne inn i buret igjen.

Dagen etter åpnet vi burdøren da vi satte oss på terrassen for å spise frokost, kort tid etter forsvant begge hønene ut av buret og begav seg på baksiden, hvor alt det deilige ugresset vokser. Etter en stund tuslet de tilbake til buret, drakk litt vann og fortsatte rundt buret igjen.

Da kvelden kom, hadde radiusen deres økt med 3-4 meter, og de hadde gravd små jordgroper i en liten grøft i hagen. Her skulle tydeligvis fjær renses i et herrrlig sand/jordbad.

Slapp de ut da vi kom fra jobb i ettermiddag, og da la de seg side om side i barnas avdankede sandkasse og "rullet" rundt så sanden sprutet.

Tror det er to fornøyde tuppelurer vi har, de legger hvert sitt egg hver dag (da kakler de! Og yngste datter var dypt fortvilet og sa at hun ikke ville føde barn. Det er helt greit, for hun er bare 5 år).

Utrolig mye glede med hønehold, hele familien er engasjert. Dette er ordentlig koselig :)

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...