Gå til innhold
  • blogginnlegg
    7
  • kommentar
    1
  • visninger
    3 830

Ut i det fri!


GaleMathias

1 243 visninger

blog-0400191001402953532.jpgTupp og Lure har fått smake på friheten! Vi åpnet burdøren lørdag ettermiddag, og Lure tok seg en liten tur på utsiden. Tupp satt i skyggen under "stuen" og tittet, ville ikke helt sjekke ut hva som var i ferd med å skje. Lure begynte å bevege seg rundt på baksiden av buret, hvorpå Tupp ble nysgjerrig og tok til å spasere frem og tilbake innsiden for å se hva romkameraten drev med. Lure tok noen runder rundt buret, plukket i gress og ugress, gikk inn i buret igjen for å nippe til vann eller ta seg litt kraftfór, før hun igjen tok en ny runde. Etter en times tid lukket vi henne inn i buret igjen.

Dagen etter åpnet vi burdøren da vi satte oss på terrassen for å spise frokost, kort tid etter forsvant begge hønene ut av buret og begav seg på baksiden, hvor alt det deilige ugresset vokser. Etter en stund tuslet de tilbake til buret, drakk litt vann og fortsatte rundt buret igjen.

Da kvelden kom, hadde radiusen deres økt med 3-4 meter, og de hadde gravd små jordgroper i en liten grøft i hagen. Her skulle tydeligvis fjær renses i et herrrlig sand/jordbad.

Slapp de ut da vi kom fra jobb i ettermiddag, og da la de seg side om side i barnas avdankede sandkasse og "rullet" rundt så sanden sprutet.

Tror det er to fornøyde tuppelurer vi har, de legger hvert sitt egg hver dag (da kakler de! Og yngste datter var dypt fortvilet og sa at hun ikke ville føde barn. Det er helt greit, for hun er bare 5 år).

Utrolig mye glede med hønehold, hele familien er engasjert. Dette er ordentlig koselig :)

1 kommentar


Anbefalte kommentarer

Gjest
Skriv en kommentar...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...