Jump to content
  • entries
    7
  • comment
    1
  • views
    3,330

Instinktdyr vs. Rampejenter


GaleMathias

740 views

 Share

blog-0129122001409229463.jpgEn stund siden forrige innlegg, Tupp og Lure har blitt degradert til burhøns! Ivertfall på dagtid når vi er på jobb.

Da ferien var over og alle skulle tilbake til hverdagen kom det store spørsmålet: Hva med hønene? Skal de være inne i buret, eller skal vi la de gå løs ute? Vi observerte i ferien at de holdt seg i nærheten av huset, og aldri ut av eiendommen, altså falt avgjørelsen om at Tupp og Lure skulle få lov til å være "hjemme alene".

Og det gikk fint, helt til Gemalen og jeg skulle begynne å plante busker og småtrær i en barkkledd skråning som grenser mot naboeiendommen. Vi gravde ned et utall vekster i den 40x2 meter skråningen, Tupp og Lure fulgte interssert med, for det dukket jo opp godsaker i form av meitemark og andre interessante godbiter. De var, unnskyld, de ER ville etter meitemark!

Skråningen ble flott beplantet, vi var svært fornøyde med reesultatet... Helt til vi får en sms av naboen (min svoger), som ikke er så fornøyd med mine fjærkledte venninner, og går så langt at han kaller de skadedyr!

Hæ? Mine flinke eggleggere? Skadedyr?

Det har seg slik at naboen også har en barklagt skråning, noe bredere og brattere enn vår, og jeg kan til en viss grad forstå at det ikke så særlig lekkert ut når Tupp og Lure hadde stått på toppen og sparket all barken ned i bunnen av skråningen.

Uuups.

Innen de hadde inntatt naboens skråning, hadde de først gått grundig til verks i vår egen skråning; 40 meter med bark (tilsvarer 80 kubikk) lå strødd...

Det var bare én ting å gjøre.

Husarrest! Naboen foreslo hønsefrikassé.

Tupp og Lure ble geleidet pent tilbake til buret, og døren stengt bak seg.

For tiden er de "bura" på dagtid, men slippes ut for en luftetur under strengt oppsyn når vi kommer fra jobb.

Idag har de oppdaget kjøkkenhagen, der har vi bark mellom såkassene, så der gjør det ikke noe at de går og roter.

Hva som skjer utover høsten er noe usikkert; sende de på vinterferie til noen med vinterisolert hønsehus eller finne frem den store gryten.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...