Jump to content
Sign in to follow this  
  • entry
    1
  • comment
    1
  • views
    1,457

Fordeler og ulemper ved å ha papegøye

Sign in to follow this  
Camilla777

2,297 views

Som det er med alle kjæledyr, så følger det alltid med både fordeler og ulemper. Og slik er det også med papegøyer. For deg som overveier å gå til anskaffe av denne flotte fuglen, har vi laget en liten oversikt nedenfor over de viktigste plussene og minusene.

Relatert bilde

Papegøyen gir eieren selskap og masse av glede

For en som bor alene, er en papegøye morsom å ha i huset. Det er nesten som det er en person sammen med deg. Og i motsetning til andre kjæledyr, så behøver du ikke ta fuglen med ut for å luftes. Omsorgen for en papegøye foregår hjemme i varme omgivelser. Dermed kan du hygge deg med fuglen og marias casino i stua.

Mange forskjellige typer papegøyer

Som det er med hunder, finnes det også mange forskjellige raser blant papegøyene også. Hvis man virkelig vil ha den selskapelige, så går man etter dem som kan snakke. Ellers kan man gå etter hvor glade og snille de skal være, eller om de skal være store eller små.

Man skal bruke tid med en papegøye

Et av aberene ved å ha en papegøye, er at det er rimelig tidkrevende. Fugleeskperter sier, at man ikke burde ha en papegøye hvis man ikke kan tilbringe minst et par timer med fuglen utenfor buret hver dag. Den skal nemlig ha sin daglige mosjon og lek. Dessuten skal miljøet være ordentlig, og buret være rent.

Papegøye kan være dyrt

Det er en rekke tilbehør man skal ha som papegøyeeier. Utover at fuglen i seg selv koster mange penger, skal de blant annet ha et stort bur og næringsrik kost. Men gir du fuglen det riktige utstyret, så får dere mange år sammen.

Det viktigste du skal tenke på når du får deg et kjæledyr, er om du har overskudd til å passe skikkelig på det. Og det gjelder for alle dyr – ikke kun papegøyer.

 

Sign in to follow this  


1 Comment


Recommended Comments

Hallo Takk for det interessante innlegget. Faktisk har du tatt et dyr eller en fugl hjemme, du forandrer deg selv og forholdene i livet ditt. Du tilpasser deg daglige sanger og fly, eller gi og gå i noe vær eller til mia og tsaparanyu alt og alle.
Dette er ikke en spilleautomater på nett hvor du kan leke med dyret og glemme. Dette er konstant omsorg, vennskap og jeg vil si kjærlighet. Og det er bedre hvis det er gjensidig.
Dessverre er det de som starter et kjæledyr, tenker ikke på konsekvensene. Tar ikke hensyn til mulige allergier, forvirring etc.
Uansett om du starter et dyr, fugl eller fisk, må du elske det. Og bare da kan du leve i fred under ett tak ...

Share this comment


Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...