Jump to content
 • entries
  10
 • comments
  17
 • views
  3,152

Nye Raser !


andvor

1,035 views

 Share

Kansje.. hvist det blir mange kyllinger av ruge eggene :D

har nå egg i to maskiner og under 2 høner, av følgende raser:

Faverolle - Laksefarget

Orpington - Gul

Kochin - Gull sort båndet

Brahma - Gull sort båndet og Gul sort colombia

Østfrisk Møven - sølv dobbelplettet (?)

så har eg desse rasene fra før av :)

Italiener - Brun

Australorps - Svart

Silke - Hvit

Fotbefjøret dverg (Mille fleur) - Gull sort porselen

Dverg Orpington - Gul sort colombia

Dverg Kochin - Sort og Hvit

Har også Moskusand og Norsk hvit Gås

Har høns i desse fargene også, men hvet ikkje om eg får nok dyr til og sette dei i avl.

Silke - Sølv viltfarget

Australorps - Blå

så det blir endel.. så har vi noen mix også

så totalt er vi akuratt i dag på 130 fugler.. + 132 ruge egg (renrasete) og 6 (mix) og 9 stk sau så mye og holde styr på :)

 Share

8 Comments


Recommended Comments

Da får vi krysse fingrene for at det blir masse kyllinger, og sagt av pjokkeline...imponerende å holde styr på så mye høns og så mange raser! :)

Forresten,sender du rugeegg andvor? Skal ikke ha nå,men kjekkt å ha deg i minne til våres igjen...hehe:) Ser du har dk,silke og dverg orpington! :)

Link to comment

Ossen klarer du å holde orden på 130 fugler lurer jeg på? Det må da være en heldags jobb? Og hønsehuset ditt må jo være StOOOOrt? Nei jeg tar av meg hatten for deg! :)

Link to comment

Ja jeg vil gjerne se bilder av hønsehus og innhegninger hos deg Andvor :) med så mange høns av forskjellige raser. Har hver rase for seg regner jeg med, i og med du driver oppdrett?

Jeg ønsker meg fler raser jeg også, men har nå for mange høns med tanke på vinteren og inneplass, så jeg får nok heller drømme sålenge :):)

Link to comment

hehe takk :D

går mye tid og frustrasjon og masse masse Glede :)

har hver rase for seg, men enda ingen utegårder, så alt av høner er inne på hel tid, grunnet mye mink i området, har mistet mange dyr før så tar ingen sjangser, skal nå til og begynne og bygge utegårder / utehønsehus, så rasene kan gå ute Nesten hele året. da får eg større plass og bedre forhold for hver rase.. :) nå har eg 3 hus. 1 på rundt 8 kvm som er delt i hønserom (4 bur) og 1 rom til utstyr og rugemaskin :)

1 hus på ca 10 kvm med 4 store rom og 4 "karantene" bur (brukes til både enslige haner, rugehøner og små avls grupper av dverg høns.. i korte perioder)

nå skal set opp 2 nye utegårder med tak og inne byggde små hus, så vi får 8 rom til.. da får hver rase sitt bur, med bedre tilrettelegging og Plakat på veggen, men litt fakta om rasen/fargen og litt personlige erfaringer.. så blir veldig bra. litt rotete nå med mye unghaner... og bare så vidt plass til og ha rasene adskildt, så dei minste bytter på 1 stort rom og "karantene" burene..

Link to comment

Hadde det ikke vært for inne plass, og det faktum at vi har ganske kalde vintre hadde jeg sikkert hatt mange flere høner!! Hehe. Men ossen skal du lage utegårdene dine 100% rovdyr sikre? Minken kommer seg vel inn gjennom ganske små åpninger? Skal selv bygge nytt hønsehus og luftegårder for nettopp å holde rasene adskilt, så jeg er veldig interessert i hvordan andre gjør det, eller ossen de har tenkt det. :)

Link to comment

blir og støype gulv og en liten mur rundt kanten. bruke mink tråd (sterkeste nettingen eg finner i alle fall) maske størrelse 1x1 cm

stikker nettingen ned i støypen og bruker plank i skjøtene på nettingen ( + overlapping) for og gjer det så tett som mulig.. så blir det også netting i hele taket godt festet i veggene. blir enten noen plater eller en god presening på taket for og hindre for mye nedbør.. vil bruke litt store grus og så sand overst for og få bort det vannet som kommer ned i. tenkte og borre noen små små hull i gulvet eller ett større ett og støpe inn netting i begge ender ( må ha fall på gulvet til ene hjørnet da) så er det bare og håpe på at det holder..

Link to comment

jeg har brukt punktsveiset firkantnetting 1"x1.5" i min hønsegård, med plank i overgangene som Andvor sier over. Har gravet ned nettingen 0.5 m under bakken og 1 m ut fra burkanten. Har lagt steinmur langs kanten på utsiden av nettingen som sikkerhet, og har hatt besøk av både rev og grevling, og begge har gjort forsøk flere ganger på å komme inn, men til ingen nytte :)

Det kostet endel å lage hønsegården slik, med punktsveiset netting og mye plank, men det blir solid og sikkert og holder i mange år, så jeg er veldig fornøyd! Anbefales :)

http://www.fuglepraten.no/index.php?/gallery/image/406-/

http://www.fuglepraten.no/index.php?/gallery/image/328-/

 • Upvote 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...