Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Last week
 2. Hei. Jeg har 3 nymfer og 1 undulat. Kan alle være i samme bur hvis gutten og jenta for egg? Hva trenger de hvis de for egg og hva må jeg hjelpe dem med? Er det noe som de ikke burde spise?
 3. Earlier
 4. har ikke prøvd det men trur det blir bare gris av dette at fuglene blir skitten av gå på det
 5. Har noen erfaring med å bruke fint makulerings papir istedenfor spon i hønsehuset? Det er en Vekst-bedrift her jeg bor som makulerer og presser det sammen og tilbyr dette til bønder. Det kan også blandes med spon fra verkstedet deres slik at brikettene har begge deler i seg.. Det er jo miljøvennlig og mye billigere? Dette leveres i "lett oppløselige briketter" som også kan legges hele rundt omkring slik at fuglene kan bli stimulert med at de selv må rive de opp litt? De har erfaringer at dette blir brukt hos griser og staller, men ikke prøvd høns før.. Noen tanker?
 6. Hei, Brahma starter vanligvis å legge egg når de er 24-30 uker gamle. Kommer de i denne alderen på høsten starter de kanskje et par uker senere å legge egg. Tror ikke du bør begynne med Fryd for eggleggere ennå, og bland den gjerne med Fryd Vekst eller Fryd gullkorn når du begynner. Det blir nok kalsium i foret likevel. Skjellsand bør du ha på et eget sted for de, og ikke bland det i foret. Å ha mer kalsium enn de kan absorbere tilstrekkelig, forårsaker skade på nyrene og kan derfor forkorte levetiden. Tror de finner maten selv om den ligger sammen med sagspon og høy. Tja, kanskje sette foreren på noe sånn at den kommer litt opp fra gulvet? Da unngår du sagflis og annet i den.
 7. Hei jeg relativ ny med høner. Har 4 Brahma høner. Ingenlagt egg enda da alle er ungjenter enda og tror ikke de legger egg selv om de har kommet over 20 uker før på våren/sommeren! kan jeg starte med fryd for eggleggere nå? Eller skal jeg fortsette med andre for typer som fryd vekst og fryd gullkorn? Kan disse blandes i forspill med for eksempel skjellsand? De spiser ikke egenproduserte mat/reste mat jeg legger for de. mitt andre spørsmål er går det bra når for stedet fylles med sagspon og høy ? Klarer de allikevel å få tak i maten som kommer ut av forsiloe ? Eller må jeg fysisk fjerne søppel eller blåse bort sagflisen daglig/annen hver dag? Noen forslag til hvordan unngå at det kommer søppel i forisiloen? He en type uten bein. Vurderer å kjøpe en med bein!
 8. Heisan, velkommen til forumet. 👍
 9. Hei alle. Karmøybu med familie som er veldig opptatt av fugler og dyr. Lurer på å starte med duer sammen med ungene og er med i forumet for å lære mer om det.
 10. Hei, dette høres som du har fått feilinfo. Er det hønseegg du ruger ut så tar det vanligvis 21 dager pluss/minus 1-2 dager. Klekkes kyllingene mange dager etter dette er det oftest veldig svake og har skavanker. Det er et dårlig tegn om egget lukter dårlig, da har det muligens begynt å råtne på innsiden. Hva bruker du som varmekilde til egget? Hvilken temperatur er det der?
 11. Hei.. Jeg holder på rugefram to egg:) Jeg så en annen måte å ruge frem egg på,så jeg ser om denne faktisk fungerer. Når jeg lyser de så kan jeg se at det er noe levende inne egget. Og det går lenger tid en rugemarsking og høne.(sier han som gjorde det på den andre måten,ca 29dager) Men nå er vi på dag 29(får den ene, den andre er 1 1/2 dag). og når jeg lukter på det lukter det ikke særlig godt.. Er det fordi det er stort nok til å klekke eller er det fordi den har dødd? Tok vanntesten i går, vet ikke helt hvordan testen fungerer.. men det var luket vann, og egge rørte på seg. Kan noen prøve å forklare hvordan jeg vet om det er dødd eller ikke, og hvordan vantesten fungerer?
 12. Vil gjerne starte med små ender, brudeender, mandarin eller mignon. Er det noen som driver med en av disse rasene? Hvilke vil dere anbefale? Holder på med innhegningen, og vil kjøpe ender til våren.
 13. Hej, Fant du ut va detta va? Har nämligen 3 kylling er med samma typ av böld på sidan.
 14. De vil ikke kunne lette fra bakken om du klipper kun den ene vingen som på bildet her. Det er flere alternativer til mignonand, selv har jeg hatt brudeand og mandarinand. Trivelige og flotte små ender. https://www.prydfugler.no/faktaark/svommefugler/88-brudeand.html
 15. Hvis litt av den ene vingen blir klippet, hvor høyt vil de kunne fly? Hvilke andre små ender vil anbefales?
 16. admin

  Svanegjess

  En tid var det en del som hadde denne. Den andre tamvarianten som er avlet fram fra den ville svanegåsen er afrikansk gås. Vet du om noen har den her til lands?
 17. ulrich Bang

  Svanegjess

  Den kinesiske variant av svanegås vi ser her til lands er nå veldig sjelden. Vet bare om en annen enn meg som har de her i Norge. Svanegåsen kan begynne å legge egg når hun er 7,5mnd gammel men ruger sjelden før 11 12mnd alder,men det betinger at de har fri tilgang til korn eller kraftfôr fra de bliver klekket. Rutetider på denne gåsen er 32dg. Den fins i viltfarget og som hvit
 18. Hei, ja det skrives og menes veldig mye rart på nettet. Derfor er det lurt å ta det "med en klype salt" ja. Som du skriver så er høner omtrent altetende. De er gode musefanger i likhet med katter, og tar gjerne et kjøttmåltid. De kan også gå løs på sine egne om en av de blir så uheldig at hun blir hakket på og blod kommer fram. Å gi hønene matrester er mye bedre enn å kaste det i søpla. I pelletsen som selges som hønsefor er det nok også proteiner som stammer fra slakteavfall, om en gir det til hønene kan jeg ikke se noe problem med. Selv ga jeg mine høner hele bøtter med nykokt fisk etter at jeg hadde vært på sjøen, den likte de veldig godt. Fisk inneholder mye protein som er bra for hønsene. Men det sies at fisken kan sette smak på eggene om en gir de veldig mye fisk.
 19. Heisann. Vi er ein familie som har fått oss høner. Det begynte med 3 stk fra svigermor og derfra kjøpte vi 7 kyllinger av ymse raser. Vi har hønene primært for egg, men også fordi både store og små i familien finner glede av å stelle dyra. Hønene våre får hønsefor som skal inneholde det dei trenger av næring. Men i tillegg gir vi dei det aller meste vi har av matrester, samt vi får ein del frukt og grønt fra den lokale butikken. Men eg blir litt forvirra når eg leser og høyrer andre sine erfaringer og meninger om kva ein kan gje høns. Eg kjem frå landsbygda og tidligare hadde stort sett alle småbruka litt høner, for eggproduksjon. Og det har bestand blitt sagt at høns eter absolutt alt! Min gamle far spiser ikkje fuggel, nettopp fordi han hugsar hønsene dei hadde i hans barndom, gjekk i fjøset og snappa rotter. Eg har også sett filmsnutter der det blir anbefalt å gje høns innvoller og slakteavfall, hvis ein jakter - då dette er super næring til høns. På den andre sida, leser ein lange lister med ting som høner overhodet ikkje kan ete, dei må hvertfall ikkje få kjøtt/fisk, og kan omtrent sjølvantenne hvis dei kjem i kontakt med rå potet eller lauk. Til samanlikning så har eg hatt hunder i heile mitt liv. Gjeterhunder og grøftemikser i barndommen og jakthunder etter eg vart vaksen. Eg er oppvokst med at hunder (som er vant til det), kan ete absolutt alt. Mine hunder lever på ein blanding av råfor, matrester og det dei ellers klarer å finne tak i. Men når eg begynte med eigne hunder og såg kva som vart skrevet og sagt i hundemiljøet om kva hunder kunne ete og ikkje - måtte eg rett og slett le høgt! Lister lengre enn eit vondt år, om alt som var so til de grader farlig for hunder, og vår forrige miks av elghund og labrador, vart 17 år gammal og han gnagde på gamle bilbatterier som hobby. Eg konkluderte raskt med at innen hundemiljøet var det rett og slett veldig mykje unødvendig tull og hysteri, spesielt når det kom til det med hunder og mat. Med fare for, men ikkje med intensjon - om å fornærme nokon her inne: Kan ein gje høner rester av mat, slakteavfall osv?
 20. admin

  Kjernebiter?

  Hei, Ja, det ser ut som det er en kjernebiter ja, rett ned for den ser det ut som en grønnfink, og til høyre for den igjen en pilfink. Kjernebiteren har økt i antall i Norge de siste ti-årene. En del overvintrer i Norge, mens andre trekker til varmere land.
 21. Bjau

  Kjernebiter?

  Hei! I hagen i går rakk jeg så vidt å ta et litt dårlig bilde av en ukjent fugl (for meg). Regner med at dette er en kjernebiter etter å ha slått opp i diverese fuglebøker. Noen som kan mer om fuglen på bildet? Det er fuglen på fuglehuset som jeg tror er en kjernebiter.
 22. Hei, er det foten du skadet på den? En dyrlege kan sikkert gjøre noe med det, men det kommer an på hvilken skade det er.
 23. Har skadet egen kullibg med en stang jeg bruker å rense buret med! Den vil ikke gå, men spiser mat. Hvor lenge skal jeg vente før jeg vet den aldri blir bra igjen? Kan dyrlegene gjøre noe med det?
 24. Ikke mye svar på spørsmålet ditt. Men jeg har samme greia med ei høne her nå..Fant du ut hva det var, evt fikk du gjort noe med det?
 25. Du vil se det på de om de fryser også, da vil de klumpe seg sammen. Har du en varmelampe liggende kan du jo la de bruke den noen uker ennå.
 26. Ok. Takk for svar. Hønsehuset er ikke isolert, altså.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...