Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Last week
 2. Hei, Kjøtt fra fjørfe trenger ikke mørning, det er mørt fra naturen sin side. En annen positiv ting med kjøtt fra fjørfe er at fettet inneholder mye umettede sunne fettsyrer, og bidrar dermed ikke til å øke kolesterolinnholdet i blodet.
 3. Earlier
 4. Ønsker å kjøpe høns, helst dverghøns eller rugeegg, gjerne i nærheten av Gildeskål, Nordland.
 5. Hei. Har prøvd å google men finner bare mye synsing og mening om temaet så prøver derfor å spørre her om det er noen som har fasitsvaret på hvor lenge og om rouen-ender skal henge til mørning?
 6. Hei. Er det noen som driver med kalkuner? Gjerne øst/innland. Kjøper gjerne kyllinger eller voksne dyr til våren/sommeren. Kan og byttes i Islands høns.
 7. Jeg har ingen link, men har slaktet og stekt moskusand i ovnen. Moskusender som går i et vanlig oppdrett/fjærfehold får lett veldig mye fett på kroppen. Jeg brukte stekepose i ovnen, det var ingen god ide. Anda ble veldig fet, med masse fett i stekeposen. Anbefaler derfor å flå den før steking for å unngå at det blir alt for mye fett under stekingen.
 8. Hei, Har du sjekket om hun har en infeksjon forårsaket av stafylokokkerbakteriene som kan oppntå gjennom et kutt, riper, skade eller et gnaget og irritert område på foten. Infeksjonen skaper et område fullt av puss. Denne infeksjonen er ganske vanlig blant høns i hagen. Se under foten om den er hovnet opp og sår.
 9. Gode medlemmer! Den ene av de tre hagehønsene våre klarer ikke å stå på beina lengre. Det begynte med at hun «lå»/satt lavt på vagla og haltet da hun gikk. Nå sitter hun bare lavt/ligger på gulvet av huset. Hun spiser og virker ikke som om hun har vondt når jeg tar på beina hennes. Jeg tror jeg må avlive henne. Noen som tror det kan være noe håp? De har vært mye inne/sittet på vagla nå som det har vært så kalt. Og spist mye. Jeg tror hun kan ha hoppet ned fra vagla pg skadet foten.
 10. Har 3 andrikker som må slaktes da de ikke kan gå samme med søstrene sine. Ser at det er flere som flår de, noen som har en link til hvordan for best resultat? Kan de fryses med fjær og innmat? Alle tips til slakting og oppbevaring tas imot med takk🙂
 11. Ønsker å kjøpe Kochin rugeegg. (Stor) Er det noen oppdrettere her inne, eller som kan anbefale noen? Kan se ut som at dette er en vanskelig rase å komme over🙁 på forhond takk
 12. Vi har fått en 14 år gammel hann blåpannet Amazon i hus som er flink til å bite Har ikke hatt han mer enn noen dager, men han tar nøtter fra hånda og noen ganger er det greit å kose i nakken, ikke mer enn det. Noen tips og råd for å få en voksen Amazon mer tam? Hvordan kan jeg lære at han IKKE skal bite? tusen takk for svar på forhånd. (Jeg har ikke noe erfaring med Amazon/papegøye, men har hatt forskjellige fugler hele livet, siste var nymfeparakitt) så tar gjerne imot alle tips og info om kroppsspråk, betydning av forskjellige lyder, eller annet.
 13. Er det voksne høns så tåler de fint kulde. Det er trekk og fukt som er minusfaktorer, men med et isolert hønsehus så går det fint selv om det skulle bli kuldegrader. Men du vil merke at de spiser mere når det blir kaldt i hønsehuset.
 14. Hvor lave temperaturer klarer mine 7 dverg kochin som bor i et isolert hønsehus seg uten varmelampe? Jeg har varmelampe men vil spare strøm når jeg kan.
 15. Kanskje eg overtenker dette temaet for mykje men kva sand/materiell bruker dere i sandbad til hønsa innendørs? Mine går til vanlig ute heile året men pga fugle influensa og mangel på tak ute så er dei inne. Eg syns dei ser pjuskete ut no. Dei har eit "badekar" med flis og halm akkurat no men det renser jo ikkje fjærene, og er det noko eg kan blande i slik at det evt renser/fjerner uttøy?
 16. Ønsker og få tak i unghøner av Australorps, helst sort, men andre farger går også. Holder til på Senja i Troms.
 17. Hei. Jeg har også opplevd dette med 3 sttk høner med ca 6mnd mellomrom. Oppsvulmet mage og sliter derfor med å holde seg på beina. Akkurat som om det skvulper inni magen. Har du får noen svar på hva dette kan være og hva det kommer av? Mvh Marianne
 18. Hei, vurderer å kjøpe amazon. Har en surinam for hånden, det er det samme som gulpannet om jeg forstår riktig? Noen som vil forklarw litt om de forskjellige? Vanskelig å finne en oversikt når jeg googler. Hvilken kan passer best inn i en familie? Her er alle i skolealder.. Vil du anbefale den ene fremfor de andre, evt hvorfor? 😊😊
 19. Astrid123

  Dorking

  Hei. Ønsker å kjøpe dorking kyllinger eller egg.
 20. Endelig fått pyntet opp litt i hønsehuset. Nå får de det lysere på kveldstid. 

 21. Hei igjen. Fant ut dette da jeg hørte fra en annen selger som fortalte at vi hadde fått gamle høns. At vi ønsker brune lohman er rett og slett fordi at de er pene høner i forhold til hvite. Og for å ha dette sakt så har vi andre hønseraser som sussex, wyandotte, australorps osv. Vi ønsker dem da min mor har disse og de er veldig snille høns. Har nå fått tak i høns fra ett sted som driver oppdrett av disse, så da tenker jeg at det blir bra.
 22. Synes kanskje det mest ser ut som kompostavfall ... noe rester som hønene fått å spise - avocadoskall der noe satt seg fast inni? Avocadoskall tar utrolig lang tid før de går i oppløsning, og kan ikke tenke meg at hønene spiser det, bare det som er inni.
 23. Tja, vanskelig å si hva det er bare ut fra bildet. Men hønene tar livet av mus om de finner en ja.
 24. Hva kan dette være? Funnet inne i hønsehuset i dag. Lurer på om hønene kan ha knertet en mus eller om dette er rester av ei høne? Aldri sett noe liknende.
 25. Har litt større hønehus, ca. 9 kvm. og "normal" takhøyde for mennesker. Isolert, men ikke etter boligstandard... Er nærmere 50 store høner og haner der om vinteren. Som gulvbelegg har jeg blikktakbelegg og oppå det talle. Bruker Ropa B pulver i foret og da blir møkka fast og fin og strør bare ett godt lag med motorsagsflis som er overskudd av vedproduksjon, når jeg møkker ut hele huset en gang/år. Strør ellers bare ett tynt lag sagflis på møkkbrett under vaglene. Samler møkka i "komposthauger" der inne om vinteren og det produserer en god del varme. I tillegg produserer fuglene mye varme, men
 26. Hvordan vet du at den du hadde var gammel? Kan jo blitt syk også, eller utslitt av stor produksjon i ung alder, hvis den aldri fått verpepause. Jeg råket også ut for å kjøpe syke kyllinger som nybegynner. Etter det har jeg bare ruget frem fra desinfiserte egg og ikke tatt inn "levende" fugler. Da er det mye mindre risiko for å få inn sykdommer. Så er det jo smak og behag hvilken slags høner en ønsker, men vil tro andre raser enn verpehybrider er triveligere som hobbyhøns.
 1. Load more activity
avem


×
×
 • Create New...