Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. varme og lys som jeg forstår er viktigeste faktorer til å legge egg men jeg selv forstår ikke om minne vaktler har for mye eller for lite lys. kan vare at dem stresset
 3. Last week
 4. Jeg har en liten kylling som er veldig ustø og pjusk.. den lager klikkelyder når den puster.. er to dager gammel nå.. noen som har tips eller vet hva dette kan være?
 5. Hei. Jeg har hatt 5 pekingand egg i rugemaskin i 22 dager og 4 av eggene er begynte å bevege på seg allerede, er dette normalt?
 6. Vi har fire høner som på kvelden legger seg i verpekassen, heller enn å sette seg på vaggel for å sove. Jeg har lest at man da skal ta hønene fra kassen og sette dem på vaggel. Men hvorfor det?
 7. Hei. Jeg lurte på om noen kunne si meg hva som har skjedd men min kylling på noen mnd. Jeg fant den pipende etter hjelp ved hønsehuset idag og kloene var liksom ikke så di virket lenger. Di bare funket ikke å kyllingen fikk ille gått. Jeg måtte avlove den for den led så voldsomt. Men jeg forstår ikke hvordan det kunne skje.
 8. Earlier
 9. Endte opp med å poste litt flere bilder på face,men kan jo legge til en liten oppdatering her også. Virker som om mesteparten av trafikken er gått over dit. Det som gjenstår innvendig nå er maling, og innredning. Lukene er dratt ca 20 cm opp fra gulvet er det vel. Har mulighet for å dele av, om det blir behov for det senere. De første kyllingene klekket for en ukes tid siden, de neste klekker i neste uke.
 10. BlackBetty

  Lyse egg

  Jeg har 10 egg i rugemaskinen for første gang, er idag på dag 12 og i 3 av eggene ser jeg helt klart blodårer og kyllinger som beveger seg. I resten av eggene er jeg usikker.. vil ikke si jeg ser noe kylling iallefall og heller ikke noe blodårer.. men ser antydning til noe der. Kan di ha stoppet og utvikle seg av en grunn? Bør jeg ta dem ut om jeg er usikker eller kan di ligge til «termin»? Dette er rugeegg fra kobberhals maran og silveruds blå.. så ikke di enkleste eggene lyse i utgangspunktet.
 11. Har 3 andrik som har vært gode vennersiden i vinterda de traff hverandre. Har sloss litt men gått fort over. Men nå måtte jeg skille dem.De to minste går løs på den største hele tiden. Han vil bare være vennermen blir sint til slutt. I og med at han er mye større ser ikle den ene ut nå. mistet og knukket fjær. Sår på bar hud . Den store vil bare være m dem hele tiden og blir helt ifra seg når han ikke får være m dem. Det hender at de to minste som er brødre sloss også. Men bare skiller dem så er alt greit igjen. Hvor lang tid tar d før fjær vokser ut igjen ? lett å få en annen hann sammen med den største ? vil ikke at han skal være alene. Egg og en haug med ender er ikke aktuelt. Setter stor pris på svar.
 12. Hei, jeg har 2 kyllinger på nesten 7 uker som er blanding plymouth rock og dverg kochin. Har også 3 kyllinger på ca. 3 uker. Creamlegbar og Silver rudds. Kan noen hjelpe meg å finne ut kjønn?😅 jeg er veldig ny i dette og usikker på om mine tanker stemmer. De på 7 uker De på ca. 3 uker Tusen takk på forhånd for hjelp😁
 13. Har en islandshøne som har vært i dårlig form i noen dager. Hun står mest i ro, og puster tungt. Først trodde vi hun var i leggenød ettersom kloakken utvidet seg og trakk seg sammen hele tiden, men nå er vi usikre på om det kan være noe annet som feiler henne. Hun spiser og drikker bittelitt, men virker slapp. Ingen andre synlige tegn på sykdom, og våre tre andre høns virker helt pigge. Hva kan dette være?
 14. Når vi nå får høns (verpeklare) hvor lenge bør vi vente før vi kan slippe dem ut fra hønsegården? De er tamme. Er det nok å vente en uke?
 15. Kesam

  Rapphøns

  Noen som selger Rapphøns..? Vil gjerne kjøpe ei høne og en hane.
 16. For tre uker siden så kjøpte vi daggammle kyllinger. Vi hadde de i et bur i boden til søndag den 7. Juni da satt vi dem ut i et hønsehus (uten andre høns i) for at de skulle få nok plass. Huset er relativt trekkfritt og vi satt opp varmelampe og termostat for å forsikre oss at varmen var riktig. Også plutselig når vi skulle sjekke på dem onsdag morgen la det en død kylling der, torsdag morgen la det to døde, og der dag morgen lå det en død. Alle vi har funnet døde virker helt friske og fine kvelden før. Fôret deres er kylling fôret fra Felleskjøpet. Er det noen som har forslag til hva dødsårsaken deres kan være.
 17. Hei. Jeg har DK og silke til rug og i dag er dag 21. I går hakket en et lite hull og i løpet av natta skjedde det samme på et annet egg. Men ingen av de har noe større hull i dag, første egget har snart ligget sånn i ett døgn. Piper fra begge eggene, hvor lang tid bør det gå før jeg prøver å hjelpe de? Begge åpner seg på midten av egget. De andre eggene har det ikke skjedd noe med, fuktigheten ligger på 70
 18. De er glad i bær ja, ripsbær er også populært. Ellers går de og napper i vanlig gress, kløvereng er bra. Løvetann er rik på mineraler og vitaminer, de spiser også den. I tillegg vil de finne snegler og diverse småkryp om de får gå litt fritt. Det vil gi veldig god trivsel.
 19. Det kan vi gjøre. De kommer til å få gå litt fritt. Så da tenker jeg at hagen vår blir populær. Her er det også skogsblåbær som de nok kommer til å like. Er det noen planter som de kan spise som kan være fin å ha inne i gården med dem?
 20. Grus er veldig bra. Ideelt sett kunne hønene gått på grønt gras, men for at det skal fungere vil de trenge en veldig stor luftegård. De vil i løpet av kort tid omdanne grasunderlaget til en jordvoll. Grus er bra, gi de heller noe grønt innimellom når det her sesong for det.
 21. Der som vi skal bygge luftegården til hønene er det i dag grus. Bør vi fjerne dette og legge ned noe annet underlag? Deler av utegård kommer til å ha tak.
 22. Ok. Får vente til slutten av uken, om det ser like dystert ut da. Isåfall får jeg ta det med selger
 23. Lohmann har gener fra mange ulike hønseraser, det kan derfor tenkes at de svarte kan være fra en av de. Men det er første gangen jeg hører om svarte Lohmann høns.
 24. Det er litt tidlig å konkludere allerede etter fire dager. Det går an å se etter fire dager om eggene er befruktet, men det anbefales et par dager til for å si noe sikkert. Når det er sagt så bør selger være seg bevisst på dette. Om selger har levert egg som ikke er befruktet bør du få nye egg eller pengene tilbake.
 25. Disse to ulike måter å vende eggene på har ingen betydning i forhold til klekkeresultatet. Felleskjøpets pris på Real 24 er ikke en god pris, den er overpriset. Det er en grei rugemaskin, men er helt ordinær i forhold til menyvalg med tanke på justeringer av innstillinger, temperatur, kalibrering, fuktkontroll.
 26. Hei. Kjøpte rugeegg for et par dager siden, dem har nå ligget i rugemaskin i 4 dager. Pleier alltid å sjekke ganske tidlig om dem er befruktet eller ikke, så man kan hive ut ubefruktete egg. Har da altså kjøpt rugeegg på finn av noen som mener dem har hatt kjrmpe god befruktningsprosent og gode klekke resultater. Fikk ikke en gang se hønene når jeg henta eggene. Noe jeg synes var rart( spurte om jeg kunne) Det som er greia nå er at jeg sjekke alle 30 eggene nå og absolutt ingen av dem viser tegn til å være befruktet. La inn andre egg samtidig kjøpt hos noen andre der jeg ser godt om dem er befruktet allerede..Så det jeg lurer på er..Kan jeg kreve å få pengene tilbake for eggene? Man kan jo ikke selge rugeegg der ingen er befrukta også skryte av egne klekke resultater..
 27. Hei Jeg vurderer å starte opp med vaktler som hobbybruk, og trenger derfor en helautomatisk (basert på erfaring fra bekjente) rugemaskin. Ser for meg å ruge fram inntil 20-25 egg 2-4 ganger i året, så trenger ikke allverdens kapasitet. Ser at det finnes to typer maskiner, sirkulære (urskive) og rektangulære. Så vidt jeg forstår vender disse eggene ulikt. Har dette noe å si (for vaktelegg)? Ser at norske nettbutikker stort sett er utsolgt for slike hobbymodeller, men at felleskjøpet har veldig god pris på en Real-24 (dog også merket som utsolgt). Siden dette skal være hobby tenker jeg at innsyn til kabinen også er viktig (artig for både store og små). Så kom gjerne med innspill på en fin maskin for vaktler til hobbybruk.
 28. Hei, jeg har hatt høner nå i 4 år, og har bygd om lekestuen for at de skal få god plass. Jeg har derimot delt av eiendommen så de kun kan være på nedsiden av huset. vi har 3 katter, og de går helt greit sammen, selv om jeg hører de sier ifra når kattene går forbi. jeg hadde det åpent men hønene gikk litt over alt, og siden jeg bor i ett nabolag ble det litt usikkert pga biler og hunder. har hatt en og annen hund på innsiden, og det har ikke alltid vært like vellykket. Første gang døde det ei høne av sjokk. Nå andre gang mistet en av dem mye fjær og ble bitt med sårgjennomgang, men klarer seg. Fjærene vokste ut på ca 6 uker hunder er det jeg er mest bekymret for
 1. Load more activity
avem


×
×
 • Create New...