Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Last week
 2. Kan man gi høns fugleboller?
 3. Earlier
 4. Hei, det er veldig vanskelig å si hva som er årsaken til dette. En ser det gjerne på fargen på kammen om den er i god form eller ikke. Er den blek er den ikke helt i form. Det kan være alt fra vitaminmangel til en sykdom. Har du tilgang på grønt gras, som løvetann og annet grønt kan du prøve det.
 5. admin

  Høns

  Er det stor silke så ville ikke jeg hatt de sammen. Den er mye større enn dverg kochin.
 6. admin

  Kråke

  Kråker er jo veldig intelligente fugler. De kan lære det mest utrolige. De blir veldig tamme når de handmates fra de er unge. Når våren kommer og den slippes i de fri vil den nok holde seg i nærheten av dere en stund likevel.
 7. Vicky

  Kråke

  Mannen min fant en kråkeunge tidlig i sommer, som hadde falt ut av redet. Det var tre kråkunger som hoppet for tidlig. Den ene ble fort tatt av rovfugl eller noe, vi fant restene av den. Den ene klarte hopp opp på ting, så foreldrene drev og matet den ei god stund, men også den fant vi død. Den siste, den minste av dem, ba jentene mine om å få ta seg av. Vi har en ganske så stor nettinginginngjerdet uteplass(tak og vegger), som det har vært høner på tidligere. Her er det stubber og grener og revesikkert, plasser og sitte på og lunt.Kråkungen måtte håndmates i flere uker, den var ganske så svak. Og først var jentene så interessert i den, men så ga det seg. Jeg var ikke særlig blid for at mannen min hadde latt de ta hånd om den, den burde bare blitt overlatt til seg selv, evnt avlivet der og da. Den var utrolig pjusk lenge, og klarte ikke fly eller holde fjærdrakten ved like. Den hadde mistet en del fjær også. Nå omsider så er den blitt en praktfull fugl som flyr i inngjerdinga og spiser selv. Den håndmates også, men vi legger mat rundt omkring i buret (det er vel 22 kvm isj)Den går ofte inn gjennom hønseluka og setter seg på en av vaglene der (rommet der er vel like stort som uteburet). Der inne har den en radio som står på om dagene og den har masse leker og utfordringer både ute og inne. Saken er den at nå som jentene ikke vil ta aleneansvaret lengre og ei heller mannen min, så er det jeg som tar meg av den. Jeg synes det er altfor sent på året å slippe den ut, jeg har sett flere kråker som har blitt tatt av hauken her, sist gang faktisk rett utenfor hønehuset. Det er som sagt ingen høner lengre her. Jeg vet egentlig ikke hva jeg spør om her. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Den holder til i Trøndelag om noe lurte. Er ei kråke flyttbar? Jeg mener ikke til annet territorium, men er det noen som har stort inngjerdet område som kunnet tatt over den? Jeg kommer til å ta meg av den og slippe åpne burdøra når våren har gitt trærne tettere bladverk om ingen kan overta den. Her omkring skytes mange kråker, og tillitsfull som den er, så hadde den nok blitt et lett offer nå. Det blir den vel neste år også, men jeg tenker at kanskje lærer den seg å holde seg her om den finner mat her. I vinter skal den få varmelampe i hønehuset, hønehuset er isolert og lyst. Bildene som ligger ved er fra i sommer, det siste bildet som er tatt er der det er ei hånd som mater den. Kråka er morsom, den finner på mye rart, og den løser oppgaver og hindre vi lager for den for å finne mat og sånt. Jentene er med å mater den titt og ofte når jeg er ute til den, jeg mater den to ganger om dager, også snakker vi til den innimellom. Det er et sosialt dyr.
 8. Annam

  Høns

  Noen som kan mye om høns som kan svare på dette spørsmålet☺️? Kan man ha høner av dverg Kochin sammen med silkehane eller blir hanen for stor?
 9. hei. jeg har holdt på med høns i litt mer enn ett år nå så har ikke så veldig mye erfaring. jeg har tre orpington dverg høns og de har alltid vært glade høner som liker å være ute i hagen. i det siste har den ene høna blitt mye lysere og blek i ansiktet og det ser ut som hun er syk. hun har for det meste logget inne å har stoppet helt å legge egg. hva kan dette være? Hilsen en som er desperat etter hjelp:)
 10. Vår kjære Dolly har ruga fram 14 moskuandunger. Siden vi har mangen andre fjørkre på gåren, så eg har satt mor og 14 unger inn i et andehus. Og lukket døra. Det vil si at mor er der inne med sine barn for øyeblikket, dei har mat og vann der. Så spørmålet mitt er.... Burde dei ha større plass? Mulighet til å gå ut? Eg tenkte dei kunne være i dette huset noen dager...siden vi har sett rotte på gåren i det siste... Og hva gir man desse små som mat?
 11. Hei har to søte mix kyllinger. De er mix av dverg kochin, silke og islandshøne. Klare dere se kjønn? De er 4 uker 🙂 Håper veldig på to høner😃👍 De går sammen med mor i eget hønsehus. Ho ruga de fram sjøl 🙂
 12. Hei, Jeg har to kyllinger av hvit italiener, som nå er 7 uker gamle. Trenger hjelp til å finne ut kjønn på disse to.
 13. Jo, det kan de sannsynligvis. Grønne blader er næringsrikt og populært for høns.
 14. admin

  Kosete høner?

  Ja, det er nok derfor. De gjør seg klar til parring.
 15. Hei, Vet ikke om noe sånne finnes. Det måtte da kanskje i tilfelle være norsk kvit gås. De er nesten som vakthunder mot inntrengere.
 16. Det er vanskelig å si om de vil endre denne adferden når de blir eldre. Men dette er først og fremst relatert til våren og sommeren. Når dagene blir kortere med mindre lys som fremmer parringslysten vil de nok bli roligere. Men husk at det at de har kraftige drifter også betyr at de har gode evner når det kommer til befruktning. Virile ender og høns kan selvsagt være plagsomme, men de er viktige med tanke på avl.
 17. Hei, vaktler trenger ikke ekstra varme. De er veldig hardføre. De trenger egentlig heller ikke et isolert innerom. Men det er greit med et leskjul for kald vind på vinteren. Uteområdet skal ikke ha ekstra varme, de får det bedre helsemessig uten det. På vinteren utvikler de en solid fjærdrakt som isolerer mot kulde.
 18. Holder til i Rogaland. både dverg og vanlig kan være av interesse
 19. Hei! Vi har skaffet oss to moskusandriker nå i mai 2021, da de var ca. 2 måneder gamle. I starten visste vi ikke kjønn, og vi hadde egentlig ønsket oss to hunn - ender, men det ble visst da to andriker. (Vi har ingen andre ender/andriker eller husdyr fra før, kun de to andrikene nå). Men alt har gått bra til nå, og Lotus og Solan, som andrikene heter har vært perlevenner med både hverandre og oss, og det er de for det meste fortsatt. Men også, nå som de er i "puberteten" så får det sine konsekvenser. De tøffer seg en god del, spesielt Lotus. De bruser seg opp og hveser, men vet ikke om det er bare måten deres å snakke på, eller om de er irriterte eller noe? Og Lotus har noen ganger flydd på Solan, og prøvd å parre seg med han, men dette er nok en måte han viser at han vil være sjef på, å være rivaliserende ovenfor Solan stakkar, som blir så redd av at Lotus herser slik med han, at han flyr avgårde et sted i hagen vår og gjemmer seg i en busk eller lignende. Men ikke nok med at Lotus skal ta Solan, det hender han flyr på oss også! Han har prøvd seg en gang på matfar spesielt, og prøv å jokke på beinet hans. Og det hender at noen noen ganger Lotus, og andre ganger Solan, flyr på, og napper/biter og henger seg godt for fast i klærne våres med nebbet sitt, i hvertfall om vi har hatt på oss kjole eller lignende. Men det jeg lurer på er om noen her vet om alt dette de gjør er noe som går over med puberten/alderen. Kan de bli to fine og rolige andriker, som er gode venner? Noen vil sikkert anbefale å skaffe oss noen hunn - ender til dem, men vi har desverre ikke allverdens av plass, og har laget bur og utstyr tiltengt to. Dessuten orker vi ikke stå der og se på at anrikene kaster seg over hunn - endene i stedet, osv. Så jeg håper på noen gode svar her! Hilsen moskusandrikermamma.
 20. Mye god informasjon her, men jeg lurer på hvilken temperatur må vaktler ha. Tenkte å ha de i et lite hus på 1,5 x 0,8 m og består av et isolert rom og inngjerdet uterom. (Egentlig bygget for 3-5 høner) Bør jeg ha et liggeområde med et lite varmeelement i bunn eller en varmelampe og hvilken temperatur bør det være ?
 21. Har en stor drueplante i hagen, der eg tar av en god del blader for å få sol til druene. Kan hønene spise disse? Vet noen lager «vårruller» av drueblader, så mener mennesker kan spise det hvertfall.
 22. Nei det går ikke. Luft fuktigheten blir for lav.
 23. Er desse eggane kvite eller farga? Høyrte her om dagen att farga egg er meir spesielle og ein kan ta meir 🤔 kor mykje da eventuelt?
 24. Hei. Vi har 4 høner og en hane. De er 13 uker gamle i dag. Den siste tiden er hanen blitt litt aggresiv. Ikke mot oss mennesker, men mot hønene. Han går til angrep på de ved å løpe etter de og hakke de i nakken og sitter da igjen med noen fjær i nebbet. Er dette normalt for de å gjøre i ungsdomstiden deres, eller for å sette rang? Jeg ser at hønene løper vekk fea de og løper med stor bue rundt han.
 25. Takk skal du for svar, det gir noen perspektiver!
 26. Hei, Det tar ikke så mange dager etter at et egg blir ruget på før det begynner å utvikle seg til en kylling. I Asia selges det kokte egg med fullt utviklede kyllinger i, så det blir et spørsmål om når en synes at nok er nok... Her er et bilde av et egg som har blitt ruget på i seks dager, se vedlegg. Se mere her: https://www.prydfugler.no/artikler/rugingen/112-fra-egg-til-kylling.html
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...