Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Er det noen som driver med denne rasen og kan fortelle meg litt om den? alt fra hvordan den er til hvordan den går med andre? finner veldig lite info om denne rasen.
 3. De spiser korn, gryn, frø og insekter, samt grøntfor som for eksempel løvetann, salatblader. Det finnes pellets hos forleverandører som inneholder det de trenger. Mange kjører gjerne pelletsene gjennom en foodprosessor for å få mindre korn/pellets.
 4. Last week
 5. HW.

  faverolles

  Høner av forskjellig størrelse kan helt fint gå sammen. (Med unntak av ev. personligheter som ikke går sammen.) Det som er uheldig er en kjempestor hane i fh.t. små høner.
 6. Hvis du vil ha en blandet flokk, men avle på en bestemt, så går jo det med, hvis du passer på at størrelsen på hanen passer sammen med hønene og du har hane av en rase og har tydelig forskjell på eggfargen, slik at du vet hva du skal plukke. (F. eks. Islandshønene har hvite/lyse egg og den andre har brune. Silkehønene har vel også karakteristiske egg.) En annen variant er å skille fra alle hanene i en lang nok periode (5-6 uker) om vinteren, før du sorterer i avslgrupper i egne avdelinger og plukker ruge-egg bare i en bestemt avelsperiod når sorteringen stemmer. Slik gjør jeg, og min erfaring er at det går for det aller meste fint å sette sammen haner til en flokk i hviletiden med kortere dag da de er lite aktive. Har kombinasjonsraser og island. Usikker på om det ville fungert med lette raser.
 7. Hei! Hønene har godt av en velfortjent verpepause om høsten når det naturlige lyset også minker. De er ikke "evighetsverpemaskiner". Produksjonshøns blir kjørt i vei med masse ekstra lys til de blir slitne og ikke orker å verpe like effektivt lenger og blir avlivet etter den ene verpesesongen. (Kortversjon.) Dette er en grunn til at jeg, og sikkert mange andre, foretrekker egne høns som får den pausen de trenger og ville fått helt naturlig uten ekstra lys. Tenk også på at sollyset ikke er like kraftig om vinteren på dagen. Ved bruk av kunstig lys er det ikke anbefalt mere enn 15 timer. Hønene trenger også sin nattehvile. Hvis du ønsker at hønene dine varer lenger, kan du for eksempel ha på lyset 8(-10) timer (de trenger lys for å være i aktivitet og å spise) fra november for så å øke sakte ved årsskiftet til 12-14 t. lys. Hvis jeg hadde vært i din situasjon nå, ville jeg gått ned til sammanhengende 10 timer lys i en periode for å få en pause før våren kommer. (Særlig hvis det er den første pausen siden de begynte å legge egg, slik det virker ut u fra teksten din.) Lykke til!
 8. Hva spiser de små kyllingene? Sist vi hadde kyllinger så kokte jeg eggeplomme til de hver dag over en lengre periode. Men hva klarer de å spise?
 9. Nora k h

  påfugldue

  Påfuglduen er som alle andre duer. Den ser bare annerledes ut. De trenger mat og vann+ smågrus. De takler vinter bra.
 10. hei har 3 australorphøner 2 hvite italienere 1 blandingshane og 1 blandingshøne og tenker og skaffe faverolles. skal bare ha høner av de er planen men er litt usikker på om faverolles hønene kan gå sammen med mine andre høner på grunn av størrelseforskjell leter etter noen som helst har vært i en slik situasjon selv som har erfaringer som kan gi meg svar takk for svar på forhånd☺️
 11. Takk for utfyllende svar Da får silkehønsene vente tror jeg.
 12. Emma123

  Rugemaskin

  Hei jeg lurte på om noen av dere har klart og rugt kyllinger fram i brinsea mini II eco manuell rugemaskin
 13. Hei Folkens. Jeg har et stort og fint hønsehus i hagen med god plass til 10 høner og en stor hage de tripper rundt i. I Trondheim. Har drevet med høns i ca 5 år. Jeg lurer på om noen veit om noen som selger unghøns/kyllinger av rasehøns i trøndelag?
 14. Earlier
 15. Hei folk! Jeg har tre dverg wyandotte (hvite) som er 1 1/2 år gamle. De har de siste 2-3 månedene bare lagt 1 egg annenhver dag! Og da er det den samme høne som legger dette egget. I august - september la de kanskje 2-3 egg hver dag! Har dere råd i hva jeg bør gjøre? Jeg tror jeg gjør en del riktig: - De får rik tilgang på for og vann hver dag - de får flere ganger i uken ekstra litt brød og annet rester. - De har et hus på 1 x 1 x 1 m med god rugeplass. De får lys og varme automatisk mellom 7-10 og 16-23 på vinterstid. De har det etter mitt syn som "plomma i egget" - men hvorfor blir det så lite egg tilbake?? Bør jeg skaffe meg noen andre raser? Eller er de bare for gamle? Eller er dette bare helt normalt og det vil komme seg? mvh. Sandnesbu!
 16. De trenger enten varmelampe eller kyllingvarmer(kyllingemor). Trenger ikke begge delene. noen bruker flis eller spon som underlag der de går, andre bruker sand. Jeg liker best sand. Det er mest naturlig for kyllingene også, samt at de liker å plukke i den for å bruke i kråsen.
 17. Hva bør være på plass etter klekking. Trenger kyllingene varmelampe i tillegg til kyllingvarmer? Flis?
 18. Ønsker du ikke å blande de må du skille de. Størrelsesforholdet mellom høna hos silkehøns og en islandshane gjør at hanen kan skade silkehøna også om de går sammen. Den vil prøve å pare seg med den, noe som kan føre til at den blir skadet på grunn av den store vektforskjellen håp de.
 19. Hei, Håper noen kan måle de og legge det inn her om de har dverg wyandotter. Som du skriver veier de ca 1 kg, det vil si at de ikke er så høye, jeg antar ca 22-25 cm.
 20. Hei, jeg skal skaffe meg noen dvergwyandotter. Vet at høna veier rundt 1,1kg og at eggene er nok så store, men hvor høye blir disse hønene i cm?
 21. Hei alle sammen. Jeg er relativt ny med høns. Jeg klekket fram en liten flokk med islandshøns i fjor høst. Det ble litt lite høner i denne flokken, så jeg vil snart klekke fram noen flere. Jeg øsker meg flere raser, men er avhengig av at alle går sammen da jeg ikke har nok plass i hønsehuset til å hold dem adskilt. Er det noen raser som ikke får til å parre seg meg hverandre? Jeg kunne f.eks. tenke meg å klekke frem en flokk silkehøns, men jeg ønsker ikke at disse skal bli parret med islandshanene i den flokken jeg allerede har. Er det noen her som vet om størrelsesforskjellen gjør at disse to ikke kan parre seg? Eller risikerer jeg da å få en pussig blandingsrase? Jeg ønsker ikke å blande rasene. Takk for tips Mvh Kenneth
 22. Ønsker å komme i kontakt med oppdrettere av disse endene. mvh, Roger Enger Lie
 23. Noen har sagt til meg at en bør ha partall i antall høns, hvis ikke kan de gå alle mot en høne. Men dette tviler jeg sterkt på, har seks høner og de trives godt i hverandres selskap.
 24. Hei, og velkommen til Fuglepraten. Bare en kommentar. Jo, hvite italienere ble brukt i eggproduksjon i Norge tidligere, men det er veldig lenge siden. De er erstattet av typiske produksjonshøns som Lohmann og Shaver. Italienere, som også kalles for Leghorn avles fremdeles som rasehøns av hobbyoppdrettere. Det er flere fargevarianter av den, blant annet hvite italienere. På Prydfugler.no kan du lese litt om den.
 25. Hei alle sammen : ) Tusen Takk for at jeg fikk bli med her. Jeg har snakket og drømt om Tupper i årevis SÅ NÅ skal det skje : ) Jeg ønsker å ta til meg Tupper(5 stk) Vite Italiener i pensjon men etter å ha undersøkt litt så har jeg fått beskjed om at denne hønserasen er på full fart ut til fordel for f,eks Lohans Tupper og at det er vanskelig å få tak i Vite Italiener da de som er igjen brukes til UTSTILLING. Om dette er riktig vet jeg ikke men jeg gir ikke opp mitt søk. Så hvis det finnes noen friske men snart pensjonerte Tupper av Vite Italienere som ønsker seg et nytt hjem så er jeg klar. Hvem er det der ute som driver med salg av Friske Vite Italienere og ønsket å selge dette antallet og som kommer fra samme "gruppe", forstått slik at de har levd sammen så ønsker jeg veldig å få vite det : ) Jeg sender gjerne film eller bilder av Deres nye hjem hvis det ønskes herifra Vakre Valdres : )
 26. Hei, Jo, det kan være hanen som har forårsaket sår på kammene. Bruker du RopaVet sårspray på kammen som det er sår på vil den bli helt fin.
 27. Vaktler "varer ikke så lenge" som høner. Høner lever minst dobbelt så lenge som vaktler, sannsynligvis lengre enn det og. Men vaktler trenger mye mindre plass. De legger godt med egg, like flinke som de fleste hønserasene der. Men eggene er mye mindre da... Dverghøns kan også være et alternativ, de legger mindre egg enn vanlige høns. Egentlig trenger du strengt tatt ikke å ha hane verken til vaktler eller høns så lenge du ikke skal produsere kyllinger. Du trenger ikke å isolere garasjen/uthuset verken for vaktler eller høns. Det som er viktig er at det fritt for trekk og vind, samt at det er tørt. Når på året det er best å få de er når det er best praktisk for deg. Men våren, mars/april er nå en fin tid da.
 1. Load more activity
avem


×
×
 • Create New...