Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Today
 2. Siste uke
 3. Hei Noen som vet når man kan sortere kyllinger av raser som kobberhalsa maran, gul Kochin og gullandet Wyandotter? Takknemlig for svar!
 4. Takker for svar! Det var jo veldig kjekt og høre fra en som har hatt rasene sjøl 😃 Det er jo ikke sånn at det er krise hvis de legger seg til og ruge en gang iblant, bare det ikke er like ofte som silkene, helst myyyyye mindre såklart 😏 Så det er forskjell på smaken på eggene også? Det visste jeg ikke. Trodde alle "hjemmelagede"egg smakte like godt jeg 😄Ja det er såklart artig med fargen på eggene også ! Jeg får tenke litt til...snøen ligger enda nokså dyp rundt omkring her...
 5. I hvilken ende av landet?
 6. Hei! Kanskje egenskapene til eggene kan hjelpe til med valget? Marans er jo kjent for flotte (mer eller mindre) mørkebrune egg og Wyandotte egg skal ha større plomme en andre, og det stemmer i hvert fall her på gården. Wyandotte-eggene smaker veldig godt også. Det er de og (Orp.x Marans) som er i topp på smak her.
 7. I utgangspunktet skal moderne rugemaskiner med god sirkulasjon av luften i maskina takle dette. Eggstørrelsen er et av eggets egenskaper som påvirker temperaturen i eggskallet. I løpet av andre halvdel av rugingen øker embryoets vekst og varmeproduksjon i forhold til den første delen av rugingen. Fra dag 15 av ruging og framover har embryoer i store egg en høyere vekst og tilsvarende høyere varmeproduksjon enn embryoer i små egg. I tillegg har store egg et relativt lite overflateareal og et relativt stort innhold sammenlignet med små egg. Dette gjør store egg mindre i stand til å fjerne varme enn et lite egg. Som følge av dette øker eggskalltemperaturen i store egg mer enn i små egg når de ruges ved samme temperatur, og embryoet inne i et stort egg står i fare for overoppheting. Når egg med stor variasjon i størrelse er satt i samme rugemaskin påvirker rugemaskintypen variasjonen i eggskalltemperatur. Det betyr at klekkeprosenten i en god rugemaskin kan bli vesentlig bedre enn i en enkel og rimelig og gjerne dårlig rugemaskin som det dessverre er blitt en del av på markedet.
 8. Tidligere
 9. Her har de lært å legge egg der de skal, tror jeg. (Men var noen artige episoder og barn på eggjakt før det... bl.a. en kjempestor reir medi 30-40 egg som kom frem når naboen skulle rydde en kvisthaug. :) ) Vi har sau, ikke ku. Hønene går av en eller annen grunn ikke ut på beitet med sauer, men andre plasser. Ikke ens når sauene er i åsen. Ut til veien og postkassene for eksempel. Derfor må de som ellers ville gått lengst finne seg i inngjerdet område. Har ikke kraftfor tilgjengelig ute, men tror de ville rote, bæsje og spise opp alt de orker, hvis du har det åpent og hønene finner ut av det. Fjøs- og andre dører holdes stengt.
 10. Hei! Er det noen ulemper med å ruge forskjellige størrelser samtidig? For eksempel Dvergkochin sammen med stor Wyandotte. Tenkte på om eggenes fuktighet minker forskjellig pga. stor forskjell i størrelsen på overflaten. Ovation 28 med aut. vendning.
 11. Jeg har hatt alle 3 rasene du nevner. De er alle store raser men er veldig rolige og går fint med mindre raser. Når det kommer til ruging kan du være både heldig og uheldig når det gjelder alle 3. Vet ikke hvem av dem som er minst rugelysten men hos meg er det kun pymouth rock som ikke har lagt seg til å ruge. Hos maran og wyandotte har noen lagt seg til å ruge mens andre aldri har gjort det. Så jeg vill tro at det blir litt hipp som happ hvilken av disse rasene du velger. hvis ikke så er det jo andre rolige raser som ruger veldig lite å legger mye egg feks. australorp. Lykke til
 12. Hei! Hvordan er det å ha hønene fritt gående på gård med sau og ku? Med tanke på kraftfôr /annet fôr? Kommer de til å bæsje og legge egg i alt som er?
 13. Lurer på om noen har erfaring med ovennevnte raser, og evt kan komme med en anbefaling?De er vel ca like store? Må være rolig. Jeg har ikke så stor plass, og de må kunne gå sammen med tre dvergsilker og to dverg welsumer. Jeg ønsker i utgangspunktet helst at ny rase ikke skal være veldig rugelysten... Jeg har kvittet meg med de fleste av silkene mine av den grunn...det gikk jo i ett med ruging 😫 Men nå har jeg 5 brune høner, og det er jo litt kjedelig 😉 Så nå har jeg kikka litt på div raser og syns Plymouth Rock, Maran og Wyandotte er flotte. Dog litt store...men tror det skal gå fint med et par høner til. Wyandotte liker vel forresten og ruge ?😏
 14. Oi...nå var det lenge siden sist jeg tittet innom her gitt.....Ja de er ikke lenge i ro de finkene! Ganske morsom underholdning igrunn 😉 Ja vi har de i samme voilere som undulatene, det har gått helt fint! Bortsett fra når finkene bygger reir og legger egg...da kommer den ene undulaten og rydder opp...plukker vekk reirmaterialet og spiser opp (?) egga :-/ de blir iallefall borte. Virker ikke som finkene gjør noe av det da, de prøver bare på nytt snart igjen...Men de fikk fram to unger som var SÅ små og søte, og de tok også undulatene knekken på...det var synd 😞 Virker som det bare er den ene undulaten (en hunn) som driver med "reirplyndring", har ikke sett de to hannene gjøre det. Men nå skal vi sette opp kasse igjen til undulatene, så da håper vi hun får noe annet og bry seg med en stund 😉 Hun la 6 egg i høst, men det blei ingen unger til stor skuffelse for guttene her, tror kanskje eggene var ubefruktet, det så sånn ut da jeg lyste gjennom de. Men får la de få en sjanse til! det går noe voldsomt med frø ja, så vi har tenkt og prøve og selge et par hanner, selv om guttene helst vil ha alle.... 😉
 15. Hei🙂 Gasse bytta navn til Kari, men jeg er nå fortsatt usikker på hva som er riktig kjønn😂 Grågåsa legger ikke egg før de er 3 år, men har hørt noen bare er 2 år...så blir spennende. Håper jeg får svar nå når ho blir 2 år🙂 Kari fikk en Smålensgås-venn...som fikk navnet Ola. Ifjor la Ola egg😂...men har fått beholde navnet sitt😁 Det tok litt tid før Kari godtok vennen sin🙈 De gikk med gjerde mellom i noen uker. Når de etterhvert fikk gå sammen uten tilsyn, så var Ola fortsatt hakkekylling...men de ble nå gode venner til slutt😊 Herlige vesener☺️ Litt bortskjemte de gullungene mine💕 14901211-D400-4EF8-90FB-40B7DB74CCB9.mov
 16. Min erfaring er at moskusendene er stedbundene, vandrer litt i område, men aldri langt vekk, unntatt hanner kanskje, blir de flere vil de prøve og lage seg nye flokker. Det beste er å ha en hann. De eneste gangene mine flyger er nå de ivrer etter å komme til mat, og da er det mot meg 😀. Har de god tilgang til mat og vann der de er? Får de vandre rundt og lete etter snegler og annet kryp med nebbene sine? Må du vingeklippe så klipper du ytterst på vingen, bare fjær selvsagt. Det beste er om en holder fuglen godt, den andre sprer en vinge og klipper med en stor og god saks. Holder oftest å klippe en vinge, men obs at fjærene vokser ut igjen etterhvert.
 17. Hva gjør dere med huer som flyr avgårde. går det å klippe vingene og hvordan gjør man det
 18. Takk for hjelpen. Det høres fornuftig ut ;).
 19. Jeg har et lite minibruk hjemme og har nå kun høns, men har tidligere hatt moskus ender. Har ruget ut noe tidligere, men har nå tenkt å ruge ut noen få mignon andeegg. Så er spørsmålet om du har mignon ender og om deg er mulig å kjøpe noen egg om de muligens blir befruktet. De legger vel ikke eggene før i skifte mellom april/mai. Men det nærmer seg det. Bor ved Lillestrøm.
 20. Det har jeg aldri hørt om. Den enkleste og beste metoden er å stikke hånda inn og dra ut innvollene. Veldig kjapt og enkelt. Hvorfor gjør du ikke det?
 21. Eddi

  Slakting

  Jeg vet det finnes et verktøy til å få ut innmaten i høner. Noen som vet hva det heter og hvor en får tak i det? Tenker ikke på menneskehånden.... ;) --- Ed
 22. Nyeste programvare er nå installert i forumet. Det er flere nyheter, de viktigste er: Det kan nå legges inn animerte bilder(gif) Nye medlemmer kan poste innlegg før de registrerer seg.
 23. Beklager at ingen har tatt seg tid til å svare deg ennå. Men aktiviteten her inne har dessverre blitt lav etter hvert. Facebook har tydeligvis blitt mere attraktivt. Men mange er innom her og leser, flere av de burde blitt aktiv, hvis ikke er det kun et tidsspørsmål før Fuglepraten forsvinner. Det kan være vel tidlig med egg ennå ja, faren er at eggene ikke er befruktet så tidlig på året. Gassen kan nok ta seg av 4 hunner ja. Jeg er usikker på om du må dele opp i fire rom. Om de legger egg i hverandres reir kan det være lurt med egne rom til de. Du bør sjekke om det blir vel mange egg i ett reir. Blir det for mange vil ikke gåsa greie å dekke over alle samtidig, da vil noen hele tiden ligge utafor og bli kalde.
 24. Hei Jeg har en gasse og 4 hunner av Norsk hvit gås. Jeg har de ved et jorde og har ei bu med sagflis inni ved jordet. Det jeg lurer på er følgende: Jeg ser at den ene gåsa legger seg på egg, det er andre gangen siden jul, fjernet de forrige... De andre hunnene legger seg ikke og spankulerer rundt med hannen. Bør jeg dele opp inni bua med forskjellige rom? Kan hannen ta seg av alle hunnene? Er det litt tidlig med egg nå? MVH Stig Morterud i Grimstad
 25. Anbefaler moskusender, de blir lett tamme. Hvorfor vil du ha stokkender? De får du ikke særlig tamme. Moskusender er enklere å ha frittgående også, selv om de bør være innestengt på natta på grunn av angrep fra rev/rovdyr.
 26. Hei jeg skal skaffe meg ender til våren/sommeren og vet ikke helt hvilke ender jeg skal kjøpe. Moskusender eller stokkender. Har skjønt at stokkender ikke er så enkelt å få tak i. Er det noen som vet om noen som har til salgs her inne. Alle tips å råd er velkomne før annskaffelse av ender. Leser alt jeg kommer over på nett, men personlig erfaringer er kjekt å få med seg.
 1. Last inn mer aktivitet
avem


×
×
 • Opprett ny...