Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Last week
 2. Har en hane som har en diger hårfrisyre, dette gjør at han sliter med å se. Han rister mye på hodet og bommer på maten. Går det fint å klippe litt fjær over øynene? Hanen er mest sannsynlig en blandingsrase med silkehøne
 3. Det er uproblematisk om den ligger på 26 % noen timer, eller en dag for den del også, men snittet for hele rugeperioden bør ligge mellom 40-50 ja.
 4. Earlier
 5. Takk for svar! Jeg ser at fukten enten ligger på 26 når tanken er tom, eller 43 på full tank. Kan den ligge på 26%? ser at mange skriver at den bør ligge mellom 40 og 50 men det er feil?
 6. Det er bedre med for lav fukt enn for høy. Er fukten for høy vokser kyllingen for raskt, og i verste fall vil den kveles i egget på grunn av for liten plass. 42% fukt høres greit ut under ruging.
 7. Nå er fuktigheten gått ned til 42%, er dette fremdeles for høyt?
 8. Maskinen min har ett kammer som skal fylles med vann. Når jeg fyller den så blir fuktigheten 48%, men når jeg ikke fyller den så ligger den på 30-31%. Hva er best å gjøre her?
 9. Klekkeresultatene ser gode ut, det betyr også bra kvalitet på foreldredyrene. Har dere kyllingene i en kasse i fjøset, eller går de på gulvet? Hva slags underlag har de? Hva får de til mat?
 10. I utgangspunktet er det greit. Men det er to faktorer du må være obs på. Når vaskemaskiner går vil det bli noe rystelser i rommet. Derfor er det viktig at rugemaskinen står et sted der rystelsene ikke når rugemaskinen. I et vaskerom vil gjerne luftfuktigheten være ganske høy. Har rugemaskinen din automatisk fukting vil dette regulere seg selv, hvis ikke må du være veldig forsiktig med å tilsette vann i rugemaskinen før de siste dagene før klekking.
 11. Jeg er igang med å ruge hønseegg i en rugemaskin og lurer på dette med støy. Er det ok å ha rugemaskinen på vaskerommet der vaskemaskinen står? Den er ikke veldig bråkete, men den lager jo lyd. Vil det påvirke eggene?
 12. Er det noen her inne som har opplevd å miste hønsefugler til havørn?

 13. Vi kjøpte oss 6 høner og en hane av en slektning i august 2021. De var klekket i rugemaskin i midten av mai samme året. I september døde ene høna. Vet ikke hva som skjedde da vi fant den død. Hanen er ikke bror til hønene. Vi kjøpte helautomatisk rugemaskin for å ruge frem selv, og fikk 22 kyllinger, har vel mistet 3 etter det. I mai kjørte vi på med ny runde, fortsatt samme foreldre om man kan si det. Klekket 21 kyllinger av 24 egg rundt 1. juni, men nå bare noen uker senere sitter vi igjen med 6 kyllinger. De dør en etter en med noen dagers mellomrom. De virker friske før de plutselig en dag legger seg ned på siden og dør. De bor i fjøsen, og vi gjør alt likt som sist. De har ikke vært i kontakt med andre dyr, og går adskilt fra resten av hønsene. Forstår ikke hva som er galt, men venter bare på at resten også skal dø. Tørr ikke legge nye egg i maskina før vi vet hvorfor de dør. Dessuten er hanen slakta, og nye hanen er jo halvbror til de yngste hønene, og sønn til en av de eldre, så det er jo ikke det beste akkuratt.
 14. Hei, dette er en gammel modell. Det er nok derfor de selger den rimelig. Den nyeste modellen finner du her. Kvaliteten på den er god. Akkurat samme rugemaskin selges også under navnet Borotto. Det er flere firmaer i Italia som har gått sammen om å produsere disse rugemaskinene, og deretter har de satt egne navn og farger på de.
 15. Hei Trenger å få tak i økologisk kraftfor. Natura oppdrett fjør 1, 2, 3 i mindre sekk (f.eks 25kg). Dette er til livdyr av verperase, 0-3 uker, 4-8 uker og 4-16 uker. 2 år siden var det lett å få tak i, men nå selger Felleskjøpet det visst kun i svære sekker, 800 kg eller noe. Vi driver en økologisk gård (Debio) i Nord-Norge. Vi har noen uteganger-gårdshøns som ruger ut kyllinger fra tid til annen. Det er mye arbeid og tidkrevende å lage foret selv så vil gjerne vite om andre her vet hvor man kan få tak i dette. Kanskje kjøpe av noen som kjøper store sekker til sine dyr. Vil gjerne høre hvordan andre løser dette. Takk for svar.
 16. Er på jakt etter en rugemaskin og er usikker på hvilken. Jeg fant en rugemaskin som heter River system som er helautomatisk med plass til 49 egg til under 3000kr på Bole.no Jeg syns den virket så rimelig iforhold til andre rugemaskiner, men ser at denne er produsert i Italia noe som kanskje tyder på mer kvalitet enn noe billigere fra Kina? Noen som har erfaringer å dele?
 17. Hei, du skriver at de overnattet i et minitre i hønsegården. Er ikke den inngjerdet? Hvis ikke vil det kun være et tidsspørsmål før de blir et måltid for grevling eller rev. Du bør absolutt gjerde inn hønsegården så snart som mulig. Kan det være blandingsraser du har. Det ser i hvertfall ikke ut som de er av samme rase. Litt vanskelig å si noe ut fra bildet.
 18. Hei, ja det går fint. 🙂
 19. Hei. Har to varmearmaturer den ene er i bruk med varmepære( rød) trenger mer lys i hønsehuset og lurer på om man kan bruke vanlig lyspære i varmearmatur? 🤔
 20. 🍀Heia. Jeg kjøpte 4 høner forrige tirsdag,og det var en gledesdag fordi jeg hadde sett fram til dette så lenge.🐓🐓🐓🐓 Selvfølgelig var jeg ekstra spent den første kvelden og fulgte med på de. De slo seg til ro,men ikke som jeg håpte. De slo seg til ro for natten i et minitre jeg har i en pallekarm utenfor hønsehuset men i hønsegården.😳 Første natten tenkte jeg ikke så mye på det,men de fortsetter jo å sove ute. Og er litt usikker på hvordan jeg skal få de til å skjønne det er mye bedre og tryggere å sove inne i lukket hus. Jeg er også litt bekymret da det er grevling og rev i området. Så jeg blir glad om jeg får noen tips og råd,så jeg vil føle meg tryggere.🙏🏼 Samt en ting til jeg lurer på. Kan noen som leser dette si meg hva slags raser jeg har kjøpt?🤔 Takk på forhånd for svar.🙋🏻‍♂️
 21. Hei! Jeg ruget frem 7 fine kyllinger som nå er 7 uker gamle, og dillaen slo til med en gang og jeg ruget frem 6 stykker til som nå er 3 uker gamle. Når bør jeg sette de små inn til de store? Og hvordan er det best å gjøre det? De står per i dag med hus og utegård ved siden av hverandre og er sånn sett kjente.
 22. Lucas L

  Separere haner

  Hei, jeg lurer på hvor lenge en vaktel(hane) kan bo alene? Og kan speil hjelpe midlertidig som for en del andre fugleraser? Og er det bedre for den å høre andre vaktler når den er alene eller gjør det at den føler seg mer ensom? 🤔
 23. Hei. Jeg har noen høner som nyser. Ikke hele tiden men innimellom Er det normalt
 24. Finnes det folk her som driver med tropiske fugler til eget bruk eller oppdrettere? De gamle forumene som finnes er døde og blitt flyttet på facebook Jeg syns vi som har fugler skulle brukt fuglepraten vis man lurte på noe for på facebook er det en dårlig plass ha sånt man finner ikke tilbake til spørsmål, tips og råd Hva syns dere ???
 25. Eggene våre holder på å klekke nå. Tre kyllinger kom i går, og nå er de tatt ut av rugemaskinen. En av kyllingene fikk hakket et lite hull i går, men nå så vi at det kommer masse skum ut av munnen på kyllingen. Hva skjer, er den syk? Tror vi trenger raskt svar.
 26. Hei, jeg er en ny hobby høne holder, og har 2 høner og en hane i hagen. Jeg oppdaget i dag at det er blod bak på hanen og når jeg sjekket, så jeg at baken var fjærløs og at det kravlet mark der. Det hang blodig avføring på fjærene. Hva bør jeg gjøre? Er dette mark som kan behandles? De to hønene ligger på egg, men de sover alle sammen inne i rugekassen så det er kanskje fare for at dette sprer seg? De har rugekassen som et eget rom ved siden av "oppholdsrommet" men de foretrekker å klumpe seg sammen der for å sove..
 27. Hei! Har en liten flokk på 3 høner. Den ene har fått kyllinger på snart 2 uker og er adskilt fra de andre 2. De er frittgående, og idag ble den ene tatt av rovdyr. Den ene høna som nå er igjen virker traumatisert av å nå være alene, ligger stille og vil ikke ut. Når kan jeg introdusere en ny høne til henne? Syns det blir for lang tid å være alene i 4 uker til før de nye kyllingene blir introdusert
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...