Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Hei! Jeg skal mest sannsynlig få 4-5 kyllinger når hønemora har ruget dem ut, og kommer til å ha de hjemme på badet i en stor eske e.l den første tida. Jeg har lest meg opp en del på hva de trenger av utstyr, så jeg lurer ikke på så mye rundt det (men kom gjerne med tips likevel), men det jeg lurer på er: hvor lenge det er vanlig å ha dem der i et varmt og lunt, avgrenset miljø? Er det snakk om to uker, fire uker, lenger? Dette er litt greit å vite, så jeg vet hvor mye tid jeg har på meg til å forberede deres permanente bolig
 3. Jeg slenger meg på her i tråden, og lurer på: 1.hvilken sand man kan bruke og 2.hvor man får kjøpt denne? Har jo sett at noen nevner både undulatsand og andre typer sand, og at fordelen med grovere typer sand er at de får bruk for denne i kråsen..
 4. Så fint å høre, Budeia. Jeg har to høner på 5 uker, men tør ikke sette de sammen enda. De har netting imellom seg, så de blir kjent. Virker som hanen er sint på dem. Er ikke det rart? Eller kanskje ikke, for de er små er listen anda. Håper det går seg til.
 5. Kan jeg ha en Faverolle hane sammen med Dvergkochin høner? Eller blir den for stor. Har 10 kyllinger og 5 av de er haner. Må velge ut nå og trenger råd:)
 6. Last week
 7. Hei :) jeg og samboreren min har to grønnkinnet conure og leter etter fuglepass når vi eventuelt skal reise bort eller lignende. Derfor lurer vi på om det er noen i samme situasjon rundt skedsmo-frogner- jessheim området som leter etter lignende så vi kan samarbeide i pass av hverandres fugler. Det hadde vært fantastisk å vite at fuglene er hos noen som vil ta vare på dem den tiden vi ikke er der, og kan tilby det samme tilbake. Om noen er interessert er det mulig å møtes et par ganger så fuglene kan bli kjent men både hverandre og oss som skal passe på :) send gjerne en mail på malinyadgar@outlook.com om dette er noe du kunne tenke deg :) mvh malin
 8. Takk for svar. 🙂 Tror jeg absolutt bør vingeklippe ja. Har fått tak i et hengerlass med 2"3" plank til i morgen. Da blir det større uteområde for de. Vil så gjerne ha de "tamme" til sommeren så jeg kan ha de på plena. Er ikke like kjekt for naboene her helt enda med besøk 😄 selv om flere naboer her vil invitere meg og flokken ned på besøk for å mumse snegler 😄 Hadde vert bra om de ble tamme for da kunne de "lært" opp evt kyllinger om hvor de bodde. Når legger hun egg?
 9. Hei! Endene er normalt veldig stedfaste, men de må bruke litt tid til å bli vant. Vingeklipp gjerne damen, når vingene er kommet tilbake er hun blitt kjent og holder seg i ro. Gi de mat, mine elsker oppbløtt brød, får hver morgen, eventuelt hønsefor, det liker de også. Mine er ikke inngjerdet, vandrer over til naboen innimellom, men det er greit for de. Jeg har også hus til de, men de bruker det sjelden, bare den ene når hun ligger på egg. Absolutt lurt med flere hoer, kan bli litt nye for hun ene 😳😁. Lykke til!
 10. Hei! Jeg leter også etter noen som har disse, jeg har en hunn og to hanner nå. Setter pris på om du sier i fra til meg om du finner noen så skal jeg gjøre det samme. men har foreløbig ingen hell. Har tidligere fått fra Drammen og Sandfjord men de har ikke nå. Hilsen Siri
 11. Heisann! Vi funderte idéen om ender i hagen mot snegler og for hygge. 2 dager senere var buret bygd og 2 ender, en andel og en fru, skaffet. Ja det gikk litt fort. 😅 Buret er i vedskjulet og laget i hovedsak for natten. På dagen går de i en liten luftegård utenfor døren med bærnett over for evt rømming eller rovfugl. Om vi utvider med flere ender lager vi større bur. Så til spørsmålene.. Gakkene er fra gård og ca året gamle. De har vert noe skeptisk første dagene og virket bare redde og usikre. Nå er de litt tryggere på meg og buret, men går ikke inn selv. Må gjete de inn. I dag kom de seg gjennom utegården og mor tok vingene fått. Far er for tung så den fanget jeg på plena. Mor fant jeg hos naboen.😄 bør jeg vingeklippe andemor? Når bør jeg forvente at de tilpasser seg og føler seg "hjemme"? Evt hvordan kan jeg legge til rette for det? Er jo så koselig med alle historier her inne om ender som tidlig kommer etter dere i hagen og elsker folk. Jeg vil jo ha de frittgående i hagen for å beite, drite(gjødsle) og spise snegler. 2 store hagebasseng har de også til rådighet så de skal nok trives. Lurer også på om jeg skal enten ringe frem noen damer til eller skaffe et par for andriken har sjelden pause på andemor 😄🙈 Takker for alle tips og råd. Jeg har jo lest meg opp en del, men alle tips er gode å ha og mye jeg ikke kan.
 12. GED123

  Mister fjær

  Noen som vet om dette er vanlig myting eller noe annet? Gjelder flere høner, og alle mister fjær på samme plass. Hønene har akkurat hatt en periode uten egglegging, men har startet opp igjen nå.
 13. Hei! Skal ha høns og må bygge hønsehus, spørsmålet er plassering. Har ein stor terrasse, og lurer på å plassere hønsehuset under den. Er redd for lukt, kva tenker meir erfarne hønseeigarar? Der er ein del fordelar (tilgang til straum, i le, lite snø på vinteren, enkelt å kome til), men usikker på om eg ser alle ulempene med ei slik plassering. Tek i mot alle tips med takk ☺️🐣
 14. Nappingen er nok noe som vil avta etter hvert som du avfinner seg med hverandre. Det handler om å markere seg. Når de finner "sin plass" vil dette avta. Tror ikke det går ut over parene og sammensetningen av de, men i verste fall kan den ensomme andrikken "erobrere" en av de andre endene.
 15. Først av alt, takk for svar🙂 De er ikke fra samme"slekt" så du mener da at jeg kan la andrikken gå sammen med de andre en stund fremover og se om napping går over....? Det bryter ikke opp de 2 andeparene jeg har?
 16. Andrikker er ute etter et "nummer" så snart de får en mulighet. De bryr seg ikke om anda har makker fra før. 😃 Det kan tenkes at den vil oppsøke andre ender selv om den får en "dame". Men om det ikke betyr noe i forhold til stammer/gener så kan de gå sammen?
 17. Det er litt vanskelig å si hva den døde av. For å få en diagnose burde en veterinær tatt prøver av den. Noen ganger kan en finne årsaker ved å legge merke til symptomer, men som jeg forstår det var det ikke noen symptomer på at det var noe galt før helt de siste dagene. Har du kjent på brystbeinet om den er avmagret? Er den det er det et tegn på at den har lidd av noe over lengre tid. Det kan for eksempel være noe så enkelt som innvollsorm. Da blir det så ille til slutt at de mister energi til å få i seg nok næring.
 18. Earlier
 19. Hei! 😊 I natt døde ei lita høne, og jeg er veldig usikker på hva årsaken kan være - og søker derfor tanker og råd fra dere i Fuglepraten. Høna ble plutselig veldig rolig for noen dager siden, og det virket som at hun ikke fikk til å gå på normalt vis. Jeg fant ingen skader eller utøy på beina hennes, og hun klarte fint å røre på dem. Men, det var det å stå oppreist som virket vanskelig for henne. Så hun lå mye på gulvet og hvilte seg. Hun vaglet seg ikke til kvelds heller. Siden hun virket dårlig tok jeg henne med inn, sånn at hun forhåpentligvis skulle komme seg litt. Jeg ville liksom se det an litt før jeg eventuelt avlivet henne. Men i natt døde hun altså. Da jeg fant henne lå hun på siden, med fråde rundt nebbet. Håper det gikk fort og at hun ikke led. Tilleggsopplysning: Hun var for en skade da hun var mindre. Hun ble delvis tråkket på. Kan dette være grunnen? Indre skader? Jeg var også veldig usikker da om jeg skulle se det an eller avlive. Jeg valgte å se det an fordi det så ut som at hun hadde det greit, men kanskje hun ikke hadde det greit likevel om det var skader innvendig.. Tusen takk for hjelpen på forhånd!
 20. Jonas93

  Løpeandrikk

  Andrikk 1 1/2 år selges på Sunnmøre Vanylven.
 21. Hei. er det noen i Nordland/Troms området som har Hollandsk dverghøner/kyllinger til salgs?
 22. De ser hverandre hele tiden gjennom nettingen. IMG_0399.mp4 Rommene er delt opp med hønsenetting og ei dør.. det innerste rommet er til kyllingene og det ytterste rommet er til hønemor, høne nr2 og hanen vår. I det ytterste rommet der de "voksne" bor er det også utgang ned til "møkkakjelleren" der det også er inngjerding ut i hagen, slik at de kan gå ut og inn som de vil der. Vi kan lage en inngang til de små der nettingen er, men vi er litt nervøse for om de kommer til å gå helt ut og ikke komme inn igjen nå når det er så kaldt. Slenger med et bilde og en video slik at du-dere kan se.. Har forøvrig også prøvd å la alle sammen gå sammen igjen, i dag, i ca et kvarters tid.. både hanen og høne nr2 hakket litt heftig på de små. Hønemor har ingen "connection" med de små lengre, heller.
 23. Hei, jeg har 1 enslig andrikk som nå går ilag med 2 andepar. Andeparene har gått ilag fra tidligere. De er alle av typen indisk løpeand. Når de 2 ande parene ble introdusert med andrikken ble andrikken straks agressiv og begynte å nappe på de nye endene. Den forsøkte også å pare seg med den ene anda. Jeg tok andrikken ut av inngjerdingen og den er nå adskilt fra de andre. Er det håp for at den skal kunne gå ilag med de 2 andre parene eller må den eventuell ha en "dame" den også? Den enslige andrikken er også noe større en de nye, tenker at det ikke akkurat hjelper på....
 24. Det beste er å forruge under høna. Det gir et bedre klekkeresultat enn omvendt. Den første uka i rugeprosessen er viktigere enn den siste uke. Har eggene fått en god start skal det mye til for at de ikke klekker så lenge temperaturen er riktig.
 25. ... og passe på så de har mulighet å gjemme seg for hanen.
 26. Noen som har noen mening om når beste tidspunkt e rå legge egg under høne fra maskin? Jeg tenker at his en likevel har eggene i maskin, så ville jeg ev. ventet til kyllingene er nesten på vei ut - tenker det da blir minst muligheter for at egg går i stykke ri reiret for eksempel siden ruge-egg i maskin bør desinfiserers og blir skjøre. Prøvde dette i fjor - rugemaskin sluttet å bvirke akkurat i klekkinga men hadde heldigvis klukkhøne och alt gikk bra. Har også klekket i maskin for så legge ferdige kyllinger under mora - det går også helt fint og er veldig lettvindt i fh.t. stell.
 27. Prøv slik som over- Kan du lage en inngang til kyllingene til hønerommet uten at hønene kan komme til kyllingene? Så kan kyllingene dra seg unna når de trenger fred, mat, vann og varme. Men følg godt med i begynnelsen. Har du delt av rommene med netting slik at de ser hverandre og blir kjent?
 28. Takk for dét, og for svar! beklager mitt sene svar (fikk nemlig ikke opp varsel og det datt litt i glemme boka). 🙈 Men, ettersom vi bomma en del med å sette alle sammen- sammen i et lite tidsrom for så å la hønemor og kyllingene være alene igjen og det ble trøbbel, så har vi bare latt kyllingene være på et rom, og hønemor+høne&hane være på det andre rommet. De har som sakt hønsenetting i mellom.. vi bomma en del med å tukle i rangsystemet dems, men det er aldri enkelt å være ny har vi funnet ut! 🙈 lett å være etterpå-klok.. 😣 Så det store spørsmålet nå er egentlig hvilket tidspunkt man bør sette alle sammen, sammen? er redd for at kyllingene blir hakket skikkelig på hvis alle er sammen, men skjønner også at dette kan gå seg til. Har en kjempe flink hane som ikke er menneskevond, og han holder fin kustus på de to hønene han har.. det ble nemlig litt sjalusi når hønemor kom tilbake i flokken igjen, men det går seg til ser vi, og det har gått helt fint før... Ikke enkelt detta her! Så all tips taes i mot med stor takk ❤️
 1. Load more activity
avem


×
×
 • Create New...