Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Hei Har en dverg silkehøne som har fått et kutt i nebbet. Spiser og oppfører seg som vanlig. Finnes det noe behandling for dette? Noe jeg bør gjøre?
 3. Eg trenger litt hjelp til å forstå atferden til hønseflokken min. Eg har 8 høner og har nylig slaktet 4 av 6 haner. Flokken er 5 måneder gamle og er blanding av brun italiener, legbar og wyandotte. Etter 4 haner forsvant ser eg endring i atferden til dei ellers rolige 2 Hanene. Eg forstår at hierkiet må gjenetableres men dei har begynt å jage hønene, spesielt 1-2, med eine vingen gjerne utslått nedover. Er dette tegn på kjønnsmodning og forsøk på parring? Litt hakking her og der når eg er på scenen men usikker på korleis det er når eg ikkje er der. Begge Hanene napper litt etter hønene. Ser også at den eine hanen, legbar, er meir aleine. Han er gjerne i hønsehuset medan resten er utenfor. Han er også først ut og sjekker ting. Den andre, italiener,henger med hønene men jager og hakker litt. Hønene på sin side er meir ulydige 🙈 Den ellers lydige gjengen som er lette og lede inn/ut hønsehuset/hønsegården flakser i alle retninger og nekter å fare inn igjen. Eg har inngjerding inne i eit større rom som eg åpner på dagtid, så bare går dei ut fjøsdøra og bruker resten av rommet, men no er det vanskelig å få dei inn om kvelden. Kan dei ha blitt påvirket av fjerning av dei 4 Hanene? Hvilken av dei to Hanene leder? Kor lenge varer denne hormonelle perioden? Kan der vere ei lederhøne? Har ei høner som goler dom ein hane.
 4. Last week
 5. Dette er Tiril, 2 1/2år gammel og frisk og fin. Eneste som er galt er nesa/vokshuden hennes. Den har gradvis begynt å bøye seg oppover og har puss med guffen farge rundt neseborene. Noen som har sett dette før eller aner hva det kan være? (Har selvfølgelig kontaktet veterinær. Men nærmeste veterinær med kjennskap om fugler er 2 timer unna. Har sendt de en mail men venter på svar.)
 6. Hei! Det burde gå fint når de minste er såpass store og de andre ikke er helt voksne heller. Men greit og følge litt med og se hvordan det går. Lykke til!
 7. Earlier
 8. Hei! Har 3 kyllinger (evt høner..) på ca 4-5 mnd som går sammen. Har også 2 kyllinger på 10 uker som jeg nå lurer på å sette sammen med de store. Er det innafor? De to små kyllingene er av rasene Serama og Pavlovskaya, de tre store er SilverudsBlå, islandshøne og sussex.
 9. Hei, Du kan jo bruke keramiske varmepærer, de avgir ikke lys, kun varme. De finnes i flere størrelser, se her: Avem.no
 10. Hei, Dette ser ut som en blandingsrase. Litt vanskelig å si hvilke raser den er et resultat av. Men mulig den blant annet har gener fra dvergkochin.
 11. Hei. Jeg har nettopp startet med vaktler, dette er min første vinter. Jeg har fått et problem med at de legger eggene sine på steder der de fryser til is og sprekker. Jeg har en varmelampe hos de, men de legger ikke eggene sine der. Jeg har lest at de slutter å legge egg om de ikke får kunstig lys, men jeg har ikke lyst til æ skru av varmelampen. Finnes det noe jeg kan ha hos de som avgir varme men ikke lys? Jeg har hørt at de ikke trenger varme men jeg får litt dårlig samvittighet når det nesten er like kaldt ute som inne. Hva burde jeg gjøre? På forhånd, takk for svar.
 12. Vi har tatt over noen høner ved huskjøp, og jeg syns det er både spennede og gøy! Jeg kan bare ikke finne ut hvilken rase denne lille skjønne tuppa er? Den har fjør på beina og legger hvite bittesmå egg😍
 13. Hei! Har du ikke hane? Har lest noe sted at høner kan få haneaktig oppførsel hvis det mangler hane i flokken.
 14. Supert, det er det jeg også tror, tusen takk for svar 😊😊👍👍
 15. Det er nok flere å velge i der. Selv har jeg wyandotter som favoritter. Flotte å se på, rolig rase, og egg med ekstra stor eggeplomme i forhold til andre egg. https://www.prydfugler.no/faktaark/prydhons/60-wyandotter.html
 16. Jo, det kan se ut som den til venstre på det øverste bildet er en hane, og den andre ei høne.
 17. Norskie

  Mat

  1) Er der noen grønnsaker høner IKKJE kan spise? 2) Må grønnsakene kokes først? Eg ser at brokkoli og blomkål feks blir spist om kun om det er kokt på forhånd 🙈 3) frukt og bær? Ja eller nei? Eg får overflødig/utgåtte grønnsaker og evt frukt fra lokal butikk og vil kun ta det hønene drar mest nytte av 😊
 18. Er det noen høneraser der hanen er roligere en andre
 19. Godt du fant de!
 20. Hei, jeg tror.. At den største er hane og den minste høne, men er usikker? Kanskje omvendt 🤔🤔 de følgte med noen voksne jeg kjøpte. Voksne er sølv sortbåndet. De her er nok blandet. Mvh sari tengs
 21. admin

  Trøtt ugle

  Det ser ut til å være en hornugle.
 22. Grethe

  Fange grågås

  Hei, noen som har erfaring med å fange vill grågås? Har ei gås som har tatt tilhold i tettbebyggelse ved sjø, den har vært her snart 6 uker. Kan se ut som den ene vingen er skadet da ei fjær stikker opp, og den flyr aldri. Det er ønskelig å fange den å ta den med til landet/en gård der den kan gå fritt (uten biler og støy) å få et lite hus og mat gjennom vinteren. Men vi klarer ikke fange den. Noen som har tips til hvordan vi kan fange den? Eller er det en håpløs situasjon og den bør får være i fred å la naturen gå sin gang, eller bør den avlives? Hva er best?
 23. Det var riktig å ikke gi opp! Jeg gikk ut og lette ekstra nøye med lykt, og fant ikke bare én, men to regnvåte og redde høner som sto helt stille bak et gjerde og delvis under en gran, langt unna hønsehuset. De er nå gjetet trygt tilbake til flokken sin. ❤️ Takk for denne nyttige tråden! 🙂
 24. @bobq Dette er interessant lesning, at hønsehauk spiser maten på stedet. Og at hønene gjemmer seg lenge. Jeg er redd jeg har hatt et rovdyrangrep i dag, for jeg fant en død høne ute, som lå med hodet ned og hadde omtrent renspist rygg. Ingen skader på hodet, så det er mulig den var selvdød og har blitt spist på i ettertid. Skrekken er at den ble drept sakte med hakk/bitt i ryggen. De andre hønsene (inkludert hanen) hadde gjemt seg inne da jeg gikk ut, noe som kan tyde på at et skummelt rovdyr i hvert fall har vært i nærheten rimelig kort tid før jeg var ute og så til dem. Men det var en annen høne som også manglet. Er jeg heldig, så har den bare gjemt seg godt. Stakkar liten.
 25. Hei! Jeg har en høne som skriker hver morgen, som om hun tar plassen til hanen. Hun deler plassen som sjefshøne med en annen høne på samme alder. Jeg synes dette er kjempekoselig men er det vanlig? Hun og den hun deler plassen som sjefshøne med pleier også ofte å skrike rett før de legger egg. Har det samme spørsmålet der også.
 26. Cyberdonkey

  Trøtt ugle

  Denne lille krabaten landet ombord hos oss 60nm fra shetland i nordsjøbassenget. Fikk seg en dag hvile før den fløy avgårde igjen. Lurte på om noen her kanskje kunne navngi hvilken type ugle det er?
 27. Hei, har du fortsatt lyst på ender? Har en andunge nå.
 1. Load more activity
avem


×
×
 • Create New...