Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Last week
 2. er ute etter en til rugemaskin, men er usikker på hva. er ikke ute etter dyr maskin, men det er vanskelig å finne. er det noen som sitt med gode erfarlinger her ? den jeg har er denne som er på bilde.
 3. Jo, de andre hønene vil respektere andre høners kyllinger. Hønemor vil nok sørge for å passe på ja. Å la en klukkhøne adoptere kyllinger fungerer vanligvis veldig godt. Men å sette kyllinger inn til voksne høns som ikke har tilhørighet i form av en mor i flokken vil bety at de sannsynligvis blir hakket i hjel.
 4. Hei, Rouenender er dårlige rugere. Du kan ikke regne med at de ruger selv. Denne egenskapen er avlet vekk hos rouen. Skulle de finne på det vil de finne seg en plass litt skjult i gresset. Rouenender har mye gener fra stokkand i seg.
 5. Earlier
 6. Hvorfor legger noen av hønene seg med stjerten opp og beina til siden og vil bli klødd på stjerten? Tror de jeg er en hane og de legger seg "klar"?
 7. Lurer på hvordan vi skal gå frem for at andemor skal få ruge frem andunger selv? (Rouen and) Hvordan vet vi at hun er klar? Noen spesielle krav til rugeplass? Hun har kasse med halm Gi meg gjerne en "liste for dummies" 😂
 8. Hei, jeg lurer på om det går det Ann å ruge vaktelegg og ha eggene under en varmelampe?
 9. Fikk nyklekte kyllinger for 10 dager siden. La dem under ei klukk høne, som virkelig har tatt dem til seg😊. Delte av den første uken, men har nå åpnet skille så de går sammen to høner til. Ingen hakking eller krangling. Har en luke så hønene kan gå inn og ut av huset selv. Nå har kyllingene begynt å hoppe etter. Har en kasse med flis og høy som de kan gå inn i + at mor passer godt på. Legger seg ned for å varme de. Må jeg ha luka lukket, når vi er på jobb på dagtid eller vil hønemor passe på, hvis det blir for kaldt? Kjedelig for de andre hønene og ikke komme ut i gården, hvis luka er lukket.
 10. Jeg har en andrik og to hunner som er et år nå. Begge la egg de første fjorten dagene, men nå legger bare den ene. Andrikken har ødelagt venstre øye til begge hunnene.. Er dette vanlig?
 11. Hei! Vi fikk for ca 4-5 uker siden 8 kyllinger. Alt har gått bra, til nå. Igår merket jeg den ene kyllingen ikke klarte å gå normalt. Står på en måte å svaier (ser full ut) om den står. Klarer ikke å gå uten å falle.. Får så vondt av den, stakkars. Virker som det er noe med benene. Ramler bare bakover, fremover eller til siden. Noen som har noen ide hva en kan prøve?
 12. Oi! 60 grader! Kordan gikk det med disse egga? klekte de?
 13. Hei! Jeg har kjøpt rugeegg på finn. Og i dag når jeg skulle vaske/duppe eggene før de skulle i maskina, så oppdaget jeg at den ene selgeren har vært raus og lagt ved et ekstra egg til meg! Problemet er at rugemaskinen min tar 14 hønseegg, og nå har jeg 15 egg. Er det noen her som har lagt ett egg for mye inn i helautomatisk rugemaskin, og vendt det ekstra manuelt? Jeg har en brinsea Maxi kl advance maskin. Har virkelig ikke lyst å kaste et ruge egg. Det er første gang jeg ruger egg. Håper på svar! :)
 14. Hei Er ute etter en rugemaskin som er god, billig maskin. (En på ca 25-50 egg) Jeg regner med det er her, jeg kan få gode råd fra noen som sitt med gode og dårlige erfaringer. . Har prøvd å finne ut på nette, men ble ikke klokkere. Hva er bra, god maskin og hva må man styre unna.... Fikk tips om denne, men ble usikker🙈🧐
 15. Noen som vet om reglene angående å ha vaktler i hagen nå på denne tiden hvor det foregår fugleinfluensa. De er for øyeblikket bosatt i boden min (18 stk) innendørs. Men har likevel et større bur til utendørsbruk med vegger og tak og ingen mulighet til nærkontakt med andre villfugler. Er dette lov eller forbudt?
 16. Hei. Er relativt ny i dette og trenger litt hjelp. Har ruget frem 5 stk mignon ender i rugemaskin. For 2 uker siden. De siste dagene har det plutselig død to stykker. Har virket aktive og friske helt frem til de døde. Hva gjør jeg feil?
 17. Har 12 egg i rugemaskin. De ble stående uten varme i ca 2 timer, på rugedag nr 7. Lurer på om alle er ødelagt?De stod på et varmt rom, tipper ca 18 gr. Mvh Mari Anne
 18. Hei! Jeg lurer på hva kasjmir geiter spiser og hvor mye de trenger osv
 19. Jeg planlegger å skaffe høns nå i vår. Gleder meg utrolig mye og har lest alt jeg finner på nettet. Vi har en liten hage og bor i Oslo. Jeg har tenkt å bygge om en lekestue til hønsehus. Er det noen som vil dele bilder eller tips på løsninger i små hager, særlig av utegård?
 20. Tja, det er vel markedet som bestemmer. I Danmark er det veldig mye større utvalg, og nærhet til store markeder som Tyskland og Belgia.
 21. Kan være villig til å kjøre dem ganske langt hvis de får et fint hjem 🙏
 22. Har to flotte DK unghaner (10 uker) som trenger nye hjem. De har bodd isolert inne siden klekk og er godt vant til barn og voksne. En sort og en lys/mix. Blir veldig glad hvis noen kan ha plass til en eller begge i flokken - jeg kan kjøre dem ut i Asker og omegn. Søk opp Finn-annonse 209263830 for bilder og kontaktinfo 🐥🥰
 23. Jeg vurdere at tage op en gammel hobby, bygge mig voliere og starte op med fugle igen. MEN, så ser jeg priserne på helt vanlige stuefugle i Norge!! Kan noen forklare mig hvorfor til eksempel zebrafinker skal koste 800 kr. for et par, når du i dk kan kjøpe dem til under 50 kr. stk. Det samme er gjeldende for eksempelvis kanariefugle, der er priserne nesten endnu voldsommere. Man kan jo lage en formue på import..
 24. Hei, jeg skaffet meg noen tumlere i januar, 12 stk til sammen. Jeg slipper dem ut hver dag etter job og på dagtid i helgene. Dem er enkle å ha med å gjøre, det er relativt unge duer men noen begynner å rolle allerede. Det er bare 1 problem og det er at dem aldri flyr lenger en 4 eller 5 min. Jeg har fått dem til å fly litt lenger men da må jeg kaste snøball osv 😅 8 min på det lengste Jeg har slippet dem ut hver dag 4 uker i strekk nå, dem får alltid mat rett etter at dem har vært ute Er det noen der ute med litt peiling, som veit om dette g
 25. Hei! Jeg tror jeg har samme rugemaskin som du brukte i 2012. En stor gul Brinsea hatchmaker som er en flatruger. Fant du ut hvor du fylte vann og regulerte fuktigheten?
 26. En hane presenteres for høner som har gått uten hane. Hvor lang tid går det fra hanen parer hønene til det første befruktede egget kan ventes?
 27. Har/ hadde 5 dc. Ca to år. For to dager siden døde den ene. Hun hadde veldig løs mage og pustet tungt. Siste dag veldig slapp. Hun blødde fra kammen. Satt i fanget inne før hun døde om natten. Hva kan det ha vært? Nå er en til veldig rolig. Er redd for hva dette kan være. Noen som kan hjelpe? Hilsen fra Tippetue
 1. Load more activity
avem


×
×
 • Create New...