Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Earlier
 3. Har hatt to indiske løpe ender i hagen i et år. De har fått gått fritt og holdt seg i og rundt hagen. Nylig døde den ene og jeg fikk en ny voksen hann til å holde frøkna med selskap. Nå finner eg han ikkje igjen... Frøkna er her, men han forsvant inn i krattet bak huset i dag og er borte vekk. (Vært her i 2 dager) Det jeg lurer på er om jeg kan rekne med at han kommer tilbake til frøkna. De er eneste endene på mils omkrets.
 4. Hei, en av mine favoritter er Wyandotter. De er rolige, og legger bra med egg. Det spesielle med de er at eggene har stor plomme i forhold til resten av egget. En av de beste eggleggerne er Australorps.
 5. Om forumet ser litt annerledes ut nå så er forklaringen at vi har tatt i bruk helt ny programvare for vår forum-løsning. Test gjerne ut nye ting.
 6. Hei. Er det noen som vet om det er mulig å slakt og spise godt foret pekingandrikker som er over 1 år gamle?
 7. Har tre Isa fra før og skal snart få noen Wyandotte høner og en hane. Går dette fint tenker dere som har litt mer erfaring?
 8. Kinew

  Smålands gås

  Heija, for ett par daga sia fikk æ mæ ei smålandsgås. Vet ikke om den er gutt eller jente😅 Men utrulig nydelig og facinerende. Men når det skal sies aner jeg ingenting om gås😅 Men den går fritt med hønene og kalkunene. Veldig kontakt søkene på dem. Har prøvd å få tak i en til til den. Men er vist ikke så lett. Foreldrene til denna gåsa kom i fra en dyrepark og døde under et rovdyr angrep. Di hadde et egg og det var gasse lasse som vart ruget ut av en høne. I dag har jeg hadt den inne hos oss og fylt bafe karre. Den lika ikke å svøm trur æ😅 men va veldi gla i vask hode. Har les
 9. Skal starte med noen få høns, ønsker høner/hane som er rolige og sosiale, har små barnebarn som elsker dyr. Ønsker også eggleggere, hvilke raser anbefales?
 10. Eg har fått foreskrevet Panacur AquaSol mot innvollsorm av dyrlege. Dette for forebygging av sjukdom/plager da eg anntek at høns og påfuglene kan ha innvollsorm da dei går fritt og det såklart er villfugler her rundt dyra. Denne medisinen er kjem i ein stor beholder og er kostbar, så om fleire har fått forskrevet dette av dyrlege, så kan eg sende medisin så det blir litt meire overkommelig å starte behandlinga. For mi besetning på anslått kroppsvekt på 60kg, så skal dei ha 0.6ml i drikkevatnet (som dei drikker opp) per dag i 5 dager. Altså totalt 3ml for ein kur. For nøyaktighet si
 11. Felleskjøpet bruker å ha inne i butikkene. Og dei kan også sikkert bestille til butikken om du ikkje vil handle på nett. På automatene m hull+drikkebrett i nedkant vil vatnet renne ut om det kjem inn luft i toppen v ev åpning. Men det finnes drikkenipler som kan monteres på bøtter, og da går det ann å fylle frå toppen det vatnet bruker å stå. https://avem.no/produkt/volierehonsehuset/vannsystemer/drikkenipler
 12. Har funnet fôringsautomat som eg kan bruke, men lurar på om nokon har eller veit om ein stad eg får tak i ein eller fleire slike vassautomat til dyra. Leitar også etter fleire vassautomatar med åpning oppe eller under med skrukork etc for enklare påfylling 😇
 13. Korleis går det med bygget? Ser fint ut 👍🏼
 14. Ser det er eit gamalt innlegg, men det eg kom til og tenkje på er om han har hatt ein allergisk reaksjon på noko
 15. Men de er altså veldig effektive "jordfresere" og beiter en el del hvis tilgang. Hvis du skal plante noen nye busker i grusen, bør du nok skjerme de i begynnelsen hvis de skal ha en sjanse...
 16. HW.

  Lyse egg

  Hvordan gikk det? Som du skriver er MArans vanskelige å lyse pga. mørk farge og jeg ville latt de være og prøvd å se om det skjer noen forandring. HAr ofte tatt feil av slike mørkebrune egg enda jeg ikke har så sjokoladebrune som Maransegg kan være.
 17. Hønselammelse går i hvert fall lett på nervesystemet i beina og gjerne unge som får det. Men egentlig ikke så lett å gjette.
 18. Det er litt vanskelig å vite. Noen ganger er kyllingen ikke sterk nok, noen ganger kan eggeskall være unormalt harde. Andre ganger kan det hende hinnene inne i egget har tørket og kyllingen sitter fast. Dette kan lett skje hvis en åpner maskina (for ofte) ved klekking eller så kan det være lokale forhold inne i maskina som gjør at det noen plasser blir for varmt/tørrt. Men hvis 18 av 19 egg klekker skal du være storfornøyd!
 19. Fordi de gjør fra seg i verpekassen og du får skitne egg.
 20. Det er litt vanskelig å si om dette vil hjelpe. Noen ganger kan dette være tegn på innavl/dårlige gener. Det skal egentlig ikke være nødvendig å gi nyklekte kyllinger vitaminer.
 21. Så lenge den med korsnebb får i seg mat vil den kunne he et fullverdig liv. For meg ser det ut som den blir en hane. På det siste bildet kan den til venstre se ut til å bli en hane og den til høyre en høne. Du ser at det er forskjell i tykkelsen på føttene, i tillegg har den til venstre tegn til både hakelapper og kam, noe den andre ikke har.
 22. Tja, det går vel det, men er det en spesiell grunn til at du vil ha to hanner?
 23. Jeg har ett tomt bur også lurte jeg på om man kan kjøpe to undulater på en gang siden jeg har lyst på to hanner sammen?
 24. Heisann😊 Vi har en flokk 7 uker gamle wyandottekyllinger som jeg gjerne skulle hatt litt ekspertisehjelp med å avgjør kjønn. Alle er klekket samme dag. Den på første bildet har i tillegg det som virker som korsnebb. Den spiser og drikker fint foreløpig, men er det sjanse for den vil få noe god livskvalitet, eller må den tas? Håper noen kan bidra😊
 25. Etter nesten 3 uker oppdaget vi at 2 av 7 kyllinger ikke lenger klarer å holde seg på beina. Det ene virker sterkt men det andre svikter. Vi har separert dem fra resten av flokken og har nå forsøkt å tape beina deres. Er det noen som vet hvor lenge vi skal forsøke dette eller har andre forslag? Fra i dag får de også multivitaminer.
 26. Hei. Noen som har erfaring med automatisk døråpner fra Avem eller Omlet? Erfaring ønskes😊
 1. Load more activity
avem


×
×
 • Create New...