Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Today
 2. Hei! Jeg har to dvergpapegøyer, usikker på alder og kjønn. De kommer veldig godt overens og trives i hverandres selskap, så mye at det blir mye skriking og flyging om de sitter for langt unna hverandre. Men jeg har lagt merke til at nå, etter å ha flyttet inn med kjæresten at den ene av de klør veldig i nebbet. Det har blitt så ille at den bruker stengene i buret istedenfor kløpinnen og steinene vi har i buret. Den har nå begynt å få sprekker i fargebelegget utenpå nebbet, sikkelige skrapemerker. Så jeg har begynt å lure på om det kan være noe annet enn den vanlige kløen, og hva det eventuelt kan være? Er det stress fra flyttingen og nytt miljø, eller at det er en ny person i nærheten og den er nervøs? Eller betyr det kanskje at den trenger mer tid ute av buret? (Selvom de får være ute flere timer hver dag.) De er ikke helt tamme. Takk på forhånd for svar!
 3. Skal hente egg på Hvam vgs. Er det noen som har erfaring med om eggene kan taes med som håndbagasje eller vanlig bagasje på fly?
 4. Frode L

  Reise med egg

  Egg, tenker å kjøpe egg på Hvam vgs.. Er det noen som har erfaring med å få eggene igjennom sikkerhetskontrollen på Gardermoen og generelt flyreise?
 5. Siste uke
 6. Hei vi har kjøpt seks høner av en oppdretter, en hane og fem høner. I løpet av året som har gått har tre av hønene fått samme symptomer.... det starter med en liten halt i beinet men etter en stund blir det verre og verre og di kan ikke gå på det lengre å det virker som det løsner i leddet opp til kroppen. Etter en stund ligger di bare nede å verken spiser eller drikker. Dette har skjedd på ulike tidspunkt å vi har prøvd å gi di fred i fra flokken men har ikke sett noe annet valg en å avlive dem. Er det noen som har opplevd lignende? Var en som trodde det kunne være innavl....
 7. Nymfeparakitt

  Vinger på nymfeparakitt

  Har en nymfeparakitt på 7 uker som vingetuppene på høyre vinge har falt av under frakt ifra oppretter til dyrebutikk. Hvor lang tid tar det til dette gror ut igjen?
 8. Tidligere
 9. admin

  Frø til sebrafink

  Det var nytt for meg, men nå har jeg heller ikke hatt sebrafinker. De virker veldig livlige. Hvordan fungerer samværet med undulatene? Er de i samme voliere?
 10. silkehans

  Frø til sebrafink

  Siden sist jeg var her inne har vi anskaffet oss 6 sebrafinker og tre undulater som bor i et voilere. Veldig moro og se på de! Men glad vi har de i et oppvarmet uthus ( hønene har fått nye naboer 😉 ) for jammen er det mye liv og leven der nå 😄 Jeg synes sebrafinkene spiser så mye, mer enn undulatene, er det noe som er kjent? Vurderer nesten og selge et par av sebrafinkene, for jeg synes jeg stadig må kjøpe nytt fuglefor....
 11. admin

  Det er kommet mandarinand egg i rugekassa.

  Det er tvilsomt om hun vil opptre som en andemor til andungene når hun ikke har ruget de ut. Det kan faktisk heller skje at hun blir aggressiv mot de. Det beste er derfor at de får vokse opp under kunstig varme. Har du hønsekyllinger som er klekket omtrent på samme tid kan det være lurt å la noen av de gå sammen med andungene. Hønsekyllinger vil lære andungene å finne maten lettere.
 12. Trudesilke

  Det er kommet mandarinand egg i rugekassa.

  Takk for raskt svar 😊 Jeg har tatt inn egget og lagt det i et kaldt rom i kjelleren i påvente på at det kanskje kommer flere. Jeg har en rugemaskin klar det er ingen problem om de må ruges inne. Jeg har et bur på 1,3 x 2 meter i full takhøyde som andungene kan være i fram mot våren, er det en idé å ta inn andemor så hun kan gå inne sammen med de eller skal hun bare få være ute?
 13. admin

  Det er kommet mandarinand egg i rugekassa.

  Hei. Dette er veldig tidlig for denne arten ja. Når de først har begynt å legge egg nå må de legges i rugemaskin, det er for kaldt ute til at eggene/andungene vil overleve.
 14. Nei, det er ikke smittsomt. Men høns bør behandles for orm vår og høst. De får i seg disse krypene når de går ute og leter etter mat på bakken. Ormen kryper inn i nebbet. Blir de ikke behandlet vil de dør etter hvert.
 15. Er det smittsomt?
 16. Hei. Har en mandarinand som har lagt et egg i rugekassa si idag, og ettersom det er januar blir jeg usikker på hva jeg skal gjøre. Endene går i en utegård og har vel blitt lurt av det milde været til å tro at våren har kommet. Men jeg er redd for at egget skal fryse da rugekassa er isolert men ikke oppvarmet. Hva bør jeg gjøre?
 17. Ok, da har han sikkert ikke vært plaget med dette lenge. Gaporm kan behandles med et middel som fåes fra veterinær, Flubenvet. Alternativer som ikke trenger kjøp fra veterinær er kiselgur, Verm-X for høns, Ropa B pulver eller Ropa B flytende.
 18. Hvordan behandler man? Han er egentlig ikke tynn heller 🤔
 19. Har du kjent på brystbeinet hans om det er noe kjøttfylde der? Er han tynn, og brystbeinet stikker ut? Han er helt tydelig syk. Surklingen kan være tegn på flere ting, men mistenker at han har gaporm. Det er ikke dødelig i seg selv, men han dør av at den blir svekket på grunn av gapormen om den ikke får behandling i tide.
 20. Hei! Vi har en flokk på 2 New hampshire høner, 3brahma høner og 1 barnevelder hane.. Hanen vår går ikke inn i hønsehuset av seg selv, han legger seg heller ved gjerdet på utsiden.. Det regner å han lå fremdeles ved gjerdet i en vanndam, han er gjennomblaut og pjusk.. Når vi bærer han inn i hønsehuset så bryr han seg særdeles lite, det kan ikke være normal hane oppførsel vel? Når han puster så høres det ut som om han surkler i pusten.. Er det noe vi kan gjøre for å hjelpe han? Eventuelt om det er noen som kan ha en anelse om hva som feiler han? legger han seg ute fordi han er lei livet? Han er under 1år gammel og fikk nok litt hjuling av den ene brahma høna.. kan det være det som gjør han sånn?
 21. http://nrff.no/sykdommer på fjærfe.html Ett sted å begynne. Kjedelig med sykdom. Var selv uheldig noen år siden med nye høner som raskt ble syke etter transport hit. Ble så dårlige at jeg kontaktet Mattilsynet, slik en bør hvis en får mistanke om alvorlig sykdom. Var veldig usikker selv, men viste seg å være riktig i dette tilfellet.
 22. Jeg var lest litt ang diverse sykdommer hos våre kjære fjærkre.. og nå frykter jeg at flokken min har fått en eller annen alvorlig sykdom i luftveiene.. faen assa.. vet noen om noen sider jeg kan lese om forskjellige sykdommer og gjerne har bilder også... Jeg frykter det verste men håper det beste.. hjelp vær så snill
 23. i går når jeg sku legge dyra mine så så jeg at den ene hoa mi virka naken på hodet.. jeg så litt nærmere og så det var noen sår.. å stakkars tenkte jeg er det noen som plager deg.. I kveld når jeg sku legge de dukka ho plutselig opp forran meg og ho ser helt for j..... ut, sånn helt plutselig. Sår,hevelser , øya henger og det virker ikke som ho ser noe særlig.. Det ser nesten ut som noe fra en skrekkfilm eller noe.. som om noen har sølt syre på ho eller no.. Jeg bør vel gå å avlive henne, men håpa virkrlig at noen er har noen reddene tips på hva som kan gjøres og hva detta er for noe
 24. Høne far i Thailand

  Ny i faget

  Hei er lenge siden jeg har vært her på forumet,men har fått til klekking nå.min maskin er for 15 egg.jeg tenkte jeg bare kjøper meg en boks og setter hjernen på toppen putta 54 egg oppi og snudde de selv og fikk 41 kyllinger.helt topp synes jeg og noen kostet 22 kr :)
 25. Haldkaa

  Klase med små egg på hønseegg

  Hei! Har noen tynne høner som spiser bra. Tenker da at det kan være parasitter.... I dag fant jeg et egg med en klase småegg på, vet noen hva slags utøy det er som legger disse småeggene? Småeggene falt lett av da jeg pirket på dem. De var i samme farge som egget, grønne denne gangen. Er første egget jeg har funnet med dette på. Skulle til å ta bilde av egget, men da hadde mannen min akkurat begynt eggvasken, og det egget var et av de første som ble vasket....😎
 26. admin

  Ny i høne verden

  Hei, den øverste lignet på lys sussex høns. Hanen nederst er det litt vanskelig å si hva ligner på, kan være legbar.
 27. admin

  Frø til sebrafink

  Ja, det kan de. De spiser mange typer frø. I tillegg spiser de insekter, frukt og grønnsaker.
 28. El-torro

  Frø til sebrafink

  Kan sebrafink spise sesamfrø og linfrø.
 1. Last inn mer aktivitet
avem


×