Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Hei :-) Nei du kan tilberede og spise eggene på akkurat samme måte som fra butikk selv om du har hane, det er bare hvis ei høne har lagt seg til og ruge noen dager på eggene og så går av at det vil bli ekkelt og spise de.... Lykke til som hønseeier
 3. Yesterday
 4. Hallo, jeg er helt fersk, så jeg lurer på mye... Når jeg har høner for kos og egg på brødskiva, hvordan blir det da om jeg skaffer meg en hane, kan jeg spise eggene som vanlig eller må jeg kontrollere eggene på noen måte før jeg spiser dem?
 5. Last week
 6. HW.

  Tv

  Ja... men er det brune/fargede egg kan det være vanskelig å se.
 7. Fellesruging går bra her i alle fall. (Men har store felles verpekasser). Veldig søtt når de passer på de små sammen. Jeg ville heller hatt netting rundt reiret/åpningen enn å flytte klukkhøne. Er det for liten plass kan du kanskje kaste ut en høne el. to. Hun vil antakelig bare tilbake til det gamle reiret. Gi mat og vann i reiret og Flytte høne 2 d. etter når kyllingene er klekket og høna uansett vil ut.
 8. Syr du fortsatt slike høne sadler? Ønsker meg en sommerlig en til favoritt hønen til hanefar
 9. Anne K H

  Høne sadel

  Hei syr du fortsatt slike hønse dadler?
 10. Nå har jeg ikke helt oversikt hvor lenge siden påsken var, i forhold til hønene som er 21 uker tenkte jeg på. Satte inn en hane som var yngre enn hønene her en gang, og det tok litt tid før han blei sjef. Tror ikke det er så mye du kan gjøre, det må nok bare gå seg til!
 11. Det kan godt hende det går fint og flytte høna med egg ned på gulvet istedet, hun vil mest sannsynlig ruge videre der. Bare ikke de to andre kommer etter så...! Da ville jeg prøvd og sette et gjerde rundt/delt av der hun ligger evt., sånn at hun får ruge i fred. Men man kan jo ikke være helt sikker på at hun liker at eggene blir flyttet.... Lykke til!
 12. silkehans

  Tv

  Hvis det er bare en ring i egget er det tegn på at det er dødt dessverre.....
 13. Tv1234

  Tv

  Hei, prøver å ruge egg med maskin for første gang, har 2 egg med en temmelig pen fin rund ring i, som ser ut som en tykk blodåre, det er ingen blodårer spredt rundt i egget, og heller ingen grums. Det jeg lurer på er om fosteret er dødt eller om det forsatt kan være i live?
 14. Hei. Jeg har en høne ( dverg cochin )som har ligget på egg i en uke, for noen dager siden bestemte to andre høner som også er i klukk å legge seg i samme kasse/ hylle som hun ruger i. De to ligger ikke på egg men jeg ser de prøver å stjele noe fra henne iblant. Kassa de ligger i er også 1 meter over gulvet Som vel er for høyt høyt når kyllingene klekker. Går det an å flytte høna jeg helst vil skal ruge og eggene ned til en kasse på gulvet uten att hun slutter å ruge på de ? Eller kan en prøve å avklukke to av de og heller flytte høna og kyllingene ned på gulvet når de klekkes ? Kanskje det finns en bedre løsning ?
 15. Hei. Jeg har en høne ( dverg cochin )som har ligget på egg i en uke, for noen dager siden bestemte to andre høner som også er i klukk å legge seg i samme kasse/ hylle som hun ruger i. De to ligger ikke på egg men jeg ser de prøver å stjele noe fra henne iblant. Kassa de ligger i er også 1 meter over gulvet Som vel er for høyt høyt når kyllingene klekker. Går det an å flytte høna jeg helst vil skal ruge og eggene ned til en kasse på gulvet uten att hun slutter å ruge på de ? Eller kan en prøve å avklukke to av de og heller flytte høna og kyllingene ned på gulvet når de klekkes ? Kanskje det finns en bedre løsning ?
 16. Bruk Stalosan (Et desinfiserende pulver som fås på felleskjøpet) hver gang du skifter strø i hønsehuset ditt, det forebygger kalkbeinsmidd og utøy. Jeg har iallefall ikke hatt det på mine høner etter at jeg begynte med det
 17. De må lære at de bor i det nye huset før du slipper de ut. Ville hatt de inne noen dager. Men siden det mangler vinduer er jo ikke det helt vellykket uten lys...Hvor stort er det? Foring må jo foregå inne uansett og de burde jo da ha lyst å finne for?
 18. Ja, dere vil bli pålagt restriksjoner for adgang til hønehuset (bare nødvendig stell, ikke besøk), må henge varselskilt på døra, bruke separat dress og fottøy når dere steller de og har ikke lov å ta noe som har med hønene å gjøre utenfor gården. Mm. Hvis jeg husker rett. Ganske upraktisk i.fh.t. at det er kosehøns altså. Så vet jeg ikke, men tror, at de krever nye rene blodprøver etter de 6 mån. som dere ev. må bekoste selv. Det må du spørre om, hvis det ikke er klart nok formulert i brev fra M.T. som du har fått/får. Jeg råket ut for å ha fått kyllinger m. IB-smitte uten at jeg merket så mye til det, og slaktet hele bunten, siden denne type " runddans" med M.T. med prøvetaking ikke fristet og jeg hadde planlagt å avle på hønene. Regnet med at det alltid ville vært en eller annen i flokken på ca 20 som kunne være smittebærer mens de andre var friske... Lykke til!
 19. Er også mulig at rugemaskina ikke virker som den skal og gjør klekking vanskelig/umulig. "Reservemaskina" her fant jeg ut er slik. Blir for varme steder inne og eggene tørker for mye innvendig - tror jeg. Ikke hatt dette problemet m Ovation 28. Har hjulpet ut flere slike kyllinger og de er spreke og fine og det er jo ikke deres feil om de sitter fast i skallet. Viktig at måleinstrumentene er gode. Tror dette er problemer som hører sammen m "billige" rugemaskiner.
 20. Earlier
 21. Letteste måte å få høner til å gjøre det en vil, er å bruke mais. Og om du da har gård rundt huset, lukker du bare igjen den, så finner de nok ut av det etterhvert Bank litt på mais boksen, og flytt det litt etter litt - det er hva jeg gjør, om jeg trenger at hønene går inn for kvelden
 22. Jeg har bare Ropa B liggende, og som jeg bruker innimellom Nå veit ikke jeg hva andre gjør, og hva som er greit eller ikke - men jeg tar En storvask av hønsehuset 1-2 ganger i året. Da vasker jeg vegger og gulv med grønnsåpe og salmiakk. Også vasker jeg over med klor for å desinfisere. Ellers tømmer jeg under vaglen hver helg, og fyller på med flis. Jeg har ikke mange høner, men de jeg har er av typen Plymouth Rock. De er jeg ordentlig fornøyd med Jeg hadde dem fra de var kyllinger. De startet og legge egg fra de var 6 mnd De er menneskevennlige, og ikke redde. Når det har vært noe, så har jeg alltid finni en løsning. De er nå over 3 år, og lever fremdeles Terapi å se dem gå rundt i hagen
 23. Hei. Fikk 5 flotte ISA Brown frøkner på onsdag kveld.(de er ca 21 uker) Etter en natt alene i hønsehus og utegård, hentet jeg hjem en flott kobberhalset, sort maran hane. (han ble klekket i påsken) Problemet er at han er livredd damene, og skygger banen så fort de strekker litt på halsen. Den ene høna virker litt "sjefete" og går ofte etter han, uten at hun gjør noe. Da flakser han villt avsted. Hva kan jeg gjøre for at han skal bli godtatt og ikke være så redd?
 24. Bor på vakre Frei i Kristiansund Kommune.
 25. Hei. Jeg er helt fersk i hønse-gamet, og søker råd og tips om alt mulig😁 Fikk 5 flotte ISA Brown frøkner på onsdag kveld.(de er ca 21 uker) Etter en natt alene i hønsehus og utegård, hentet jeg hjem en flott kobberhalset, sort maran hane. (han ble klekket i påsken) Vi har bygd hønsehus på ca 6 kvm, fullisolert og med to vinduer. Utegård en er ca 30 kvm. Planen er å skaffe 4 høner til, men er ikke sikker på hvilken rase jeg ønsker her. Må se litt etter hvert som jeg lærer mer og dyrene. Gleder meg til å bli kjent her inne og få nye tips og inspirasjon.
 26. Hei, jeg skal snart få meg noen høner. Isolert hønsehus og utegård står klart 🙂 men lurer på hva slags type for de skal ha, Verpehøns fra 1år -2år gamle. Er det noen medisiner jeg burde ha liggende? Hvordan best rense hønsehuset? Vaskemiddel eller bare bytte. Tenkt å ha spoon på bakken inne hos de og høy inne i verpekassa. Andre tips?
 27. Hallo! Jeg har to nymfeparakitter. Gutten er kjempe tam og glad i kos. Etter han fikk seg en en venn/partner har han blitt veldig aggressiv mot meg. Han kan angripe meg og vokter denne jenta så godt han kan. Her om dagen angrep han meg da jeg ga hirsekolbe til jenta. Det er som en bryter blir slått på, han blir så aggressiv ut av det blå. Mønsteret er jenta er i nærheten eller prater med han. Veldig vanskelig å forholde seg til han, og er så og si umulig å temme henne når han er sånn. Noen tips? Vil dette bli bedre etterhvert? De har bodd sammen i 1 mnd nå. Veldig gode venner, så er jeg som er "vanskelig/problemet".
 28. Takk for svar! Min konklusjon var også at det var en mix med silkehøns. Vet oppdretteren har sorten, men det snodige var at hun var helt lik de andre legbar-kyllingene da hun kom til oss ☺️
 29. Hei! Oppdaget nå i ettermiddag at den lille kyllingen vår hadde en stor klump på den ene sida av halsen/skuldra. Noen som har en ide om hva det kan være? Den er helt hard, kan det ha vært et brudd som har grodd feil? Han har aldri vært glad i å bli løftet opp, men jeg har ikke opplevd det som at han har hatt smerter. Reagerte heller ingenting nå når jeg holdt i han og kjente forsiktig på kulen. Han spiser og drikker godt og løper rundt og hopper og spretter som han bruker. Setter stor pris på svar!
 1. Load more activity
avem


×
×
 • Create New...