Gå til innhold

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres     

 1. Yesterday
 2. Siste uke
 3. Huff. Jeg er så trist i dag. Jeg gikk til før å sjekke ut eggene i går ettermiddag. Jeg åpnet en etter en for å se hvor langt i utviklingen de hadde kommet. Jeg hadde åpnet 5 stk og så fort at det var ikke mye håp for de andre eggene. Ba ett egg med halvveis utvikling og resten var nesten ikke mer enn begynt. Derfor så jeg for meg at alle ville være sånn. Til jeg kom til neste egg. Jeg antok at denne også var tom så jeg gav det ikke tid til å sjekke. Typisk da jeg har kakket i de andre eggene. Jeg sprakk den forsiktig da jeg plutselig så at dette var annerledes. Den var blodfarget inni hinnen og hadde bevegelse. Det er så trist. Den var da altså fult utviklet kylling inne i egget. I dag tidlig så jeg store tegn til at den har prøvd å komme seg ut av egget, men i løpet av natten så må den ha gitt opp. Kyllingen døde i kampen på å komme ut. Stakkar lille kylling.
 4. Lurer veldig på hvordan det skal gå med de to siste som ruger. 😥

 5. De er ikke typen til å fly ut av gjerdet. Hvor høyt de lettet er ikke lett å si. Men tror ikke de lettet så høyt.
 6. Jeg har to brahma blandings høns. Og de er vel de som er mest rolige og tamme av dem større hønene jeg har. Utrolig flotte høner. Når det gjelder lyd så lager vel de normale lyder som andre høns. Litt mørke i stemmen kanskje. Lukt styrer du med selv etter hvor ofte du bytter strø. Blir det fuktig i huset så blir det fort lukt. Dette etter mine egne erfaringer. Barnevennlige er de iallefall absolutt. Det er det jeg kan svare på iallefall.
 7. Hei. Vi har en høne som har ligget klukk nå i 23 dager. Vi er nybegynnere, men prøvde å lære av feil fra forrige ruging. Forrige gang lå hønen for seg selv på badet i en kurv med varmekabler. Vi trodde de skulle hjelpe rugingen men tok da feil. Eggene rotnet og døde. Denne gangen har vi lagt hønen ute i ett nyinnkjøpt mindre hønsehus. Døren til utegården er da lukket for at hun skal få ligge i fred og ro under ruging og har tatt henne litt ut innimellom ca 15 min. Dette ikke hver dag, men noe hun synes var veldig godt. Denne gangen ser det også ut til at vi ikke får noen kyllinger. Jeg forstår ikke hvorfor? Jeg var nødt til å lyse noen egg i dag for å se om det var noe i dem. Lyste tre stk. Ene var flytende så den kastet jeg med engang. Andre var fast og fin inni men lufthinnen var ikke sprekt og så heller ikke noe bevegelse i egget. Den siste var mer eller mindre flytende også men har hatt utvikling da denne ikke var tom. Burde jeg ta vekk alle eggene nå eller vente noen dager til? Det har jo vært kaldt noen dager ute men som sakt hun ligger jo inne med godt høy rundt seg. Hilsen fortvilet kyllingfar.
 8. Hei, Jeg vurderer om vi skal gå til anskaffelse av hobbyhøns. Brahma virker å være en flott rase med passende mengde egg. Slik jeg forstår så er det en rolig og omgjengelig rase(?). Vi har en guttunge på 2,5 år som hadde satt pris å at hønsene var tamme og hyggelige. Tanken var å ha kun 2-3 høner, helst 3 stk. Hvor stort bur trenger disse, både innvendig og utvendig? Ellers hadde jeg håpet det var mulig å sette de "fri" i hagen (140 km2) når vi selv var i området og kunne holde et øye med de. Kan de fly? Eventuelt, hvor høyt? Hvor mye lukter de? Grunnen til at jeg spør er fordi vi bor i et ende-rekkehus med en offentlig tursti med en god del "trafikk" (sykkel og gange, mennesker og hund) bare noen meter på motsatt side av den andre siden som vi har naboer. Vi har hekk/gjerde rundt hele tomten, og jeg kan alltids gjerde inn litt her og der for å tette småhull, men det hjelper jo ikke hvis de enkelt flyr over hekken (ca 1m høyde). Fint om du kan fortelle litt mer generelt om rasen og hva du eventuelt ser på som utfordringer med å ha 3 stk. i en hage tilhørende en bolig som beskrevet ovenfor. Hvis du har forslag til bedre egnede høns så tar jeg gjerne i mot gode tips. Dette ønsker vi med høns: - Lite lukt, med tanke på naboer. - Rolige høner med godt lynne som egner seg sammen med barn. - At de er lette å gjerde inne når man slipper de løs i hagen. - Ikke krever for stort bur (gjerne ikke mer enn 1 km2 + rugekasser innvendig, og 3 km2 utvendig luftegård). - Estetisk flotte høner å se på. - Kjekt om hønene legger noen egg, men ingen krav om at de skal kunne legge x-antall i året. Vedlagt bilde viser hagen og beliggenheten. Turkis firkan viser hvor jeg kunne tenke meg å bygge hønsehuset, bak hageboden til naboen. Mellom oss og nabo er det ca 1,4m høyt gjerde. Ellers er det hekk på de to andre sidene. Hekken til høyre på bildet er mer etablert nå: Gjerde mot naboen: Har sett for meg å snekre et hønsehus inspirert av dette, men med tilpasset størrelse: Da med en grunnflate på ca 1,3m x 2,3 meter og en høyde på omtrent 1,6m. (rugekassen kommer i tillegg).
 9. Tidligere
 10. Hei Noen som vet når man kan sortere kyllinger av raser som kobberhalsa maran, gul Kochin og gullandet Wyandotter? Takknemlig for svar!
 11. Takker for svar! Det var jo veldig kjekt og høre fra en som har hatt rasene sjøl 😃 Det er jo ikke sånn at det er krise hvis de legger seg til og ruge en gang iblant, bare det ikke er like ofte som silkene, helst myyyyye mindre såklart 😏 Så det er forskjell på smaken på eggene også? Det visste jeg ikke. Trodde alle "hjemmelagede"egg smakte like godt jeg 😄Ja det er såklart artig med fargen på eggene også ! Jeg får tenke litt til...snøen ligger enda nokså dyp rundt omkring her...
 12. I hvilken ende av landet?
 13. Hei! Kanskje egenskapene til eggene kan hjelpe til med valget? Marans er jo kjent for flotte (mer eller mindre) mørkebrune egg og Wyandotte egg skal ha større plomme en andre, og det stemmer i hvert fall her på gården. Wyandotte-eggene smaker veldig godt også. Det er de og (Orp.x Marans) som er i topp på smak her.
 14. I utgangspunktet skal moderne rugemaskiner med god sirkulasjon av luften i maskina takle dette. Eggstørrelsen er et av eggets egenskaper som påvirker temperaturen i eggskallet. I løpet av andre halvdel av rugingen øker embryoets vekst og varmeproduksjon i forhold til den første delen av rugingen. Fra dag 15 av ruging og framover har embryoer i store egg en høyere vekst og tilsvarende høyere varmeproduksjon enn embryoer i små egg. I tillegg har store egg et relativt lite overflateareal og et relativt stort innhold sammenlignet med små egg. Dette gjør store egg mindre i stand til å fjerne varme enn et lite egg. Som følge av dette øker eggskalltemperaturen i store egg mer enn i små egg når de ruges ved samme temperatur, og embryoet inne i et stort egg står i fare for overoppheting. Når egg med stor variasjon i størrelse er satt i samme rugemaskin påvirker rugemaskintypen variasjonen i eggskalltemperatur. Det betyr at klekkeprosenten i en god rugemaskin kan bli vesentlig bedre enn i en enkel og rimelig og gjerne dårlig rugemaskin som det dessverre er blitt en del av på markedet.
 15. Her har de lært å legge egg der de skal, tror jeg. (Men var noen artige episoder og barn på eggjakt før det... bl.a. en kjempestor reir medi 30-40 egg som kom frem når naboen skulle rydde en kvisthaug. :) ) Vi har sau, ikke ku. Hønene går av en eller annen grunn ikke ut på beitet med sauer, men andre plasser. Ikke ens når sauene er i åsen. Ut til veien og postkassene for eksempel. Derfor må de som ellers ville gått lengst finne seg i inngjerdet område. Har ikke kraftfor tilgjengelig ute, men tror de ville rote, bæsje og spise opp alt de orker, hvis du har det åpent og hønene finner ut av det. Fjøs- og andre dører holdes stengt.
 16. Hei! Er det noen ulemper med å ruge forskjellige størrelser samtidig? For eksempel Dvergkochin sammen med stor Wyandotte. Tenkte på om eggenes fuktighet minker forskjellig pga. stor forskjell i størrelsen på overflaten. Ovation 28 med aut. vendning.
 17. Jeg har hatt alle 3 rasene du nevner. De er alle store raser men er veldig rolige og går fint med mindre raser. Når det kommer til ruging kan du være både heldig og uheldig når det gjelder alle 3. Vet ikke hvem av dem som er minst rugelysten men hos meg er det kun pymouth rock som ikke har lagt seg til å ruge. Hos maran og wyandotte har noen lagt seg til å ruge mens andre aldri har gjort det. Så jeg vill tro at det blir litt hipp som happ hvilken av disse rasene du velger. hvis ikke så er det jo andre rolige raser som ruger veldig lite å legger mye egg feks. australorp. Lykke til
 18. Hei! Hvordan er det å ha hønene fritt gående på gård med sau og ku? Med tanke på kraftfôr /annet fôr? Kommer de til å bæsje og legge egg i alt som er?
 19. Lurer på om noen har erfaring med ovennevnte raser, og evt kan komme med en anbefaling?De er vel ca like store? Må være rolig. Jeg har ikke så stor plass, og de må kunne gå sammen med tre dvergsilker og to dverg welsumer. Jeg ønsker i utgangspunktet helst at ny rase ikke skal være veldig rugelysten... Jeg har kvittet meg med de fleste av silkene mine av den grunn...det gikk jo i ett med ruging 😫 Men nå har jeg 5 brune høner, og det er jo litt kjedelig 😉 Så nå har jeg kikka litt på div raser og syns Plymouth Rock, Maran og Wyandotte er flotte. Dog litt store...men tror det skal gå fint med et par høner til. Wyandotte liker vel forresten og ruge ?😏
 20. Oi...nå var det lenge siden sist jeg tittet innom her gitt.....Ja de er ikke lenge i ro de finkene! Ganske morsom underholdning igrunn 😉 Ja vi har de i samme voilere som undulatene, det har gått helt fint! Bortsett fra når finkene bygger reir og legger egg...da kommer den ene undulaten og rydder opp...plukker vekk reirmaterialet og spiser opp (?) egga :-/ de blir iallefall borte. Virker ikke som finkene gjør noe av det da, de prøver bare på nytt snart igjen...Men de fikk fram to unger som var SÅ små og søte, og de tok også undulatene knekken på...det var synd 😞 Virker som det bare er den ene undulaten (en hunn) som driver med "reirplyndring", har ikke sett de to hannene gjøre det. Men nå skal vi sette opp kasse igjen til undulatene, så da håper vi hun får noe annet og bry seg med en stund 😉 Hun la 6 egg i høst, men det blei ingen unger til stor skuffelse for guttene her, tror kanskje eggene var ubefruktet, det så sånn ut da jeg lyste gjennom de. Men får la de få en sjanse til! det går noe voldsomt med frø ja, så vi har tenkt og prøve og selge et par hanner, selv om guttene helst vil ha alle.... 😉
 21. Hei🙂 Gasse bytta navn til Kari, men jeg er nå fortsatt usikker på hva som er riktig kjønn😂 Grågåsa legger ikke egg før de er 3 år, men har hørt noen bare er 2 år...så blir spennende. Håper jeg får svar nå når ho blir 2 år🙂 Kari fikk en Smålensgås-venn...som fikk navnet Ola. Ifjor la Ola egg😂...men har fått beholde navnet sitt😁 Det tok litt tid før Kari godtok vennen sin🙈 De gikk med gjerde mellom i noen uker. Når de etterhvert fikk gå sammen uten tilsyn, så var Ola fortsatt hakkekylling...men de ble nå gode venner til slutt😊 Herlige vesener☺️ Litt bortskjemte de gullungene mine💕 14901211-D400-4EF8-90FB-40B7DB74CCB9.mov
 22. Min erfaring er at moskusendene er stedbundene, vandrer litt i område, men aldri langt vekk, unntatt hanner kanskje, blir de flere vil de prøve og lage seg nye flokker. Det beste er å ha en hann. De eneste gangene mine flyger er nå de ivrer etter å komme til mat, og da er det mot meg 😀. Har de god tilgang til mat og vann der de er? Får de vandre rundt og lete etter snegler og annet kryp med nebbene sine? Må du vingeklippe så klipper du ytterst på vingen, bare fjær selvsagt. Det beste er om en holder fuglen godt, den andre sprer en vinge og klipper med en stor og god saks. Holder oftest å klippe en vinge, men obs at fjærene vokser ut igjen etterhvert.
 23. Hva gjør dere med huer som flyr avgårde. går det å klippe vingene og hvordan gjør man det
 24. Takk for hjelpen. Det høres fornuftig ut ;).
 25. Jeg har et lite minibruk hjemme og har nå kun høns, men har tidligere hatt moskus ender. Har ruget ut noe tidligere, men har nå tenkt å ruge ut noen få mignon andeegg. Så er spørsmålet om du har mignon ender og om deg er mulig å kjøpe noen egg om de muligens blir befruktet. De legger vel ikke eggene før i skifte mellom april/mai. Men det nærmer seg det. Bor ved Lillestrøm.
 1. Last inn mer aktivitet
avem


×
×
 • Opprett ny...