Gå til innhold

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02. april 2011 in all areas

 1. 5 points
  Vil tru det har noko med årstida å gjere ja. Eg er heilt enig med andemor. Samtidig ser eg at det stadig kjem nye medlemmar til og det er kjempeflott. Trur det er veldig mange som har starta med høns og det gjeld å få kloa i desse. Eg ser at FB vert brukt flittig, det har kanskje nokon med at ein får raskare svar der? Men ein burde legge inn tema her på Fuglepraten også, for ofte kan ein få heilt andre svar på spørsmål ein måtte ha. Her står utruleg mykje nyttig om ein leitar i forum, trur jammen ikkje det er eit einaste tema som ikkje er dekka. Fuglepraten må bestå, kanskje burde ein ha ein deleknapp til FB? På denne måten får fleire augene opp for dette flotte forumet.
 2. 5 points
  Det er mange som har spurt etter tegninger på vaktelbur så jeg tegnet sånn som mine bur ser ut. Jeg bruker netting i bunn da jeg syns det er enkelt men det er bare å bruke en plate under om man heller vil det. Jeg syns det er enkelt å bygge firkantet bur for da er det lett å tilpasse størelsen også sleper jeg at vinkelen jeg sager blir feil og det buret her syns jeg er genialt da det fint kan brukes ute om sommeren men jeg syns det er mest hyggelig med vaktlene inne om vinteren så jeg bærer buret inn. og om man har flere sånne bur da kan man stable de oppåhverandre, men om man da har netting i bunnen så må man lage et mellomrom mellom burene og buret under bør ha en slett plate som tak. anbefaler da å strø med litt flis eller sand så det skal bli lettere å gjøre rent. håper flere vil dele sine ideer
 3. 4 points
  Etter å ha hatt høner siden romjula, har vi nå fått laget en kjekk hønsegård med god plass til hønene. De første hønene bodde i et hønsehus kjøpt på internett, og flokk nummer 2 fikk bo i et hus vi kjøpte på Felleskjøpet. Når vi fikk 2 hønsehus, satte vi alle dverghønene i det minste huset, og italienerne i det største. Nå står hønsehusene på hver side av hønsegården, og vi prøvde å ha det åpent mellom dem, slik at de kunne gå sammen. Da "invaderte" italienerne hønsehuset til dvergene, og de små ble sittende inne i huset uten mulighet til å komme ut. Derfor har vi nå satt opp et skille i hønsegården slik at de har hver sin del å tumle rundt på. Dette ser ut til å fungere bra! Bilder kommer :-) Flokken er nok litt stor akkurat nå, men mulig den vil minske etter "naturmetoden": den ene italieneren virker som hun ikke trives spesielt godt, og blir til tider jaget av de andre. Den ene DK høna har noen store skorper under vingene som ikke vil forsvinne, så jeg følger ekstra godt med på helsa hennes. Hvis det ender med at disse to hønene blir offer for øksa, sitter vi igjen med 7 høner (og ingen hane): 2 DK, én Antwerpen skjegghøne, én Toppa Hollender og 3 italienere. Italienerne er flinke å legge egg (unntatt den som ikke trives så godt), og jeg håper dvergene også starter nå når det våres. Det hender en sjelden gang at det dukker opp et lite egg hos dvergene, og jeg tror det er hollenderen som produserer. Dette er en fantastisk hobby - en ny verden! Jeg har masse å lære, og jeg kommer til å gjøre mange nybegynnerfeil (har vel allerede startet med det, ja). Skal prøve å få lagt inn litt nytt på bloggen inn i mellom her :-)
 4. 4 points
  Nei, nei, det er ingen planer om å legge ned Fuglepraten. Jeg prøvde bare å fokusere på utviklingen. På sikt kan resultatet bli at Fuglepraten blir overflødig, dersom aktiviteten daler ytterligere blir forumet selvsagt ikke like interessant for nye medlemmer, og heller ikke å bruke for gamle medlemmer. Et forum må være aktivt om det skal fungere. Sånne som andemor er gull verdt for et forum, hun er trofast mot forumet, og innehar masse kompetanse om sin hobby. Sannelig skal også hun få en Calm,n Thrive som de fem beste i fotokonkurransen. Fuglepraten var en samlingsplass for fjærfefolk før Facebook oppsto, nå er det utallige grupper på Facebook en kan bli medlem av. Dette er selvsagt en utfordring for et forum, ikke sant? Pr. i dag ligger det flere oppdateringer og venter, både selve forumet, galleriet, og kjøp og salg. Motivasjonen for å sørge for å være ajour avhenger selvsagt av medlemmene. Er aktiviteten for nedadgående blir det ikke prioritert. Et paradoks er det at de mest aktive medlemmene på Fuglepraten er de som sørger for aktiviteten på Facebook. Det fører selvsagt til at det for nybegynnere og andre ikke blir så viktig å bruke Fuglepraten, på Facebook får de jo svar likevel? Prisilla: Det er en likeknapp for Facebook under hvert emne. Jeg skal sjekke om jeg kan få implementert en deleknapp også. Man kan jo dele en tråd likevel? Og jo, det kan være man får kjappere svar på Facebook, men hvem gir de svarene?
 5. 4 points
  Påske egg: 1. Kok egga. 2.. Kakk egget slik skalet brister. 3 Dypp egget i farga vatn. 4. Skrell egget.
 6. 4 points
  [media]http://images.businessweek.com/ss/05/11/egreetings/image/01.swf
 7. 4 points
  Uff da, her var det mye negativitet ute og går. Systemet med rykte er konfigurerbart av admin. For meg har det vært veldig mye å gjøre med oppsett av nye Fuglepraten. Jeg har derfor ikke rukket å gå inn i alt som kan brukes i forumet av funksjoner. Under nøytral står det 0, selvsagt er det sånn at dersom ingen har gitt deg hverken minuspoeng eller plusspoeng så står du på 0. Man gir heller ikke pluss- eller minuspoeng til medlemmet, men til det brukeren skriver. Dette systemet kan være både bra og dårlig. Jeg kommer sannsynligvis til å skru av mulighten til å gi minuspoeng. Å gi noen plusspoeng som en belønning for gode innlegg ser jeg derimot ingen minussider ved. Det ligger forøvrig en tråd om samme emne i forumet fra før, under Om forumet, Dit dette også flyttes.
 8. 3 points
  Tanken på et tomt hønsebur etter at Tupp og Lure dro på vinterferie, ble tung. Jeg satte veldig pris på hønenes tilstedeværelse i hagen, at de kom løpende når også jeg kaklet, de ferske eggene... Jeg bare måtte få meg noen nye høner så snart sne og vinter slapp taket. Denne gangen ville jeg gå for helårshøner, og forhandlet med englebarna om å innrede lekehuset deres til isolert hønsehus når høsten kommer. Enn så lenge kunne hønene bo i Tupp og Lures gamle Casa. Avtalte med bonden om å hente 3 høner Palmesøndag, var litt engstelig om de ville klare seg uten varmelampe, siden det få dager tidligere hadde bøttet ned en god halvmeter med snø. Ittno problem, mente bonden, så jeg kjørte hjem med Sally Vally, Madame Jeanette Poulette og Tuppelure i en pappeske og løftet de inn i sitt nye hjem. I forkant hadde jeg flyttet hønseburet i le av hovedhuset, og stilt en isolasjonsmatte på nordveggen så den skal lune litt om natten. Hønene slo seg fort til ro, og etter etpar dager inneburet, åpnet vi opp for løse høner i hagen på dagtid. De første dagene holdt de seg rett rundt buret, men etterhvert ble de varme i fjøra og fant ut at det under naboens thujahekk var et mateldorado uten like. Så de løper gjerne avgårde i den retningen så snart jeg lukker opp døren om morgenen. Den første uken kom det 1 egg om dagen, varierte i brunfarge og størrelse, uvisst hvem som la hva og når, da de byttet på å verpekakle. Men så, rett over påske, har vi begynt å finne 3 egg daglig i verpekassen. Supre egg fra supre høner. Dette blir bra
 9. 3 points
  En stund siden jeg har skrevet nå. Jeg fikk jo testet noen av hønsene mine etter mistanke om sykdom. Og jeg fikk bekreftet at noen var smittet av ilt og ib.. Det var skikkelig triste nyheter.. Jeg har jo bare drevet med høns i ett år, men allikevel blitt sååå glad i de. Og nå er de i hønshimmel'n. Mattilsynet tok seg av akkurat den biten. Jeg satt ute på trappa og grein i mens.. Nå er det overstått, og jeg har mange fine bilder av de til å mimre med <3 Og mye jobb ble det med disse sykdommene... Fikk beskjed om å rydde ut og desinfisere. Så jeg har holdt på i maaaaaaaaange timer! Bært ut alt som er løst i fra hønsefjøsdelen. Der vi brukte å lagre veden.. Så all veden er også flyttet! Det var mye jobb! Men nå er alt bært ut, og i dag fikk jeg spylt vegger, gulv og tak med høytrykksspyler! Det neste blir å spraye virkon s over alt, for så å spyle det av. Må også låne meg en minigraver for å grave opp det øverste jordlaget i hønsegården. Når alt dette er overstått, skal jeg få mattilsynetmannen til og komme å godkjenne jobben! Det tror jeg den blir, for jeg er ikke en som slurver Og når alt dette er gjort, så kan vi begynne å bygge flere bur og klargjøre de som er der fra før. Vet ikke helt hvor lang til jeg må vente før nye pipp-pipper får flytte inn, men det får jeg vel beskjed om. 1-2 mnd sa han sist. Så vi får se Gleder meg kjempemasse til tiden framover, etter jeg er ferdig med desinfiseringen osv. jepp, jepp, det var en liten oppdatering
 10. 3 points
  For en uke siden var MT her og tok blodprøver av mine kjære høns. Om jeg ikke hadde hørt noe innen torsdag denne uken, hadde jeg bestemt meg for å ringe i dag kl.12. Men halv 12 klarte jeg ikke vente lenger og tok den skumle telefonsamtalen jeg har gruet meg til i en uke. Jeg skalv da jeg trykte på navnet hans på tlf og da det ringte. Og MT-mannen var så merkelig på tlf. i dag syntes jeg. Han lurte på om jeg hadde fått noen svar og dro liksom litt på det.. Jeg blei om mulig enda mer nervøs! Men til slutt fikk jeg beskjed om at prøvesvarene fra Randi, Rosa, Eirik, Julie, Didrik, Hjørdis, Frøydis, Wera, Wigdis osv. (vi skrev opp navnet på hver eneste høne som blei testet, sånn mest for morroskyld) var negative, eller positive for meg da! "Vi" er friskmeldt og jeg er så utrolig lettet!!! Men, jeg vet hva andre går gjennom og vi må ikke gi oss med testing og godt samarbeid mellom MT, veterinærinstituttet og de forskjellige medlemslag. Vi må bare stå på for å få dette i ordene former sånn at flere kan få slike gode tilbakemeldinger som det jeg fikk i dag!
 11. 3 points
  Har klekket noen kyllinger hjemme av div. raser. Også kjøpte jeg noen kyllinger til datteren min sin bursdag. Og i går kom vi jammen meg hjem med 12 kyllinger til! Så nå har vi helt plutselig 47 høner (og sikkert noen haner også). I går skulle datteren lukke hønene inn i hønsehuset og kom løpende inn, skrikende; "Mamma, mamma, mamma!!!! Det er en mille fleur kylling (som vi bare har 3 av) som er iskald!" Jeg fyker ut i gangen og riktignok, i hånda hennes ligger det en iskald og stiv kylling. Det var så vidt det var liv i den lille 1 dag gamle kroppen. Jeg masserer og drar frem hårføneren og føner den lille kyllingen (som vi er ganske sikre på er en hane) forsiktig. Og etter en stund begynte den å pipe. Hurra rop på vaskerommet! Bar den tilbake i hønsehuset og til resten av gjengen. Nå har den fått navnet Lucky <3 I dag tidlig klokken 05.15 blei jeg vekket av Emma. "Mamma, mamma, mamma, det går kjempebra med kyllingen!" Av de 24 kyllingene har vi fått 2 høner til å adoptere 17 av dem! Mille fleur og de gule dk kyllingene var det ingen som ville ha. Isbar kyllingene puttet jeg inn til henne som hadde ruget frem Isbar kyllinger selv og som var like gamle som de vi kjøpte. Gikk suuuuper bra! Nå er det bare fryd og gammen med kylling piping overalt!
 12. 3 points
  Jeg er av den oppfatning at velger man å holde fjærfe så må man også være klar over at avliving er en naturlig del av det hele. Første gang jeg skulle avlive en hane var jeg søvnløs natta før det skulle skje, og jeg var kvalm og helt skjelven da mannen min og jeg, utstyrt med øks, gikk ned til hønsegården. Etter et hardt slag i bakhodet var hanen død, og hodet ble hugget av. Jeg var helt på gråten over den stakkars hanen. Må forresten tilføye at vi tok hanen med oss bort fra hønsegården slik at de andre hønene ikke skulle se selve avlivingen. Vel, dette er mange år siden, og jeg har avlivet mange fjærfe etter dette. Personlig kunne jeg aldri tenke meg å ta med fjærfe til dyrlegen for avliving, det vil kunne stresse dyret mere enn noe annet. Jeg har vært på slaktekurs for noen år siden, hos Oslo Akershusklubben, veldig lærerikt, og jeg har heldigvis gode venner som hjelper meg når ender og gjess skal avlives, for det er for store dyr til at jeg klarer det alene. Den beste og mest humane avlivingsmetoden for fjærfe er etter min mening øks, etter at dyret er svimeslått. Det er fælt de første gangene, men så blir faktisk også dette en vane. Man kan ikke være altfor hårdsåre når man skal holde på med fjærfe, selv om vi naturligvis skal ha omtanke for våre høns, og sørge for at de har det best mulig på alle måter. Må forresten nevne til slutt, at det er flott med en frisk diskusjon her på forumet igjen!!!
 13. 3 points
  Legg en tøybit ( fuktes først ) med en liten" snipp" ( fungerer da som en veike ) ned i vannkoppen du bruker .Bre tøybiten utover for å få større overflate som vannet an fordampe fra ...da økes fuktiheten i maskinen din ..
 14. 3 points
  Guttungen på 6 år har fått skrekken for å spise egenproduserte egg. Han har jo nå med egne øyne sett at det fint kan bli til kyllinger om vi legger dem i rugemaskinen, og er nå livredd for å spise opp en liten kylling! Jeg har gjort mitt beste for å forklare gangen i det hele; det blir ingen kylling uten at vi gir egget rett temperatur, fuktighet osv. Til slutt ble mannen min utålmodig av å høre på mine omstendelige forklaringer. "Skjønner du ikke at vi spiser verdens dyreste egg?! Ingen har så fine egg som oss! Mora de gir jo bort nesten alt av grønnsaker og frukt til hønene for at de skal være sunne og friske." Guttungen satt litt måpende av fars kraftsalve (han er tross alt måtelig begeistret for mitt hønsehold). Jeg legger forsiktig til at det blir ikke flere høner til sommeren om ikke alle spiser av eggene. Han ble helt forskrekket; han hadde jo ikke tenkt slik på det. "Jeg lover, jeg skal spise eggene!" så sitter han å tenker litt. "Er det sant at vi har verdens dyreste egg?" JA! svarer vi i kor, hvorpå poden gliser fornøyd! Så nå får vi se da, om lørdagslunsjen går ned på høykant.
 15. 3 points
  Sultaner. Bare sultaner, mange sultaner. Flotte sultaner!
 16. 3 points
  aha.. etter å ha lest gjennom inleggene så kan jeg jo ta det med ro ) YES det var jo en positiv bemerkning )
 17. 3 points
  Ikke bli borte, alle har nok hatt en eller annen opplevelse som din, jeg også. Jeg prøver å sove på saken før jeg gjør, skriver eller sier noe jeg kan komme å angre. Fuglepraten er ett meget hyggelig fora, HER er det koselig å være! Jeg har også vært inom en del andre forum der jeg har intresser og kan si at forskjellen er tydlig. Her tør man å si fra og vet at motparten kan ta til seg kritikken så enighet skjer.
 18. 3 points
  1. reven har en egen evne til å tillpasse seg forskjellige habitater,og stammen vokser seg unaturlig stor,pga god mattilgang.den tar også for seg av andre småvilt arter som rådyr,rype og diverse andre fugler.....bare pga det er egentlig grunn nok til å holde på med tynning av bestanden.....det at man kan få ned tapsstatistikken på husdyr er en ekstragevinst i pengebøkene til bøndene....derfor er det flere som ringer meg,og tilbyr meg varmt husrom å sitte i under jakta.så min mening er JA,det er rett (og fullt lovlig) og skyte rev. 2. det med sikkring av innhegninger er både kostbart,resurskrevende (går i meste laget med tid til fuglene her fra før)og sist men ikke minst,skal man prøve å holde dyreholdet til minst mulig sjenanse for naboer og slikt....er jo ikke noe pent å sitte å se på en nærmest fangeleir som nabo kan jeg tenke meg..... og hva er galt med reveåter?alerede med det utsagnet ditt (holding),ser jeg at du ikke har så mye innsikt i hva jakt er....verken som hobby eller som nytte..... verden er blitt ganske fordreid.mye skyldes walt disney,som har fått oss mennesker til å legge menneskelige følelser hos dyr.(bambifisering som jeg kaller det) selv skyter jeg mellom 10-30 rever hver vinter,og har sett effekten på både harebestanden og tapsprosenten på små lam om våren,
 19. 3 points
  Eg har laga meg nokre sylinderforma korger av hønsenetting som eg heng opp i eit hjørne. Desse tømmer eg og fyller med heile brød, frukt og grønt ca to gongar i veka, også delte apelsiner. Fordelen med desse korgene er at maten ikkje havnar i spoet, når dei har spist tomt på den eine sida snur eg korga. Både eg og hønsa er stor fornøgde
 20. 2 points
  Kom over denne og deler, syns den ser grei ut: http://www.the-chicken-chick.com/2011/05/my-pvc-chicken-feeder-diy-instructions.html
 21. 2 points
  Har bestemt meg for å ta i bruk delar av fjøsen sidan den no er tom for dyr. Eg har valgt å bruke den minste delen på ca 70 kvm sidan dette er ein kaldfjøs. Slik tenkjer eg inndelinga tegninga er ikkje etter mål, berre ei laus skisse. Kjøkken med innlagt varmevatn. Stekke 1, ved sida av kjøkkenet. Her vert det plass til Svart DK og Silkene. Stekka er slik at skilljeveggane lett kan flyttast. Nokre av kyllingane og påfuglen har allereie flytta. Stekke 2. Storstekka. Her vert det plass til Jumbovaktel, Kalkun og Påfugl (storfugl) I storstekka er det og drikkenippel i kopp. Dørene kan åpnast begge vegar. Stekke 3. Her får faveroller og mix høns plass, endene skal vere innerst dette på grunn av at det er lunare der. Alle stekkane har strekkmetall rister så det vert praktisk med ender her. Stekkene er også senka under golvplan slik at det ikkje vert rot av spo og høy, tenkjer eg skal prøve talle i vinter fordi det kan trekke ein del under ristene.
 22. 2 points
  Jeg føler meg overbevist om at kullos neppe kan være lovelig å bruke i våre små hønsehold! Er sikkert mulig når det gjelder avliving av mink, og andre dyr, men da selvsagt under kontrollerte forhold. Da jeg måtte avlive hele min hønsebesetning (mellom 30 og 40dyr) pga ILT for flere år siden, kom det to veterinærer for å foreta avlivingen, og det ble gjort med sprøyter. Kullos ble selvsagt ikke nevnt. Som flere har skrevet, øks, etter at dyret er slått i svime er den mest humane og effektive avlivingsmetoden for oss som holder på med fjærfe som hobby.
 23. 2 points
  Da er programvaren i forumet oppdatert til nyeste utgave. Portalen(framsiden) er foreløpig borte. Invision Power Board har bestemt seg for å kutte ut den i denne nyeste utgave av programvaren. Men en ny framside skal vi få på plass etter hvert. Alt er nytt her, bloggene har fått en kraftig oppussing, det samme har galleriet. Egentlig er det masse nytt som dere vil finne ut av etter hvert. Det er denne store oppdateringen jeg har ventet på. Neste steg blir nå å få på plass et eget design på Fuglepraten, som står i stil med vårt flotte banner i toppen. Jeg har allerede sendt forespørsel til en profesjonell designer om å lage et fint design til oss her på forumet.
 24. 2 points
  Det vart visst ikkje perle egg denne gongen, men egg frå søstra. Brukte tid i går til å røkte inne hos kalkunhøna da ho tok seg ein luftetur, var veldig spent på om ho ville godta nytt spo og høy (reir) med narre egget i. Eg sperra ho inne eit par timar før eg tok med 6 egg. Ho hadde funne seg godt til rette, freste litt-men då eg la eit og eit egg på kanten av reiret, måta ho dei under seg.
 25. 2 points
  faverolles er ein trivelig rase som passer godt for deg. varper ganske mye og det og er en stor og roleg rase.hanen har svart skjegg kvitt med halsen og litt brun på vingene ellers er den svart. høna er kvit med spraglite brune flekker. kyllingene er gule. er du god å se forsjel kan du se forsjelen på dem frå første dag hanen er litt mørkere enn høna. eg har ein faverolles hane. vil få tak i rugge egg snart synest de er så kule med det sjegget og den er vist ikkje den vanligeste rasen
avem


×