Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/02/2011 in Blog Comments

 1. Hei.Legg inn en anonse under kjøp/salg..Og få seg en and eller to er fult mulig.
  1 point
 2. Jeg vet akkurat hvordan du har det! Her har det og vært stille i sommer, ingen galing eller høner som tripper på tunet, og ingen egg. Mine dyr ble avlivet etter positive tester på ILT, IB og mycoplasma, i april. Av 152 fugler (høns, kyllinger, vaktler og fasaner), døde 11 av sykdommen før avliving. Jeg fikk "grint meg til" å beholde svømmefugl og rugeegg som begge ble satt på naboeiendommer der det ikke var høns. Jeg fikk ca 100 kyllinger fra eggene, og av disse ble 40 testet og funnet fri for alle 3 sykdommer før jeg tok dem hjem, så jeg har avkom fra de fleste rasene mine og gleder meg stort over dem :-) Jeg har sendt inn søknad om erstatning og venter på svar. Jeg synes det er dumt og rart at Mattilsynet har så forskjellige rutiner på dette med sykdommer. Jeg har hørt følgende versjoner: - Alt ble avlivet, også svømmefugl (som ikke blir syke), og rugeegg ble fjernet. Liste over kontaktbesetninger flere år tilbake måtte innleveres. - Blodprøver ble tatt av alle dyr, og bare de som viste antistoffer, ble avlivet. - Ingen dyr ble avlivet, for det var bare antistoffer i flokken. Det ble anbefalt å avle på dyrene som viste antistoffer for å få sterkere dyr. - Fasaner og høns ble avlivet. Vedkommende fikk beholde vaktler, duer og perlehøns. - Jeg fikk altså beholde svømmefugl og rugeegg mot at jeg tok prøver av kyllingene. Ingen er interessert i å finne ut hvor det kom fra. Jeg vet ikke, har ikke fått inn nye dyr på mange måneder før sykdom. Kanskje det er villfugl? Kanskje noen som var på besøk? Det er dumt at det er sånn forskjellsbehandling. Føler meg litt "snytt" når andre får beholde dyrene sine! MT skal jo være seriøse, men jeg synes dette er useriøst! Er det noe, vi som har vært gjennom dette, kan gjøre? Lykke til med kyllingene og videre hønsehold:-)
  1 point
 3. Tusen takk, så søte dere er. Nå klekker det små Mille Fleur her! ♡♥♡
  1 point
 4. Masse Lykke til med Klekkingen. håper du får noen flotte høner og stelle med nå. Er grusomt det du har vert igjennom.
  1 point
 5. Ja, disse sykdommene er ikke noe å spøke med... Viktig å ta symptomer på alvor! Og bra at du fikk sjekket det ut, selv om utfallet ble som det ble.... Du får bare se framover og glede deg over kyllingene som kommer framover Som du vet, så har det samme skjedd meg.. Ting blir bedre etterhvert! Stoooooooooooooooooor klem fra meg til deg <3
  1 point
 6. Kommer jo ann på hvor stor plass du har Men viktig med høyden: enten 40-50 cm høyt, eller 190-200 cm meter. De hopper og flyr jo og kan skade seg dersom de får for god fart. Et tips kan være å strekke netting 10 cm under takhøyde, hvis du ikke har det så høyt,lavere enn 180-190 cm, da stanger de i nettingen fremfor taket Ellers for et litt mindre bur... så 200 cm lengde, 50 cm høyde og 50 cm dybde. Jeg har både små og store bur. Små til kyllingene og store til de voksne, slik at de har plass til å bevege seg og fly litt. ( Forresten praktisk med nettingvegger, da de kan deise nokså hardt i nettingen når de flyr.)
  1 point
 7. Kjempebra uttelling da, særlig til postegg å være!!! Og artig med litt forskjellige farger Hva temperatur og fukt har du brukt under ruginga? Jeg fikk 30 egg i posten i sommer, 8 kyllinger ble det, og alle var haner. Så ved neste forsøk går det sannsynligvis bedre enn sist hvertfall
  1 point
 8. Leit å høre. Har du de gående løs på tunet eller inne i gjerde? Hønsehauken er jo ganske kjapp og kommer mer enn gjerne tilbake hvis han finner at det er et lett bytte der. Kan også være mink, den kommer seg inn overalt... Jeg er ny på dette med høns. Fikk tak i 5 DK/Fønix høner, og litt senere en kjempeflott og tam DK hane. Hanen døde mystisk inne i fjøset 17mai... Du kan lese om hendelsen på siden min om du vil. Man blir jo faktisk knyttet til fuglene, og det er ikke noe gøy å miste noen. Håper du får flere kyllinger tross dette.
  1 point
 9. Så herlig hverdagshistorie, takk for at du delte den med oss!
  1 point
 10. Hihihi, ja men jeg må nå si at det egentlig er ganske så økonomisk mot mange andre kjæledyr. Og får vi jo både egg og prima gjødsel tilbake. Det kaller jeg kjæledyr som leverer tilbake. Men ser for meg at vi også får mye overskuddsegg når ungdyrene begynner å verpe..
  1 point
 11. Hehe Ja egg fra slike "bortskjemte" høner blir nokså dyre. Men det er jo mest fordi vi vil at de skal ha det bra! Her triller det nesten egg ut av kjøleskapet når jeg åpner det. Egg er godt og sunt, men det er måte på hvor mye egg en familie på 5 kan spise i løpet av en uke. Her hjelper t.o.m. bikkja til å bli kvitt egg
  1 point
 12. Mine er gråstripete:-) Men har 2 små kyllinger, en gylden (høne håper jeg) og en kobberhalset (110% sikker hane!!). Så kanskje det blir noen fargemixer til våren som legger mørkere egg(?)
  1 point
 13. jeg har brukt punktsveiset firkantnetting 1"x1.5" i min hønsegård, med plank i overgangene som Andvor sier over. Har gravet ned nettingen 0.5 m under bakken og 1 m ut fra burkanten. Har lagt steinmur langs kanten på utsiden av nettingen som sikkerhet, og har hatt besøk av både rev og grevling, og begge har gjort forsøk flere ganger på å komme inn, men til ingen nytte Det kostet endel å lage hønsegården slik, med punktsveiset netting og mye plank, men det blir solid og sikkert og holder i mange år, så jeg er veldig fornøyd! Anbefales http://www.fuglepraten.no/index.php?/gallery/image/406-/ http://www.fuglepraten.no/index.php?/gallery/image/328-/
  1 point
 14. Og Her har du meg som sitter å nikker så Enig så Enig! Vi har faktisk den Beste Hobbyn som finns!!
  1 point
×
×
 • Create New...