Jump to content

trude

Medlemmer
 • Posts

  96
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

trude last won the day on March 2 2013

trude had the most liked content!

About trude

 • Birthday 10/26/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Female

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

trude's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Reputation

 1. jeg gjorde egentlig minst mulig.... klekte som jeg klekker alle andre kyllinger og alle egg som var befruktet klekte. en kylling som hadde litt kjipe bein så den ble tatt bort ellers lever alle i beste velgående uten noe mer tilpasning. har liksom vert så redd for å prøve for alle sier det er så vanskelig. men tror det blir fasan og rapphøns ruging her i hele sommer pluss de to hønene som plutselig har lagt seg på for å ruge selv.
 2. da er det kansje snart påtide å lyse de da... men klekke på lavere temp... det har jeg ikke hørt før men er verdt et forsøk har automatisk fukt styring i maskina så håper jeg klarer å få den opp på 80%+ har dere kyllingene under lampa like lenge som hønekyllinger? jeg har noen trekasser med tette vegger og delvis netting lokk som jeg har brukt til kyllinger da jeg syns det har vert lettere å få fin temp nedi der også tidlig på våren. jeg tror den vil passe fint
 3. takk. da har jeg putta 32 egg i maskina så få vi se hva det blir. kan jeg lyse de på dag ?
 4. jeg fant liksom ikke helt den infoen jeg ville ha i heftet som fulgte med maskinen. det er en octagon avance. Det er sånne "vanlige" fasaner så om jeg har skjønnt rett så skal disse og rapphønsene ruges ca likt. et par dager lengre en hønene..
 5. Håper noen kan hjelpe meg med dette. Jeg har kunn ruget høner og vaktler før og har hat en vellykket hønseruging i maskinen i år for å teste at allt fungerer før jeg skal ruge fasaner og rapphøns. men hvordan temperatur og hvor lenge skal de ligge i maskinen? Kan de ruges sammen? Håper på svar fra noeb som har prøvd før.
 6. jeg liker nå å både ha hund og fugl... men derfor jeg ikke trener på fasaner heller. det er en del uerfarne som ser på priser og finner ut at det er rimeligere å kjøpe fugl og trene selv en å gå på organiserte treninger. jeg selger heller ikke fugler til hvem som helst som sier de vil bruke fuglene til hundetrening
 7. Jeg bruker flere av mine vaktler til trening av hund. De blir satt ut på et jorde for at jeg så går på med hund for at hun skal finne de og ta stand på de. for at jeg etter på går å fanger de inn. de fuglene jeg bruker til dette er sunne og friske og legger godt med egg. jeg mener det ikke er skadelig for fuglen. men jeg trener med hunden i line og da har jeg full kontroll på at hunden ikke får tatt fuglen da dette er adferd hos hundene jeg IKKE ønsker. En annen måte folk bruker fasan/rapphøns/vaktel/due på er i en støkkmaskin som får fuglen til å fly når du ønsker det. Men nei det er ikke lov å sette ut slike fugler sånn helt uten vidre. så uten tilatelse er det bare lov å trene på duer da disse flyr hjem igjenn.
 8. jeg har hat en albino vaktel en gang. den levde helt fint
 9. ENDELIG klekker det skånske blommer her!!

 10. Er det skadelig på noe vis at DKene mine går våte på beina? det er ikke lett å holde hvite bein rene med den sommeren som har vært til nå og ut vil de.
 11. trude

  Brød som for

  jeg lurte på det her med brød fordi att svigermor driver bakeri.. så jeg har tilgang på mengder med brød. men så da kan de få så mye de vil da? men siden det var et regnestykke på hvor mye for de skulle ha iløpet av en dag så bør jeg vel begrense mengden kraftfor når jeg tillegsforer med brød og grønsaker?
 12. trude

  Brød som for

  Hvor mye brød kan egentlig høner og vaktler få? og er det best med grovt eller fint brød? mine har hat ca fri tillgang og da går det ganske mye brød og mærkbart mindre kraftfor...
 13. da har jeg henter 4dk og 1 dk/silke mix :)

 14. om du skal bruke høns eller annet slakteavfal og "småbiter" bør du fryse dette ned med vann og hundemat så det blir en stor blokk hvis ikke blir det halvspiste høner overallt..... noe som skjeldent er så poppulært.. eller hvis du skal ha åte som er helt lovlig å legge ut bør du ta kontakt med lokale viltemda å få tak i en påkjørt elg el lignende. det er noe regler med frakt over kommune grenser med tanke på spredning av sykdomer. også for ville dyr.
×
×
 • Create New...