Jump to content

trude

Medlemmer
 • Posts

  96
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Posts posted by trude

 1. jeg gjorde egentlig minst mulig.... klekte som jeg klekker alle andre kyllinger og alle egg som var befruktet klekte. en kylling som hadde litt kjipe bein så den ble tatt bort ellers lever alle i beste velgående uten noe mer tilpasning.

  har liksom vert så redd for å prøve for alle sier det er så vanskelig. men tror det blir fasan og rapphøns ruging her i hele sommer pluss de to hønene som plutselig har lagt seg på for å ruge selv.

 2. da er det kansje snart påtide å lyse de da...

  men klekke på lavere temp... det har jeg ikke hørt før men er verdt et forsøk :dans: har automatisk fukt styring i maskina så håper jeg klarer å få den opp på 80%+

  har dere kyllingene under lampa like lenge som hønekyllinger? jeg har noen trekasser med tette vegger og delvis netting lokk som jeg har brukt til kyllinger da jeg syns det har vert lettere å få fin temp nedi der også tidlig på våren. jeg tror den vil passe fint

 3. jeg liker nå å både ha hund og fugl... men derfor jeg ikke trener på fasaner heller. det er en del uerfarne som ser på priser og finner ut at det er rimeligere å kjøpe fugl og trene selv en å gå på organiserte treninger. jeg selger heller ikke fugler til hvem som helst som sier de vil bruke fuglene til hundetrening

 4. Jeg bruker flere av mine vaktler til trening av hund. De blir satt ut på et jorde for at jeg så går på med hund for at hun skal finne de og ta stand på de. for at jeg etter på går å fanger de inn. de fuglene jeg bruker til dette er sunne og friske og legger godt med egg. jeg mener det ikke er skadelig for fuglen. men jeg trener med hunden i line og da har jeg full kontroll på at hunden ikke får tatt fuglen da dette er adferd hos hundene jeg IKKE ønsker. En annen måte folk bruker fasan/rapphøns/vaktel/due på er i en støkkmaskin som får fuglen til å fly når du ønsker det.

  Men nei det er ikke lov å sette ut slike fugler sånn helt uten vidre. så uten tilatelse er det bare lov å trene på duer da disse flyr hjem igjenn.

 5. jeg lurte på det her med brød fordi att svigermor driver bakeri.. så jeg har tilgang på mengder med brød. men så da kan de få så mye de vil da? men siden det var et regnestykke på hvor mye for de skulle ha iløpet av en dag så bør jeg vel begrense mengden kraftfor når jeg tillegsforer med brød og grønsaker? :D

 6. Hvor mye brød kan egentlig høner og vaktler få? og er det best med grovt eller fint brød? mine har hat ca fri tillgang og da går det ganske mye brød og mærkbart mindre kraftfor...

 7. om du skal bruke høns eller annet slakteavfal og "småbiter" bør du fryse dette ned med vann og hundemat så det blir en stor blokk hvis ikke blir det halvspiste høner overallt..... noe som skjeldent er så poppulært.. eller hvis du skal ha åte som er helt lovlig å legge ut bør du ta kontakt med lokale viltemda å få tak i en påkjørt elg el lignende. det er noe regler med frakt over kommune grenser med tanke på spredning av sykdomer. også for ville dyr.

 8. Ok min seksjon er med fire bur, men kunne tatt med noen av den typen du snakker om også men rommene nok like store ( :) og de jeg tok ned var ferdig skrudd ned fra veggen..). jeg tenkte å klippe ned alle skilleveggene og lage dette til sommer bolig til 4 DK jeg håper bare det blir stor nok plass. :unsure:

 9. Er det noen som har god erfaring med dette? Vil slippe de ut fortest mulig. Er 3uker nok?

  om du bare skal ha de ute en kort periode på dagen går det bra. mine får flytte ut når de er fire uker men de får varmelampe på kvelden og hvis noen dager er litt kaldere

 10. Næringsverdien på høy og ensilasje kan variere. om man vil lage for med høy næringsverdi må man slå før graset får frø for etter det går all næringen i frøene. her har det til nå bare regnet i sommer så det er dårlig tørke vær :D

 11. så da trenger jeg ikke å tenke så mye på at de skal ha samme type temprament bare de har nok plass da. det er liksom ikke het en rase som jeg har falt pladask for så syns det kunne vert gøy med litt forskjellige :dans:

 12. Da hadde jeg egentlig tenkt å utvide hønsegården litt, men lurer på hva jeg bør velge. Jeg ønsker en hønse flokk som er spennende å se på og legger fargerike egg. og produserer jevnt med egg.. det er kansje ikke mulig å få allt man ønsker seg men.. også har jeg skjønnt at det er muligens en vis variasjon i temperament så bør vel kansje velge noen som er ganske like for å bevare husfreden. tenkte også på det her med fotbefjæring er det noe ekstra man bær tenke på da?

 13. jeg gjør lite ekstra med mine annet en å sørge for at temperaturen er der den skal og at de har det de trenger (vann de ikke drukner eller klarer å bade i, mat i den størrelsen de klarer å spise som stortsett er oppdrett 1 most sammen med eggeplomme.) gir ikke sukker, men ser til de mange ganger om dagen for å kontrolere temperatur og skifte vann, som jeg foresten har noen dråper epleeddik i.. av de som klekker på dagen de skal har jeg stortsett ingen frafall men an de som klekker litt etter kan det vere noen som detter av. men disse er stortsett ganske små. føler selv at jeg har har god erfaring med heller litt høyere temperatur hos kyllingene med at de har mulighet for å regulere det selv. også har jeg hat bedre resultat når jeg har klekt mange på en gang. av 50 egg i maskina hadde jeg 40 når de var 1 uke sist jeg klekte så mange og av disse var det 6 egg som ikke klekte. men det er mange faktorer som spiller inn med vakterkyllinger de kan være ganske skjøre.

 14. jeg ser vel kansje ikke på jerpe jakt som noe spesiellt utfordrende da den flyr kort og om man jakter med hund er det stortsett lett å finne den igjenn. men det er nok mange jegere som bare skyter når de er på støkkjakt eller jakter med hund, uten å tenke seg om hvordan type fugl man skyter på. og jerpe er jo definert som jaktbart villt så de gjør jo i teorien ikke noe ulovlig selv om det finnes lite jerpe.

  lofothanen: det å skyte kråkefugl er bra tilltak for rypebestanden :azn: om det er kråker som stortsett lever i skog/fjell så skal de vist vere ok å spise også sier noen. måker er også flinke til å tømme rype reir. også håper jeg du har sendt inn avføringsprøve av revene..

  • Upvote 1
 15. Neida, absolutt ikke. Settingen ble bare litt spesiell. Viltstelltiltak for hvem? For å få opp bestanden for jegerne, eller for å øke bestanden i naturen av denne nydelige fuglen?

  Fin artikkel om jerpa for den som vil bli kjent med den.

  ok :P er bare litt dyslektisk skjønner du.... Hvis man gør et tiltak så er det jo stortsett for å øke eller begrense antall av noe, så i dette tilfellet. ja for å øke antall jerpe. men om det er for å ha mer villt å høste av eller for å ha flere av denne stedvis uvanlige fuglen. det å ta ut noen småpredatorer vil de flese fugler nyte godt av uansett. men min motivasjon er at man høster av et overskudd og for at det skal vere noe overskudd å høste av må man noen ganger høste predatorer.

 16. Det er det moderne bestandsskogbruket som kan ta på seg noe av skylden for den lave bestanden da all skog med lav verdi som er gode jerpe biotoper ble hogd ned til fordel for mer produktiv skog. bestandskogbruk er heller ikke så heldig for de andre typene skogsfugl geller. mens enkelte rovfugl arter finner ut at enkelte hogstklasser( et område med hovedvekt av en type tre i samme alder) er enklere å jakte i en andre. men her i bratte telemarks lier er det mye lauskog og stedvis gode bestander av jerpe. også er det jo ikke alle deler av landet fuglen finnes selv om det kan i utgangspungtet være gode biotoper.

  jerpa er en relativt lett fugl å jakte på da den ikke flyr så langt i forhold til andreskogsfugl typer. det kan også vere med på å påvirke antallet i områder med hardt jakttrykk.

  jeg jakter selv fugl i flere av østlands fylkene og ser jerpe årlig.

  Om du går på ssb.no og søker på jakt statestikk for de tre skogsfugl artene vi har så ser du at avskytningen er relativt lik i variasjon for de tre artene. og om du legger på mår i tilleg som en mulig predator ser du en oppgang i antal felt vilt av artn mår i nedgangsår for skogsfuglen. og at kurven etter en stund bikken andre veien igjenn. så om du vil ha mere jerpe og skogsfugl så finn ut hvem som er dens fiender og driv aktiv fangst på disse.

×
×
 • Create New...