Jump to content

Eriken

Medlemmer
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Nøytral

About Eriken

 • Rank
  Kylling
 • Birthday 06/03/1973

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Bergen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har to moskuser som er 3 vintre gamle.. Andriken spiser eggene som hoen ruger på .. er dette normalt? skal hoen stenges inne?
 2. Har 2stk. 3 uker gml. andunger som jeg har hatt inne fra de ble klekket (altså ikke vært med andemor grunnet at hoen tok livet av noen andunger) Er litt uskikker på hvor store de bør være før en kan slippe de løs sammen med andemor og andrikken. Vil andungene mest sannsynnelig bli angrepet av de, eller vil det bli en type voldsom dominering som kan ende med at de blir drept.. har ett lite bur ute på marken som jeg lufter andungen i og da kommer hoen og andrikken å er nyskjærrige, for så å gå videre.. Erfaringer?
 3. Nå har jeg en andunge i en pappeske med halm i ..litt vann og litt brødsmuler.. også en liten varmekilde i form av 60w sun glo neodymium daylight lampe som gir litt passelig varme. 3 egg igjen som hun ruger på som jeg venter skal klekkes og som jeg ta vil ha i esken. tenker at hun skal få de tilbake når ungene er blitt litt noen dager.. Virker som andungen trives godt inni halmen+ bittelitt dun fra anda. .. litt piping, men det er nok naturlig. så får vi se da om lykken står oss bi
 4. tror jeg skal prøve eske trikset... noe spesielt jeg skal fore de med da brødsmuler kanskje ? spiser de rett etter klekking eller er ikke det noe appetitt i de før etter noen dager?
 5. Sukk.. 3 andungen død.. inne i innhegningen. kan eggene klekkes på andre måter uten å ha rugemaskin.? eske med halm i under varmelampe. siden det er nå er tredje som er død tenker jeg at det må være hoen som tar livet av de. merkelig oppførsel da..
 6. Det er både kråke og skjære i området rundt her så det er ikke umulig at det har gjort henne nervøs, innhegningen har vært lukket slik at andre dyr ikke har komt seg inn, men allikavel så er det jo en ganske så desperat handling og ta livet av nyklekt andunge. Hun har nå 6 egg derav 3 har sprekk i skallet og aktivitet inni egget pr. nå så da er nok like før det kommer fler andunger så jeg får vel bare se hva som skjer. Kan vel kanskje være siden anden er ung og at det er første gangen hun ruger ut egg.
 7. Da har det enedelig begynt å klekke egg her hos oss som vi så spent har ventet på .. men!!!! i går så jeg at det lå en død kylling utenfor innhegningen .. tenkte at det sikkert var andriken som hadde tatt livet av den så jeg lukket igjen inhegningen slik at det kun var anden som var der å passet på eggene. I dag oppdaget jeg når jeg skulle se til endene at hoen drev å heiv å kasta fram og tilbake på en kylling(død) slik rovdyr gjør når de skal "myke opp" bytte sitt. var rester av egg der i innhegningen ogsåsom hun begynte å spise på.. jeg lurer på følgende... ka i svarte skal jeg gjøre ? er dette normalt at de dreper sine egne avkom?? hva med resten av kyllingen som holder på å klekke nå .. er oppgitt... Håper på gode råd. ps. har også lagt merke til at andriken er veldig til å jage henne når hun går ut for å lufteseg å spise ... hun løper vettskremt rundt å han etter... han setter seg oppå henne en liten stund..
 8. begynte å ruge på heltid 15 mars så da er det ca 35 dager fra den 15 så det er jeg sikker på.. ikke noe nytt i dag helle.. hun ligger å ruger da så får vi no se.. men tviler egentlig på at det kommer noe. .. i dag er det den 37 dagen .
 9. Er helt enig med deg i det, så får jeg heller ta vanntesten senere el. ved neste ruging
 10. fjernet yterlige 4 egg, så nå er det 11 egg igjen... jeg lyste eggene og tok vekk de jeg var sikre på ikke var liv i .. mener jeg så bevegelser i noen få egg .. eller så innbildte jeg meg det hehe.. i morgen er det dag 37. tenker jeg lar de ligge t.o.m dag 40 før jeg fjerner alle eggene.
 11. Hmmmmm .... Virker ikke som det blir noe moskuskyllinger her hos oss. Har i dag fjernet 6 egg som var missfarvet og var full i svart væske .. også noen lyse egg som også bare var væske i. Går vel egentlig utifra at de andre eggene da ikke er befruktet siden det ikke er noe anntydnig til at det skal klekke.. ikke noe piping,, ikke ser jeg noe som beveger seg... ikke noe prekker i eggene som antyder at de begynner å klekke
 12. Hva bruker du til å filme med? trådløs Webcamera eller strekt leninger ? hmmm.. virket jo veldig artig å kunne se på klekke showet
 13. Ja får jo håpe at det kommer noen søte små kyllinger Men er jo litt usikker da siden det ikke virker som at det er noe liv i egga og at det er første gang hoen ruger egg...kanskje ikke de klarte å befrukte egga osv... Men... tålmodihet er vel det eneste som hjelper.
 14. Da har hoen lagt i 35 dager å ruget på eggene sine... jeg kan ikke se at det er noe liv i eggene ( vet ikke hva tegn en skal se etter) I reiret er det ca 20 egg.. noen er litt varme og noen litt kaldere... noe er litt blåaktig.. og noen virker litt skjoldete.. er det vanlig? Aner ikke om det kommer til å komme noen kyllinger virker jo ikke så det skjer noe.. Hmm er det meg som er utålmodig eller skulle det vært begynt å klekke nå? og hvor lenge etter dg.35 skal en vente før en er sikkert på at eggene ikke har noe liv i seg.. ? Hilsen utålmodig og spent
×
×
 • Create New...