Jump to content

ah09

Medlemmer
 • Posts

  842
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

ah09 last won the day on July 24 2014

ah09 had the most liked content!

About ah09

 • Birthday 01/01/1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.123hjemmeside.no/nythverdagen/139616873

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Rogaland
 • Interesser
  høns, fisking, hage, natur fotografering, og friluftsliv

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ah09's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Reputation

 1. Jeg skal igang å bygge vaktelhus nå, hva kom du frem til, i valg av størrelse på døren?
 2. Jeg har startet opp med vaktler og skal igang med noen småhus til de med utegård, i den forbindelse hadde det vært kjekt å sett andres hus, for inspirasjon, hvordan har du laget til hus og utegård til vaktlene dine?
 3. ah09

  Vi med Hedemora

  Hei Hvor holder du til og hvor kommer dine fra?
 4. Er det noen av dere som har halmgård i tilknytting til hønsehuset, å hvordan har dere evt gjort det? Har dere tak over hele, deler av den, eller ingenting av den? Jeg tenkte jeg skulle ha min rett etter inngangen til hønsene, men tenkte å ha den uten tak. Men er det lurere å ta tak over, så de kan gå i denne halmgården når det regner og snøer. eller er det en fordel å ha det uten tak, så en slipper å vanne den når det er for tørt osv?
 5. Vi er igang med hønsehuset nå, å er ikke kommet så langt som til gulvet enda, men lurer enda litt på hvordan vi skal løse det. Jeg tenkte vi skulle ha det opp fra jorden, med 10-20 cm, men så leste jeg at det da ble et yndet sted for mus, så da ble den ideen strøket... Så var planen å ha sementgulv, med epoxymaling, industrigulvbelegg e.l, men det kommer nok til å koste skjorta, med 50 kvm stort hønsehus, å så skal vi bygge rammen til huset i tre materialer, så da funker det nok ikke å støpe oppå dette? Neste mulighet var å ha treramme, isolere, å så ha plater og industrigulvbelegg, eller fjøsmaling e.l oppå.. men vil jeg da få hull i belegget så det vil samle seg masse parasitter under der, med et sånt gulvebelegg? Hva har dere som gulv i hønsehuset, og hva anbefaler dere? jeg har ingen muligheter for å ha skuffe under huset på denne størrelsen. Vi skal ha sluk midt på gulvet hvor avløpsrøret fra vanningsannlegget skal gå ut, så gulvet må både kunne måles, samt høytrykkspyles.
 6. Legger til enda et bilde, som igjen viser mye rot, men det må bli verre for å bli bedre, er den neste trøsten med det Her er ihvertfall baksiden av eiendommen vår, som ikke brukes til noe nå, så her har jeg grovt skissert hvor hønsehuset kommer til å stå Det tar mye lenger tid med gravingen enn hva jeg trodde, det må graves grøfter med fall, det skal vadres av, måles med laser osv, så ting tar tid, men det går hele veien rette veien, om enn noe sent, så er det bedre at det tar tid, så blir gjort skikkelig Kom gjerne med innspill, spørsmål, eller hva som helst, setter bare pris på det Det lille huset uten tak, er et lite hus som de skal få til sandbad ute, med overbygg over, om det snør osv. Aøt rotet som står under halvtaket ved buen, er materialer, og vinduer osv som skal i hønsehuset. det er også en stor stablet haug med takpanner til huset, samt 1000 liters tanker til vanningsannlegget.
 7. I helgen røk det selvsagt en slange på gravemaskinen, så det vil nå ta enda lenger tid å få gravearbeidet gjort, men det går da den riktige veien hele tiden, om enn noe sakte nå Kommer med flere bilder etterhvert Det neste vi skal igang med nå, er å legge singel, og rør på plass, å pukke/gruse hele plassen, der huset skal stå, samt 2 meter foran huset,d er de skal få en stenkiste å gå på, før de går inn og ut av hønsehuset for bedre renhold i hønsehuset
 8. Gravingen har begynt Akuratt nå ser det bare helt forferdelig rotete ut...å vi drar inn tonnevis med gjørme, under skoene Så gleder meg til det er ferdig, at rørene er på plass, å vi får gruset opp, så blir det mye rensligere med en gang.. Men ihvertfall så er vi kommet enda litt lenger Det dere ser på bildet utenom alt rotet, er drenering under hønsehuset, samt der avløpsrørene skal komme. Jeg skal ha vask i forgangen, så jeg kan skylle utstyret osv. Å så skal jeg ha automatisk vanningsannlegg inne hos hønsene, som er av oppsamlet regnvann som skal samles fra taket på hønsehuset, oppi 1000 liters tanker. De skal drikke av drikkenipler, å under disse skal det være en renne som samler opp vann, om de skulle lekke, e.l, så det ikke renner ut på gulvet i hønsehuset.
 9. ah09

  Vi med Hedemora

  Jeg har Hedemora høns, å strevde fælt med å få tak i de... Er derfor på let etter andre med samme rase, da jeg trenger nytt blod til de etterhvert Er det noen flere her inne som har denne rasen?
 10. Da var dagen endelig kommet idag kommer geavemaskinen, å graver opp til avløpsrørene, og dreneringsrørene, og murblokkene til fundamentet kommer hjem idag. Det tar nok en dag og to å få gjort, så skal det fylles med grus over rørene og byggingen av reisverket kan begynne *GLEDER MEG* Kommer med bilder etterhvert, kom gjerne med innspill
 11. Viss det er til en mailadresse som var i hobbyfjærfebladet, så har jeg det
 12. Da starter vi endelig, etter mye att og frem, å bygge hønsehuset vårt vi venter nå på et materiallass, så er vi igang. Huset skal være rundt 49 kvm, fikk det godkjent i vinter. Nå står en hel gjeng på rundt 30 stk hedemoraer, i huset til smålensgjessene mine, å venter på å få nytt hjem, før vinteren kommer Har måttet tatt 14 haner til nå der, å det er vel kanskje 8-10 igjen der, men skal nok ha de fleste av de, får se etterhvert hvordan de oppfører seg mot hverandre, og andre. Om noen har gode råd underveis så er jeg takknemlig for det
 13. Nå forsøkte jeg i hele ifjor, og iår, på uttalige annonser, samt at jeg sendte mailer til titalls personer, som jeg hadde hørt hadde hatt de tidligere osv, uten resultat, fikk helt tilfeldig egg, å da til og med 2 ganger helt tilfeldig, når vi var på Justin bieber konsert i oslo, men der er det ikke mulig å få tak i mer, å de ble ødelagt i maskinen, da jeg ikke får den til å fungere... Jeg får ikke svar på mailene mine, å ikke respons på annonsene som jeg har lagt ut...eller ihvertfall ikke respons som har ført til at jeg får tak i noen fugler enda. Jeg fikk heldigvis 6 kyllinger sist gang, men 4 døde av en ett eller annet som de nye kyllingene vi kjøte hadde, sannsynligvis har 2 igjen, hane og høne, som er i slekt, klekking idag, men kun en kylling er kommet ut, pga maskinen ikke funker. Jeg vil så veldig gjerne ha kyllinger unge og/eller voksne, men ikke søren om det er mulig å finne de :/ Er det noen som vet om noen som har, så er jeg KJEMPE takknemlig for å få vite det, eller så ryker dette året også, da folk slutter å ruge ut nå snart. Det hjelper meg ikke at de har i sverige, som mange tipser meg om, da jeg er registrert som importør, men ikke får noen til å registrere seg som eksportør :/ Så det nytter dessverre ikke. KJEMPE takknemlig for all hjelp!
 14. Vi søkte kommunen om et hønsehus på 49 kvm ifjor, å det må byggesøkes om, med nabovarlser osv så vi skal begynne på det endelig...nå.. Vi skulle egentlig ah et på under 15 kvm, for å slippe å søke, men da måtet det, ihvertfall her i Rogaland, og i vår kommune, settes 4 meter fra grensa, noe som var umulig å få til på vår tomt, for da var det ikke plass igjen til bygg Da søkte vi om å få sette opp større enn 15 kvm, å DA er det lov å sette det helt inntil nabogrensa, bare sånn at det drypper på egen grense, feks 1 meter, å siden vi da likevel måtte søke, trakk vi det opp så langt vi kunne, på samme søknaden, å endte dermed på 49, for om du tipper 50 kvm, er det enda mer papirarbeid og styr.. Men om du har over 4 meter å gå på, så kan du ha under 15 kvm.
 15. Mener jeg husker en tråd der man kan legge inn hønsehuset sitt under bygging, å siden vi nå skulle begynne tenkte jeg at jeg skulle starte min egen byggetråd, men finner ikke linken igjen, fins der en sånn tråd, eller er jeg litt i tåka her
×
×
 • Create New...