Jump to content

NTF

Medlemmer
 • Content Count

  190
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by NTF


 1. Hei! :D


   


  Ønsker meg noen tips og råd :)


   


  Vi har en luftig gammel garasje som vi ønsker å bygge om til hønserom.


  Vi har tenkt til å isolere og kle igjen innefra, men veit ikke hvordan vi skal gå frem eller hva vi skal bruke.


  For man må vel ha noe bak isoleringen i og med at det ikke er noe der fra før? Og evnt hva bruker man?


   


  Å hva kan man bruke for å lydisolere?


  Er det noen plater av noen slag som man kan sette opp som vegg?


   


  Regner med at vi skal klaren å gjøre jobben, men det er selve planlegginga av hva vi skal kjøpe inn og bruke vi ikke er så flinke på... :duck:


   


  Takker og bukker for svar :)


   


   


   


  post-1320-0-47354200-1368258215_thumb.jp

  post-1320-0-62179900-1368258225_thumb.jp


 2. Jeg syns dette med sykdommer er litt skummelt siden jeg veit ikke hva som er vanlig å ikke. Mine høner hører jeg nyser litt innemellom, å da får jeg jo helt vondt..Første jeg jeg tenker på er disse sykdommene.. Er det ILT? Er dem smitta, men ikke helt syke enda?... Mange sånne ting som jeg går å bekymrer meg for om dagen.. Sendte en mail til MT, men fikk som svar at dem tok ikke prøver uten at det var syke dyr eller stor mistanke til at det skulle være noe.. Jeg har ingen syke dyr som jeg kan se..dem alle er friske i oppførsel, spiser og drikker helt vanlig. Men så er det denne nysinga innemellom da.... Nysing står jo som ett av symptomene..Men hvor stor grad veit jeg jo ikke.. Ikke er det noen dyrlege rundt her som kan hjelpe meg heller siden dem har null peil på fjørfe...

  En annen ting jeg lurer på er om dette er noe ender kan få?


 3. Det hadde vært veldig fint med en slik side , men da trur jeg det er lurt at det følger med ett slags bevis eller noe som beviser at man har tatt tester.

  Eller at man ikke kunne bare skrive seg inn selv, men at det var kanskje en i en klubb eller noe som skriver opp en sånn type liste.. Det kunne jo gjøres det det?

  Hvis feks man har en liste på hver klubb hvor man kan legge frem opprettere som har tatt tester og kan vise at dem har friske dyr på en måte.. da kunne hver enkelte oppdretter velge om dem vil legge seg på lista og bevise at dem har blitt testet.. Det hadde jo vært en fordel for oppdretter og dem som ønsker å kjøpe fugler...

  For meg kunne det også vært så strengt at man ikke kunne solgt levende dyr uten å være registrert, men det er nok umulig å få til.. Bare se på hunder og katter.. Selv om det er mange flinke oppdrettere, så er det utrolig mange der ute som gir litt f.. som bare avler for å selge eller bare avler for gøy uten noen bakgrunn eller mening..

  Veldig spent på fremtiden vår.. endringer går tregt, men står man sammen så står man strekere :)


 4. Dette er noe jeg lurer på..

  hu ene orpington høna vår blir fort møkkete fra rumpa og ned.. akkurat som om hun bæsjer på seg eller noe..

  Men det som er rart er at hun har jo fast og fin bæsj, ingen diare.. Så det er jo ikke derfor heller..

  Det er så ille at vi må vaske henne når det blir for ille.. Er det noen som har vært borti dette? Eller veit hva det kan komme av?

  Hun er en høne som liker å sitte på fanget for å få kos, men matmor syns ikke det er like stas med bæsjerumpe på fanget,, :undecided::rolleyes:


 5. Uff.. i de to siste ukene har jeg gått å tenkt på de skumle sykdommene som våre kjære hønevenner kan få.

  Jeg har vært klar over at det er sykdommer som er svært alvorlige innenfor hønsehobby, men har liksom ikke tenkt noe mere på det.

  Men etter det jeg har lest om dem stakkarne som har fått påvist disse sykdommene føler jeg meg ikke trygg. Syns det er utrolig grøssent å tenke på at det kan skje når som helst med hvem som helst... OFF.. Jeg har lest litt rundt om di forskjellige sykdommene, men det jeg lurer på er de symptomene..

  Jeg har kanskje blitt litt for "hysterisk" i det siste, siden jeg skvetter hver gang jeg hører ett nys. Men er jeg hysterisk eller er dette noe jeg bør få funnet ut av?

  Når jeg sier nyser så er det sånn innemellom..

  Å etter dette jeg har lest mye av nå så frister det lite å kjøpe nye voksene fugler inn i flokken.. For selv om dem du kjøper av sier at dem har friske, så skal man egentlig ikke være så sikker på det...Det er jo utrolig trist at det skal være sånn at man ikke skal kunne stole på det en selger/oppdretter sier.. For en nybegynner vil jo som regel ikke vite hva man skal være obs på å ikke.. Sånn som meg selv feks viste ikke hvor mye man kan utsette flokken sin for av å kjøpe inn fugler fra andre..

  Det blir nok kjøpt en rugemaskin her snart tenker jeg..

  Men så har man jo mange av dem som ikke er klar over at flokken sin har noe sykdom/smitte.. Så man kan jo uten å vite det starte en full smittehandel som går videre og vidre.. Skummelt dette her... *grøss*

  Er det noen regler for oppdrettere som sier at det skal testes noen ganger..eller noe i den duren?

  Koster det mye for å ta slike prøver hos dyrlege feks?

  Off..mine tanker går hvertfall til dem som har blitt ofre for disse styggdommene..!! Trist.

  • Upvote 1

 6. Var ikke helt sikker på hvor jeg skulle sette mitt kommende spørsmål, men legger det ut her: :D

  Hva bruker dere som badesand til tuppene? Vi har bare brukt vanlig sand, men vi har ikke "renset" det før.

  Men vi ønsker å gjøre det nå.. Noen erfaringer som vil deles rundt dette.. Er det en ide å koke sanda?

  Vi har jo hentet sand fra elva vi, men det er sikkert ikke lurt å bruke dette uten å rense det på en måte først..? Kan jo inneholde masse ting som ikke blir sett med to menneske øyne.. hmm..


 7. Fant ett tidligere innlegg som var om dette. Pulveret var mere forebyggende og dråpene til når man var sikker på at det er mark/orm..

  Men hvordan veit man sikkert at dem har noe? Jeg må bare spørre jeg, har liksom ingen aning på dette :)


 8. Tusen takk for at Fuglepraten finns :)

  Dette var veldig kjekt å vite :) Her om dagen så la vi merke til at hu ene Orpington høna sto å "gapte" etter luft.. Men vi tenkte ikke så mye over det, annet enn at vi syns det var litt rart.

  Om det er gaporm eller ikke så er det vel greit å ta en kur med Ropa B anti-orm? Så dette bestilles i dette øyeblikk :)

  Men det er 2 slag Ropa B.. En med pulver og en Ropa B antiorm.. Hva er lurest å kjøpe?


 9. Titt titt :)

  Ja, jeg syns også dette forumet er utrolig kjekt siden jeg finner mange gode råd innpå her. Pluss at det er ett godt miljø her i forhold til andre forumer. :)

  Det er som dere sier veldig koslig å bare sitte å se på dem. :)


 10. Hei du!

  Vi har ett bitte lite spørsmål.. Vi har en liten hane kylling på ca 7 uker. Han er den som er tøffest av dem, å er den som alltid kommer først.

  Det vi lurer på er følgene.. Er det noen måte man kan se på en kylling hvordan han kan bli når han blir stor. Da tenker jeg på oppførsel.

  For det første jeg tenker er når han virker litt uredd så kan han bli en tøffing når han blir eldre?

  Det vi er veldig spente på er da om han kommer til å passe så masse på tuppene han han kommer etter oss..

  For vi hadde en hane til å begynne med, men han ble en skikkelig sinna hanefar som kom flaksene på alt som nærmet seg.

  Å syns det er litt guffent med tanke på barn som vi har på besøk. Syntes generelt ikke det var noe stas med en forbanna hana egentlig. hmm

  Er det noen måte man kan prege en kylling til å bli en snill hane? Eller noe man ikke bør gjøre?

  Dette er sikkert ett veldig dumt spørsmål, men det er noe jeg lurer på :)

  Er liksom ikke så inn i høns enda. Har null erfaren med haner.. hehe

  Det var vel det jeg lurte på i første omgang :) :)


 11. Jeg bor da i Åmot (Modum). Jeg er ganske ny innenfor hønsehobby, men har hatt høner og ender i 4 år nå.

  Det hele startet med at min søster skulle bo litt med oss en sommer, så hun tok med seg sine 3 ender hun var så glad i. Jeg syns det var litt rart at det gikk ann å bli glad i ender liksom, men syns det var veldig morro da. :)

  Det blei jo sånn at endene ble igjen her på småbruket etter at min søster flyttet. Jeg hadde da blitt bitt av basillen og blitt glad i disse moskusendene..hehe

  Plutselig så hadde vi forskjellige typer ender i hagen. hihi

  Så det tok ikke så lang tid før vi ble nysgjerrig på høner da. Så vi kjøpte en hane og ei høne (orpington) av ett koselig par i Svelvik som driver oppdrett av mange flotte fugler.. Men vi fant jo fort ut at vi ville kanskje ha ett par høner til i den lille flokken, så vi kjøpte noen kyllinger. Men med vår flaks så fikk vi bare ei høne av 6 mulige, resten haner. jaja.. :D hanene fikk vi gitt bort og da satt vi igjen med 1 hane og 2 tupper.

  Når hanen ble litt eldre begynte han å bli en liten hissigpropp. Ingen kunne nærme seg dem lengre uten at hanefar kom flaksene på deg. Siden vi har mye besøk av barn så fant vi ut at vi ikke kunne ha han her. Så etter dette har vi bare hatt 2 høner.

  Vi har sett på mange forskjellige høneraser, men det er en rase som jeg har forelsket meg helt i, det er Brahma. Utrolig pene :smiley: Så nå har vi endelig bestemt oss og har nylig kjøpt oss 5 stk på 7 uker. Det skal bli 4 tupper og en hane. :smiley:

  Så da har vi 5 Brahmaer og 2 orpington tupper.

  Vi har også noen ender, men dem skal flytte nå til høsten da vi har bestemt oss for å kun ha høner :)

  Er jo litt rart det også da, man blir jo veldig glad i endene sine :) Men dem skal flytte til en som driver med ender og har en flott andedam. Så trur dem kommer til å kose seg :) :)

  Det er så koselig å ta med seg kaffekoppen ut å bare sitte å se på fuglene våre :) Det er en utrolig morsom og koslig hobby. :D


 12. Hei hei :)

  Ja disse endene lager reirene sine litt små teite steder innemellom.

  Vi veit alt om det siden vi har hatt ender som har gått til naboens uthus og andre plasser vi helst ikke vil at dem skal legge seg. he he

  Vi har katter og kråker som er tett oppi oss her. Vi har aldri vært borti at kattene våre har tatt noen små, men det vil jo ikke si at ingen katter gjør det.

  Vi har prøvd å flytte reir før, men det har fungert dårlig siden andemor skulle kun tilbake til der hun hadde reiret først. Så vi har måttet vente til ungene er klekt ut før vi flyttet hele familien inn i egen inngjering. Å da har det fungert fint etterpå :)

  Så jeg hadde nok venetet til dem hadde klekt før jeg hadde flyttet på dem. Men det kommer jo ann på hvor trygt det er der hun ligger å ruger da?

  Hvis hun ligger litt utsatt til så hadde jeg kanskje vurdert å gjerda henne inn (hvis det er mulig). For når dem først har lagt seg så er det små turer

  om dagen dem forter seg å spise og drikke så er det rett på egga igjen. Så vann og mat er det greit å ha stående hos henne.

  Men hvis du velger å ha en skål med vann eller noe så må du være obs på at når ungene klekker så er det kjempe viktig at ungene får en mulighet til å komme seg

  ut av skålen/bolla eller hva du skulle brukt til å ha vann oppi. For andunger er flinke til å komme seg oppi ting, men ikke alltid like lett å komme ut igjen. Særlig hvis dem har plaska ut litt vann. Da kan man være uheldig at dem drukner når dem ikke kommer seg ut ifjen :/ Ikke for å skremme eller være ekkel mot deg, men jeg veit hvor trist det er når man finner ut at dem ikke klarte seg. jeg lærte den harde veien. Jeg viste ikke at andunger kunne drukne så jeg hadde jo en hundeskål med vann til dem å trudde det var greit. Off... Ikke koselig..

  Andemor er veldig flink med barna sine når dem klekker. Passer som regel godt på dem og beskytter dem. Vi syns det tryggest å ha dem i egen inngjerding

  den første tiden til dem blir litt større før vi lar dem gå med resten av flokken.

  Det høres jo ut som du kommer til å få en del unger nå..he he ;)

  Andunger er jo bare helt herlig :))


 13. Vi prøvde å flytte ei and i fjor som hadde lurt seg til å ruge i vedskjulet til naboen. Det var ikke snakk om at hu skulle flyttes på nei.

  det var en bestemt frøken ja. Vi hadde satt reiret hennes inn i en gammel kiste på akkurat samma sted som hun hadde lagt seg på egga, så ventet

  vi ett par dager til hun hadde vent seg til det nye rierplassen. Så bærte vi kista med hun og reiret inni hjem. Men det var spetakkel uten like

  med flaksing siden hun skulle jo hverfall ikke være der. Så vi opnet døren til gakkerommet for å se hva hun gjorde, å da løp hun tilbake til naboen igjen.

  Så vi ble enig med naboen at hu skulle få ligge der til ungene hadde klekt :cheesy:

×
×
 • Create New...