Jump to content

Prisilla

Medlemmer
 • Posts

  4,276
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  69

Prisilla last won the day on February 18 2017

Prisilla had the most liked content!

About Prisilla

 • Birthday 09/15/1966

Contact Methods

 • MSN
  sylviset@hotmail.com
 • Website URL
  http://www.123hjemmeside.no/Ladeoppdrett

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Sykkylven. Møre og Romsdal
 • Interesser
  4.9.3 Svart Silke med opg uten skjegg
  1.1.10 Svart Dverg Kochin.
  1.3. Isbar
  1.1 Araucana Hanen er laksfarga og høna blå
  1.4 Gullhalsa Hollandsk dverg
  1.4.5 Jumbo vaktel

  Besøk meg gjerne på Facebook: Stabburshella hos Sylvi eller på http://www.123hjemmeside.no/Ladeoppdrett

Recent Profile Visitors

32,151 profile views

Prisilla's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

148

Reputation

2

Community Answers

 1. Vaktelegg skal vere trygt å spise og som Tormod sei er salmonella høgst uvanlig i Norge. Ensymet som er nevnt hindrar egget i å verte infisert, det ein imidlertid skal vere klar over er at skallkvaliteten kan variere og eit punkterte egg forgår lett. Ta vanntesten for å vere sikker. Når det kjem til eggallergi, skal også vaktelegg vere tryggare å spise enn hønse egg. Men sjekk først om du tåler det.. Eggekvita i vaktelegg vert brukt til å framstille ulike typar allergimedisin, så farlig kan det ikkje vere.
 2. Eg hadde nok latt denne sleppe, den vil nok mest sannsynleg ikkje klare å få i seg nok mat og vatn uansett.
 3. Høna må flyttast uansett, eg har opplevd å måtte ta kyllingane frå ei høne fordi ho var veldig hard og drap eit par før eg rakk å komme dei andre til unnsetning. Med dette er skjeldan. Eg tenkjer dette går veldig bra ho blir nok ei fin og beskyttende mor. Masse lykke til !
 4. Send ei melding til pippa ho har mykje fasan også påfugl.
 5. Så lenge allmentilstanden er bra har du ikkje så mykje å frykte. Gi henne matyoghurt det er med på å stabilisere magen, hønseguffe er supert, men pass då på at ho har skjellsand i ei boks. Diaré kan kome av inntak av store mengder vatn, men også av stress. Kjem ho til maten eller vert ho jaga?
 6. Snakk med Mattilsynet om dette, eg reknar med endene må i karantene ei god stund.
 7. Trur ikkje du skal overreagere, is i magen. Er høns alvorleg sjuke visest det tydelig, med sturing, oppblåste fjær, abnormitetar i bein eller vinge, hoderisting, nysing og gaping, missfarga/ blass kam og hakelapp. Ein eller fleire av desse symptoma treng ikkje vere alvorlig, hoderisting kan feks vere gapmakk. Blass kam - myting osv.
 8. . Tja det kan ha vore midd men mest truleg lopper. Sjekk heimesida mi så får du lese og sjå bilder av utøy.
 9. Sjekk Mattilsynet si side for meldepliktige A og B sjukdommar, her står det klart og tydelig når du skal melde frå.
 10. Det beste er å stenge av, det går fint. Masse lykke til !
 11. Har hatt silker i mange år og er stadig like forelska. Ingen av mine silker vaglar i høgda men dei mest dominante kan vagle lavt. Dei andre ligg gjerne i rugekassene eller på golvet, gjerne i ein haug. Silker er kloke rolige og veldig vennlige høns. Har ikkje opplevd haneangrep ein einaste gong. Silkene kan gå fritt og eg lokkar alltid silkene inn med ein liten godbit etter nokre timar. Når det regnar held eg dei som oftast inne, dei vert klisj klasj, det kjem av at dei manglar genet som dannar fjærspolar. Du kan trygt ha silkene ute, men preg dei godt med godbitar
 12. Brahma er ei vanskelig rase å sjå forskjell på fordi dei veks seint. Prøv å legge ut bilde da vel
 13. Isoler høna på ein varm stad. Lunka kamillete er antiseptisk og gir god virkning på såre auger. Følg med om det dukkar opp andre symptom.
 14. Kok opp kamillete og drypp nokre gongar for dag, den bør vere lunka. Om dette utviklar seg vidare med dårlig allmentilstand, snue og hoste må du ta kontakt med veterinær.
×
×
 • Create New...