Jump to content

Mone

Medlemmer
 • Posts

  458
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Mone last won the day on July 7 2012

Mone had the most liked content!

About Mone

 • Birthday 03/08/1974

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Volda, Møre og Romsdal

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mone's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Kanskje det ja.... Meiner å ha høyrt at hønene legg eit visst antal egg i løpet av eit liv, og desse er "klar" i høna frå fødselen av... men har ikkje funne det att nokon plass..
 2. Stussar på at det er fleire tusen eggceller som ligg klar til å bli egg, det betyr fleire tusen egg på ei høne, tusen egg vert vel omlag 4 år, så to tusen, på ei 8 år gamal høne.. Tenkjer eg heilt feil no??
 3. Korleis gir du ampresol Tuppene på Fjellhøy, er det som med koksid?? Veit du pris i forhold til gamebird,??
 4. Faverolles er også lett å sjå tidleg, hanane får ein svart flekk på vingen ganske raskt!!!
 5. Mone

  Kalde egg :/

  Mi rugemaskin skal stillast inn til kjøling av egga to timar i strekk kvar dag, frå dag 7-19. Så eit par timar trur eg berre er sunnt, men 4-5 er vel kanskje litt mykje då.. Håper det går bra med alle egga!!
 6. Det treng ikkje spele noko rolle med hønerase i byrjinga, det kjem etterkvart, det kan eg love deg!!! Men er det svært kaldt om vinteren der du bur, under -10 og du ikkje har isolert hønehus, bør du kanskje prioritere høner med liten kam!! Elles anbefaler eg kjønnssorterte kyllingar viss du kan få tak i første gongen, så kan du etter kvart utvide, det vert somregel slik med oss alle Lykke til!!!
 7. Eg har ikkje silker, berre silkemix, som eg tilvende slik... men det er leeeenge sidan no
 8. Tips for å få tak i hønene er å gå inn til dei etter dei har lagt seg til for kvelden, då er dei mykje lettare å få tak i, viss du har ei hovudlykt kan du lettare lyse medan du held hønene og kikar i kloakken, der vil det garantert sitte lus dersom det er lus!!!
 9. Oj, det blir pangstart Spurven!!! masse lykke til
 10. Mone

  lohman

  Ofte er det slik at verpehøner bruker all energien på å legge egg, og difor veks ikkje fjøra ut att slik som på prydhøns...
 11. Du kan venne dei til vaglene ved å flytte dei opp om kvelden etter at dei har gått til ro, nokre dagar med flytting, så går dei kanskje opp av seg sjølv om kvelden!!
 12. Egga skal stå med den butte enden opp ja, og du kan bruke polstringa som skal vere mellom skiljarane til å støtte opp på endane. Eg har klekkt to gongar med mi Octagon advance 40 ex, og er supernøgd!!! Lykke til!!!
 13. Om dei får mat om morgon, kveld og natt, og er ute på graset på dagen, skulle det ikkje vere problematisk å ta vekk maten på dagtid. Hønene venner seg snart til kva tid dei får mat. Og på dagtid et dei gras og anna godt dei finn ute uansett!!! Prisilla vart hakket før meg ser eg....
 14. Lus og lopper er to forskjellige dyr, men mulig at behandlingsforma er den same!!
×
×
 • Create New...