Jump to content

andemor

Medlemmer
 • Content Count

  2,208
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

andemor last won the day on May 21 2013

andemor had the most liked content!

Community Reputation

45 Glimrende

About andemor

 • Rank
  Prydfugl
 • Birthday April 9

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Aurskog, Akershus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. http://www.safari.til1000.net/honer/niederrheiner.htm Absolutt mange likheter med niederhainer ja!
 2. Nå er det vel et spørsmål om hvor i landet vi bor når det kommer til oppvarming av hønsehus. Når kuldegradene kryper ned mot -30 som de gjør omtrent hver eneste vinter her hos meg, så vil det nærmest grense til dyremishandling å unnlate å ha en eller annen form for oppvarming. Selv har jeg isolert hønshus, men bruker likevel varmelamper (røde eller keramikk) på de absolutt kaldeste dagene. Bor man i de strøkene av landet der det skjelden kommer under 10 kuldegrader er selvsagt ekstra oppvarming ikke nødvendig. Ettersom jeg hadde mange flere høns for noen år siden, så har jeg et ganske stort h
 3. Jeg har også hørt at de tåler rundt - 20, men det ville jeg aldri tatt sjansen på å prøve ut! Tenk bare på forfrysninger av hanekammer, det skjer lenge før temperaturen synker så lavt. Jeg kan heller ikke tenke meg at høns vil ha det særlig godt under så kalde forhold, og vi vil jo helst at dyrene våre ikke skal lide unødig. At de blir noen kuldegrader i hønsehuset gjør ingen ting, det klarer de helt fint.
 4. Hvis ikke hønsehuset er isolert så kan det jo ha blitt temmelig kaldt der inne ja, så man kan ikke se bort fra at den lille høna har reagert negativt på såpass mange kuldegrader. Hvis hun er like gammel som de andre hønene men likevel mindre, kan hun jo også være litt svakere og tåler da også mindre. Her hos meg var det -16 i natt, og vannet hadde frosset i etpar av drikkekarene. Jeg har isolert hønsehus, men det er ganske stort, og jeg har ikke mange høns for tiden, så nå henges det opp varmelamper ja!! Meldes -19 til i morgen, og da trengs nok litt ekstra varme.
 5. Jeg har aldri hatt noe medisinskap til mine høns, det er heldigvis ikke ofte det er noe i veien med dem.. Men har man kyllinger så synes jeg det kan være lurt å ha tilgang på gressløk, enten fersk (men for all del ikke våt!), eller den tørkede man kjøper i krydderhylla i butikken. Et lite dryss er flott for magen til de små. blåspray er en lur ting å ha, og kanskje en boks spray mot eventuelle lus. Ettersom jeg har hund har jeg også tilgang på en god klosaks. Men ellers så synes jeg at høns vanligvis er sunne og friske dyr, og for og være helt ærlig så er jeg ikke tilhenger av store medisinska
 6. http://www.safari.til1000.net/honer/newhamps.htm Hmm! Skulle nesten tro at dere hadde new hampshire, eller at det kunne være blandet inn denne rasen?? De kan man jo godt si er karamellbrune!
 7. http://www.safari.til1000.net/honer/orping.htm Her er iallefall noen gule orpington som du kanskje kan sammenlikne med. Hanene har jo vanligvis en noe dypere gulfarge enn hønene, men jeg vil nok ikke kalle dem brunlige, heller en litt dyp varm gulfarge. Det kan visstnok av og til forekomme noen mørkere fjær i halefjærene, men jeg tror ikke det er ønskelig. Jeg hadde gul orpinton i mange år, og gule var de alle sammen!
 8. Jeg har også ender og gjess sammen, fungerer utmerket!
 9. andemor

  Ukens rase

  Hei sofa hanen! Vil bare si at det var noen nydelige dyr du hadde der! Jeg vet ikke så mye om den rasen, heller ikke standarden for hvordan de skal se ut, men fine var de iallefall, likte spesielt hønen.
 10. Det kan kanskje høres ut som om han tar sitt ansvar veldig alvorlig, og gjør alt han kan for å beskytte damene sine! Ettersom han er så ung vil jeg kanskje tro at han roer seg ned når han er blitt litt mere erfaren. Jeg har hatt mange moskusandrikker, men har ikke opplevd at de har vært aggresive. Det kunne jo være en ide og rett og slett late som om dere ikke ser han i en periode, og absolutt ikke kose med ham. Kanskje heller ikke kose for mye med damene hans. Da vil han muligens roe seg litt når det gjelder å beskytte damene? Ettersom dere har bestemt at han skal få være til våren så vil der
 11. andemor

  Ukens rase

  Flotte fugler andvor! Dette er en rase jeg har liten kjennskap til, det er kanskje ikke så mange som har den? Hvordan er stor kochin hvis man f.eks sammenligner med brahma? Da tenker jeg temperament bl. annet. Er de like rolige som brahma? Legger de brukbart med egg? Jeg har forstått det sånn at dverg kochin og stor kochin er to helt forskjellige raser. (dvergen er jo såkalt urdverg). Men hvordan er det med fargevariasjonene på stor kochin, finnes de også i like mange varianter som dvergen? Ja, det ble jo noen spørsmål dette, men det er morsomt å få vite litt om denne flotte rasen.
 12. Du trenger ikke å skremme dem, bare løft de opp etter tur så vil hoene ha mye mere lyd enn hannene. Min erfaring er også at hannene har kraftigere bein.
 13. http://ghaglind.trip...verg_kochin.htm Joda, hvetefarget er en godkjent farge det! Vet ikke om jeg fikk til å legge inn en link, men jeg prøver. Høna på avataren din ser ikke så værst ut i fargen den, selv om det er vanskelig å tyde det lille bildet. Ser litt lys ut i kroppen, men som sakt, ikke lett å se...
 14. Det er nok blandinger av diverse raser. Dvergkochin er det ikke.
 15. Det har du selvsagt rett i Prisilla! Jeg tenkte ikke så langt. Man kan ikke være forsiktig nok i disse tider, da sykdom og elendighet herjer i besetningene. Trist utvikling er det iallefall!
×
×
 • Create New...