Jump to content

andemor

Medlemmer
  • Posts

    2,208
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

Everything posted by andemor

  1. http://www.safari.til1000.net/honer/niederrheiner.htm Absolutt mange likheter med niederhainer ja!
  2. Nå er det vel et spørsmål om hvor i landet vi bor når det kommer til oppvarming av hønsehus. Når kuldegradene kryper ned mot -30 som de gjør omtrent hver eneste vinter her hos meg, så vil det nærmest grense til dyremishandling å unnlate å ha en eller annen form for oppvarming. Selv har jeg isolert hønshus, men bruker likevel varmelamper (røde eller keramikk) på de absolutt kaldeste dagene. Bor man i de strøkene av landet der det skjelden kommer under 10 kuldegrader er selvsagt ekstra oppvarming ikke nødvendig. Ettersom jeg hadde mange flere høns for noen år siden, så har jeg et ganske stort hønsehus. Nå har jeg kun 11 dyr, og da blir huset fort kaldt. Hanene kan forfryse sine store kammer, og jeg tror nok også at trivselen hos dyra blir bedre hvis ikke kuldegradene sitter i veggene hele tiden. Men hos mine ender og gjess, som bor i et isolert uthus, har jeg aldri ekstra varme om vinteren. Men masse ren flis og halm, slik at moskusendene som lett forfryser beina sine har det lunt og godt!
  3. Jeg har også hørt at de tåler rundt - 20, men det ville jeg aldri tatt sjansen på å prøve ut! Tenk bare på forfrysninger av hanekammer, det skjer lenge før temperaturen synker så lavt. Jeg kan heller ikke tenke meg at høns vil ha det særlig godt under så kalde forhold, og vi vil jo helst at dyrene våre ikke skal lide unødig. At de blir noen kuldegrader i hønsehuset gjør ingen ting, det klarer de helt fint.
  4. Hvis ikke hønsehuset er isolert så kan det jo ha blitt temmelig kaldt der inne ja, så man kan ikke se bort fra at den lille høna har reagert negativt på såpass mange kuldegrader. Hvis hun er like gammel som de andre hønene men likevel mindre, kan hun jo også være litt svakere og tåler da også mindre. Her hos meg var det -16 i natt, og vannet hadde frosset i etpar av drikkekarene. Jeg har isolert hønsehus, men det er ganske stort, og jeg har ikke mange høns for tiden, så nå henges det opp varmelamper ja!! Meldes -19 til i morgen, og da trengs nok litt ekstra varme.
  5. Jeg har aldri hatt noe medisinskap til mine høns, det er heldigvis ikke ofte det er noe i veien med dem.. Men har man kyllinger så synes jeg det kan være lurt å ha tilgang på gressløk, enten fersk (men for all del ikke våt!), eller den tørkede man kjøper i krydderhylla i butikken. Et lite dryss er flott for magen til de små. blåspray er en lur ting å ha, og kanskje en boks spray mot eventuelle lus. Ettersom jeg har hund har jeg også tilgang på en god klosaks. Men ellers så synes jeg at høns vanligvis er sunne og friske dyr, og for og være helt ærlig så er jeg ikke tilhenger av store medisinskap til fjærfeet!
  6. http://www.safari.til1000.net/honer/newhamps.htm Hmm! Skulle nesten tro at dere hadde new hampshire, eller at det kunne være blandet inn denne rasen?? De kan man jo godt si er karamellbrune!
  7. http://www.safari.til1000.net/honer/orping.htm Her er iallefall noen gule orpington som du kanskje kan sammenlikne med. Hanene har jo vanligvis en noe dypere gulfarge enn hønene, men jeg vil nok ikke kalle dem brunlige, heller en litt dyp varm gulfarge. Det kan visstnok av og til forekomme noen mørkere fjær i halefjærene, men jeg tror ikke det er ønskelig. Jeg hadde gul orpinton i mange år, og gule var de alle sammen!
  8. Jeg har også ender og gjess sammen, fungerer utmerket!
  9. andemor

    Ukens rase

    Hei sofa hanen! Vil bare si at det var noen nydelige dyr du hadde der! Jeg vet ikke så mye om den rasen, heller ikke standarden for hvordan de skal se ut, men fine var de iallefall, likte spesielt hønen.
  10. Det kan kanskje høres ut som om han tar sitt ansvar veldig alvorlig, og gjør alt han kan for å beskytte damene sine! Ettersom han er så ung vil jeg kanskje tro at han roer seg ned når han er blitt litt mere erfaren. Jeg har hatt mange moskusandrikker, men har ikke opplevd at de har vært aggresive. Det kunne jo være en ide og rett og slett late som om dere ikke ser han i en periode, og absolutt ikke kose med ham. Kanskje heller ikke kose for mye med damene hans. Da vil han muligens roe seg litt når det gjelder å beskytte damene? Ettersom dere har bestemt at han skal få være til våren så vil dere jo få en fin pekepinn om hvordan han utvikler seg. Men fortsetter han å angripe dere så vil jeg nok skiftet han ut til våren, eller før han gjør mere skade. Håper det ordner seg til det beste!
  11. andemor

    Ukens rase

    Flotte fugler andvor! Dette er en rase jeg har liten kjennskap til, det er kanskje ikke så mange som har den? Hvordan er stor kochin hvis man f.eks sammenligner med brahma? Da tenker jeg temperament bl. annet. Er de like rolige som brahma? Legger de brukbart med egg? Jeg har forstått det sånn at dverg kochin og stor kochin er to helt forskjellige raser. (dvergen er jo såkalt urdverg). Men hvordan er det med fargevariasjonene på stor kochin, finnes de også i like mange varianter som dvergen? Ja, det ble jo noen spørsmål dette, men det er morsomt å få vite litt om denne flotte rasen.
  12. Du trenger ikke å skremme dem, bare løft de opp etter tur så vil hoene ha mye mere lyd enn hannene. Min erfaring er også at hannene har kraftigere bein.
  13. http://ghaglind.trip...verg_kochin.htm Joda, hvetefarget er en godkjent farge det! Vet ikke om jeg fikk til å legge inn en link, men jeg prøver. Høna på avataren din ser ikke så værst ut i fargen den, selv om det er vanskelig å tyde det lille bildet. Ser litt lys ut i kroppen, men som sakt, ikke lett å se...
  14. Det er nok blandinger av diverse raser. Dvergkochin er det ikke.
  15. Det har du selvsagt rett i Prisilla! Jeg tenkte ikke så langt. Man kan ikke være forsiktig nok i disse tider, da sykdom og elendighet herjer i besetningene. Trist utvikling er det iallefall!
  16. Som oftest er det litt blod i avføringen hvis det er koksidiose. Men det hender jo at en høne bare rett og slett blir syk, uten at det behøver å være noe alvorlig sykdom til grunn. Dvergfaverolle er vel en ganske skjelden rase, og det kan jo være innavl f.eks, og at hun derfor er svakere. Kan jo tyde på noe sånt siden du sier at hun utviklet seg saktere enn søsteren? Hvis de andre hønene dine virker friske og fine, så går det sikkert bra. Er det noen av de sykdommene som Prisilla nevner, så vil jeg tro at du ville merket noe på dem også.
  17. Newcastle Disease er det vel svært lite sansynlighet for at dette kan være, får vi håpe. Det har ikke vært noe utbrudd her i landet på mange år, tror det var i 1996 eller deromkring, og det er en svært alvorlig sykdom! Derimot har både Danmark og Sverige hatt tilfeller av denne sykdommen i de senere år, i Sverige så sent som i 2011.
  18. Dette er ikke bare noe man tror, vi VET jo hvordan importen av egg og dyr stort sett foregår! Derfor synes jeg det er så bra når noen endelig prøver å få dette til på lovelig vis. Og at det må finnes oppdrettere i bl.annet våre naboland som godt kunne tenke seg å være med på å gjøre ting lovelig, det tror jeg absolutt. Derfor kan det være en ide å kontakte diverse lokalklubber, eller oppdrettere, i utlandet og kanskje få noen tips og råd der. Jeg har desverre ingen bedre råd å komme med, men det hadde jo vært flott om noen flere hadde deltatt på denne tråden med eventuelle råd eller egne erfaringer. Som Tormod også er inne på, det er veldig mange raser og fargevarianter rundt om i landet nå. Og de har vel neppe fløyet hit selv....!
  19. Jeg må utvide listen jeg skrev tidligere i denne tråden! I likhet med andvor så har jeg en stor forkjærlighet til dverg kochin, og har hatt mange forskjellige fargevarianter i årenes løp. Nå har jeg skaffet meg 2 hvite høner (mulig det blir hane senere), og de er naturligvis helt nydelige! de er tillitsfulle, pratsomme, kosete, ja helt som DK skal være! En absolutt favorittrase for meg.
  20. Jeg tror du bare må prøve deg fram. På www.safari.til1000.net ligger det mange linker til både svenske, danske +andre lands hønsesider. Der finner man også lokalklubber som sikkert kan formidle kontakt til godkjente besetninger. Kanskje det kunne vært en ide å sende mail til dem med forespørsel? Lykke til iallefall, det er så utrolig flott at noen virkelig tar dette på alvor, det er den veien vi må gå hvis ikke sykdommer og elendighet skal ta knekken på besetningene våre!
  21. Det kan sikkert være at mange ikke vil selge, men jeg tror nok også at en grunn faktisk er at mange av fargevariantene rett og slett er blitt borte. Da jeg hadde DK (for 8-9 år siden), så var utvalget relativt stort, og jeg hadde mange av de fargene som man nå omtrent ikke får tak i. Det er litt trist å si det, men jeg tror nok at all mixingen med farger er en av grunnene til at dette har blitt et problem. Jeg har selv opplevd å kjøpe ny avlshane f.eks, som så helt riktig ut i fargen, men som ga de forundeligste avkom! Det sier seg selv at hvis det blir ganske ille når slikt skjer, og de rene fargene er plutselig ikke så rene lenger. Det er en ganske trist utvikling for de som virkelig vil avle på spesielle fargevarianter, og som du sier, mangel på nytt blod og innavl i flokken skaper enda flere problemer.
  22. Ja, det er en nydelig farge! Det finnes sikkert noen som har hvetefarget vil jeg tro, men den er nok ikke vanlig nei. Håper du finner noen som har!
  23. Jeg tror nok desverre at hvetefarget ikke er så utbredt nei. Det er faktisk flere av DC fargene som er vanskelig å få tak i nå.
  24. Det er nok sikkert helt riktig ja, hvis man satser så stort! Men for oss vanlige hobbyoppdrettere så er det vel ikke slike mengder vi opererer med. Og som oftest så har vi jo flere enn en rugehøne også, iallefall hvis man har dvergkochin. Jeg syntes mine dvergkochin var klukk støtt, og da plukket jeg egg fra de andre rasene også og la under dem. Men jeg har også alltid hatt en rugemaskin tilgjengelig, selv om jeg altså, som hobbyoppdretter, har foretrukket klukkhøner. Det er nok ganske naturlig at de maskinklekkede kyllingene blir fortere tamme, ettersom vi må håndtere dem på en helt annen måte enn når hønemor tar seg av oppdragelsen. Men bruker man bare litt ekstra tid hos "mor og barn" så går det seg fort til synes jeg.
  25. Klukkhøner er best synes jeg! Og har man dverkochin eller orpington så skal det mye til før de går av eggene, er min erfaring. Jeg synes ikke det har så mye med romantikk å gjøre, men rett og slett hva som er det mest naturlige i verden, nemlig at hønemor klekker ut ungene sine og passer på dem, og lærer dem alt en kylling må kunne! Det er hun mye flinkere til enn vi er. Jeg har erfaring med både klukkhøne og maskin, men foretrekker utvilsomt det første alternativet!
×
×
  • Create New...