Jump to content

veronic

Medlemmer
 • Posts

  64
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

veronic last won the day on August 25 2011

veronic had the most liked content!

Profile Information

 • Kjønn
  Female
 • Bosted
  Dønna, Nordland

Recent Profile Visitors

5,012 profile views

veronic's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Hei. Artig å se at det er flere nordlendinger her. Bor selv på Dønna. Har ei brahma høne, to mille fleur, to australorps og syv silker på tre mnd. :-)
 2. Jeg liker også sitte inne i hønsegården, det er koselig når hønene kommer og vil på fanget. Jeg har tre Mille Fleur damer, de heter Tingeling, Pippi og Shakira. Min hvite brahmahøne heter Snøhvit. Brahmahanen het Jupiter ( måtte få han avlivet, da han ikke var snill med mennesker...) Har to australorps som heter Askepott og Tornerose. Har nå fått 7 silker, de er 11 uker og har ikke fått navn enda:-)
 3. Tenker på å få oss vaktler til våren. Buret tenkte vi at vi skulle ha ute i hønsegården. Store deler av hønsegården er under tak ( gjennomsiktige plater), så buret tenkte vi å bygge inntil den ene leveggen, buret vil bli ca 2 m langt, 170 høyt og 1m bredt. Da vaktlene blir stående ute hele året, er det da <eurovaktler som er det beste ? Kan man bruke greiner for å la vaktlene hoppe opp i høyden i buret ? Kan vaktlene gå i hønegården sammen med hønene på dagtid ? Hvor mange vaktler kan jeg ha i et sånt bur?
 4. Har en hvit brahma hane, han er fem mnd idag, lurer på når jeg kan forvente at han starter å gale ?
 5. Oppdretter sa at det var to høner jeg betalte for...er jo overhodet ikke interessert i haner...
 6. Da har jeg tatt bilde av dem. La merke til at den største som er på størrelse med mine mille fleur høner( litt større kanskje ) hadde litt hvitt den og ytterst på vingene, men veldig lite. Bare en flekk. Den er dobbelt så stor omtrent, som den minste australorpsen. Blir glad hvis dere kan se på bildene og tippe alder :-)
 7. Har fått meg to Australorps kyllinger, men da oppdretter ikke kunne si når de var klekket , vet jeg ikke hvor gammel de er ? Den ene har en hvit fjær ytterst på hver vingespiss. Den andre er helt sort og dobbelt så stor..noen som kanskje kan se det hvis jeg legger ut bilde ?
 8. Høna døde også. Så nå har jeg to brahma igjen. De er heldigvis ikke i slekt med disse to som døde og de virker friske. :-)
 9. Da har jeg hatt besøk av dyrlege i dag igjen. Hun undersøkte høna etter selv å ha snakket med veterinærinstituttet. Høna har nå fått antibiotika. Blir hun ikke bedre i løpet av tre døgn, så må hun avlives. De mistenker at hun har mareks disease , en type av den som gir svulster. Høna har en kul på foten, en i halsen. Hun begynner også å få en kul der kammen er. Dyrlegen så stor forskjell siden sist. Hun syns også det var interessant at hanen var denne hønas bror. Jeg håper på det beste, men forventer det verste, kan man si.
 10. Hønen døde selv igår, bare timer før en venninne skulle komme å avlive han. Jeg har hatt kontakt med veterinærinstituttet i Oslo de to siste dagene. En Bruce David der var veldig hjelpsom. Han så på bildene av hanen og mente det var mykoplasmose, noen som vet noe om det ? Den Brahma hønen min med en byll på foten, viser tegn på at hun ikke er i form. Hun har helt fine øyne, men virker litt pjusk og har nebbet åpent på innpust. Hun har fått en liten hevelse der kammen skal være og kammen er helt forandret. Nå hadde hun jo i utgangspunktet nesten ikke kam da. Hun ble født 17 mai. Bekymrer meg veldig at høna også virker syk..
 11. Huff, eldste sønnen min på 12 tok ikke dette særlig bra. Har sittet og pløyet flere nettsider, kom over en kreftsykdom hos høns som heter Lymfoid leukos, noen som har hørt om dette ?..Og kan man se på en hane / høne om de har smerter. Dyrlegen mente jo at hanen min hadde smerter, men hvordan kan man egentlig se det ?
 12. Da har jeg hatt besøk av dyrlege igjen. En annen dyrlege enn sist. Hanen hoster ikke, nyser ikke eller noe sånt. Men hele øyehulen er blitt kjempestor. Dyrlegen mente at det var en svulst kanskje, som vokser innenifra og presser på øyet. Hun mente at han må avlives. Hun mente også at han hadde smerter. Hun konnstaterte at han var blind på øyet, og hun sa at det var lite reaksjon på det andre øyet..men han ser. Dette er veldig tragisk , syns jeg...jeg sa til henne at jeg ville vente til i morgen før vi eventuelt avliver han, dette også pga jeg vil snakke med barna. Oppdaget også i morgest at den ene brahma høna mi hadde en byll på den ene foten, denne stakk dyrlegen hull på og renset. Men hun fikk ikke ut noe materie da hun stakk hull på den..er ikke det rart ? Hun er iallefall flyttet for seg selv og skal stå alene til såret er grodd der hun stakk hull. Gleder meg ikke til å prate med barna i kveld..
 13. Hanen er nå flyttet for seg selv...stakkars, han har jo aldri vært alene. Men han ser jo de andre..Skulle og ha visst om det finnes dyrleger her som kan mye om fjærkre og hvor i landet...
 14. Har snakket med dyrlegen idag og, føler at det er lite hjelp og få. Hun kunne komme og se på han i morgen hvis han ikke var bedre. Har renset øyet hans med linseveske og hatt på kloramfenikol øyedråper. Håper han blir bedre.
×
×
 • Create New...