Jump to content

Beena

Medlemmer
 • Posts

  262
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Beena last won the day on October 2 2012

Beena had the most liked content!

About Beena

 • Birthday 01/01/1

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Bosted
  Vestfold

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Beena's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Ender og høner som er eldre enn to år gamle, pleier ofte å legge litt store egg med to plommer i. Etterhvert som anda eller høna blir eldre, så værper de færre egg, men de er forholdsvis store, det kan også være litt dårligere skall kvalitet på slike dyr.
 2. Beena

  Innavl

  Hvis en ikke kan få tak i ubeslektede høns, så må en sørge for å sjalte ut alle med div. defekter fortløpende under oppveksten, da vil en i løpet av et par generasjoner få høner som er like sterke somde som ikke er innavlet. Men det krever at en ikke er for snill i denne utsjaltings perioden, og en bør i denne perioden klekke fram så mange kyllinger som mulig.Den norske Jærhøna er et resultat av slik langvarig innavl. Jeg vil derfor anbefaleå lese historien om Jærhøna, det var nemlig bare noen få individer igjen da rasen ble reddet.
 3. Beena

  Gjester

  Jeg pleier å gå igjennom forumet, men logger meg bare på hvis det er noen jeg vil svare på, synes det er greit slik
 4. Jeg har hatt andre rugemaskiner, min erfaring er at man slipper å ha i vann i rugemaskinen, da disse måleinstrumentene ikke er så veldig nøyaktig. Følg heller med på luftblæra i egget, er den stor bør du legge i litt vann,.
 5. Ja det skulle gå bra, bare pass på å legg jevnlig ny silo over den gamle. Det blir varmgang, så ved litt kjøligere perioder så kan hønsene legge seg oppe denne siloen.
 6. Til moskus ender kan en gi oppbløtt reinlav, det er veldig populært, skal inneholde mye mineraler og andre nyttige ting. Reinlaven ligger i vann natta over, før foring om morgenen.
 7. Men kålrot er det mange som har glemt som et viktig tilskuddsfor til høns. Kålrota deles i to, og på skall siden settes en pinne slik at den avskårede delen står i ca 45 graders vinkel. Når jeg gikk på landbrukskolen på 80 tallet så lærte vi at dette skulle motvirke hakking samtidig som det ga en fin farge på plomma.
 8. Kalking er viktig for en plen hvor hønene går, fordi hønsegjødsla skaper et surt miljø i jorda.. Hvis du kalker så fører det til bedre gras vekst . Kalken er bra for høner som verper og dette er noe de trenger uansett.
 9. Jeg hadde en slik andrikk en gang som fikk koldbrann i kjønnsorganet. Den virket frisk og sunn , men en dag så falt denne spiralen av. Så det endte med at jeg slaktet den. Og siden den ellers var frisk så ble det middags mat på meg. Derfor har jeg minst 2 andriker til enhver tid i tilfelle!
 10. Husk at ender griser til ganske mye, så veggene bør være glatte og bør kunne spyles rent. Hvis du vil ha det litt enkelt så kan skaffe fram noen halmballer som du lager et tak til. Da kan du bare skifte halmballer et par ganger i året. Taket bruker du selvfølgelig om igjen.
 11. Utskifting av strø eventuelt jord i utegård har stor effekt. Slik jord/møkk er fin å legge i kompost etter at den er kalket, da får du fin matjord.Vasking av drikkeautomater og fortroer er meget viktig..
 12. Beena

  Storspove

  Jeg har sett en del storspove i Møre og Romsdal, spesielt i Tingvoll kommune har de vært vanlig å se.
 13. Moskus ender elsker å bade, jeg har en liten dam 1m X1m som alle mine ender bader i hver dag. Siden den er såpass liten, så er det bare 1 and som kan bade av gangen. Men det har aldrig vært noe problem, moskus ender finner sin plass i køen, sjeldent noe krangel om det.
 14. Hvis ikke alle endene har kommet tilbake, så kan de ha fulgt vassdraget nedover, og hvis det er et sted hvor ender får mat, så kan det hende at de kan ha slått seg sammen med villender og svaner. Da er det bare å ta med en håv og litt mat så kanskje du får fanget de inn igjen. I Drammenselva skjer det stadig vekk at tamender påtreffes slik, Om de har fulgt med elva nedover eller om det er rømte parkender fra kommunen vet jeg ikke, men jeg tror det kan være lurt å sjekke lokale forhold der du bor om det er et sted hvor endene samles.
 15. Å bruke hubro til dette formålet er en stor misforståelse. Plasthubroer blir brukt til kråke og måke jakt, fordi slike fugler angriper rovfugler som viser seg åpenlyst. Så du vil nok få flere fugler hvis du anskaffer deg dette. Men når det gjelder lus så er hyppig rengjøring og tilgang til sandbad eller vann som er det beste botemiddelet.
×
×
 • Create New...