Jump to content

Beena

Medlemmer
 • Content Count

  262
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Beena

 1. Ender og høner som er eldre enn to år gamle, pleier ofte å legge litt store egg med to plommer i. Etterhvert som anda eller høna blir eldre, så værper de færre egg, men de er forholdsvis store, det kan også være litt dårligere skall kvalitet på slike dyr.
 2. Beena

  Innavl

  Hvis en ikke kan få tak i ubeslektede høns, så må en sørge for å sjalte ut alle med div. defekter fortløpende under oppveksten, da vil en i løpet av et par generasjoner få høner som er like sterke somde som ikke er innavlet. Men det krever at en ikke er for snill i denne utsjaltings perioden, og en bør i denne perioden klekke fram så mange kyllinger som mulig.Den norske Jærhøna er et resultat av slik langvarig innavl. Jeg vil derfor anbefaleå lese historien om Jærhøna, det var nemlig bare noen få individer igjen da rasen ble reddet.
 3. Beena

  Gjester

  Jeg pleier å gå igjennom forumet, men logger meg bare på hvis det er noen jeg vil svare på, synes det er greit slik
 4. Jeg har hatt andre rugemaskiner, min erfaring er at man slipper å ha i vann i rugemaskinen, da disse måleinstrumentene ikke er så veldig nøyaktig. Følg heller med på luftblæra i egget, er den stor bør du legge i litt vann,.
 5. Ja det skulle gå bra, bare pass på å legg jevnlig ny silo over den gamle. Det blir varmgang, så ved litt kjøligere perioder så kan hønsene legge seg oppe denne siloen.
 6. Beena

  I tillegg til kraftfor.

  Til moskus ender kan en gi oppbløtt reinlav, det er veldig populært, skal inneholde mye mineraler og andre nyttige ting. Reinlaven ligger i vann natta over, før foring om morgenen.
 7. Beena

  I tillegg til kraftfor.

  Men kålrot er det mange som har glemt som et viktig tilskuddsfor til høns. Kålrota deles i to, og på skall siden settes en pinne slik at den avskårede delen står i ca 45 graders vinkel. Når jeg gikk på landbrukskolen på 80 tallet så lærte vi at dette skulle motvirke hakking samtidig som det ga en fin farge på plomma.
 8. Kalking er viktig for en plen hvor hønene går, fordi hønsegjødsla skaper et surt miljø i jorda.. Hvis du kalker så fører det til bedre gras vekst . Kalken er bra for høner som verper og dette er noe de trenger uansett.
 9. Jeg hadde en slik andrikk en gang som fikk koldbrann i kjønnsorganet. Den virket frisk og sunn , men en dag så falt denne spiralen av. Så det endte med at jeg slaktet den. Og siden den ellers var frisk så ble det middags mat på meg. Derfor har jeg minst 2 andriker til enhver tid i tilfelle!
 10. Husk at ender griser til ganske mye, så veggene bør være glatte og bør kunne spyles rent. Hvis du vil ha det litt enkelt så kan skaffe fram noen halmballer som du lager et tak til. Da kan du bare skifte halmballer et par ganger i året. Taket bruker du selvfølgelig om igjen.
 11. Utskifting av strø eventuelt jord i utegård har stor effekt. Slik jord/møkk er fin å legge i kompost etter at den er kalket, da får du fin matjord.Vasking av drikkeautomater og fortroer er meget viktig..
 12. Beena

  Storspove

  Jeg har sett en del storspove i Møre og Romsdal, spesielt i Tingvoll kommune har de vært vanlig å se.
 13. Moskus ender elsker å bade, jeg har en liten dam 1m X1m som alle mine ender bader i hver dag. Siden den er såpass liten, så er det bare 1 and som kan bade av gangen. Men det har aldrig vært noe problem, moskus ender finner sin plass i køen, sjeldent noe krangel om det.
 14. Hvis ikke alle endene har kommet tilbake, så kan de ha fulgt vassdraget nedover, og hvis det er et sted hvor ender får mat, så kan det hende at de kan ha slått seg sammen med villender og svaner. Da er det bare å ta med en håv og litt mat så kanskje du får fanget de inn igjen. I Drammenselva skjer det stadig vekk at tamender påtreffes slik, Om de har fulgt med elva nedover eller om det er rømte parkender fra kommunen vet jeg ikke, men jeg tror det kan være lurt å sjekke lokale forhold der du bor om det er et sted hvor endene samles.
 15. Å bruke hubro til dette formålet er en stor misforståelse. Plasthubroer blir brukt til kråke og måke jakt, fordi slike fugler angriper rovfugler som viser seg åpenlyst. Så du vil nok få flere fugler hvis du anskaffer deg dette. Men når det gjelder lus så er hyppig rengjøring og tilgang til sandbad eller vann som er det beste botemiddelet.
 16. Selv om bare den ene legger egg så betyr ikke det at du sitter med et par. Det kan likevel være to hunner eller et par hvor hannen ikke har stor nok interesse. Buret som fuglene er avbildet i er for lite til at hekking vil lykkes. Nå er det slik med med dvergpapegøyene at hybridiserte fugler ikke har noen problemer med å formere seg, så en skal være en meget flink fuglekjenner for å artsbestemme disse. Selv vil jeg påstå at begge fuglene er mutasjoner av rosenhodet dvergpapegøye.
 17. Dessverre så er kanibalisme utbredt hos vaktler, det kan være nok at det er litt for mange haner i flokken. Hold øye med de og fjern de mest agresive vaktlene , vanligvis en hane men også noen høner kan holde på med dette.
 18. Dette var en lang verpepause. Har hun nok lys i hønsehuset? Hva slags kraftforblanding får hun? Går hun sammen med andre høner? 8mnd. verpepause var vanlig den gang de ikke brukte elektrisk lys til hønene, de verpet bare når de kom ut om sommeren. Du må nesten fortelle litt mere om henne!
 19. Det er de som skal eksportere egg eller fugl som har ansvaret for at ikke bare deres egen besetning er frisk men hele det distriktet de hører til. Så det første det du skal gjøre er å kontakte din distriktvetrinær for opplysninger før du bestiller. Det er viktig at eggene kommer fra et frisk meldt vetrinær distrikt.
 20. Du står nok foran et valg, enten færre andrikker eller flere huer. Ikke alltid helt enkelt å bygge opp en flokk hvor harmonien råder. Du må nesten prøve deg fram!
 21. Jeg vil råde deg til å bare ha en hane i flokken nå, da unghaner ofte kappes om å legge ned flest mulig høner..Velg ut en av dine araucana haner og hold denne sammen med alle dine høner. Forstår at du er bekymret, men siden det er araucana og eastern (Americaunas) du vil drive med så vil jag anbefale deg deg.. Den hanen du velger ut vil nok roe seg ned når den ikke trenger å kappes om rangorden i flokken. Lykke til
 22. Håper du maler alle flater av tre innvendig, så slipper du utøy som blodmidd i de små sprekkene. Lys gul eller hvit vil jag anbefale som farge innvendig.
 23. Har de virkelig ikke hørt den?Det er koselyden deres når de får en godbit, eller hvis ei tam høne kommer bort til deg og sitter på fanget ditt og slapper godt av, så kommer denne fløyte lyden. Den kan også komme når en tar siste runde i hønsehuset for kvelden.Håper dere andre her har hørt den.
 24. Høner er nyskjerrrige dyr, foruten og utforske så liker de å grave fram små kryp og små grønne planter som de elsker å spise, Litt variasjon i kosten tror jeg de vil ha. Litt kjedelig å bare spise kraftfor hele tiden. Når du får laget en egen innhenging til dem, så kan du spa opp en firkant med grastorv til dem, og i løpet kort tid så har de revet hele grastorven i småbiter. Har dere hørt lyden av en glad høne eller hane? Det er skjønn vakker fløyte lyd, håper dere alle har hørt den!
 25. Beena

  Ble skuffa

  Jeg gjør dere klar over at endrer man på forsammensetningen så endrer man også på fuglenes utseende. Derfor er det å følge rase standarden til punkt og prikke en nærmest håpløs oppgave hvis en ikke kan gi nøyaktig samme forblanding som høner som er avtegnet/avbildet i standarden. Det skal så lite til og siden det markedsfører flere forstandarder med noe variabelt innhold så er det å få like dyr en håpløs oppgave. Men husk at dyrene er fremdeles like rase rene, selv en finner mange avik.. Skulle det gått riktig for seg så burde en oppgitt på standarden hva slags forblanding som er blitt brukt. Det beste er vel å få av bildet høner fra alle forings alternativer som finnes, for at dette skal gå riktig for seg. I Danmark bruker de en annen forsammensetning i kraftforet enn det vi gjør i Norge, derfor har det hele tiden blitt importert nye dyr derfra ganske jevnlig. Så vi blir hva vi spiser, det er slik med folk også. Noen er til og med så flinke at bare ved å se bildet av en person, så kan en si hva slags mat den personen spiser mest av.
×
×
 • Create New...