Jump to content

torkri

Medlemmer
 • Posts

  136
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

torkri last won the day on December 6 2012

torkri had the most liked content!

About torkri

 • Birthday January 1

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.123hjemmeside.no/endslettagard

Profile Information

 • Kjønn
  Male
 • Interesser
  http://www.123hjemmeside.no/endslettagard

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

torkri's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

16

Reputation

 1. Gåseegg går helt fint ann å ruge frem i rugemaskin. Jeg har ruga smålens, norsk hvit og gul amerikansk. De er nok vanskeligere å ruge frem enn hønseegg og andeegg, men det går. Klekkeresultatet vil variere slik som med andre egg. Jeg har ruginger som har gitt 9 kyllinger av 10 egg, men også ganske dårlige ruginger. Så her er det bare å prøve Jeg bruker litt høyere fuktighet på gås. Ca 45-50%. Gåseegg under and eller høns har jeg aldri prøvd så det tørr jeg ikke svare på.
 2. Hvis det ikke er utvikling i egget i det hele tatt, så er nok ikke eggene frødd.
 3. Mye lys og hard foring kan føre til egglegging på "uvanlige" tider av året. Hvis endene blir klekt veldig tidlig på våren kan du også oppleve å få egg på høsten
 4. Må komme med en liten historie fra Endsletta Gård =) Alle endene mine, både peking og rouen, går fritt ute og kan bevege seg hvor de vil. For noen uker siden forsvant den ene rouen-hoa og jeg var sikker på at den var død siden alle fuglene mine holder seg tett inntil gården. Men for en uke siden fant broren min den liggende i en liten skog av rabarbera. Godt skjult lå den der med 7 egg. Jeg lyste det ene egget og det var frødd. Når jeg gikk forbi i dag hørte jeg små pip fra den lille skogen og når jeg gikk nærmere fikk jeg se to små dunballer som lå under anda. Andungene er flotte å se på, men her har nok pekingandrikken hatt en finger med i spillet. Har aldri fått gule rouenkyllinger før
 5. Går fint å bruke en klukkhøne til andeeggene. Høna må nok ligge mer enn 1 uke på "overtid" før den går lei. Mange som ruger andeegg på denne måten. Tar 28 døgn, + - 2 dager
 6. torkri

  norsk hvit gås

  Ut fra det du har fortalt meg så høres det ikke ut som den har hatt spesielt gode forhold der den kommer fra. Jeg vil tippe at den trenger tid for å spise seg opp og få fargene tilbake.
 7. Iløpet av en rugesesong klekker jeg ganske mange kyllinger av høns. Hvis jeg skulle brukt veterinær for å avlive alle overskuddhanene så hadde en allerede ulønnsom hobby blitt svindyr... I likhet med flere her så bruker jeg øksa når jeg avliver fuglene. Først ett hardt slag med baksida, før hodet blir hugget av. Jeg er overbevist om at dette er bedre for fuglene enn om jeg skulle pakket dem i trange bur, plassert dem i bilen og kjørt dem inn til byen og veterinæren.
 8. Det var et helt reelt spørsmål, ingen ble støtt og absolutt et spørsmål som hører hjemme her på forumet. Du fikk også et bra svar fra Bjørn Olav Jeg viste ikke at klubbene arrangerer slaktekurs. Det er jo helt suverent!
 9. torkri

  Gås

  Høres ut som normal avføring ja Hvis du slipper dem ut slik at de kun spiser gress vil avføringen bli helt fast. De vil nok ikke finne en egen plass når de er blitt voksne heller. Slik er det å ha gjess Du kan fint bruke en vaskebøtte for å gi dem vann. Det skal mye til for at du klarer å drukne dem. Så lenge drikkekaret er slik at de ikke blir sittende fast oppi så går det helt fint.
 10. Jeg hadde tenkt til å starte, men det skar seg. Får se etterhvert om det blir fasaner her
 11. Bedre sent enn aldri ja Jeg har vært i kontakt med han
 12. torkri

  Tuppen

  I Harstad er dette et for de nå har i tillegg til Egg 110. Det står ingenting om ender og gjess på sekkene, så dette er nok en annen type enn den du prater om Andvor. Kan prøve å legge inn et bilde av sekken her senere i dag. Nå bærer det avgårde til Sortland for å handle for. Må kjøre i 5 timer for å skaffe meg oppdrett2 siden Harstad er fri og ikke tar inn før om 2 uker... Irriterende, men må man så må man.
 13. torkri

  Tuppen

  Det kan jo ikke være bare navnet som er endret når "målgruppa" også er endra. Må være noe endring i foret også...?
 14. torkri

  Tuppen

  Er det kun her i Harstad at felleskjøpet har sluttet med Tuppen eller er det slik i hele landet? Her har de tatt inn et for(fjør egg) som liksom skulle erstatte tuppen, men på sekken står det at foret er beregnet på verpende høner. Litt av en erstattning til Tuppen...
×
×
 • Create New...