Jump to content

torkri

Medlemmer
 • Content Count

  136
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Posts posted by torkri


 1. Gåseegg går helt fint ann å ruge frem i rugemaskin. Jeg har ruga smålens, norsk hvit og gul amerikansk. De er nok vanskeligere å ruge frem enn hønseegg og andeegg, men det går. Klekkeresultatet vil variere slik som med andre egg. Jeg har ruginger som har gitt 9 kyllinger av 10 egg, men også ganske dårlige ruginger. Så her er det bare å prøve  :grin:  Jeg bruker litt høyere fuktighet på gås. Ca 45-50%.


   


  Gåseegg under and eller høns har jeg aldri prøvd så det tørr jeg ikke svare på. 2. Må komme med en liten historie fra Endsletta Gård =)

  Alle endene mine, både peking og rouen, går fritt ute og kan bevege seg hvor de vil. For noen uker siden forsvant den ene rouen-hoa og jeg var sikker på at den var død siden alle fuglene mine holder seg tett inntil gården. Men for en uke siden fant broren min den liggende i en liten skog av rabarbera. Godt skjult lå den der med 7 egg. Jeg lyste det ene egget og det var frødd. Når jeg gikk forbi i dag hørte jeg små pip fra den lille skogen og når jeg gikk nærmere fikk jeg se to små dunballer som lå under anda.

  Andungene er flotte å se på, men her har nok pekingandrikken hatt en finger med i spillet. Har aldri fått gule rouenkyllinger før ;)


 3. Iløpet av en rugesesong klekker jeg ganske mange kyllinger av høns. Hvis jeg skulle brukt veterinær for å avlive alle overskuddhanene så hadde en allerede ulønnsom hobby blitt svindyr... I likhet med flere her så bruker jeg øksa når jeg avliver fuglene. Først ett hardt slag med baksida, før hodet blir hugget av. Jeg er overbevist om at dette er bedre for fuglene enn om jeg skulle pakket dem i trange bur, plassert dem i bilen og kjørt dem inn til byen og veterinæren.

  • Upvote 2

 4. I alle dager. Jeg har da aldri påstått at noen liker det. Dette var et helt reelt spørsmål jeg hadde og trodde dette forumet kunne være stedet for å høre om noen hadde noen andre alternativer. Det var da ikke i min hensikt å støte noen.

  Det var et helt reelt spørsmål, ingen ble støtt og absolutt et spørsmål som hører hjemme her på forumet. Du fikk også et bra svar fra Bjørn Olav :wink: Jeg viste ikke at klubbene arrangerer slaktekurs. Det er jo helt suverent! :cheesy:

 5. Gås


  Høres ut som normal avføring ja :wink: Hvis du slipper dem ut slik at de kun spiser gress vil avføringen bli helt fast. De vil nok ikke finne en egen plass når de er blitt voksne heller. Slik er det å ha gjess :wink: Du kan fint bruke en vaskebøtte for å gi dem vann. Det skal mye til for at du klarer å drukne dem. Så lenge drikkekaret er slik at de ikke blir sittende fast oppi så går det helt fint.

 6. Tuppen


  I Harstad er dette et for de nå har i tillegg til Egg 110. Det står ingenting om ender og gjess på sekkene, så dette er nok en annen type enn den du prater om Andvor. Kan prøve å legge inn et bilde av sekken her senere i dag. Nå bærer det avgårde til Sortland for å handle for. Må kjøre i 5 timer for å skaffe meg oppdrett2 siden Harstad er fri og ikke tar inn før om 2 uker... Irriterende, men må man så må man.

  • Upvote 1
 7. Tuppen


  Er det kun her i Harstad at felleskjøpet har sluttet med Tuppen eller er det slik i hele landet? Her har de tatt inn et for(fjør egg) som liksom skulle erstatte tuppen, men på sekken står det at foret er beregnet på verpende høner. Litt av en erstattning til Tuppen...


 8. Jeg har også fått egg hvor noen har vært knuste, men som regel er resten av eggene helt fine. Legg i maskinen og rug du :grin: Jeg bruker aldri å merke pakkene jeg sender med "egg". Innbiller meg at fristelsen blir for stor for enkelte når de leser det... Tror ikke noen behandler pakkene noe bedre om de er merket :tongue:

  • Upvote 1

 9. Hvor får du tak i pærer da? Jeg har egglyser for lyse skall fra brinsea. Da ser jeg fint på lyse skall, men har litt lyst til å prøve meg på maran etterhvert. Er de mulige å lyse i det hele tatt?

  Til trådstarter; jeg pleier å slukke selv om jeg har ovawiew, eller hva det nå heter. Jeg synes lys i rommet virker forstyrrende uansett, og da klarer jeg å se bevegelse i egget.

  Jeg har kjøpt ekstra pærer på Expert.


 10. Det vil være litt variasjoner på hvor fort de vokser. Med PR er det veldig greit for du ser det på fjærdrakten. Hanene har har breie hvite striper og smale svarte striper, mens hønene har brede svarte striper og smale hvite. På bildet ditt ser du også at kammen allerede er veldig rød. En hane desverre...

  • Upvote 1
×
×
 • Create New...