Gå til innhold

44so77

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av 44so77

  1. 44so77

    Hønse Bur

    Dette ser jo kjempe fint ut, kunne godt hatt slike eg og.
  2. Ble for sein med rognebæra, de var alt spist då eg skulle hente de . neste år skal eg være tidligere ute.
  3. Ja må bare ta tre små, prøver å si til meg selv at de hadde det godt mens de levde. Ute i sol sammen med hønemor i ei uke. Og det er forsatt ikke noe gøy, og godt å høre at andre og slitter med denne delen av hønsehold.
  4. Takk , det var ei kjempefin side. Nå vet eg litt mer.
  5. Har tre røde silke haner. En med rød kam, ikke heilt ordentlig, men litt flare områder. En med mer blekt kam som er veldig knoddrete og en med lite knodder på toppen. Hvilken bør eg beholde?
  6. Har valgt å satse på jærhøner for å slippe å fore opp så mange kyllinger som til slutt blir haner. Og nå har eg et problem, hvordan skal eg klare å ta livet av disse små uskyldige nøstene, bare fordi de er hankjønn. Hvordan er den mest skånsomen måten å gjør det på? Både for de og meg.
  7. 44so77

    Økologisk fòr

    Eg kjøper Natura på Felleskjøpet i 40kg sekker.
  8. 44so77

    Nyper

    Det var en god ide å samle nyper. Har tørke ovn så det skulle gå fint. Masse fine ider å hente her. Så er det bare å rekke å gjør det då. Men det går nok i år.
  9. Vet noen om eg kan tørke rognebæra først ,å så fryse de ettepå, for at de ikke skal være så sure. Dette er jo en fin ide i år som det er så mye fine rognebær.
  10. 44so77

    Altfor kaldt!

    -17 i dag,( Vest-agder) og minus inne hos hønene, vannet holder seg der det er nær varme lampa. hønene vil ikke ut så eg har stengt, så blir det litt varmere inne. Og sola har snudd og de siste dagene har hønene begynt å legge egg att, så de kan ikke bry seg så mye om kjølen de. Og eg drømmer om varme og grønt grass for de.
  11. Takk for forslag, kålrot kan eg jo dyrke, og då er det ikke så farlig om det er mark i de. Mais går noen år andre ikke, og mais er jo og veldig gode for oss. Eg husker vi hadde formakål hjemme då eg var liten, tåler de frost og vinter tro, grønkål gjør jo det, og de spiser eg selv og. Hvis eg dyrker paprika selv, tror eg ikke de er giftige for høner, og det blir jo ikke i store mengder, spiser jo de fleste selv. Noen har sagt at de vi kjøper er veldig sprøyta, det kan jo være det er det hønene ikke tåler.
  12. er det ovner som er godkjente for hønsehus eller er det en godkjenning som gjelder våtrom og drivhus som vi kan bruke i hønehuset.
  13. I julekatalogen fra biltema er det en ovn som heter frostvakt, IP23 for bruk i drivhus, garasjer osv. Den er rimelig kr.139,- den har gitter og den er på 200W. Er den så sterk at den kan lage brann, dersom den blir full av støv?
  14. Har lyst å lage, finne mest mulig mat til hønene selv. Leste om siss som samla nyper, de er jo veldig næringsrike, eg tenker på rognebær, de åra det er mye av de. Blåbær og tyttebær de spiser eg selv. Neste år skal eg dyrke mange grønkål, de kan eg jo høste heile vinteren her. Noen som har andre ting som kan brukes til hønemat.
  15. ja, dette var kjempe lurt, eg tenkte at eg måtte til å dyrke plen på netting, for så å legge den inn i hønsegården, denne løysningen var som en julegave. til våren blir det gress inne i hønsegården. Så kan hønene spise denne når eg ikke er hjemme og kan ha de helt ut i det fri. Leste at det blir mye mer næring i eggene når hønene får gress.
  16. noen som har forslag til hva eg kan ha i inngangen som hønene bruker, slik at ikke den kalde lufta kommer rett inn. Lurer på å klippe remser av voksduk og henge flere rekker med dette i luka. Vil hønene lære seg å gå igjennom dette?
  17. må høner behandles for bendelorm? er ikke så glad i å gi de gift hvis det ikke er nødvendig.
  18. ja nå er "hønene" over 4 månder. og ingen galer enda, : men du verden for en sving de har på halen. Flere og flere får denne flotte svingen på halen. og de flotteste har reven vert å tatt. Neste gang eg pendler egga skal eg heller ruge ut de som pendelen sier blir haner. Og den har nok ikke peiling for det var nok 7 haner og 5 høner.
  19. Mine har kraftfor hele tiden, og nå om sommeren går de fritt ute og finner hvis betre mat ute, for det går lite kraftfor nå. Vann har de og både ute og inne.
  20. Eg vil og gjerne bestille en slik iondisk, hvis det går ann.
  21. Noen fortalte meg at eg skulle sette nye høner inn sent om kvelden, sett de opp på vagle til de andre. Då sover alle videre, hva som skjer tidlig neste morgen vet eg ikkje sikkert, men det ser greit ut når eg kommer å ser til de i 7 tiden. Og det går noen dager før de er heilt godkjente av de andre.
  22. Var just ute og såg om de, og alle var gjemt under høna, ho er ganske stor. Hengte og opp varmelampa, som du føreslo. Får se i morgen om eg tar bort noen av kyllingene. Kansje eg kan gi de til en annen høne som fikk en kylling i dag, og har flere egg som ikke har klekket enda.
  23. Holder på å ruge ut kyllinger i rugekasse, hadde ei høne som hadde vert klukk i ca ei uke, har putta kyllingene under ho etterhvert som de har kommet ut. Tror ho har 17 stykk nå og håper det kommer noen til. Ho passer godt på de, er sint å hakker etter meg når eg prøver å se under ho. Ho ligger i et bur for seg selv, er oppe og viser kyllingene mat og vann. Hva kan skj hvis ho får for mange?
  24. Ja nå er de blitt 2 månder. og alle er nok ikke høner nei. Delte med naboen eg har 12 og av de er det nok 3 eller 4 som ser ut til å bli haner, naboen har 5 og det ser ut som bare høner, 6 har ho solgt. Har ikke hørt noe om de enda. Og er kjempe fornøyd med dette, hvis dette er slutt resultatet. Holder på å få ut nye kyllinger, har brukt samme metoden her. Så er det bare å vente. Synes dette er kjempe spennende.
  25. Har ei høne som har ligget i 10 dager på egga, då ho var å lufta seg såg eg at et av egga var knust, og alle egga var skitne og klissete. Tok då å vaska de med reint vann. Vet noen om dette vil ødelegge eggene?
×
×
  • Opprett ny...